РоссияСергей Зуев: «Новый сезон получится интереснее предыдущего»БеларусьПремьер-лига-2021/22. Тур 5. LIVE!Первая лига Володимир Гриник: «На безлюдний острів взяв би Ярослава Писька – ловив би мені рибу і співав»Чемпионат мираЗапасной вратарь сборной Казахстана на ЧМ в Литве получил полмиллиона призовыхПервая лига Негель, Бакум, Чеберяк, Семенченко, Салтанов і Морено – гравці «SkyUp»Первая лига Перша ліга 2021/2022. Представлення учасників зони «Схід»КазахстанСтал известен календарь чемпионата Казахстана сезона-2021/22Экстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. 7 тур. LIVE!Первая лига Перша ліга 2021/22. «Любарт» (Луцьк) – «КІВС Енергія-2» (Львів). АнонсПервая лига Андрій Федюк: «Ми не стоїмо на місці, нам вдалось домовитись про співпрацю з Віталієм Багряком»ИталияИталия-2021/22. Тур 1-2. С места в карьерСборная УкраиныОлег Шайтанов: «Матчі з Португалією були дуже інформативними»Экстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. Тур 7: анонсФутзал в миреУзбекистан-2021/22. Тур 1. «Локомотив» идет без потерьКазахстанИгита: «Я еще не наигрался!»Сборная УкраиныЖіноча збірна України зазнала поразки від Португалії у повторній контрольній зустрічіСборная УкраиныАнна Шульга: «Потрібно продемонструвати характер й не боятися суперника»Первая лига Перша ліга 2021/2022. Представлення учасників зони «Захід»Экстра-лигаРоман Гураль та Максим Цар – гравці КІВС «Енергії-2»КазахстанКубок Казахстана-2021: определились полуфиналисты

Parimatch Екстра-ліга 2021/22. Тур 4: анонс

В очікуванні "енергетичного дербі"


Фото: НФК "Ураган"

18 вересня

«ХІТ» (Київ) – «Viva Cup» (Харків)
12:00. м. Київ, СК ЦСК ЗСУ
Арбітри: Олександр Білащенко (Чернігів), Володимир Дзюра (Рівне), Дмитро Каркаєв (Київ)
Хронометрист: Володимир Шевер (Київ)​
Спостерігач арбітражу: Олег Іванов (Дніпро) 
Делегат: Валентин Вакула (Бровари)

Цього тижня «ХІТ» цілеспрямовано готується до матчу 4-го туру Parimatch Екстра-ліги 2021/2022, в якому в суботу 18 вересня прийме у спорткомплексі «ЦСК ЗСУ» харківський «Viva Cup».

Столичні минулого тижня зіграли внічию 2:2 в Івано-Франківську з «Ураганом», хоча могли закрити питання щодо переможця ще у першій половині. У нашої команди п’ять очок, як і у івано-франківців, а ось лідирує в таблиці «Енергія», в якої 7 балів.

А харківська команда приїде до столиці у гарному настрої – у крайньому турі хлопці Романа Перадзе перемогли вдома «Сокіл» 4:2 (Дмитро Бондар-2, Владислав Васильєв, Давид Калашник) і здобули першу перемогу в чемпіонаті (відзначимо, що у «Viva Cup» ще є гра в запасі).

Напередодні наша команда перед тренуванням привітала із Днем Народження Ігоря Чернявського, який отримав свій дебютний виклик у збірну України з футзалу, тож хлопці на позитиві готуються до поєдинку проти гостей з Харкова.

Зустрічаємося у суботу 18 вересня у спорткомплексі «ЦСК ЗСУ» на Повітрофлотському проспекті і готуємося вболівати за наших! Вхід у спорткомплекс – вільний, а стартовий свисток пролунає о 12:00.

Джерело - Лев Галушко, прес-служба ФК «ХІТ»

Після першої звитяги у сезоні підопічні Романа Перадзе вирушають до Києва на протистояння з «ХІТом». Команда Олега Лук’яненка оформила триматчеву серію без поразок. Втім, на виїзді «кабельники» обмежуються лише нічиїми. Натомість, в єдиній домашній зустрічі їм вдалося здолати «Продексім.

У свою чергу, «Viva Cup» на виїзді поступився «Урагану». Однак, перед протистоянням з бронзовим призером для слобожанців є приємні новини. По-перше, після дискваліфікації повертається на паркет капітан харківської команди Тарас Рибак. По-друге, підопічні Романа Перадзе вже зустрічалися з «ХІТом» на передсезонному турнірі в Одесі. Там киянам вдалося оформити перемогу над суперником за підсумками серії післяматчевих пенальті.

У свою чергу, кияни намагатимуться потішити своїх вболівальників ще однієї перемогою над «Viva Cup» та піднятися вище у турнірній таблиці (адже суперники у цей день проводитимуть очний поєдинок).

Статистика офіційних зустрічей також свідчить на користь підопічних Олега Лук’яненка. Минулого сезону «кабельники» двічі здолали своїх суперників: матч у столиці завершився з рахунком 8:5, а на паркеті спорткомплексу «Локомотив» «ХІТ» також переміг з різницею у три голи – 4:1. Втім, як далі розгоратимуться взаємини команд в очних протистояннях – побачимо у суботу.

«Енергія» (Львів) – «Ураган» (Івано-Франківськ)
13:00. м. Львів, «Боско-Арена»
Арбітри: Євген Диннік (Одеса), Олександр Плахов (Чернівці), Володимир Болізюк (Львів)
Хронометрист: Ярослав Сторожук (Львів)​
Спостерігач арбітражу: Геннадій Гора (Київ)
Делегат: Олена Верещинська (Львів)

У суботу, 18 вересня, в 4 турі Parimatch Екстра-ліги львівські енергетики прийматимуть вдома чинного чемпіона — івано-франківський «Ураган». Матч на новій «Боско-Арені» розпочнеться о 13:00, вхід вільний.

Загалом протистояння «Енергії» та «Урагану» має багаторічну історію. Команди провели 63 офіційні поєдинки, де 27 перемог святкувала «Енергія», 22 — «Ураган», ще 14 ігор завершились внічию. За голами кращі показники також у «зелено-білих» — 184:160. А ось в матчах минулого чемпіонату перевага була за івано-франківцями.

У міжсезоння в складі команди Максима Павленка відбулись певні зміни. Припинили співпрацю з «Ураганом» Микола Микитюк («Продексім»), Ярослав Лебідь («ХІТ»), а також Петро Сенюк та Олег Негела. У свою чергу приєднались до івано-франківців досвідчені Михайло і Микола Грицини з білоруської «Столиці» та Ілля Терентьєв з харківської команди «Viva Cup».

На старті сезону у матчі за Суперкубок України «Ураган» поступився херсонському «Продексіму» з рахунком 3:6. У 1 турі чемпіонату івано-франківці вдома здолали «Viva Cup» — 3:0, а далі втратили очки у Хмельницькому, зігравши внічию із «Соколом» — 4:4.

У 3 турі в Івано-Франківську «Ураган» розписав мирову 2:2 з київським «ХІТом», причому протягом матчу «дракони» поступались з різницею у два м’ячі.

У свою чергу львівські енергетики у попередньому турі дали бій «Продексіму», херсонці лише на останній хвилині врятувались від поразки на домашній арені — 3:3. На цей час «Енергія» очолює турнірну таблицю (7 очок), «Ураган» поділяє 2-3 сходинку з «ХІТом» (5 очок).

Відзначимо, що не лише турнірне становище буде головною мотивацією команд змагатись за перемогу у Львові. Адже це енергетичне дербі, яке завжди цікаве, напружене та непередбачуване. Тут немалу роль відіграє психологічна готовність та впевненість, тож запрошуємо вболівальників підтримати «Енергію»!

Джерело - Пресслужба ФК «Енергія»

У суботу, 18-го вересня, франківський "Ураган" у Львові зіграє матч 4-го туру Parimatch Екстра-ліги проти місцевої "Енергії". Матч відбудеться на майданчику "Боско-Арени" і розпочнеться о 13:00.

"Енергетичне" дербі своїм корінням сягає початку двохтисячних, тож на вихідних на шанувальників футзалу очікує чергова серія "класичного" протистояння українського футзалу. Хоча, як і в будь-яких протистояннях щось буває вперше - цього разу команди вперше зіграють не на звичному майданчику спорткомплексу "Галичина", а на новенькому паркеті "Боско-Арени", яка буквально недавно була відкрита у Львові. На новій арені "енергетики" наразі провели один матч, в якому обіграли "Кардинал-Рівнестандарт" - 5:2, тож намагатимуться будь-що продовжити приємну для себе серію. Зі свого боку "дракони" після двох поспіль нічиїх зроблять все, щоб знову відчут самк перемог та повернути чемпіонську впевненість у своїх силах.

Завтрашнє протистояння набуває особливої принциповості для обох суперників, адже у складі команд достатньо колишніх одноклубників. В літнє міжсезоння ряди "Урагану" поповнили брати Михайло та Микола Грицини, які не один рік були лідерами львів'ян. Натомість в "Енергії" виступають вже ексдракони Андрій Цілик та Юрій Когут. 

Додасть інтриги протистоянню і турнірне становище команд. Ще б пак, адже "Енергія" доволі несподівано вирвалась у лідери Parimatch Екстра-ліги, здобувши сім залікових пунктів у трьох стартових матчах сезону. Натомість "Ураган" програє львів'янам два пункти, тож набрані очки у матчі проти конкурента допоможуть суперникам покращити свої турнірні позиції.

Традиційно матч можна буде переглянути на YouTube-каналі Асоціації футзалу України. Початок матчу о 13:00.

Джерело - Пресслужба НФК "Ураган"

Безумовно, саме матч у Львові можна назвати центральним у цьому турі. Навіть якщо не розглядати статус «енергетичного» та географічного дербі – варто відзначити, що зустрічаються команди, які станом на зараз посідають першу та другу сходинки.

Підопічні Валерія Легчанова очолюють турніру таблицю й мають сім очок за підсумками трьох зіграних матчів. Єдину нічию галичани розписали у виїзному матчі з «Продексімом». Щодо домашніх поєдинків, то поки що «Боско-Арена» є щасливою для львів’ян, які можуть похвалитися досить впевненою звитягою над «Кардиналом-Рівнестандарт». Втім, цього туру вгості до «енергетиків» завітає чинний чемпіон.

Команда Максима Павленка два останніх матчі завершила без перемог, розділивши очки з «Соколом» у виїзній зустрічі та з «ХІТом» на власному паркеті. Щоправда, нічиї були досить різними. Якщо у Хмельницькому дракони пропустили наприкінці зустрічі, то на паркеті КФВ івано-франківці відігралися з рахунку 0:2.

Цікавим буде і протистояння братів Грицин зі своїм рідним клубом. Тепер Микола і Михайло захищають кольори «Урагана» і вперше саме у такому статусі завітають до Львова.

Статистика очних матчів у минулому сезоні свідчить на користь гостей. Поєдинок в Івано-Франківську завершився їхньою впевненою перемогою – 5:1, а у Львові знову тріумфували «ураганівці», але з більш скромним рахунком – 1:0. Для «драконів» звітний матч – шанс вперше очолити турнірну таблицю у новому сезоні. Натомість, «енергетики» спробують втриматися на першому щаблі.

«ДЕ ТРЕЙДИНГ» (Миколаївка) – «Продексім» (Херсон)
14:00. м. Сєвєродонецьк, Льодовий ПС
Арбітри: Олексій Фесенко (Харків), Олександр Макаренко (Радомишль), Артем Федоріщев (Сєвєродонецьк)​
Хронометрист: Юлія Змієвська (Сєвєродонецьк)​
Спостерігач арбітражу: Юрій Воложенко (Харків) 
Делегат: Юрій Кравченко (Сєвєродонецьк)

Суперником «ДЕ Трейдингу» в четвертому турі Parimatch Екстра-ліги буде херсонський «Продексім» – найбільш титулована українська команда останнього десятиріччя. Взагалі ж, цей клуб було засновано 2006 року. Кілька сезонів команда регулярно грала в чемпіонаті міста та області, перш ніж її беззмінний президент Ігор Колихаєв не вирішив, що аби розвиватися та прогресувати потрібні суперники вищого рівня, та заявив команду на всеукраїнські аматорські змагання. У сезоні 2010 року «Продексім» став срібним призером чемпіонату України серед аматорів та фіналістом Кубку. Після цього поступово підвищувався у класі й з сезону 2015/16 років почав грати серед команд Екстра-ліги. У дебютному чемпіонаті посів третє місце серед найкращих українських клубів. А після цього чотири роки поспіль ставав чемпіоном України. Минулого сезону підопічні тодішнього тренера бразильца Андре Броканело досить впевнено виграли Кубок України та провели регулярну частину чемпіонату і без зайвих проблем вийшли до фіналу плей-офф. А ось у головних матчах сезону несподівано поступилися, програвши фінальну серію «Урагану» 1:3. Після цього у клубі провели кадрову ротацію, запросивши до своїх лав українських «збірників», які грали у країнах ближнього закордону – Малишка та Королишина, ще й до того із «Урагану» перебрався Микола Микитюк.

Здобутки нинішнього сезону розпочалися із завоювання Суперкубку України. У Харкові «Продексім» поступаючись по ходу першого тайму у два м’ячі врешті-решт схилив шальки терезів на свою користь і переміг 6:3. Непогано розпочали «мельники» й регулярний чемпіонат, перегравши на власному майданчику «Сокіл» 4:0. А ось у другому турі херсонці програли у Києві «ХІТу» 3:5. І відразу керівництво клубу зробило оргвисновки відправивши тренерський штаб у відставку. Зараз виконує обов’язки головного тренера Дмитро Бербенцев, який грав і працює у клубі з моменту створення. Допомагає йому багаторічний капітан «Продексіму» Віталій Скорий, який іще у матчах цьогорічного плей-офф виводив цю команду на ігри. Керувати роботою із воротарями довірено Кирилу Ципуну, який зараз по праву є «першим номером» і «мельників», і національної збірної України.

У минулому сезоні в матчах регулярного чемпіонату «ДЕ Трейдингу» та «Продексім» зустрічалися двічі. І обидва рази перемога була за херсонцями.

Вдома вони перемогли 5:2, а у Броварах (на прохання херсонців, які готувалися до матчів Ліги чемпіонів домашню гру «ДЕ Трейдинг» зіграв на цьому майданчику) 6:1.

Джерело - «ДЕ Трейдинг»

Після поразок у двох зіграних матчах миколаївці прийматимуть на власному паркеті чинного володаря Кубка та Суперкубка України.

Перед цим туром команда Олександра Хурсова залишається єдиним учасником чемпіонату, який не набирав залікових очок. У свою чергу, «мельники» у своїх результатах досягли максимального різноманіття, записавши на свій рахунок після трьох зіграних поєдинків перемогу, поразку та нічию.

Минулого сезону суперники провели дві очних зустрічі. Обидва поєдинки завершилися переконливими перемогами підопічних Дмитра Бербенцева: 5:2 та 6:1.

До третього очного матчу команди підходять без двох важливих гравців, які пропускають цей тур через дискваліфікацію. Господарі не зможуть розраховувати на Олександра Іванова, а за херсонців не зіграє Микола Білоцерківець. Для кого ця втрата стане важливішою, а також хто зуміє змінити статистика своїх матчів у кращий бік – покаже лише суботній матч.

21 вересня

АФФК «Суми» (Суми) – «Кардинал-Рівнестандарт» (Рівне)

17:00. м. Суми, палац студентського спорту СумДУ
Арбітри: Антон Ноєв (Запоріжжя), Олександр Сидорук (Вінниця), Андрій Савельєв (Суми)
Хронометрист: Марія Мисловська (Суми)​
Спостерігач арбітражу: Олексій Банасько (Фастів) 
Делегат: Максим Новіков (Суми)


Завершуватиметься тур наступного вівторка. До Сум завітає команда Олександра Бондаря. Поєдинок був перенесений на декілька днів за домовленістю команд та у зв’язку з зайнятістю основного ігрового майданчику сумчан.

Майбутній матч можна сміливо охарактеризувати таким, в якому буде розігруватися шість очок, адже зараз команди розділяє всього один пункт у турнірній таблиці.

Сумчани після домашньої поразки від «Енергії» вдало з’їздили у Сєвєродонецьк, де обіграли «ДЕ ТРЕЙДИНГ». Натомість, рівняни взяли одне очко у протистоянні з «ХІТом», а надалі їхній календар був ідентичним. Щоправда, «Енергії» команда Олександра Бондаря поступилася у Львові, а «ДЕ ТРЕЙДИНГ» переграла на власному паркеті.

Очні протистояння команд минулого сезону видалися досить цікавими. Сумчани переграли свого суперника у виїзному поєдинку – 4:3, але поступилися вдома – 3:5. Негативною звісткою для Ярослава Пєсоцького є те, що через дискваліфікацію він не зможе розраховувати на найкращого бомбардира команди Олександра Сметаненка.

Тим не менш, у майбутній зустрічі обидва суперники докладуть максимум зусиль, щоб здобути перемогу та підібратися поближче до групи лідерів.

Джерело - АФУ

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.