Экстра-лигаЭкстра-лига. Тур 2. Пента-трик Педяша и... (обновляется)Экстра-лигаЭкстра-лига. Тур 2. LIVE!ЕврокубкиКубок УЕФА: 27-летний арбитр из Бельгии дебютирует на играх «Продэксима»Первая лига «Ураган-2 КФВ» завершив чорноморські збори. ПідсумкиЭкстра-лигаПеред першою домашньою грою в Екстра-лізі президент ФК «ІнБев» подарував меру Житомира іменну футболкуПервая лига «Епіцентр К3» вирішив не заявлятися у Першу лігуБеларусь22.09. 18.00 ВИТЭН (Орша) - ЛИДСЕЛЬМАШ (Лида). LIVE!Юношеский футзалВідбулось жеребкування Юнацької футзальної Екстра-ліги (U-16) ВетераныГлавный принцип Александра Моргунова. Часть 1ЛьвовАндрій Задорожний: «Фуджікура» могла поборотися за золоті медаліЕврокубкиУкраїнський арбітр Ярослав Вовчок працюватиме на матчах Основного раунду Кубку УЄФА у СловаччиніЭкстра-лига«Сокіл» - «Ураган». Передмова до матчуОдессаОбладателем Первого Кубка Юрия Попова стал FC «PIZZA&GRILL;»!Экстра-лигаСергій Піддубний: "Готуємо сюрпризи для "Титана""Экстра-лига«Післямова»: трактування Правил гри від Комітету арбітражу АФУ + ВІДЕОЮношеский футзал22 вересня відбудеться жеребкування Юнацької футзальної Екстра-лігиЭкстра-лигаЭкстра-лига-2017/18. Анонс 2-го тура: вспоминая "ИнтерКраз"ОдессаОдесса, Лига Содружества: итоги летнего сезонаМеждународный футзалЛитвиненко помог ЭРА-ПАКу выиграть у аутсайдера чемпионата ЧехииПервая лига Епіцентр К10: Керівництво та уболівальники вже скучили за медалями і ми докладемо максимум зусиль, щоб виправдати їх очікування

Максим Бессалов: «Без труднощів чемпіонат не виграють»

Найкращий бомбардир херсонського «Продексіма» Максим Бессалов став одним з тих важливих гравців, які допомогли команді з Півдня України здобути перше в її історії чемпіонство. А його гол у четвертому матчі фінальної серії проти львівської «Енергії» багато в чому став вирішальним. У ексклюзивному інтерв’ю прес-службі Асоціації футзалу України Максим Бессалов згадав найважливіші моменти чемпіонського сезону «Продексіма».
 

- Максиме, перш за все, дозволь тебе привітати з перемогою в чемпіонаті України. Що для тебе значить це чемпіонство?
- Дякую за привітання! Для мене це чемпіонство - показник того, що сезон пройшов не дарма, що та щоденна робота на тренуваннях, зборах, іграх - все в сукупності принесло свої плоди. Значить, ми все правильно зробили, якщо у нас саме такий результат!

- Чи думав ти перед початком сезону про те, що «Продексім» стане чемпіоном?
- А чому і не думати? Звичайно, так! З таким підбором футболістів, який у нас є, це цілком реальне завдання.

- Що, на твій погляд, зіграло важливу роль у перемозі «Продексіма» в Екстра-лізі?
- Однією з причин, я вважаю, був досвід футболістів. Хто б що не говорив - старі, не біжать, але, як показала практика, в потрібний момент зібралися і всім довели і найголовніша причина - це атмосфера у колективі. А вона у нас просто приголомшлива. 

- Після закінчення сезону 2015/2016 р. р. президент «Продексіму» Ігор Колихаєв наголошував на тому, що після «бронзи» треба спробувати завоювати медалі трохи вищого ґатунку. Чи додавали ці слова тобі та твоїм одноклубникам додаткового стимулу?
- У нас президент - максималіст, він ставить постійно максимальні завдання, і це правильно. А щодо стимулу, то, безумовно, його ставлення до команди, те, що він робить для неї, як переживає, вірить в нас, це і було стимулом довести собі і йому, що не дарма він вірив в нас, і ми віддячили йому чемпіонством!

- Деякі спеціалісти вважають перемогу «Продексіма» дещо сенсаційною. А як ти оцінюєш цей факт?
- Може, це і добре, що в нас багато хто не вірив і ми не були фаворитами, я не вважаю це сенсацією! Сенсація може в одній грі проскочити. А те, що ми у фіналі виграли три гри з чотирьох, та ще й дві у Львові, а якщо взяти «регулярку» - теж дві перемоги, де сенсація? Так, було важко, починаючи з 1/4 фіналу, але по-іншому чемпіонат не виграють! 

- Протягом плей-офф у багатьох матчах «Продексім» виривав перемогу або на характері, або у серії післяматчевих пенальті. Чи можна сказати, що у психологічному плані твоя команда була дійсно сильнішою за суперників?
- Безумовно, в порівнянні з тим роком ми в психологічному аспекті додали. В тому чемпіонаті ми по пенальті програвали, в цьому – навпаки. Але пенальті - це лотерея, і значить - у тих серіях ми були сильнішим. Зараз на одній нозі нікого не обіграєш, потрібно проявляти і характер, і стійкість, і майстерність - все в сукупності дасть результат. А в іграх на виліт головне – результат, а те, як він здобутий - по пенальті або ще якось - мені все одно.

- Максиме, давай разом з тобою проаналізуємо регулярний чемпіонат. Яким він був для тебе і для твоєї команди?
- Дуже складний і цікавий. По ходу сезону ми якось не виділялися стабільністю в плані результату, і тому відчували, що за нами боржок перед вболівальниками. Чемпіонат як зебра пройшов: то чорне, то біле. Добре, що в кінці наступила тільки біла смуга, але через це потрібно було пройти, і нам все це допомогло в іграх плей-офф: ми знали, як треба було поводитися в разі невдачі. 

- Який матч для «Продексіма» був найскладнішим у «регулярці»?
- Я вважаю, що це гра на виїзді в Покровському в третьому турі і виїзд до «ЛТК/ІнБев/НПУ». Чому саме ці ігри? Та тому, що перед цими поєдинками у нас були невдачі, і колектив перебував у непростій ситуації. А після цих матчів наша команда виграла, і все нормалізувалося.

- У цьому сезоні одразу п’ять колективів, серед яких і «Продексім», реально мали статус фаворитів сезону. Про матчі з «Локомотивом» та «Енергією» ми ще поговоримо. А от як ти охарактеризуєш ігри проти «ХІТа» та «Урагану», які теж були доволі непростими?
- Безумовно, «ХІТ» та «Ураган» ставили перед собою максимальні завдання. Це дуже серйозні команди з хорошими футболістами, з якими було непросто і цікаво грати. У «ХІТа» ми так жодного разу не виграли, включаючи і Кубок, хоча по грі нічим не поступалися. Що стосується «Урагану», то з ним завжди складно грати, але так склалося, що саме в тих іграх ми були сильнішими. Чому вони залишилися без медалей - це вже їх проблеми, але знову-таки повторюся: це дуже сильні команди! 

- Що завадило «Продексіму» вийти у «Фінал чотирьох» Кубку України?
- Що завадило? «ХІТ», Який у нас виграв дві гри і пройшов далі, ось і все!

- Чи можна сказати, що в якійсь мірі саме досвід, отриманий у цьогорічних матчах Кубку України, допоміг «Продексіму» в поєдинках плей-офф Екстра-ліги?
- Однозначно! Ті кубкові протистояння з серйозним суперником, цей досвід ігор на виліт - все це нам допомогло надалі.

- У чвертьфінальній серії плей-офф на «Продексім» чекав «Сокіл». Так вже історично склалося, що поєдинки з цією хмельницькою командою для «мельників» є надто принциповими. Перемогти хмельничан за підсумками серії – це теж справа принципу?
- Я не знаю, чому вони стали принциповими, просто команда «Сокіл» - дуже своєрідна, і граючи з ними що в тому році, що в цьому, доводилось понервувати. Вони постійно були чимось щось незадоволені, і та ситуація, яка зараз виникла навколо «молодіжки» - це тільки підтверджує, що вони весь час ниють! У чемпіонаті ми їх жодного разу не обіграли, першу гру чвертьфіналу програли, і, граючи вдома, просто зобов'язані були довести, що ми сильніші, що і сталося. 

- Перший поєдинок півфінальної серії проти «Локомотива» і перемога в ньому по пенальті – це все-таки перемога на характері, чи фактор рідних стін також був присутній?
- Це і характер, і, безумовно, підтримка уболівальників, а якщо згадати ту гру, то як рахунок став 2:1 на нашу користь, все могло закінчитися і з більшим рахунком. Але це футзал, і все дійшло до пенальті, де нам і посміхнулася вдача.

- А що сталося з командою у другому домашньому поєдинку проти «Локо»?
- У другій грі дуже швидко пропустили, потім мали свої моменти, щоб забивати, але не забили. Я підвів команду, отримав вилучення - перше в кар'єрі, між іншим. Не виконали установку тренера, почали нервувати, а суперник за помилки карав, звідси і результат! Та гра поставила нас на місце і вказала на помилки. але ніхто голову попелом не посипав. Розібрали гру, зробили висновки і поїхали в Харків. Але особисто для мене це було великим ударом по самолюбству, та й для хлопців – теж. 

- Після тієї перемоги «залізничники» отримали психологічну перевагу, до того ж – їм вже треба було грати вдома. За рахунок чого «Продексіму» вдалося за підсумками двох ігор у Харкові зрівняти рахунок у серії та повернути її до Херсона?
- Після ігор у Херсоні ми розбирали матчі з «Локомотивом», і тренер нам пояснив, як ми будемо діяти у Харкові. І за рахунок правильної обраної тактики нам вдалося перевести серію в Херсон.

- Що ти відчував, коли за підсумками п’ятого матчу «Продексім» здобув путівку до фіналу?
- Емоції переповнювали. Команда другий рік грає в Екстра-лізі, і вже у фіналі! Ті почуття не описати словами! У Херсоні було свято! 

- Чи можна сказати, що зайве хвилювання зіграло з херсонцями злий жарт у першому домашньому матчі проти «Енергії»?
- Безумовно, хвилювання було присутнє, і десь це і сковувало в завершальній стадії. І, до того ж, Кардаш зіграв просто здорово. Ту гру ми програли за рахунок їх «стандартів».
 

- Якщо не секрет: що казав команді Ігор Москвичов перед другою грою проти львів’ян?
- Знову ж таки: жодної «піханіни» не було. Були вказані помилки і сказано, що напередодні десь боязко зіграли - це фінал будинку, так грати не можна. І, до того ж, відступати вже було нікуди. 

- Який матч, на твою думку, став ключовим у фінальній серії – другий у Херсоні чи третій у Львові?
- Я думаю, що другий у Херсоні, тому що програй ми ту гру, і рахунок у серії став би 0:2, і їхати до Львова з таким результатом було б катастрофою. А так - все перевернулося, і шанси були однакові, чим ми і скористалися.

- Чи можна сказати, що долю чемпіонства багато в чому вирішила 19-та хвилина четвертого матчу, коли «Продексім» забив два голи, один з яких – на твоєму рахунку?
- Та 19-та хвилина - це один з факторів успіху. Піти на перерву, ведучи в рахунку 2:0 - психологічно нам було легше, але гра триває 40 хвилин, тому завдяки віддачі протягом всієї гри ми здобули перемогу.

- Неможливо не відзначити гру Кирила Ципуна у фінальній серії. Наскільки важливим гравцем є Кирило для команди?
- Це один з лідерів команди, гравець збірної України, і його надійна гра на «останньому рубежі» додала впевненості всім іншим. Це важливий гравець для команди. Втім, як і інші виконавці. 

- Ігор Москвичов віддав належне «Енергії», сказавши, що вона грала краще. Скажи, будь ласка, чому під час фінальної серії «Продексім» обрав трохи невластиву для себе тактику гри другим номером?
- Чому? Це потрібно питати у тренера. Наша справа - виконувати установку на гру, раз ця тактика принесла нам результат, значить - вона була на той момент правильна.

- Наскільки важливим фактором виявилась підтримка вболівальників під час львівських матчів?
- Підтримка уболівальників - це взагалі окрема історія. Таку величезну виїзну підтримку бачу вперше у нашому футзалі. Спасибі президентові, що допоміг цьому відбутися. Спасибі всім тим, хто поїхав до Львова нас підтримати. Спасибі всім тим, хто переживав у Херсоні біля телевізорів. Ваша загальна підтримка нас заряджала, підбадьорювала і тримала в тонусі. Завдяки таким вболівальникам ми і виграли чемпіонство. 

- У новому сезоні «Продексім» дебютує у єврокубках. Які у тебе очікування від майбутнього дебюту херсонської команди на євроарені?
- Очікування найкращі. Це ж Ліга чемпіонів, це - новий досвід для нашої команди в такому турнірі. А там слабких команд не буває. Потрапити туди вже престижно. Будемо чекати на жеребкування і постараємося виступити якомога краще.

- Деякі гравці «Продексіма» вже грали свого часу в Кубку УЄФА. Цей досвід має допомогти новому чемпіону України?
- Будемо сподіватися що так. У нас є люди, які грали і в Кубку УЄФА, і в Кубку Єрьоменка, і в збірній. Головне - добре підготуватися до цього турніру і показати все, на що здатні, бо такого шансу зіграти у єврокубках може вже й не бути.

Джерело - Прес-служба Асоціації футзалу України

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2017 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.