Беларусь19.00. Беларусь. Серия за 3 место. 2 матч. «Витэн» (Орша) – «Столица» (Минск). LIVE!Футзал в миреМихаил Жак: «Проблема чешского футзала – непрофессионализм»РоссияРоссия. Суперлига. 1/2 финала. 3-4 матчи. LIVE!Экстра-лигаВалерій Легчанов: «Фани «Енергії» – каталізатор нашого успіху»ИспанияИспания. Лучшие комбинации и сейвы первых матчей 1/2 финала плей-оффИспанияИспания. Полуфиналы. Разные победы фаворитовЭкстра-лига«Цифры знают все»: итоги Экстра-лиги-2017/18. Часть 1КазахстанУниверсальный солдат. Как Дуглас вырос в лучшего защитника мираФутзал в мире20.15. Нидерланды. Финал. 2 матч. Ховокубо – Кнооппунт. LIVE!БеларусьБеларусь. Финалы. Дубль Рося и хет-трик КлаудиньоФутзал в миреНовости от FutsalMania: амбициозный «Пезаро» и кубковый успех «Кремлен Бисетр»РоссияАлексей Попов завершает карьеруЭкстра-лигаСергей Бутенко: «Должной подпитки от юношеского футзала пока нет»Женский футзалОлег Шайтанов очолив жіночі збірні УкраїниРоссияВладимир Кравцов, InStat: «Теперь игрок не может сказать тренеру, что цифры статистики неверны»РоссияРоссия. Суперлига. 1/2 финала. 1-2 матчи. ОбзорыЭкстра-лигаДмитро Камеко: «Після червоної картки змусили писати пояснювальну в АМФУ. Але що можна було писати, якщо я вдарив людину головою в обличчя? Тільки маячню.»Экстра-лигаКубок України та «срібні» медалі: енергетики отримали заслужені нагородиЭкстра-лигаОФИЦИАЛЬНО: Свиридов, Калуков и Бессалов покидают «Продэксим»Экстра-лигаАртем Фаренюк – другий новачок «Урагану»

Вадим Каганов: «Найкращий аргумент – це справа»


6 жовтня 2013 року стартував новий всеукраїнський проект під назвою «Аматорська футзальная ліга України» (АФЛУ). Протягом п'яти місяців чемпіонати міст і областей, які отримали статус відбіркового турніру АФЛУ, визначать переможців, котрі в кінці березня зустрінуться у всеукраїнському фіналі. Відкрили лігу випала честь Кривому Рогу і Херсону.
Про те, що таке АФЛУ і з чим її їдять, а також про перші підсумки роботи, з нами люб’язно погодився поговорити віце-президент Асоціації футзалу України Вадим Каганов, який курирує АФЛУ.

- Вадиме Феліксовичу, що на сьогоднішній день собою представляє АФЛУ?
- З моменту старту проекту пройшло трохи більше місяця. Сьогодні у нас грають 10000 футзалістів з 700 команд. І це ще не межа, оскільки стартували чемпіонати в 18 містах та областях. Найближчим часом до нас приєднаються ще 8. Таким чином, в АФЛУ буде представлена практично вся країна.

- Розкажіть про новий сайт, який висвітлює події аматорського футзалу.
- У вересні був створений сайт futsal-amator.com.ua, на якому оперативно можна ознайомитися з ходом усіх аматорських та ветеранських турнірів України, а також змагань у першій лізі.

- Що, на Вашу думку, заважає аматорських командам зробити крок уперед (перейти в першу лігу)?
- Низький рівень організації змагань у першій лізі. Навіщо переходити в першу лігу, якщо в аматорському чемпіонаті значно менше бюджет, хороша організація, висвітлення в різних ЗМІ, наявність фото- і відеоматеріалів, але зараз ситуація змінюється на краще. Ми хочемо створити умови, щоб найсильніші аматорські колективи прагнули перейти в першу лігу.

- Які привілеї отримає переможець АФЛУ?
- Переможець та призери всеукраїнського фіналу отримають право підвищитися у класі - виступати в чемпіонаті України серед команд першої ліги. Крім того, про ці команди, гравців, керівництво, спонсорів дізнається вся країна, оскільки всеукраїнський фінал буде висвітлюватися на найвищому рівні.

- До проекту АФЛУ не вдалося залучити такі потужні футзальні центри, як Донецьк і Харків. Що плануєте з цим робити?
- На жаль, чемпіонати цих міст, з ряду причин, не в АФЛУ. Відповідно, чемпіони Харкова та Донецька не візьмуть участь у всеукраїнському фіналі. Що плануємо з цим робити? Нічого. Упевнений, що самі команди захочуть брати участь у АФЛУ і в наступному сезоні вони будуть в нашому проекті.

- Як думаєте, чи правильно, що команда першої ліги «Буран-Ресурс» гратиме ще й у чемпіонаті міста?
- Я думаю, що це неправильно. Команда Першої ліги повинна прагнути піднятися вгору, а не брати участь у чемпіонаті міста та обігравати аматорів з великим рахунком.

- Під знамена АФЛУ вдалося залучити близько 700 команд. Хто буде дивитися, щоб не було зловживань, адже в такій кількості команд і гравців важко загубитися?
- На сайті АФЛУ можна буде побачити заявки всіх команд і зараз продовжується процес їх заповнення. Тренер, гравець чи просто користувач сайту зможуть в будь-який момент перевірити за яку команду грає той чи інший футзаліст. До того ж, для внутрішнього користування створено базу даних учасників АФЛУ, яка дозволить виявити порушення регламенту.

- При підготовці до запуску АФЛУ було відвідано майже усі міста, де проводяться футзальні змагання. Які основні проблеми Ви можете відзначити на аматорському рівні?
- Недовіру. За 20 років в багато регіонів з АМФУ ніхто не приїжджав, не питав про проблеми, не пропонував допомоги. Зараз ми намагаємося змінити ситуацію на краще, але потрібен час. Найкращий аргумент - це справа. Подивимося на ситуацію в кінці сезону.

- Які з регіональних федерацій Ви можете поставити у приклад, а яким навпаки слід переглянути свої підходи до діяльності?
- Я б не хотів називати кращих і гірших. Думаю, що це було б неправильно робити зараз. Зайдіть на сайт АФЛУ і ви все побачите за кількістю команд, рівнем висвітлення, наявністю фотографій і відео, можливістю проведення он-лайн трансляцій в тому чи іншому регіоні. Є ще ряд критеріїв: проведення заявочної кампанії, складання календарів та інші організаційні моменти. Багато регіональних асоціацій перестали «варитися у власному соку» і отримали можливість побачити, що відбувається в інших містах, областях. Між ними почалося спілкування, обмін досвідом, а місцями і здорова конкуренція. А ось навесні, під час проведення всеукраїнського фіналу, про кращі регіональні асоціації дізнається уся країна.

- Чи плануються з наступного сезону якісь зміни у регламенті АФЛУ?
- Поки що можу сказати про одну зміну. У цьому сезоні ми дозволили не більш ніж двом гравцям з команд першої ліги виступати за аматорські команди, а у наступному році гравцям, заявленим за команди першої ліги, буде заборонено грати в АФЛУ. Ймовірно, будуть ще якісь зміни, але говорити про це можна тільки після ретельного аналізу нинішнього сезону.
Андрій Гулій
 

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2017 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.