Экстра-лигаХмельницкий "Сокил" сыграет в одном турнире с чемпионом СегундыЛьвовГранд ліга Львова з міні-футболу: «Євробуд-КМ» обійшов «Здвиг» (+відео)Остальной мирДмитрий Иванов: «Это именно тот момент, когда нужно что-то менять в своей карьере» Экстра-лигаІгор Москвичов: «Тренерське чемпіонство – більш відповідальне»ХмельницкаяПреміум-ліга: лідерська рокіровка у дивізіоні 1 – «Прикордонник» змінює на вершині «Beerlogу» (оновлюється)Остальной мирЕвгений Валенко в Кубке УЕФА против Продэксима не сыграетСборная Украины«Побачили грандів жіночого футзалу»: лучанка розповіла про гру за збірну УкраїниЭкстра-лигаАндрій Федюк: "Україна багата на таланти, трохи терпіння і з'являться нові "Косенки", "Мансурови", "Москвичови" та "Корідзе"ЛьвовскаяЛьвів: кращі голи [Випуск 11] (Гранд & Перша ліга)ХарьковЛучшие голы 3-го тура 13-го Кубка ХарьковаВинницаФутбольний Тиждень. Випуск 252 від 12/07/2017СумскаяСумы: обзор матчей Summer Championship-2017 (от 12 июля)Экстра-лигаВіталій Радевич: «Для мене і для «Енергії» сезон вийшов нестабільним, але вдалим» «Кубок Львівщини-2017» збере кращі команди України ОдессаЛетний Суперкубок Одессы. ПревьюВетераныСергій Кольцун: "Деякі команди ветеранів можуть грати в Екстра-лізі"Первая лига Вице-президент "Локомотива" Павел Некрасов: клуб продолжает жить и ищет возможности играть в Первой лигеПервая лига Олег Зозуля: «Везде будем бороться только за первые места»ТурнирыДнепр приглашает на Summer Dnepr Cup-2017!ЖитомирФК «Атлет-Житомир» – володар Кубку Житомирської області 2017 р.!

Андрій Федюк: "Україна багата на таланти, трохи терпіння і з'являться нові "Косенки", "Мансурови", "Москвичови" та "Корідзе"

Про минулий сезон для "Енергії", плани на майбутнє та нелегкі часи для Українського Форпосту Спорту розповів капітан та рекордсмен за кількістю зіграних матчів у складі львівської команди Андрій Федюк.
 

 Емоції вже вляглися після прикрої поразки у фінальній серії з "Продексімом"? Оціни виступ команди в минулому сезоні.

 Насамперед оцінювати не мені. Для цього є тренер та керівництво команди. Цей сезон для нас був трішки нестабільний. Недуже добре зіграли в Кубку УЄФА та Кубку України, але якщо брати чемпіонат взагальному, то коли потрібно було, ми вийшли на пік своєї форми, якраз на весні. Запам'ятались матчі з "ХІТом", коли ми переламали хід подій і все таки пройшли надзвичайно сильного суперника. І, звичайно, матчі з "Продексімом", який за рахунок божевільної самовіддачі та прагматизму відібрав у нас чемпіонство. Для команди це був шок, тим паче на власному майданчику.

 На днях команда розпочала підготовку до сезону. В міжсезоння "Енергію" залишили 3 ключові гравці (брати Грицини та Роман Кордоба - ред.). Чи відчувається їхня відсутність на майданчику під час тренувального процесу?

 Так, команду залишили класні кваліфіковані гравці. А на скільки їх буде бракувати - покаже лише час.

 Щоб підтримувати конкуренцію і уникнути ігрової кризи, завжди необхідна ротація. Натомість ряди команди поповнив лише Антон Лясковський із "Урагану". На Твій погляд, ще якась позиція потребує підсилення? Чи чекають "Енергію" ще придбання?

 Так, все вірно, яких би результатів команда не показувала, потрібна "свіжа кров". Повинні приходити гравці, вносити щось нове в команду, нові ідеї, креатив, таким чином команда розвивається, ну і, звичайно, вони повинні відповідати рівню команди "Енергія". А здорова конкуренція ще нікому не завадила, команда від цього тільки виграє. Думаю, що керівництво працює над підсиленням, ще є трішки часу.

 Керівництво вже встигло озвучити завдання перед командою на наступний сезон?

- З тих пір, як ми "взяли" свої перші медалі у 2006 р. завдання на сезон завжди однакові - це максимум! "Енергія" - це бренд. Це топ-команда України і, звичайно, цілі у команди найвищі. Мотивації нам не бракує.

 Футзал останні 2-3 роки був чи не єдиним видом спорту, де в плані гри та інтриги, не було відчутно кризи. Проте в це трансферне вікно український чемпіонат покинуло безліч високоякісних гравців. "Локомотив" взагалі припинив виступи в Екстра-лізі. Як зміниться рівень вітчизняного футзалу після цього?

 Звісно, звістка про "Локомотив" це був грім серед ясного неба. Будемо все таки сподіватись, що "Локомотив" пройде ці труднощі і повернеться до когорти кращих команд України. Щодо відтоку гравців, безперечно, це мінус. Натомість у підростаючого покоління з'явиться більша можливість проявити себе. Я не вважаю, що все так погано. Скоріш за все, це тимчасові труднощі, які потрібно пройти, перетерпіти, все налагодиться. Україна багата на таланти. Трохи часу і з'являться нові: "Косенки", "Мансурови", "Москвичьови" та "Корідзе".

 Ти абсолютний рекордсмен за кількістю матчів у зелено-білій футболці. Їх на Твоєму рахунку 317. Щодо голів, то Ти у воротах суперників розписався рівно 100 разів, а це 4-ий показник в команді.Який гол і матч стали найпам'ятнішими на даний момент у Твоїй ігровій кар'єрі?

 Багато було цікавих голів. Одразу на думку спадає перший гол за "Енергію", команді "Суми-Газ". Проте ще запам'ятався гол у ворота "Шахтаря", якщо я не помиляюсь це був наш золотий сезон. Ми грали вдома і поступались 0:3. Саме я зрівняв рахунок у матчі і згодом Паршиков Андрій вирвав для нас перемогу. Це були незабутні емоції. "Шахтар" зіркова команда, кількаразовий чемпіон України, зал був переповнений, трибуни просто шаленіли, такі речі не забуваються. А щодо матчу, то це, мабуть, гра проти львівського "ТВД", перемога 3:1 у 2007 р., коли ми оформили наше перше чемпіонство ще за 5 турів до кінця чемпіонату! Це був незабутній сезон.

 Дякуємо, що знайшов час, щоб відповісти на питання та бажаємо вдалого виступу в новому сезоні!

 Дякую за побажання. Постараємся в наступному сезоні більше тішити наших вболівальників!

Джерело - https://vk.com/ukrforpost

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2017 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.