Экстра-лига«Ураган» повернувся з відпусткиЧемпионат ЕвропыДіаЄвро-2019: Україна зіграє у півфіналі з ПортугалієюКазахстан Главного тренера "Кайрата" и сборной Казахстана ограбили в БразилииЧемпионат ЕвропыЧЄ серед університетів: результати матчів останнього ігрового дняЧемпионат ЕвропыЧЄ серед університетів: команда університету Мурсії – переможець жіночого турніруЧемпионат ЕвропыЧЄ серед університетів: Шульга – найкращий бомбардир, Лебідь у символічній п'ятірціЭкстра-лигаОфіційно: Андріан Гнатів — гравець «Енергії»БеларусьВладимир Жигалко: «Конкуренция – это нормальная вещь»МолдоваДорин Кочебан: «Мы искали игроков из разных чемпионатов, чтобы укрепить состав перед Лигой чемпионов»Экстра-лигаСтатистика "Енергії" у сезоні 2018/2019 Экстра-лигаДмитрий Бербенцев: «Клаудиньо в следующем сезоне не будет в "Продэксиме"»РоссияДенис Харин: «Бруно Таффи подписал контракт, Сол Салеш уехал домой»БразилияБразилия. 14 тур. Удастся ли «Жарагуа» выйти в плей-офф?Футзал в миреCopa America-2019 примет Лос-АнджелесЧемпионат ЕвропыДіаЄвро-2019: Україна громить БолгаріюЧемпионат ЕвропыЧЄ серед університетів: НПУ ім. Драгоманова здобуває бронзу жіночого турніруАматоры«Odessa Open Cup-2019». Weekends. Розклад матчівЧемпионат ЕвропыЧемпіонат Європи серед університетів: результати матчів сьомого ігрового дняПервая лига Денис Зеленкевич на перегляді в «Рятувальнику»Чемпионат Европы ЧЄ серед студентів: ХНУ ім. Каразіна – віце-чемпіон

ЧЄ серед університетів: НПУ ім. Драгоманова здобуває бронзу жіночого турніру

НПУ ім. Драгоманова повертається з чемпіонату Європи з бронзовими нагородами.


Дівчата з НПУ ім. Драгоманова проявили характер і зуміли переламати хід матчу, який для них невдало складався. Нагадаємо, що українкам довелося сьогодні грати без одного зі своїх лідерів Ксенії Гриценко, яка отримала червону картку у півфіналі. У другому таймі за повторне попередження у НПУ була вилучена Ксенія Бурлаченко, але навіть попри це, залишившись з ротацією у 6 польових гравців, «педагогині» зуміли вирвати перемогу і бронзові медалі чемпіонату Європи серед студентів. Найкращим бомбардиром представниць України стала Ганна Шульга з показником у 9 забитих м'ячів в 6 матчах.

Загребський університет  - НПУ ім. М. Драгоманова 5:6 (4:1)
Голи:
Матієвіч (10:32, 32:38), Жагар (13:12, 19:18), Трстеньяк (15:03) - Шульга (7:33, 23:00, 33:15, 37:00), Козаченко (31:31, 38:40)
Попередження: Бурлаченко (9:21, 25:02) - НПУ
Вилучення: Бурлаченко (25:02) - НПУ
Порушення: 7 – 6 (5 - 4)
Загребський університет: Петра Леротіч (к) - Марія Жагар, Томіслава Матієвіч, Петра Брачевіч, Габріела Гайзер - Івона Педжич, Наталія Губак, Ема Рогар, Сандра Трстеньяк - Ніколіна Северинскі, Луція Сворціна, Івана Дам’яновіч.
НПУ ім. М. Драгоманова: Вероніка Ковальчук, Наталія Митрофанська – Вікторія Дудка, Кристина Козаченко, Ганна Шульга (к), Христина Єрьоменко - Олена Підгорна, Ксенія Бурлаченко, Юлія Дударчук.
 

Звіт від 5x5.org.ua

Якщо чесно, то поєдинок за третє місце жіночого турніру чемпіонату Європи серед університетів, у якому представницям НПУ ім. Драгоманова належало зіграти з університетом Загреба, очікувався трохи з тривогою. Річ у тім, що хорватки на дуже хорошому рівні провели майже весь турнір, окрім півфінальної гри з університетом Мюнстера. У якому балканки програли з рахунком 2:6. Окрім того, у тренерського штабу не було зайвої бойової одиниці, оскільки Гриценко напередодні у півфіналі з університетом Мурсії отримала червону картку, і Олександр Ратич був змушений грати у сім польових гравців. У цьому плані у футзалісток з Загреба була перевага, оскільки у них була трохи ширша лава запасних.

Питання щодо нового гравця у стартовій четвірці Олександр Ратич вирішив просто – поставив туди Єрьоменко. Ще одна зміна була на воротарській позиції – гру зі стартових хвилин розпочала Ковальчук. Це були всі кадрові зміни у складі нашої команди, яка, в принципі, непогано розпочала гру проти хорваток. «Драгоманівки» переважали своїх опоненток у командному русі та швидкості, а також застосовували високий пресинг. І це, відповідно, змушувало хорватських футзалісток помилятись. Але не тільки це було причиною того, що балканки так часто помилялись. Складалось враження, що вони досі переварювали програш німецькій команді. Хоча на 5-й хвилині вони все-таки створили небезпечний момент біля воріт Ковальчук, але м’яч прилетів у поперечину українських воріт. Фактично це була відповідь на момент Дударчук, яка за дві хвилини до того також перевірила на міцність каркас воріт, але вже хорватських. Тим не менш, варто зазначити, що станом на початок першого тайму хорватки дуже мало загрожували воротам Ковальчук. А якщо і траплялись такі епізоди, то наш голкіпер показувала свою готовність до цього поєдинку. Також неможливо не відзначити, що іноді хорватські футзалістки діяли на межі фолу, зокрема діставалось Дударчук та Єрьоменко. Але справжнім головним болем для «картатих» була Шульга, яка і розганяла атаки української команди, і частенько завершувала їх. Тому, і не дивно, що саме Шульга стала авторкою першого забитого м’яча у цій зустрічі. Це сталося на 8-й хвилині.

Але, на жаль, незважаючи на те, що підопічні Олександра Ратича наче повністю контролювали гру, продовження не було, хоча по такій грі другий гол у ворота хорваток був необхідний, як повітря. А сталося так, що після екватору першого тайму почали забивати хорватки. В одному з гольових епізодів «драгоманівки» не розібрались, хто кого мав би тримати під час розіграшу кутового, за що і поплатились. У ще одному епізоді Шульга помилилась неподалік від своїх воріт, і результатом цієї помилки став гол від Жагар. Але на цьому проблеми для українок не закінчились. Після третього голу, який наші дівчата пропустили на 16-й хвилині, Ковальчук поступилась місцем у воротах Митрофанській, у якої фактично не було часу на розкачку. Але і вона не змогла залишити свої ворота у недоторканості. Наприкінці першого тайму Жагар отримала пас з глибини майданчику та у дотик «шведою» переправила м’яч у ворота Митрофанської – 4:1 на користь університету Загреба і провальна друга половина першого тайму для НПУ ім. Драгоманова. Чим можна пояснити такий провал (по-іншому це назвати не можна)? У автора цих строк є така думка, що після першого забитого м’яча хорватки, які до того були ніби у прострації та виглядали приреченими, повірили у свої сили. У той же момент неможливо не відзначити, що до цих голів хорваток призвели помилки «драгоманівок», за які «картаті» покарали наших дівчат. Також не завжди виходила у підопічних Олександра Ратича гра з п’ятим польовим, у якості якого Бурлаченко почала виходити на паркет після рахунку 1:3.

Українкам, аби мати шанси на подальшу боротьбу, треба було забивати на самому початку другого тайму. І це таки сталося. На початку 24-ї хвилини Шульга оформила дубль та скоротила відставання нашої команди до двох м’ячів. Але після цього українкам знову довелось пережити неприємні хвилини. Почалося все з того, що червону картку отримала Бурлаченко. Через це ростер польових гравців, який у нашої команди після дискваліфікації Гриценко і так вже був обмеженим, став ще меншим, і тренерському штабу «драгоманівок» довелось перейти  на зміни по два гравці у четвірку. Але це сталося тільки після того, як наші дівчата вистояли протягом двох хвилин у меншості. А вже незадовго до середини другого тайму з’явився привід для радості – Козаченко зробила рахунок 3:4, буквально протиснувши м’яч у сітку воріт, які захищала Леротіч. Проте, радість українських футзалісток була недовгою. Дуже швидко хорваткам вдалося забити вп’яте, і це знову ускладнювало життя нашій команді, адже перевага (перш за все, психологічна) була на боці хорваток. До того ж, у цей час Олександр Ратич шукав гравчиню, яка зможе виконувати роль п’ятого польового. Спочатку ці функції виконувала Шульга, а потім – Козаченко.

А на 33-й хвилині Шульга подарувала українським вболівальникам надію на порятунок, оформивши хет-трик. Цей гол додав українкам додаткових сил, які, нагадаємо, і так грали в шість польових після вилучення Бурлаченко. Тобто, фактично підопічні Олександра Ратича тримали інтригу в матчі за рахунок самовіддачі та морально-вольових якостей. А вони, як показав цей поєдинок, у наших дівчат все-таки є. Забитий гол призвів до того, що українки стали частіше атакувати чужі ворота. Як і до цього, головним «мотором» українських атак була Шульга, через яку йшла більшість атак. У багатьох епізодах капітан української команди брала гру на себе, хоча хорватки намагались грати з нашим 21-м номером якомога щільніше. Але не тільки від Шульги йшла загроза хорватським воротам. Дуже непогані моменти також мала і Дударчук. Також намагалась щось зробити попереду і Козаченко, яка дуже хотіла поповнити ще раз свій гольовий доробок. Однак, забила все-таки Шульга. Це сталося на 38-й хвилині, коли хорватки, мабуть, вже подумки приміряли на себе бронзові медалі. Але Шульга спустила хорваток на землю, зробивши рахунок 5:5. Після цього психологічна перевага була вже на боці українок, але всі розуміли, що у будь-який момент навіть одна дрібна помилка може привести до фатальних наслідків. І ці фатальні наслідки дуже скоро були у хорватської команди – за півтори хвилини Козаченко не тільки зробила дубль, а і вивела українську команду вперед – 6:5. Хорватки одразу пілм вп’ятьох, однак українки були до цього готові. Вони стали грамотно грати у захисті, а у деяких епізодах у гру впевнено вступала Митрофанська.

Зрештою, фінальна сирена зафіксувала перемогу команди НПУ ім. Драгоманова з рахунком 6:5. А це означало, що саме українки стали бронзовими призерками чемпіонату Європи серед університетів. Цей успіх перший в історії українського жіночого студентського футзалу. Будемо сподіватись, що він не буде останнім, і вже наступного року українська жіноча футзальна команда (одна або кілька) зможе поборотися за медалі більш високого ґатунку.

Університет Загреба (Хорватія) – НПУ ім. Драгоманова (Україна) – 5:6
Голи команди НПУ ім. Драгоманова:
Шульга (4), Козаченко (2)
Склад команди НПУ ім. Драгоманова: Ковальчук (Митрофанська, 16) – Дудка, Єрьоменко, Козаченко, Шульга – Бурлаченко, Підгорна, Дударчук.

Джерело - Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5» 
 

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.