КазахстанКака: «На чемпионате мира мы реально играли в красивый футзал»ПольшаЭкстракласа-2021/22. Тур 15. Полновесный сюрприз от команды Романа СмирноваИталияИталия-2021/22. Тур 13. Вторая осечка «Падуи», второй покер ПатиасаПортугалияКардинал и Лин возвращаютсяЭкстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. 15 тур. Два розгроми і ювілей ОвсянніковаБеларусьПремьер-лига-2021/22. Тур 12. LIVE!Бразилия«Коринтианс» не сыграет в Национальной лиге Бразилии-2022ИспанияИспания-2021/22. Лучшие голы, комбинации и сейвы 11-го тураИспанияИспания-2021/22. Тур 11. Батерия возвращается и забиваетЖенский футзал2021 – рік виходу жіночого футзалу в Україні з «реанімації»Экстра-лигаFavbet Екстра-ліга: звідки гравці?БразилияБразилия-2021. Плей-офф. Финал. Матч 1. Магнус – Каскавел. LIVE!БразилияАндре Бие покинул «Коринтианс»АзербайджанСборная Азербайджана определилась с составом на матчи с УкраинойЭкстра-лигаДенис Овсянніков забив двохсотий гол у вищому українському дивізіоніЖенский футзалВища ліга (жінки) 2021/22. 4 тур. ДЮСШ №1-Збірна м. Хмельницького – Легіон-Університет (Луцьк). АнонсЭкстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. Тур 15: анонсКубок УкраиныParimatch Кубок України 2021/22. BudmonsteR (Київ) – Легіон (Дніпро). АнонсПервая лига Ігор Салівон: «Зараз комплектація команди не відповідає моїм інтересам»ИталияИталия-2021/22. Тур 12. Блестящий дебют Алекса Балсадобре

«ЗХО-Тесла» стартувала з поразки на Кубку європейських чемпіонів

Команда Олександра Золотухіна з поразки розпочала свій єврокубковий шлях.

Голи у поєдинку розпочалися у середині першого тайму. На 9-ій хвилині Алвеш точним ударом вивела чемпіонок Португалії вперед. На жаль, після цього на українську команду очікувала невдала двохвилинка.

Сантуш потужним ударом у дев’ятку не залишила шансів Сагайдачній, а Ленінья вдало завершила яскраву атаку лісабонок.

Після перерви підопічним Олександра Золотухіна вдався швидкий гол. Після розіграшу стандартів Рубан відправила м’яч у сітку воріт Катаріни. Арбітри вгледіли фол в атаці й, на жаль, відмінили гол української команди.

Харків'янки намагалися відігратися, але вразити володіння Катаріни їм не вдавалося. На 39-ій хвилині «ЗХО-Тесла» пішла вперед з п’ятим польовим, але все завершилося ще одним взяттям воріт від «Бенфіки». Кіпер португальської команди Катаріна ударом у порожні ворота встановила остаточний рахунок у зустрічі: 4:0 на користь чемпіона Португалії.

Вже завтра представниці України зіграють свій другий матч у рамках Кубка європейських чемпіонів. Суперником «ЗХО-Тесла» стане італійська «Пескара».

«Бенфіка» – «Збірна Харківської області-Тесла» – 4:0 (3:0)
Голи:
Алвеш (9), Сантуш (10), Ленінья (12), Катаріна (39)
«Бенфіка» (Португалія): Ана Катаріна – Ракель Сантуш, Анжеліка Алвеш, Сара Феррейра, Інеш Фернандеш (к) – Ленінья, Маріа Перейра, Інеш Матуш, Дрікаш – Тайла Мертінш, Беатріц Каррола, Катаріна Лопеш, Марта Кошта, Марія Інеш
«Збірна Харківської області-Тесла» (Україна): Вікторія Сагайдачна – Христина Степаненко, Ксенія Бурлаченко, Альона Коваленко, Яна Дичко – Софія Рубан (к), Христина Єрьоменко, Таїсія Бабенко, Анастасія Калягіна – Єлизавета Кузнецова, Марія Діденко, Евеліна Стеблін

Джерело - АФУ

Харківська «Тесла-ЗХО» стартувала у груповому етапі Турніру європейських чемпіонів серед жіночих команд. Суперником харків’янок була португальська «Бенфіка».

Українки з перших хвилин показали, що вони готові до протистояння з чемпіонками Португалії. Принаймні, тільки підопічні Педро Енрікеша намагались взяти ініціативу в свої руки та щось створити біля воріт Сагайдачної, як одразу чемпіонки України відповідали на це високим пресингом, з яким футзалістки «Бенфіки» далеко не завжди могли впоратися. До того ж, це давало можливість українській команді тримати у напрузі захист «Бенфіки». Окрім того, українські футзалістки подекуди намагалися створювати моменти біля воріт Ани Катаріни. Однак, на 10-й хвилині в обороні «Тесли» стався провал, яким «Бенфіка» скористалась на всі сто відсотків – Анжеліка Алвеш відкрила рахунок у зустрічі. І майже одразу «орлиці» подвоїли свою перевагу після розіграшу ауту та дальнього удару у виконанні Ракель Сантуш. А ще за кілька миттєвостей показова атака «Бенфіки» призвела до того, що рахунок став 3:0 на користь чемпіонок Португалії.
 
Після такого провалу, який призвів до зміни рахунку, гравчиням «Тесли» довелося все починати спочатку та знаходити свою гру. Щоправда, варто віддати належне нашим дівчатам, які все-таки мали кілька моментів біля воріт Ани Катаріни. Зокрема, могли забивати Дичко та Степаненко. Однак, ворота «Бенфіки» залишались «сухими». У свою чергу, португальська команда провела активну кінцівку першого тайму, проте не змогла збільшити свою перевагу в рахунку.
 
На початку другого тайму (а якщо бути точним, то на 23-й хвилині) «Тесла-ЗХО» змогла відквитати один гол після розіграшу штрафного та удару Рубан у дальній кут воріт Ани Катаріни. Проте, арбітри угледіли фол з боку харків’янок при розіграші штрафного, тому це взяття воріт «Бенфіки» не було зараховано. І це дозволило «Бенфіці» надалі більше грати за рахунком, адже футзалісткам «Тесли» мало що вдавалося в атаці. Відповідно, танули шанси харків’янок бодай би на «гол престижу». Тим не менш, вже у другій половині другого тайму «Бенфіка» заробила п’ять командних фолів, але футзалістки «Тесли-ЗХО» не змогли скористатися цим та заробити право на дабл-пенальті.
 
Зрештою, під кінець гри «Тесла-ЗХО», так само, як і «Бенфіка», маючи у своєму пасиві п’ять командних фолів, вирішила піти з п’ятим польовим гравцем, але розіграш зайвого теж не давав харків’янкам надій на «гол престижу». До того ж, за півтори хвилини до кінця матчу Ана Катаріна змогла вразити порожні ворота «Тесли-ЗХО» та встановила остаточний рахунок гри – 4:0 на користь «Бенфіки».    
 
«Бенфіка» (Португалія) – «Тесла-ЗХО» (Україна) – 4:0
Голи: Анжеліка Алвеш (10), Ракель Сантуш (10), Ленінья (11), Ана Катаріна (39)
 
Нагадаємо, що 3 грудня «Тесла-ЗХО» зіграє проти італійської «Пескари».
 
Джерело - Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
 

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.