ПольшаНиколай Иванов: «Мы заслуженно попали в Финал четырех»ИталияИталия-2021/22. Тур 11. Два разгрома и ничейный синдромЭкстра-лигаМихайло Волянюк – найкращий гравець листопада у Parimatch Екстра-лізі 2021/2022Кубок УкраиныParimatch Кубок України 2021/22. Третій попередній етап. Стартові матчі. Результати, огляди, відеоЛига чемпионов УЕФАБруно Таффи: «Будем выигрывать Лигу чемпионов!»Лига чемпионов УЕФАЛига чемпионов-2021/22. Элитный раунд. День 5. В Финале четырех – «Тюмень» и «Спортинг»Экстра-лигаПочалося голосування за стартові четвірки Матчу зірок Parimatch-2021Экстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. 14 тур. «ХІТ» здобуває свою найбільшу перемогу у вищому дивізіоніИспанияИспания-2021/22. Лучшие голы, комбинации и сейвы 9-го тураИспанияИспания-2021/22. Тур 9. Первая победа «Мансанареса»Лига чемпионов УЕФАНиколай Иванов: «В матче с «Кайратом» многое решит психология»БразилияЖоао Карлос Барбоза – кандидат на звание лучшего тренера Бразилии-2021Премьер-лига-2021/22. Тур 11. LIVE!Лига чемпионов УЕФАЛига чемпионов-2021/22. Элитный раунд. День 4. «Барса» и «Бенфика» – в Финале четырехЛига чемпионов УЕФАЛіга чемпіонів 2021/22. «Ураган» закінчує турнір поразкою від угорського «Халадашу»Лига чемпионов УЕФАКарека: «Жалко, что не удалось победить «Кайрат»Лига чемпионов УЕФАЛіга чемпіонів 2021/22. Представлення суперника: «Халадаш» (Угорщина)Лига чемпионов УЕФАЛіга чемпіонів 2021/22. «Ураган» (Україна) – «Халадаш» (Угорщина). АнонсЛига чемпионов УЕФАЛига чемпионов-2021/22. Элитный раунд. День 3. Нервотрепка «Кайрата»Лига чемпионов УЕФАЮрий Рабыко: «Я просто выбивал мяч…»

10 найкращих бомбардирів Екстра-ліги серед діючих гравців

Десятка діючих гравців Favbet Екстра-ліги з найбільшим гольовим доробком


З моменту дебютного чемпіонату України з футзалу у вищому дивізіоні минуло вже 27 років. Славні часи мега-бомбардирів 90-х років давно канули в лету, коли тодішні зірки на кшталт Сергія Корідзе чи Ігоря Москвичова могли відвантажити у ворота суперників по 70 і більше голів за сезон. Наразі результативність гравців атаки футзальної Екстра-ліги значно знизилася і найближчим часом навряд чи хтось замахнеться на рекорд нинішнього наставника МФК «Кардинал-Рівне» Ігора Москвичова. Його 530 голів в чемпіонаті України виглядають просто фантастикою. Утім, у нинішньому чемпіонаті продовжують виступати бомбардири, яким цілком до снаги, якщо не наблизитися до захмарного результату Ігоря Євгеновича, то, у крайньому випадку, подолати рубіж у 200 голів.

Сьогодні до вашої уваги представимо десять діючих гравців-бомбардирів Екстра-ліги, які на даний момент забили 100 і більше м’ячів в еліті українського футзалу.
 

Дмитро КАЛУКОВ

Вік:
36
Клуб: «ДЕ Трейдинг» (Миколаївка)
Голи в Екстра-лізі: 100

У вищому дивізіоні країни Дмитро Калуков дебютував лише у 25-ть років за тодішнього гранда українського футзалу – донецький «Шахтар», з яким двічі здобув золоті медалі чемпіона України (насправді Калуков жодного разу не ставав чемпіоном України з «Шахтарем»  прим. futsalua.org). У сезоні 2014/2015 років у складі хмельницького МФК «Спортлідер+» вихованець донецького футзалу виграв титул найкращого бомбардира чемпіонату, забивши у ворота суперників 30 голів. Нещодавно ексгравець національної збірної України відновився від травми і відразу ж відзначився першим голом за «ДЕ Трейдинг», засмутивши голкіпера львівської «Енергії». Можливо, до позначки в 200 м’ячів в еліті Дмитро не дістанеться, враховуючи його далеко не юний вік, проте нерви воротарям суперників він ще точно попсує.
 

Олександр ПЕДЯШ

Вік:
26
Клуб: «ХІТ» (Київ)
Голи в Екстра-лізі: 106

Наразі найкращий бомбардир Екстраліги 2017/2018 років (26 голів) є одним із найстабільніших гравців чемпіонату. За останні п’ять років Олександр Педяш ще жодного разу не забивав менше десяти м’ячів за сезон. Попри бомбардирський талант, 26-річний універсал «ХІТа» та збірної України ще жодного разу не ставав чемпіоном країни. Утім, у поточній першості кияни, зважаючи на якість гри, можуть кинути виклик гегемону  херсонському «Продексіму» і виправити дану ситуацію в біографії свого гравця. Крім того Олександр Педяш може вдруге стати найкращим бомбардиром турніру. На даний момент на його рахунку 12 м’ячів у 14-ти матчах за «ХІТ».
 

Євген ЮНАКОВ

Вік:
38
Клуб: «ДЕ Трейдинг» (Миколаївка)
Голи в Екстра-лізі: 112

38-річному ветерану навряд чи вдасться дістатися позначки в 200 м’ячів в Екстра-лізі. Утім, зірці українського футзалу середини 2000-х можна поаплодувати стоячи за свою наполегливість і бажання повернутися у великий футзал. Ще б пак, у 2017-му році Євген фактично завершив професійну кар’єру, але через рік «пенсії» вирішив повернутися, прийнявши запрошення першолігового «ДЕ Трейдингу». За цей час команда двічі здобула золоті нагороди в першій лізі, а Євген Юнаков став найкращим бомбардиром турніру в сезоні 2019/2020, забивши 18 голів. У цьому році колектив Олександра Хурсова дебютував в еліті українського футзалу. І хоч справи в Екстра-лізі у миколаївців ідуть не дуже добре (команда посідає останнє місце в турнірній таблиці), але досвідчений бомбардир уже відзначився чотирма забитими м’ячами.
 

Дмитро БОНДАР

Вік:
37
Клуб: «Моноліт-Viva Cup» (Харків)
Голи в Екстра-лізі: 120

Після незначної паузи, пов’язаної з виступами за кордоном, до України повернувся один із найкращих футзалістів України 2000-х. Вихованець харківського футзалу за три сезони встиг пограти в чемпіонаті Казахстану і Румунії, де здобув титул чемпіона та став володарем Суперкубка. Щодо трофейних здобутків в Україні, то вони вражають. Дмитро Бондар є п’ятиразовим чемпіоном України, шість разів вигравав Кубок та двічі Суперкубок. У нинішній першості 37-річний гравець знизив результативність у порівнянні з минулими сезонами, утім, його досвід має допомогти команді Романа Перадзе поборотися в матчах із середняками Екстра-ліги.
 

Микола БІЛОЦЕРКІВЕЦЬ

Вік:
34
Клуб: «Продексім» (Херсон)
Голи в Екстра-лізі: 135

Зазначимо, що захисник (насправді він «стовп» – прим. futsalua.org«Продексіма» є одним із найтитулованіших діючих гравців Екстраліги. За 14-річну футзальну кар’єру Микола Білоцерківець здобув титул чемпіона світу серед студентів, став шестиразовим чемпіоном України і дворазовим володарем Кубка України. У сезоні 2014/2015 років, під час виступів за харківський «Локомотив», Миколу визнали найкращим гравцем турніру. Наразі захисник-бомбардир має у своєму доробку 9-ть м’ячів у поточному чемпіонаті Екстраліги і в підсумку досяг позначки в 135 голів в еліті. Також Микола Білоцерківець продовжує виступати за національну збірну України з футзалу (24 голи), у якій є її беззаперечним лідером.
 

Роман КОРДОБА

Вік:
36 років
Клуб: «Ураган» (Івано-Франківськ)
Голи в Екстра-лізі: 134

Попри те, що Роман Кордоба за свою 16-річну кар’єру в еліті українського футзалу вправно забивав голи, але чемпіоном України йому стати так і не вдалося. За цей час гравець «назбирав» колекцію зі срібних  (3 рази) та бронзових медалей (4 рази), тричі здобував Кубок України та двічі Суперкубок. Не вдалося Роману приміряти золоті нагороди і під час недовготривалого вояжу до чемпіонату Білорусії, де йому підкорилися лише Кубок та Кубок Ліги (насправді Кубок ліги Кордоба виграв в Україні прим. futsalua.org). Також на рахунку 36-річного ветерана 20 матчів і 7 голів за національну збірну України.
 

Тарас КУЗЬ

Вік:
33 роки
Клуб: «Енергія» (Львів)
Голи в Екстра-лізі: 135

Для Тараса Кузя нинішній сезон в Екстра-лізі є 12-м у складі львівської «Енергії». Він є найкращим бомбардиром львів’ян серед діючих гравців, посідаючи четверте місце в списку всіх голеодорів клубу – 113 голів у всіх турнірах. За цей час бомбардир став дворазовим чемпіоном України та стільки ж здобував Кубок та Суперкубок. 33-річний гравець наразі переживає другу молодість. На рахунку Тараса в нинішньому чемпіонаті вже 9-ть м’ячів в 13-ти матчах. Не дивно, що така результативність привернула увагу головного тренера національної збірної Олександра Косенка, який викликав «енергетика» на контрольні ігри з молдаванами. Варто сказати, що своїм шансом Тарас сповна скористався, відзначившись у двох іграх трьома м’ячами.
 

Михайло ВОЛЯНЮК

Вік:
31 рік
Клуб: «Продексім»
Голи в Екстра-лізі: 137

Найкращий бомбардир МФК «Кардинал-Рівне» в Екстра-лізі за всю історію у складі рівнян трофеїв ні особистих, ні командних не здобув, проте на всю поповнив свою колекцію нагород у складі херсонського «Продексіма». Прийшовши до складу дебютантів Екстра-ліги у 2015 році, 31-річний «стовп» за п’ять років кар’єри в Херсоні став чотириразовим чемпіоном України, а в сезоні 2015-2016 років разом із «енергетиком» Михайлом Грициною розділив лаври найкращого бомбардира регулярного чемпіонату – 21 гол. Загалом у тому сезоні, включаючи матчі плей-оф, Михайло 33 рази засмучував воротарів суперників (незрозуміло звідки взялася ця цифра  прим. futsalua.org). На даний момент  на рахунку Михайла Волянюка 137 голів в Екстра-лізі.
 

Сергій ЖУРБА

Вік:
33 роки
Клуб: «ХІТ» (Київ)
Голи в Екстра-лізі: 141

У свої 33 роки Сергій Журба є одним із найдосвідченіших гравців національної збірної та футзальної Екстра-ліги. За українську команду універсал київського «ХІТа» дебютував ще у 2008-му році і в першій же грі проти Парагваю відзначився забитим голом (насправді Журба дебютував у збірній роком раніше у матчі з Угорщиною – прим. futsalua.org). Тепер гравець посідає сьоме місце серед усіх бомбардирів збірної України – 30 м’ячів. Щодо чемпіонату, то для Сергія це вже 15-й сезон в еліті. За цей час він тричі із харківським «Локомотивом» здобував золоті медалі. У 2017-му став найкращим гравцем Екстра-ліги. У нинішньому чемпіонаті Сергій Журба записав до свого активу 5 голів. Загалом на його рахунку 141 влучний постріл в рамках чемпіонату України.
 

Денис ОВСЯННІКОВ

Вік:
36 років
Клуб: «Моноліт-Viva Cup» (Харків)
Голи в Екстра-лізі: 191

Вихованець харківського футзалу Денис Овсянніков проводить свій 18-й сезон у вищому дивізіоні країни. За цей час 36-річний ексгравець національної збірної України встиг пограти за 7 команд «вишки», але виграти гонку бомбардирів жодного разу так і не зумів. Утім «назбирав» чимало командних трофеїв: став п’ятиразовим чемпіоном України та стільки ж здобував Кубок, додавши до колекції два Суперкубки країни. Цьогоріч Денис після багатьох років кар’єри вирішив повернутися до рідного Харкова і допомогти «Моноліту-Viva Cup». На його рахунку наразі 5 голів в поточному чемпіонаті і загалом 191 м’яч в еліті українського футзалу. Цілком можливо, вже в цій першості Денис Овсянніков перетне позначку у 200 влучних ударів в Екстралізі. Також захисник (насправді він «стовп» – прим. futsalua.org) «Моноліта-Viva Cup» посідає третє місце в списку снайперів збірної України за всю історію – 49 голів.

Джерело  Олександр ШЕРШЕНЬ, sport.ua

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.