Экстра-лигаАндре Броканело: «Эта команда обязана побеждать во всех соревнованиях»ТурнирыКубок Водяна-2021. ПревьюЖенский футзал«Леонас - Университет Драгоманова» представил двух новичковБеларусьУчита переходит в «Столицу»Чемпионат ЕвропыСтали известны подробности жеребьевки отборочного раунда ЕВРО U19Детский футзалПідсумки засідання Комітету ДЮФ АФУ: Суперкубок України і заборона на вкидання м’яча за центр майданчику під час ударів від ворітПольшаСторожук и Перкович – из «дьяволов» в «драконы»Первая лига Іван Скіцко – головний тренер «Славути»Турниры«Яско» – переможець «Odessa Open Cup-2021». WeekendЭкстра-лигаІгор Черненко: «Особисто мені соромно, коли ми приймаємо наших суперників у педуніверситеті, але інших варіантів немає»БеларусьЭдимар – новый игрок «Столицы»Бразилия«Магнус» – обладатель Кубка Бразилии-2021Аматоры«Odessa Open Cup-2021». Weekdays. Огляд матчів другого ігрового дняЭкстра-лига«ХІТ» завершив тренувальний збір в УжгородіИспанияМигелин: «Я хочу чувствовать себя игроком, а не пенсионером»Экстра-лига«ДЕ ТРЕЙДИНГ» завершил первый этап подготовки к Экстра-лигеФутзал в миреСборная Ирана – победитель Continental Futsal Championship-2021РоссияИван Мельников: «Мы будем придерживаться своей модели»ПольшаВиталий Лисниченко переходит в «AZS UW DARKOMP Wilanów»БеларусьБарбозинья – игрок «Столицы»

ЧЄ серед університетів: ХНУ ім. Каразіна пробився у фінал

Харків'янам залишився один крок до звання чемпіонів Європи.


У важкому матчі харків’яни зуміли обіграти господарів змагань, які на груповому етапі вибили НУ «Львівська політехніка». Даніїл Абакшин продовжив свою результативну серію і тепер в 5 матчах на його рахунку 8 голів. Тепер 23 липня харків’яни зіграють у фіналі з Університетом Малаги (Іспанія).

Мінюський університет - ХНУ ім. Кразіна 2:3 (2:2)
Голи:
Алешандре Рібейро (12:55), Родрігес (14:13) -  Абакшин (13:05, 17:23), Васильєв (31:32)
Попередження: Родрігес (21:46), Мендес (39:39) - Панасенко (9:50), Терентьєв (12:23), В. Моспан (28:49) 
Порушення: 7 – 8 (2 – 5)
ХНУ: Максим Панішев, Євгеній Козлов – Максим Панасенко (к), Даніїл Абакшин, Ярослав Лебідь, Антон Масленніков – Євген Пугач, Ілля Трентьєв, Владислав Васильєв, Владислав Моспан - Дмитро Книгін, Кирило Куделя.
Мінюський університет: Васко Рібейро, Мігел Лопес - Алешандре Рібейро (к), Жоао Родрігес, Луїс Мендес, Жоао Абреу – Андре Фернандес, Франсіско Мікус, Педро Енрікес, Жоао Мікус – Діого Франчіско, Адао Карвальо, Даніел Велозу.
 

Звіт від сайту 5x5.org.ua

Поєдинок між університетом Міньйо та ХНУ ім. Каразіна не тільки завершував програму шостого ігрового дня чемпіонату Європи серед університетів. Він ще мав дати ім’я другого фіналіста чоловічого турніру, адже ім’я першого вже було відомим – університет Малаги. Звичайно, у матчі проти господарів змагань українці навряд чи були фаворитами. Але, мабуть, у цьому і був козир підопічних Віталія Чернишова.

У порівняння з двома попередніми поєдинками наставник харків’ян Віталій Чернишов зробив одну важливу заміну: повернув у склад Моспана. Екс-гравець «Урагану» був заграний за другу четвірку. Стартова же залишилась без змін. І саме стартова «ланка» харківської команди створила португальцям багато проблем. Українці реально могли повести в рахунку, але фарт був не на їх боці. Португальці трохи згодом відповіли, коли наш перший квартет пішов на зміну. Саме тоді піренейці спробували перехопити ініціативу, але на заваді став Панішев. А тут ще і арбітри вирішили трохи допомогти господарям майданчику. Вони чомусь не помітили двох явних фолів проти «каразінців». Натомість, самих «каразінців» посадили на свисток , забігаючи наперед, скажемо, що свої п’ять фолів (більшість з них, на наш погляд, «намальована») підопічні Віталія Чернишова заробили. Але до дабл-пенальті у ворота Панішева справа так і не дійшла.

Але треба віддати належне харків’янам. Навіть незважаючи на такі моменти з суддівством, вони продовжували грати у свою гру. Хоча все-таки пропустили першими. Це сталося наприкінці 13-ї хвилини, а вже через десять секунд «чистого» часу Абакшин зрівняв рахунок. І цим гравець харківської команди показав, що вона готова битися до кінця за свій шанс потрапити у фінал. Більше того – слобожанці по ходу першого тайму могли ще не раз і не два забити у чужі ворота. Але все-таки в одному з епізодів вони були змушені капітулювати. Моспан трохи неуважно зіграв з Жоао Родрігешем, який прийняв м’яч на «стовпа», розвернувся і пробив – 2:1 на користь господарів турніру. Мажливо, Владислав у цій ситуації просто намагався уникнути зайвого контакту, аби не було шостого фолу. Але, як би там не було, харків’янам довелося відіграватись. І вони це зробили Знову ж таки дуже швидко. Лебідь зробив акуратній навіс у штрафну португальців, а там Абакшин зміг пробити головою в падінні – 2:2. А могли харків’яни і вийти вперед, проте не щастило у завершальній стадії атак Лебедю, Панасенку, Пугачу. Тим не менш, вони змогли зберегти нічийний рахунок за підсумками першого тайму – це вже було непогано. Окрім того, важливо відзначити, що харків’янам у першій 20-хвилинці фактично вдалося нейтралізувати лідерів команди університету Міньйо – Жоао Абреу та Жоао Мікуша.

Тим не менш, у другому таймі португальці стали більше грати першим номером та намагались більше знаходити згаданих Абреу та Мікуша. Відповідно, у Панішева додалось роботи. Також логічно було передбачити, що по такій грі харків’яни робитимуть акцент на контратаки. Так і вийшло. Слобожанці неодноразово тікали (благо, є, кому це робити), але це не приносило бажаних дивідендів. Але при цьому варто відзначити такий позитивний момент, що португальці все-таки стали більше фолити. Тепер вже вони поступово наближались до межі, яка називається «п’ятий фол». А найголовнішим моментом у цьому ігровому відрізку став гол, який забив Васильєв, пробивши під голкіпером португальської команди. Тепер вже піренейці були змушені відіграватись. І вони навіть змогли забити гол у ворота Панішева. Однак, перед цим пролунав свисток арбітра – гравець університету Міньо робив передачу на «п’ятачок», коли м’яч вже опинився в ауті.

Фактично вся друга половина другого тайму, особливо після того, як португальці стали грати вп’ятьох, проходила під їх диктовку. Але були і такі моменти, коли харків’яни могли збільшити свою перевагу в рахунку. Особливо згадується момент, коли Абакшин пробивав через себе зі своєї половини майданчику в напрямку чужих порожніх воріт, але Абреу в останній момент зміг винести м’яч з «рамки». На останніх секундах другого тайму португальці спробували все-таки зрівняти рахунок та перевести гру в серію пенальті. Але зробити це не дозволив Панішев. І це був останній небезпечний момент у грі, яка стала тріумфальною для харків’ян, адже саме вони зіграють 23 липня у фіналі чемпіонату Європи серед університетів. Як ми вже писали вище, суперниками нашої команди будуть футзалісти університету Малаги. Початок фінальної гри буде о 21.00 за київським часом.   

Університет Міньйо (Португалія) – ХНУ ім. Каразіна (Україна) – 2:3
Голи ХНУ ім. Каразіна:
Абакшин (2), Васильєв.
Склад ХНУ ім. Каразіна: Панішев – Масленніков, Лебідь, Панасенко, Абакшин – Моспан, Васильєв, Терентьєв, Пугач. Запасні: Козлов, Книгін, Куделя.

Джерело  Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5» 

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.
2019-07-22 05:53:03 Интересно, а сколько у харьковчан настоящих студентов?

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.