ФранцияФранция-2020/21. Тур 2. LIVE!Экстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. 6 тур. LIVE!БеларусьБеларусь-2020/21. Тур 4. LIVE!РоссияРоссия-2020/21. Суперлига. Тур 3. LIVE!ВенгрияВенгрия-2020/21. Тур 5. LIVE!МолдоваКристиан Малышенко: «Никто не давал нам ни единого шанса, когда мы отправились во Францию»Лига чемпионов УЕФАСтало известно расписание финала четырех Лиги чемпионов УЕФА 2020/21Первая лига Юрій Іванишин: «У Рівному на нас очікувала своєрідна контрольна робота»КазахстанБразильский вратарь Веллозу перейдет в МФК «Атырау»Футзал в миреНаши за границей. Первая победа Олега ЗозулиЭкстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. 6 тур. Анонс матчів суботиФранцияРикардиньо: «Вы должны делать все быстро и своевременно в каждом действии, в каждом эпизоде»РоссияДмитрий Путилов: «Не стоит останавливаться на достигнутом»БеларусьМихаил Грицына: «В нужный момент удалось собраться и забить победный мяч»БеларусьМаксим Лисенко: «В Португалії автобус здав назад. Ривкін сказав, що на ньому ми більше не поїдемо»БразилияКарека – в «Коринтианс», Лукас Селбаш – в «Атлантико»КазахстанВиктор Уго и Део пополнили МФК «Актобе»Кубок УкраиныFavbet Кубок України: відбулося жеребкування попередніх етапівЭкстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. 6 тур. «Енергія» – «Сокіл». АнонсКазахстанВиктор Тарчило: «В Казахстане очень высокий уровень футзала»

Євген Валєнко: «Головна мрія на сезон – тільки чемпіонство»

Євген Валєнко, якому нещодавно виповнилося 29 років, вже давно став одним з лідерів «Урагану»

Своєю грою він заслужив виклик до національної збірної України, у складі якої з початку сезону провів чотири поєдинки. Напередодні принципового матчу з львівською «Енергією» Євген охоче відповів на запитання прес-служби клубу.
 
У чемпіонаті зіграно вже вісім турів, розпочалося друге коло. Чи стало для тебе несподіванкою лідерство «Єнакієвця»?
– «Єнакієвець» – досить сильний суперник. До того ж, донбаська команда влітку підсилилася легіонерами, тому на даний момент в них дуже хороша команда, складена з бразильських та українських гравців, тож не бачу нічого дивного в тому, що саме вони наразі очолюють турнірну таблицю.
 
Однак ситуація у турнірній таблиці може змінитися ледь не після кожного туру. Хто з суперників здивував чи навпаки розчарував?
– Футзал – непередбачувана гра, кожного року в цьому переконуюся, тому думаю, що турнірна таблиця буде змінюватися ще не один раз. Кожна з команд Екстра-ліги бореться за вихід в плей-офф і наразі демонструє досить рівну гру, тому навіть не знаю – кого відзначити. Все лише розпочинається...

«Ураган» вже традиційно важко входить у новий сезон, набираючи обертів згодом. Чому так складається?
– Склад нашої команди сильний, в принципі, як і завжди, бо інакше ми б не боролися за найвищі титули, тому в чому річ – не знаю. Хоча, на мою думку, найголовнішою проблемою на даний момент є реалізація створених гольових моментів. Їх з надлишком є у кожній грі, але чомусь не забиваємо «свої» голи...
 
Незабиті м'ячі – це проблема з реалізацією, а от пропущені – це помилки оборони чи воротарів?
– Якщо команда програє, то це поразка всієї команди, а не декількох конкретних людей. Тому з поразок потрібно робити висновки, шукати причини негативного результату і працювати над ними.
 
Тобі у матчах Екстра-ліги поки не пощастило відзначитись, хоча в кожній грі були хороші моменти. Що для тебе важливіше – забивати самому чи асистувати партнерам?
– Як на мене, не важливо, хто саме забиває голи. Важливо, щоб уся команда створювала гольові моменти і реалізовувала їх, а на чиєму рахунку будуть забиті м'ячі – особливого значення немає. Для мене, як для командного гравця «Урагану», головне, щоб наша команда перемагала і здобувала очки, тож не має значення, чи це буде мій гол, чи це буде результативна передача партнеру.

 

Хоч ти й наразі не забивав в Екстра-лізі, втім у футболці збірної України вдалося вразити ворота угорців та італійців. Розкажи більше про товариські матчі в Італії.
– Я дуже радий, що випав шанс потрапити до національної збірної і в її лавах позмагатися із однією з провідних команд світу. Крім того, я щасливий, що вдалося відзначитися у воротах титулованого суперника. В Італії в першій товариській грі я забив прямим ударом зі штрафного, щоправда не без допомоги невеликого рикошета. Хочу сказати, що спаринги зі «скуадрою адзуррою» були нелегкими і дуже напруженими, адже на майданчику ти відчуваєш неймовірну відповідальність не тільки за команду, а й за всю Україну.
 
Ти єдиний «ураганівець», який у цьому сезоні зіграв в усіх чотирьох матчах «синьо-жовтих». Які враження від перебування у національній команді?
– Враження склалися тільки хороші, адже атмосфера, яка панувала у розташуванні національної збірної, була просто ідеальною. Тому отримуючи виклик у збірну, мене переповнюють виключно позитивні емоції. До того ж, всі організаційні питання вирішуються на високому рівні. Думаю, для кожного спортсмена – це честь захищати кольори збірної своєї країни.

Які відносини у збірній України між гравцями з інших команд? Як знаходите спільну мову?
– Відносини склалися непогані, звісно, була доля здорової спортивної конкуренції, та, думаю, вона була тільки на руку всій команді. Спільну мову знайшли доволі легко, адже з багатьма гравцями вже був знайомий, до того ж я не один представляю у збірній «Ураган», тому разом з одноклубниками психологічно адаптувався було легше.
 
Які команди є незручними для «Урагану»? Хто складе компанію у четвірці плей-офф?
– Знову ж таки повторюся, що на даному етапі команди є майже рівними, тому говорити про плей-офф ще рано. Хоча, я думаю, що досить сильним є «Локомотив». В минулому сезоні він був для нас дуже незручним суперником, якого ми жодного разу не так і перемогли. Втім, і в цьому сезоні нічийний початок ігор з харків'янами був не найкращий. Але, гадаю, все ще попереду.

 

Яку кількість команд в Екстра-лізі вважаєш оптимальною?
– Звичайно, хотілося б, щоб команд у нашому чемпіонаті було більше. Як на мене, 12-16 команд, як було раніше – найкращий варіант. Тоді грати б усім було цікавіше, крім того, регулярні матчі з різними суперниками тримали би гравців в хорошому ігровому тонусі.
 
Доречі, який настрій на суботню гру з «Енергією»? Кого можеш відзначити у львівській команді?
– Львівська «Енергія» – також дуже потужна команда. Шість гравців виступають за національну збірну, а це багато про що говорить. Тому цікаво буде позмагатися з ними. Окремо виділяти когось з «енергетиків» не буду, але у суботу я сподіваюсь тільки на перемогу «Урагану».

 

Які завдання в Євгена Валєнка загалом на цей сезон? Про який трофей чи титул ти мрієш?
– На даний момент всі мої думки і сподівання пов'язані виключно з «Ураганом», тому основна моя мрія на цей сезон – чемпіонство нашої команди.
 
І насамкінець традиційні побажання усім вболівальникам команди.
– Найперше, хочу подякувати всім нашим вболівальникам за те, що вони з нами і завжди підтримують «Ураган», навіть у таких далеких виїзних матчах, як минулого вікенду в Луганську. Це нам дуже допомагає та вселяє віру у перемогу. Тому хай не падають духом і завжди йдуть пліч-о-пліч з нами до нових перемог!
 
Олег ЛАНЯК, Христина ЧУЛОВСЬКА, прес-служба
 НФК «Ураган»

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.