Чемпионат мираЖіноча студентська збірна України – у фіналі чемпіонату світу!Экстра-лига«Продэксим» вновь крупно обыграл «Мимель»УкраинаВітання з Днем Незалежності УкраїниЧемпионат мираЧемпіонат світу серед студентів. Чоловіки. Півфінал. Росія – Україна. АнонсЧемпионат мираЧемпіонат світу серед студентів. Жінки. Півфінал. Україна – Франція. АнонсФутзал в миреДенис Овсянников и Дмитрий Бондарь переходят в румынскую «Информатику»Чемпионат мираЧемпіонат світу серед студентів. Жінки. Група «А». Ізраїль – Україна – 2:6Экстра-лигаОлег Лук’яненко: «Сподіваюся, що новачки стануть підсиленням для нашого колективу»Чемпионат мираЧемпіонат світу серед студентів. Чоловіки. Чвертьфінал. Україна – Польща – 5:3Экстра-лига«Ураган» двічі переграв «червоних дияволів» Экстра-лига«Продэксим» в Ужгороде разгромил «Мимель»Первая лига Перша ліга: коментарі представників команд перед стартомЧемпионат мираСтудентський чемпіонат світу: чоловіча збірна України у чвертьфіналі зіграє з ПольщеюЧемпионат мираОлег Шайтанов: «З Днем Незалежності, Україно!»Чемпионат мираЖіноча студентська збірна України обіграла збірну РосіїВенгрияВалерий Власович на просмотре в венгерском «Ньирдьюлай»Экстра-лигаСтепан Струк: «Запрошую усіх на поєдинок за Суперкубок України»ИзраильИзраильский «Маккаби» готовится к Лиге чемпионовПервая лига Перша ліга: нарада представників напередодні стартуЧемпионат мираЖіноча студентська збірна України здолала Канаду

Микола Сергієнко: «Проект АФЛУ зарекомендував себе успішним проектом, і тепер...»

Інтерв’ю з головою Комітету аматорського та масового футзалу АФУ Миколою Сергієнком
 


2013 рік – Вадим Каганов: «Найкращий аргумент – це справа»
2013 рік – Фундамент украинского футзала с Сергеем Бабиковым

2014 рік – Подведение итогов первого сезона АФЛУ от Сергея Бабикова
2015 рік – Вадим Каганов: Мы сделали упор на качество турниров АФЛУ


 Напевно, найважливіше для всіх учасників запитання – в якому форматі проходитимуть змагання АФЛУ цього сезону?
 У системі розіграшу з цього року відбудуться певні зміни. Окремим командам-учасникам на своєму шляху доведеться пройти додатково ще один етап. Так, на шляху до Всеукраїнського фіналу АФЛУ окрім відбіркового у нас додається й регіональний (обласний етап) в тих областях, де одразу декілька чемпіонатів претендують на отримання статусу відбіркового етапу АФЛУ. Простими словами, участь у Всеукраїнському фіналі АФЛУ зможуть взяти лише чемпіони своїх областей.
Що стосується Елітного фіналу, то він предстане глядачеві та учасникам під новою назвою – Кубок Регіонів АФЛУ. У ньому прийняти участь зможуть призери регіональних (обласних) етапів, чемпіони та призери вищих ліг відбіркових етапів , чемпіони перших ліга відбіркових етапів та володарі кубків (за умови проведеня згідно  регламентних норм АФЛУ).


 Чи будуть чемпіонати, створені у кожному регіоні України, конкурентоспроможними та відповідати рівню подальших етапів? 
 Для цього Комітет аматорського та масового футзалу запровадив нові вимоги до організаторів обласних чемпіонатів. Так, відбірковий етап має складатися не менш ніж з двох ліг при загальній кількості не менше 16 команд.

 Можете назвати дати проведення фіналів?
 Дати фіналів АФЛУ вже затверджені. 23-25 березня відбудеться Всеукраїнський фінал, а вже наступного тижня у період з 30 березня по 1 квітня на нас чекатиме Кубок Регіонів.
Що стосується третього турніру, рішення по ньому буде прийняте пізніше, якщо виникне така необхідність.


 Місце проведення змагань також затверджено?
 Ні, традиційно місце визначатиметься на тендерній основі. До кінця січня рішення стосовно цього питання буде прийнято.

 На які нововведення чекати командам?
 У нас є для них приємна новина. Нарешті, ми запускаємо в публічне користування Базу гравців та команд. Інформація в ній буде консолідованою, а отже кожен зможе знайти там усіх аматорів, заявлених в офіційних змаганнях.

 Які умови до чемпіонатів/турнірів стосовно отримання статусу учасника АФЛУ?
 Для отримання статусу учасника відбіркового етапу чемпіонат/турнір повинен відповідати наступним вимогам:
- членство в АФУ чи входження до регіональної асоціації/федерації з футзалу. В тих регіонах, де відсутні регіональні асоціації/федерації з футзалу – Організатори повинні здійснювати свою діяльність згідно з вимогами ФІФА-УЄФА-ФФУ-АФУ;
- розробка та надання до Комітету аматорського та масового футзалу АФУ регламентних документів про проведення відбіркових та регіональних (обласних) етапів не пізніше ніж за 10 днів до початку змагань;
- надання листа-підтвердження про участь в АФЛУ не пізніше ніж за 10 днів до початку змагань;
- оплатити щорічний внесок у розмірі 3 000 (три тисячі) гривень на рахунок АФУ не пізніше ніж за 10 днів до початку змагань;
- надання заявкових листів учасників змагань до Комітету аматорського та масового футзалу АФУ протягом 21 дня з моменту початку змагань;
- Початок змаганнь відбіркового етапу повинен розпочатися не пізніше  4 грудня 2017 року;
- дотримання Правил гри;
- наявність в змаганні щонайменше 16 команд-учасниць та наявність не менше двох ліг;
- розміщення на своїх сайтах банерів АФУ, АФЛУ та технічного партнера компанії  «SELECT», не пізніше 14 днів після дати початку змагань;   
- забезпечення освітлення змагань в місцевих ЗМІ;
- висвітлення інформації про організаторів АФЛУ та їх партнерів, перебігу та результатів змагань.
 
Після виконання умов до 31 грудня 2017 року може бути присвоєно даний статус. Це вимоги Комітету, які знайшли своє відображення у регламенті АФЛУ на даний сезон.
Стосовно фінансової частини, необхідно сплатити внесок у розмірі 3000 грн, який йтиме на забезпечення й роботу сайту АФЛУ. Раніше, кошти на розвиток сайту та роботи персоналу виділяла АФУ. Теперь, проект зарекомендував себе успішним та самодостатнім, а тому даний внесок забезпечуватиме стабільну й кваліфіковану роботу сайту, фінансуватиме відрядження та роботу персоналу Комітету аматорського та масового футзалу.


 Хто входить до складу Комітету аматорського та масового футзалу?
 До складу Комітету на даний момент входять: члени комітету Мирослав Хом’як (Львів), Дмитро Андрієшин (Тернопіль), Дмитро Руденко (Вінниця), Віталій Лозинський (Київ) та Костянтин Подоляк (Дніпро). І голова Комітету аматорського та масового футзалу АФУ – Микола Сергієнко, з котрим ви зараз спілкуєтесь.

 Повернемося до регламенту. Багато учасників з Другої ліги запитували, чи можуть вони приймати участь у розіграші регіональних змагань?
 Можуть! Але для цього вони мають бути закріплені за своїми командами, в яких вони грають у Другій лізі. Іншими словами команда можна грати і в Другий лізі, і в регіональному чемпіонаті АФЛУ, але виключно однаковими складами.

 Чого чекати надалі, чи буде ліга АФЛУ розширюватися?
 Наразі у відборі для участі в змаганнях АФЛУ приймають участь майже всі області. Нещодавно додався харківський Кубок ФК Універ, який претендує на отримання відбіркового статусу, а саме три його найсильніші ліги. Йдуть перемовини з Черніговом. Зі свого боку ми робимо все можливе, аби АФЛУ й надалі охоплювала всю Україну!
 
Прес-служба АФЛУ

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.