Женский футзал8-11 августа в Киеве состоится международный турнир «Estrellas Cup»Экстра-лигаАндре Броканело: «Эта команда обязана побеждать во всех соревнованиях»ТурнирыКубок Водяна-2021. ПревьюЖенский футзал«Леонас - Университет Драгоманова» представил двух новичковБеларусьУчита переходит в «Столицу»Чемпионат ЕвропыСтали известны подробности жеребьевки отборочного раунда ЕВРО U19Детский футзалПідсумки засідання Комітету ДЮФ АФУ: Суперкубок України і заборона на вкидання м’яча за центр майданчику під час ударів від ворітПольшаСторожук и Перкович – из «дьяволов» в «драконы»Первая лига Іван Скіцко – головний тренер «Славути»Турниры«Яско» – переможець «Odessa Open Cup-2021». WeekendЭкстра-лигаІгор Черненко: «Особисто мені соромно, коли ми приймаємо наших суперників у педуніверситеті, але інших варіантів немає»БеларусьЭдимар – новый игрок «Столицы»Бразилия«Магнус» – обладатель Кубка Бразилии-2021Аматоры«Odessa Open Cup-2021». Weekdays. Огляд матчів другого ігрового дняЭкстра-лига«ХІТ» завершив тренувальний збір в УжгородіИспанияМигелин: «Я хочу чувствовать себя игроком, а не пенсионером»Экстра-лига«ДЕ ТРЕЙДИНГ» завершил первый этап подготовки к Экстра-лигеФутзал в миреСборная Ирана – победитель Continental Futsal Championship-2021РоссияИван Мельников: «Мы будем придерживаться своей модели»ПольшаВиталий Лисниченко переходит в «AZS UW DARKOMP Wilanów»

Петро Липецький: «Команда – єдиний організм, у якому кожен має відпрацювати частинку своєї роботи»

Тренер команди Академії НФК «Ураган» Петро Липецький розповів про участь своїх підопічних у Дитячій футзальній лізі Волині у віковій категорії U-7


27-28 березня відбулися матчі ІІ кола Дитячої футзальної ліги Волині у віковій категорії U-7. 

Тренер команди Петро Липецький розповів про участь команди Академії НФК «Ураган14» у рамках чемпіонату.

- Петре Вікторовичу, з якими настановами їхала команда у Луцьк та чи очікували настільки феєричних поєдинків від вихованців?

- Насправді на такий результат не очікували через те, що як-такого стабільного тренувального процесу не було. Через пандемію та карантин команда останнім часом майже без тренувань. Зібрались ми на тренування у п’ятницю, день перед турніром, пограли, пригадали основні моменти, а у суботу уже вирушили у Луцьк. Іншим моментом є те, що нас очікувала далека дорога, ми виїжджали у суботу вранці, сім годин їзди, о 12 годині ми приїхали, а вже о 14 по обіді у нас почались ігри. По-третє, у такому віці важко вимагати від вихованців завжди змістовної гри. Сьогодні у них все вдається, а наступного дня – ні. Діти мають свою думку, своє бачення ігрового моменту, хочуть зробити щось по-своєму. Зі сторони стараєшся підказати щось дещо інше, а воно не завжди вдається. Настановою виступало те, щоб мінімум зіграти у нічию, щоб максимально старалися та боролися, щоб спробували все те, що вивчали до карантину на тренуваннях, наприклад, розіграш кутового, точні передачі тощо. Тому, однозначно такого результату прагнули, проте, не очікували.

- Розкажіть про настрій та емоції, які вирували на змаганнях?

- Адреналін «зашкварював», настрій та емоції були на найвищому рівні. Організація ігор у Луцьку відбулась, як завжди, на високому рівні. Це сприяло позитивному настрою. Окрім нас, ще на чотирьох майданчиках відбувались змагання. Атмосфера та емоції, які вирували у залі переливались та поєднувались. Зал весь час був переповнений радісними емоціями від перемоги чи палкою підтримкою та підказками для тих, хто програвав. І сльози, і радість, і адреналін все перепліталось воєдино, створюючи неперевершену атмосферу.

- Що очікуєте від фіналу чотирьох? На що будете звертати особливу увагу при підготовці до нього?

- Від фіналу чотирьох можна очікувати тільки найкращих ігор, які будуть за увесь чемпіонат. Це буде гідний півфінал, де зберуться чотири найкращі команди. Хоча, варто відзначити, що у цьогорічному чемпіонаті всі команди рівні між собою. Все вирішується за різницею голів, за очними іграми між собою. Для прикладу команда «Юніор-Мідас» має позитивну різницю м’ячів, але в очних зустрічах з суперником вона є на п’ятому місці у турнірній таблиці. Всі команди «йдуть» очко в очко, тому все буде вирішуватись в останніх іграх ІІ кола. У будь-який момент ситуація може змінитись вгору/вниз, як і з  дівчатками, які показують стабільну гру («Амазонка»), так і «Любарт Kids», «Юніор-Мідас». Вони всі рівні команди. Будь-яка помилка буде вартувати чемпіонства і будь-яке нестандартне рішення, яке прийме дитина на майданчику, зможе вивести команду у лідери. При підготовці до фіналу особливої уваги будемо надавати «командній зіграності». Команда – єдиний організм, у якому кожен має відпрацювати частинку своєї роботи. 
 
- У тренувальному процесі та підготовці дітей молодшого шкільного віку що є найважчим?

- На даний момент, через нестабільну ситуацію у місті, як наслідок пандемії, найважчим є «увійти у ритм», щоб заняття проводились стабільно і послідовно, щоб можна було у контексті тренувань готуватись до турнірів, використовуючи нові вправи, нове бачення тощо. Наразі, саме відсутність стабільних тренувань є найважчим у плані тренувального процесу.

Своїм вихованцям бажаю завжди викладатися «на повну». Не зважаючи на результат, чи команда перемагає чи програє – вона має викладатись на всі 100%. У будь-якій частинці ділянки майданчика, чи це біля своїх воріт у захисті, чи біля воріт суперника у нападі, чи в середині майданчика – без старання, без повноцінної плідної роботи зі своєї сторони результатів досягти буде важко.

Джерело - Академія НФК Ураган

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.