ПольшаНиколай Иванов: «Мы заслуженно попали в Финал четырех»ИталияИталия-2021/22. Тур 11. Два разгрома и ничейный синдромЭкстра-лигаМихайло Волянюк – найкращий гравець листопада у Parimatch Екстра-лізі 2021/2022Кубок УкраиныParimatch Кубок України 2021/22. Третій попередній етап. Стартові матчі. Результати, огляди, відеоЛига чемпионов УЕФАБруно Таффи: «Будем выигрывать Лигу чемпионов!»Лига чемпионов УЕФАЛига чемпионов-2021/22. Элитный раунд. День 5. В Финале четырех – «Тюмень» и «Спортинг»Экстра-лигаПочалося голосування за стартові четвірки Матчу зірок Parimatch-2021Экстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. 14 тур. «ХІТ» здобуває свою найбільшу перемогу у вищому дивізіоніИспанияИспания-2021/22. Лучшие голы, комбинации и сейвы 9-го тураИспанияИспания-2021/22. Тур 9. Первая победа «Мансанареса»Лига чемпионов УЕФАНиколай Иванов: «В матче с «Кайратом» многое решит психология»БразилияЖоао Карлос Барбоза – кандидат на звание лучшего тренера Бразилии-2021Премьер-лига-2021/22. Тур 11. LIVE!Лига чемпионов УЕФАЛига чемпионов-2021/22. Элитный раунд. День 4. «Барса» и «Бенфика» – в Финале четырехЛига чемпионов УЕФАЛіга чемпіонів 2021/22. «Ураган» закінчує турнір поразкою від угорського «Халадашу»Лига чемпионов УЕФАКарека: «Жалко, что не удалось победить «Кайрат»Лига чемпионов УЕФАЛіга чемпіонів 2021/22. Представлення суперника: «Халадаш» (Угорщина)Лига чемпионов УЕФАЛіга чемпіонів 2021/22. «Ураган» (Україна) – «Халадаш» (Угорщина). АнонсЛига чемпионов УЕФАЛига чемпионов-2021/22. Элитный раунд. День 3. Нервотрепка «Кайрата»Лига чемпионов УЕФАЮрий Рабыко: «Я просто выбивал мяч…»

Екстра-ліга-2016/17. Огляд перших і других матчів фінальних серій

У Херсоні стартовий матч почався з активності господарів, яка була справедливо винагороджена. Михайло Волянюк далеко з не найвигіднішої ситуації пробив точно у «дев’ятку». Можливо після цього господарі збиралися діяти «другим номером», але Волянюк не по своїй волі став героєм і наступного визначального моменту у грі, оскільки всього через п’ять хвилин зрізав м’яч у власні ворота. Львів’яни продовжили насідати і майже одразу вийшли вперед. На цей раз відзначився Віталій Багряк, який весь сезон «мовчав», а у вирішальних матчах забив третій поспіль м’яч. Господарям довелося знову активно йти вперед, а львів’яни радо готові були зловити їх на контратаці. Такі гойдалки тривали майже до кінця гри аж поки «зелено-білі» вдало не розіграли ще один кутовий – 1:3. Ігор Москвичов спробував врятувати гру знявши воротаря, але це не допомогло.

У неділю гра пройшла ще веселіше. Віталій Танський ледь на 10-й секунді не «розпечатав» ворота господарів. На цей раз львів’яни видали потужні стартові хвилини, але потім «мельникам» вдалося вирівняти гру і вихитрувати гол під кінець першого тайму. Віталій Скорий головою замкнув навіс В’ячеслава Чуднова з кутового – 1:0. Такий самий гол за участі цих же дійових осіб було забито і у вирішальному матчі півфінальної серії, але схоже, що львів’яни цей момент проґавили. Володимир Кардаш ще й встиг врятувати партнерів від більших проблем, вигравши дуель у Олексія Фетька, який вибіг віч-на-віч. Другий тайм ще потужніше ніж перший, правда змогли вийти вперед тільки на 31-й хвилині, бо дуже вдало у «рамці» діяв Кирило Ципун. Львів’яни не збавляли обертів, а господарі «зависли» на 5-ти порушеннях і все вказувало на те, що може повторитися сценарій першого матчу, але «мельники» повторили подвиг матчу з «Локомотивом». Дві швидкі атаки – два голи. Третій гол забив Дмитро Калуков, який після цього одразу кинувся святкувати до рідних на трибуну за що справедливо отримав жовту картку, яка для нього виявилася другою. Момент ідентичний тому, коли Дмитро Клочко забив у фіналі Кубка України 2014 року, а потім побіг святкувати на трибуну і отримав після цього другу жовту картку. От тільки кінцівка відрізнялася: тоді «Енергія» у більшості зрівняла рахунок у матчі з «Локомотивом», а тепер – не змогла. «Продексім» знову демонструє свій характер і зрівнює рахунок у серії – 1:1.

Хто б що не казав про потрібність чи непотрібність матчів за третє місце, але «ХІТ» і «Локомотив» на радість столичним уболівальникам подарували справжнє шоу принаймні у першій грі. Олег Лук’яненко на суботній матч не зумів зібрати хоча б дві четвірки польових гравців і ще під кінець першого тайму столичній дружині довелося грати з 5-м польовим, щоб давати перепочинок тим, хто є, а принагідно і спробувати зрівняти рахунок. Сценарій у грі постійно змінювався, але незалежно від того хто володів ініціативою незміннним залишалося одне – харків’яни виходять вперед, а кияни зрівнюють рахунок. Так було тричі впродовж основного часу. В першому овер-таймі ситуація повторилася: Дмитро Литвиненко далеко вкинув м’яч на чужу половину, а Дмитро Сорокін елегантно двома дотиками в повітрі пошив у дурні одразу і Євгена Юнакова, і Владислава Лисенка - 3:4. Проте і після такого удару кияни знайшли в собі сили не тільки в четвертий раз за матч відігратися (!!!), а ще й вирвати перемогу. Щоб описати останній гол у зустрічі достатньо трохи переробити знамениту фразу: Чепорнюк – це, в першу чергу, голова. Сергій головою замкнув передачу Ігоря Борсука - 5:4. На цьому цікаві події у матчі не закінчилися, але рахунок все ж залишився незмінним.

На другий матч «ХІТ» отримав поповнення в особі Олександра Корнійчука, який відбув дискваліфікацію. Господарі почали матч з великим бажанням перемогти і Юрію Савенку довелося демонструвати свої воротарські навички. Згодом харків’янам вдалося загасити цей запал киян і пізніше обидві команди на своєму м’ячі вирішили розігрувати штучну більшість: у киян роль «воротаря-ганяли» виконував Ігор Борсук, а у харків’ян все було простіше і Савенко приміряв на себе роль Ігіти. Навіть такий ризик не допоміг змінити нулі на табло, тож все найцікавіше мало відбутися у другому таймі. У другому таймі спокій на паркеті порушив красивий гол Дениса Овсяннікова, який у підкаті легенько спрямував м’яч повз Владислава Лисенка. Часу, щоб відігратися у «кабельників» був вагон і маленький візок, але Олег Лук’яненко вирішив, що варто зіграти з польовим без воротаря. На відміну від першої гри, на цей раз кияни з цього нічого не витиснули, а тільки пропустили двічі у порожні ворота, правда між цими голами втиснувся ще й гол Євгена Сірого, які забив у той момент, коли Владислав Лисенко короткостроково перебував на воротах. Таким чином, Юрій Савенко записав в сій актив не тільки «шутаут», а ще й гол – фантастичний показник для воротаря.

Ситуація у фінальних серіях повторює ту, що була у півфінальних. Перед зустрічами у Харкові і Львові господарі мають певну перевагу і можуть все вирішити вдома. Проте варто згадати як той же «Продексім» несподівано зумів вирвати перемогу у виїзному харківському матчі, тож інтрига закручена до межі. 

«Продексім» (Херсон) – «Енергія» (Львів) – 1:3
Голи:
Волянюк (5) – Волянюк (10 – автогол), Багряк (13), Радевич (37)
Рахунок у серії – 0:1
 
Відеоогляд:


Ігор Москвичов, головний тренер ФК «Продексім»

– Хочу поздравить команду «Энергия» с победой. Сегодня они больше хотели выиграть. У них было больше желания, больше агрессии. В этом мы уступили и это предопределило конечный результат. Не хватило концентрации при стандартных положениях, что и решило исход встречи. Очень великолепное начало, игра полностью под нашим контролем. Но гол, забитый в свои ворота, нас сломал. Команда еще строится. Нет того характера, который нужен для финальных матчей. Но у нас длинное противостояние. Поэтому сегодня мы проанализируем все ошибки, а завтра постараемся порадовать наших болельщиков.

«Продексім» (Херсон) – «Енергія» (Львів) – 3:2
Голи:
Скорий (18), Бессалов (36), Калуков (39) – Мик. Грицина (25, 31)
Попередження: Скорий (22), Кісельов (25), Калуков (38) – Кордоба (23), Мик. Грицина (25), Кардаш (40
Вилучення: Калуков (39 – повторне попередження)

Відеоогляд:


Ігор Москвичов, головний тренер ФК «Продексім»

– Игра тяжелая. Я бы сказал, что даже тяжелее, чем вчера. Сегодня «Энергия» продемонстрировала просто великолепный футзал. За последнее время я не видел, чтобы игроки «Энергии» так здорового играли. Поэтому вначале немножко нам было тяжело. Мы настраивались на одну игру, а игроки «Энергии» навязали совершенно другую, к которой мы не были готовы. Но по ходу мы перестроились, а после забитого мяча игра стала уже более-менее равной.

Второй тайм мы проиграли полностью. Не знаю с чем это связано. Может на игру повлияло то, что через пять минут у нас уже было пять фолов. И футболисты начали жаться к воротам, плюс необоснованные потери мяча. Но после счета 2:1 в пользу «Энергии», проявился характер команды, проявились те качества футболистов, которые есть только в опытных игроков. Они смогли переломить проигрышный матч. Я очень рад сегодняшнему результату. И очень расстроен удалением Калукова. Не знаю по правилам или не по правилам, но нельзя так портить праздник футзала. Может, это было и правильно (сейчас я не могу этого сказать точно, нужно пересмотреть этот эпизод), но это удаление испортило праздник футзала для всего города Херсона. А так ребята молодцы. Втроем выдержали почти полторы минуты, за что им благодарен. Поздравляю всех с победой. Большое спасибо болельщикам за поддержку. Даже когда мы проигрывали, они нас поддерживали, гнали вперед. И благодаря им, наверное, мы в очередной раз добыли победу.

Валерій Легчанов, головний тренер СК «Енергія»

– Два ідентичних напружених матчі. Напевно, результат по двом матчам закономірний. Можливо, вчора нам більше пощастило, зокрема, тому що суперник не зміг реалізувати свої моменти при 2:1. Сподобався характер «Енергії», тому що два матчі, програючи по ходу 1:0, команда знаходить сили і переломлює ситуацію. Десь нам не вистачає стану рівноваги, тієї холодної голови, щоб довести діло до кінця. Бо і вчора загалом не все було гладко, добре, що ми скористалися тими стандартами і забили той третій м’яч. На сьогоднішню гру намагався психологічно налаштувати гравців на те, що у команди «Продексім» це була ключова гра. Але, на жаль, команда не все виконала по установці. Не буду нікого звинувачувати. Це, напевно, моя проблема, як тренера. Ми розберемось, проведемо перегляд і на львівські матчі вже зробимо якісь корективи в цьому плані. Загалом фінал вдається. Чекаємо на треті-четверті матчі.

«ХІТ» (Київ) – «Локомотив» (Харків) – 5:4 ОТ
Голи:
Журба (12, 29 – з 6-метрового), Чепорнюк (26, 46), Школьний (43) – Білоцерківець (12), І. Борсук (13 – автогол), Сірий (28), Д. Сорокін (42)
Попередження: Школьний (22) – Сірий (16), Бондар (29), Овсянніков (37)
Рахунок у серії – 1:0

Відеоогляд:


«ХІТ» (Київ) – «Локомотив» (Харків) – 0:4
Голи:
Овсянніков (28), Бондар (34), Сірий (37), Савенко (40)
Рахунок у серії – 1:1 

Відеоогляд:


Андрій Гулій, futsalua.org
 

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.