Экстра-лигаАндре Броканело: «Эта команда обязана побеждать во всех соревнованиях»ТурнирыКубок Водяна-2021. ПревьюЖенский футзал«Леонас - Университет Драгоманова» представил двух новичковБеларусьУчита переходит в «Столицу»Чемпионат ЕвропыСтали известны подробности жеребьевки отборочного раунда ЕВРО U19Детский футзалПідсумки засідання Комітету ДЮФ АФУ: Суперкубок України і заборона на вкидання м’яча за центр майданчику під час ударів від ворітПольшаСторожук и Перкович – из «дьяволов» в «драконы»Первая лига Іван Скіцко – головний тренер «Славути»Турниры«Яско» – переможець «Odessa Open Cup-2021». WeekendЭкстра-лигаІгор Черненко: «Особисто мені соромно, коли ми приймаємо наших суперників у педуніверситеті, але інших варіантів немає»БеларусьЭдимар – новый игрок «Столицы»Бразилия«Магнус» – обладатель Кубка Бразилии-2021Аматоры«Odessa Open Cup-2021». Weekdays. Огляд матчів другого ігрового дняЭкстра-лига«ХІТ» завершив тренувальний збір в УжгородіИспанияМигелин: «Я хочу чувствовать себя игроком, а не пенсионером»Экстра-лига«ДЕ ТРЕЙДИНГ» завершил первый этап подготовки к Экстра-лигеФутзал в миреСборная Ирана – победитель Continental Futsal Championship-2021РоссияИван Мельников: «Мы будем придерживаться своей модели»ПольшаВиталий Лисниченко переходит в «AZS UW DARKOMP Wilanów»БеларусьБарбозинья – игрок «Столицы»

Кирило Ципун: «Ми півгодини їздили на... даху автобуса»

Голкіпер «Урагану» - про святкування чемпіонства та плани команди на наступний сезон

Український футзал отримав нового чемпіона. Уперше в історії івано-франківський «Ураган» здобув звання чемпіона України.

У драматичній серії підопічні Сергія Гупаленка обіграли львівський клуб «Енергія-Тайм». Загальний підсумок очних протистоянь — 3:2. Після двох виграшів в Івано-Франківську «Ураган» втратив перевагу, програвши у Львові з рахунками 6:7 та 3:10. Як бачимо, розгромна поразка позитивно вплинула на «Ураган», який у вирішальному, п'ятому двобої переграв львів'ян із рахунком 2:1.

— Це історична подія, — каже Кирило Ципун, голкіпер «Урагану». — Це було щось неймовірне! Таких відчуттів ми ще не переживали, бо ніколи не були чемпіонами України. Після гри у Львові вболівальники облили нас шампанським. А коли ми поверталися до Івано-Франківська, то поблизу Галича група фанатів зупинила наш автобус і почала його розхитувати. Ми разом божеволіли від радості. А щойно заїхали до Івано-Франківська, то вилізли... на дах автобуса і півгодини їздили так центром міста. Ми тримали в руках кубок і гучно співали пісень.

— А що на те казали даішники?
— Вони нас не бачили. (Сміється). Мало того, ми їздили в центрі, по пішохідних вулицях. На щастя, міліція нікого не оштрафувала. У понеділок увечері нас урочисто нагороджували і зорганізували застілля в одному з ресторанів міста.

— Чи озвучили вам плани наступного року?
— Конкретних розмов не було, адже ми ще не встигли насолодитися цією перемогою. Однак, гадаю, у наступному сезоні нам треба буде захистити чемпіонські звання. Інакше не буде сенсу виступати в першості України. Захистити титул завжди складніше, аніж його завоювати.

— Цього року «Урагану» доведеться дебютувати в Кубку УЕФА...
— Авжеж. То відповідальна місія. Треба гідно відстояти честь держави на міжнародному рівні. Головне, щоб у нас не було втрат. Ось у фінальній серії наш тренер заледве зібрав дві четвірки. Одна група гравців травмована, а інші футболісти пропускали матчі через дискваліфікації. Добре, що все так скінчилося.

— «Ураган» переміг у вирішальному матчі, навіть попри те, що за день до того поступився з принизливим рахунком 3:10...
— Ми розуміли, що в плей-оф рахунок поразки зовсім нічого не важить. Рахунок 3:10 важив так само, як 0:1. Зрештою, розгромна поразка стала таким собі холодним душем, який нас збадьорив. А суперник, навпаки, розслабився. Як бачите, навіть такі програші бувають корисними.

Олег ЗУБАРУК, Галичина спортивна

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.