ТурнирыКубок Водяна-2021. ПревьюЖенский футзал«Леонас - Университет Драгоманова» представил двух новичковБеларусьУчита переходит в «Столицу»Чемпионат ЕвропыСтали известны подробности жеребьевки отборочного раунда ЕВРО U19Детский футзалПідсумки засідання Комітету ДЮФ АФУ: Суперкубок України і заборона на вкидання м’яча за центр майданчику під час ударів від ворітПольшаСторожук и Перкович – из «дьяволов» в «драконы»Первая лига Іван Скіцко – головний тренер «Славути»Турниры«Яско» – переможець «Odessa Open Cup-2021». WeekendЭкстра-лигаІгор Черненко: «Особисто мені соромно, коли ми приймаємо наших суперників у педуніверситеті, але інших варіантів немає»БеларусьЭдимар – новый игрок «Столицы»Бразилия«Магнус» – обладатель Кубка Бразилии-2021Аматоры«Odessa Open Cup-2021». Weekdays. Огляд матчів другого ігрового дняЭкстра-лига«ХІТ» завершив тренувальний збір в УжгородіИспанияМигелин: «Я хочу чувствовать себя игроком, а не пенсионером»Экстра-лига«ДЕ ТРЕЙДИНГ» завершил первый этап подготовки к Экстра-лигеФутзал в миреСборная Ирана – победитель Continental Futsal Championship-2021РоссияИван Мельников: «Мы будем придерживаться своей модели»ПольшаВиталий Лисниченко переходит в «AZS UW DARKOMP Wilanów»БеларусьБарбозинья – игрок «Столицы»БразилияМаркіньйос Шав’єр: «Я вірю в майбутнє футзалу, коли всі головні люди в нашій грі перестануть боятися говорити правду»

Кирило Ципун: «Будемо битися за медалі чемпіонату Європи!»

Голкіпер НФК «Ураган» та зб. Украіни з футзалу Кирило ЦИПУН про турнір в Баку та чемпіонат Украіни

 Кириле, вітаю перш за все із поверненням у лави збірної України. Які враження від турніру у Баку? Зокрема - наскільки принципово для українців було обіграти Азербайджан?
 Враження тільки позитивні. По-перше, я отримав хорошу ігрову практику у матчах із командами інших країн, - це завжди корисно. По-друге, приємно, нарешті обіграли Азербайджан, чого раніше не вдавалося. Це дуже тішить. До того ж, ми вперше перемогли на цьому турнірі

.

 Збірна грала у досить експериментальному складі…
 Не можна однозначно визначити чи був це експериментальний склад, адже тренеру збірної завжди потрібно переглядати всіх гідних кандидатів у головну команду країни, кожен у різній формі зараз знаходиться, та чимало травмованих - їх потрібно кимось ж кимось замінити. Такі гравці, як Артем Рось, Тарас Кузь, Михайло Волянюк також мали чудову нагоду отримати досвід виступів на міжнародній арені. Показали вони себе непогано, думаю, в майбутньому вони мають всі шанси бути запрошеними знову.

 Яка зараз ситуація із воротарями національної команди? Адже є чимало гідних кандидатів. Відчувається конкуренція? Які прогнози хто поїде на чемпіонат Європи?
 Конкуренція є, і завжди повинна бути. Без неї просто не буде просування вперед. У попередній список увійшло чимало прізвищ кандидатів. А хто вже остаточно поїде  буде вирішуватися на зборах у Конча-Заспі.

 Скільки часу триватиме цей збір?
 Якщо не помиляюся, з 25 до 28-го січня. Ми будемо мати дворазові тренування.

 Конфуз трапився у матчі зі збірною Туреччиною - воротарям, звісно, не рідко вдається відзначитися в матчі, але у даному випадку, єдиний гол у актив турецької команди записав…
 Я… Так, це була повністю моя помилка, я це признаю.

 Чи розкритикував, можливо, які-небудь індивідуальні настанови дав тобі Геннадій Лисенчук, як колишній воротар?
 Та ні, нічого особливого, лише звичайні робочі розмови. Десь вказав на помилки, десь - порадив, як зіграти правильно.

 Доречі, на бакинському турнірі грали новими м'ячами. Традиційне питання перед чемпіонатами  як тобі цей м'яч «Adidas Tango 12»? Яка його специфіка як для голкіпера?
 На тренуванні перед початком турніру ми вперше побачили ці м'ячі, і здалося, хоча може так і є,  що вони більш комфортні для польових гравців - швидко летять, більше стрибають. А виглядають вони менше свого розміру. Але це візуально лише. На початках ці фактори викликали деяке занепокоєння, але, з часом, ми привикли до них. Фактично після першої гри різниці не відчувалося у порівнянні з іншими м'ячами.

 Як вважаєш, які шанси збірної України на Євро? Сержао заявив, що для Азербайджану завдання мінімум  півфінал…
 Шанси у нас доволі непогані. Вважаю, що заглядати наперед, чи вийдемо ми у фінал чи півфінал неправильно. У будь-якому разі треба виходити із групи, а хто б не попав нам далі  з усіма можна грати. Потрібно добиватися результату у кожній грі і ще трошки б везіння, тоді, думаю, все вийде. Хочеться звісно якнайвище, вчепитися за медалі, за це і будемо битися.

 Повертаючись власне до теми «Урагану»  чи влилися вже у командну гру новоприбулі Ярий і Павлюк?       
 Як на мене  у тактичному плані хлопці одразу ж влилися у гру. Можливо, десь чисто фізично їм важче, бо не мали таких навантажень раніше. Але ще тиждень-два, і я думаю, зараз вони вже в бойовій готовності. Та й з перших днів особливих проблем не було  тому все у них нормально.

 В якому озброєні «Ураган» готується до найближчого матчу? Багатьох хвилює, як із травмованими гравцями? Хто і коли зможе допомогти команді?
 Ті, хто серйозно травмовані, ми знаємо, вибули до кінця сезону, а Сімка, Шотурма, сподіваюся, у найближчому майбутньому вже відновляться. Можливо, до матчу з «Локомотивом»...

 Ще одне цікаве спостереження: Сержао двічі відзначився у ворота Литвиненка на турнірі в Баку. А в «Урагану» якраз попереду важливий матч з «Локомотивом». Цей фактор якось наштовхне на результативність франківську команду?
 Я не знаю, чи тут варто проводити паралелі. Сержао  хороший гравець, забивати його робота, а чи він заб'є у грі з харківською командою, чи хто-небудь інший  вже немає різниці. Головне, щоб наша команда зібралася і перемогла. Адже всі тільки так і будуть налаштовуватися.

 Теперішнє турнірне становище трійки лідерів Екстра-ліги  цілком закономірне і заслужене?
 Я думаю, що повністю відповідає рівню, який показують команди. Тут не може бути нічого не по заслугах. Ще є за що боротися і ми хочемо підтвердити чемпіонство. Хай не зважаючи на травми, які нас скосили, будемо йти до кінця.

Андрій СТАДНИК

Фото сайту www.uragan.if.ua

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.