Чемпионат ЕвропыЕВРО-2022. Отборочные матчи. LIVE!Экстра-лигаВіталій Радевич: «Останній рік в «Енергії» був важким і я зрозумів, що треба спробувати щось нове»Экстра-лига «Енергія», «Кардинал-Рівне» та «ІнБев» провели товариські матчі у рамках підготовки до плей-офЮношеский футзал«ДЮСШ №4 - Кардинал-2 - Рівнестандарт» – чемпіон Екстра-ліги U-17Сборная УкраиныВідбір до Євро-2022. Хорватія – Україна 3:2. Післямова: Олександр Косенко, Сергій ЖурбаАссоциация футзала УкраиныСуддівська післямова. Сезон 2020/21. Випуск 9Футзал в миреНазван состав сборной Армении на отборочный матч ЕВРО-2022 против ГрузииСборная УкраиныТарас Кузь: «Нам не вдалося зіграти у другому таймі так, як ми планували»Экстра-лигаМихайло Соколовський: «Сашко Бондар, Денис Овсянніков, Андрюха Мельник – їм по 40 років, а вони ще грають. Такий рівень ліги»Сборная УкраиныСергій Журба: «Ми намагатимемося швидше рухати м’яч, контролювати гру й демонструвати швидкісний футзал»Чемпионат ЕвропыВідбір до Євро-2022. Україна на виїзді поступається ХорватіїСборная УкраиныВідбір до Євро-2022. Хорватія – Україна. АнонсЧемпионат ЕвропыОтбор к Евро-2022. Казахстан – Беларусь 5:2. Послесловие: Кака, Лео, Игита, СавинцевКиевМаксим Войток: ​«Футзал и пляжный футбол дополняют друг друга»ИталияИталия-2020/21. Лучшие голы и сейвы 22-го тураФутзал в миреМарокко дважды сыграет с АргентинойЭкстра-лигаДмитрий Шувалов: ​«Шесть команд чемпионата Киева могли бы играть на нормальном уровне в Экстра-лиге»ИспанияКубок Испании-2021: все участники определеныЧемпионат мираКубок світу ФІФА: порівняння футзального і футбольногоСборная УкраиныВалерій Легчанов здав позитивний тест на коронавірус перед від'їздом до Хорватії

Євро U-19. Україна не встояла перед Іспанією

Підопічні Віталія Одегова зазнали поразки у своєму другому матчі на юнацькому Євро-2019.

 
Фото: УЄФА
 
Свій турнірний шлях наша команда продовжила поєдинком проти одного з головних фаворитів турніру – збірної Іспанії. На жаль, у цій зустрічі українцям через травму не зумів допомогти капітан – Владислав Завертаний, тож, його у стартовий четвірці замінив Нагорний. Окрім того, місце у воротах замість Гуйвана посів Козлов.

З перших хвилин команда Альберта Канільяса взяла ініціативу до своїх рук. На 2-ій хвилині Повілл та Антоніо Перес могли вражати ворота Козлова, але Євгеній впорався з загрозами.

Втім, якихось 60 секунд нашим суперникам вистачило, аби відкрити рахунок. Чудовий розрізний пас від того-таки Антоніо Переса точно замкнув вже згаданий Повілл.

Іспанці продовжували створювати багато моментів. Однак, якщо з пострілом Серона знову впорався наш кіпер, то після удару від Повеа м'яч пролетів повз ворота.

Натомість, на 16-ій хвилині «жовто-сині» зуміли відповісти результативним ударом. Сенюк заробив штрафний, а Негела потужним ударом переграв Антоніо Наварро. Після цього українцям вдалося відчути себе впевненіше. Після однієї з атак міг забивати сам Сенюк, але Петро не зумів замкнути дальню стіку після пасу Кваснія.

Злий жарт з нашою командою зіграв перебір командних фолів. Порушення правил від Волкова за 35 секунд до свистка на перерву стало шостим для підопічних Віталія Одегова, і Антоніо Перес не залишив шансів Козлову точним ударом з дабл-пенальті.

Невдало почався для українців і другий тайм. Волков не встиг за Давідом Пеньєю, який з кількох метрів відправив третій м'яч у сітку воріт Козлова. А на 25-ій хвилині помилився вже сам Євгеній. Після флангового проходу Моліна пробив з гострого кута, заставши зненацька нашого кіпера.

На 28-ій хвилині «жовто-сині» отримали шанс, аби трохи скоротити різницю у рахунку. Після розіграшу кутового пробивав Сенюк, але іспанців врятувала стійка.

Вп'яте іспанці забили після невдалих дій Масевича. Мар'ян залишив без опіки суперника після передачі з кута майданчику, чим зумів скористатися Адріан, переправивши м'яч у ворота Козлова.

Останню 6-хвилинку можна назвати бенефісом Пеньї. Спочатку іспанець поцілив у стійку. Однак, на 39-ій хвилині спочатку після його прострілу м'яч у власні ворота зрізав Волков, а потім Давід відзначився самотужки, встановивши на табло підсумковий рахунок – 1:7. Ця звитяга стала для команди Альберта Канільяса перепусткою для 1/2 фіналу.

Україна (U-19) –​ Іспанія (U-19) – 1:7 (1:2)
Голи:
Негела (16), Волков (39, автогол) – Повілл (3), Антоніо Перес (20 – з дабл-пенальті), Давід Пенья (22, 39), Крістіан Моліна (25), Адріан (31)
Попередження: Волков (17) – Начо Торрес (35) 
Україна (U-19): Козлов – Нагорний, Бланк (к), Волков, Бєлан, Масевич, Меденець, Негела, Сенюк, Квасній, Тимців, Сорокін, Гуйван 
Іспанія (U-19): Антоніо Наварро – Повілл, Серон, Антоніо Перес, Адріан, Ніколас, Нестор, Начо Торрес (к), Давід Пенья, Рікардо Майор, Горділльо, Крістіан Повеа, Крістіан Моліна, Альваро Ресіо

Додамо, що юнацька збірна Хорватії закінчила протистояння з нідерландцями впевненою перемогою – 6:0. Тож, тепер для виходу з групи нашій команді потрібна лише перемога у поєдинку з цим суперником. Зустріч відбудеться 11 вересня. Початок о 15:00.

Джерело  - Прес-служба Асоціації футзалу України
 

Турнірна таблиця

#

Команда

І

В

Н

П

М

О

1.

Іспанія

2

2

0

0

10—1

6

2.

Хорватія

2

1

0

1

6—3

3

3.

Україна

2

1

0

1

8—7

3

4.

Голландія

2

0

0

2

0—13

0

 












 



Перед грою проти збірної Іспанії у стані збірної України було лише одне питання: чи зможе на цей поєдинок вийти Владислав Завертаний, який напередодні отримав ушкодження у матчі з Хорватією? Відповідь на це питання дала стартова четвірка «синьо-жовтих». По-перше – замість представника «Урагану» у стартовому квартеті з’явився «авангардівець» Нагорний. По-друге – з капітанською пов’язкою нашу команду вивів Бланк. Окрім того, зміни стались і на останньому рубежі. Віталій Одегов дав відпочити Гуйвану та довірив «пост № 1» Козлову. Деякі зміни відбулись і у другій четвірці. Залишалось тільки сподіватись, що ці зміни підуть лише на користь.

Гра прогнозовано почалася з домінування іспанської збірної. І вже скоро Козлову довелося вступати у гру – він двічі врятував свої ворота після ударів Повіля. Але третя спроба виявилась вдалою. Саме Повіль відгукнувся на розрізну передачу та змусив-таки капітулювати Козлова. І це був лише початок того домінування, яке потім було у збірної Іспанії. Фактично протягом десяти хвилин після того, як рахунок став 1:0 на користь «Червоної фурії», українцям не вдавалося не те, щоб бодай би щось створити біля воріт Наварро, а хоча б перейти на чужу половину майданчику – настільки очевидною була ігрова гегемонія піренейців на майданчику «Арени Риги». І при цьому ще добре, що рахунок на табло «Арени Риги» залишався таким же, як і після 3-ї хвилини – 1:0 на користь «Фурії рохи». Але на 16-й хвилині в українців з’явилася нагода організувати щось серйозне біля воріт Наварро – «синьо-жовті» заробили штрафний. Віталій Одегов тут же взяв тайм-аут, під час якого він розповів своїм підопічним, як треба розіграти цей «стандарт». Результатом цього тайм-аутк став класний удар Негели зі штрафного, з яким Наварро не впорався – 1:1. Після цього українці заграли набагато цікавіше, і навіть могли вийти вперед – Сенюк, на жаль, не зміг замкнути простріл Кваснія. Здавалося, що після цього українська команда реально зможе нав’язати боротьбу «Червоній фурії». Але сталося все трохи інакше. За 35 секунд до кінця першого тайму Волков порушив правила неподалік від власного штрафного майданчику. А оскільки це вже був шостий фол, то у ворота Козлова був призначений дабл-пенальті. І хоча наш голкіпер вгадав напрямок польоту м’яча після удару Переса, та відбити його не зміг. Ось так іспанці змогли забити «гол у роздягальню».

Як з’ясувалося згодом, це фактично був початок розгрому збірної України у другій 20-хвилинці. Все почалося з того, що на 23-й хвилині Волков не дограв до кінця з Пеньєю, який після прострілу з флангу забив третій м’яч у ворота Козлова. Далі – ще гірше. Той-таки Волков через кілька хвилин не дограв з Моліною, і той став автором четвертого голу у ворота збірної України. Але це ще був далеко не кінець, адже грати залишалось ще п’ятнадцять хвилин. З одного боку – цього часу достатньо для того, щоб спробувати взяти себе в руки та спробували відігратись. Але з іншого боку – іспанці вже відчули кураж та просто грали у своє задоволення, чекаючи на помилки своїх візаві. І вони не змусили себе довго чекати. Вже після екватору другого тайму рахунок став 5:1 на користь збірної Іспанії. Цього разу до голу призвів розіграш кутового. Адріан, якого абсолютно ніхто не прикрив на «п’ятачку», фактично впритул «розстріляв» Козлова. Можна сказати, що партія вже була виграна іспанцями. Але залишалось тільки дізнатись її остаточний результат. Проблема було в тому, що українцям треба було тепер намагатись або забити, або більше не пропускати. Річ у тім, що різниця м’ячів буде одним з важливих факторів за підсумками матчу нашої команди проти хорватів. Але про це трохи згодом. А поки що «синьо-жовті» намагались бодай би якось перейти на чужу половину майданчику, щоб спробувати бодай би ще один м’яч відіграти. Однак, у підопічних Віталія Одегова нічого не виходило. Хіба що можна згадати одну спробу у виконанні Сенюка.

А вже на передостанній хвилині поєдинку українцям знову довелося розпочинати з центра майданчику. Причиною цього став автогол Волкова. Після цього Віталій Одегов вирішив узяти тайм-аут та випустити п’ятого польового. Однак, розіграш зайвого гравця також відверто не пішов. До того ж, помилка при передачі в одному з епізодів та нечітка зміна між Козловим та Волковим призвела до сьомого взяття воріт збірної України. Пенья оформив дубль та встановив остаточний рахунок матчу – 7:1 на користь збірної Іспанії. Таким чином, іспанці забронювали собі путівку до півфіналу. А от чи буде там збірна України, ми дізнаємось 11 вересня після закінчення матчу між українцями та хорватами.   

Україна (U-19) – Іспанія (U-19) – 1:7
Голи:
Негела (16) – Повіль (3), Перес (20 – з 10-метрового), Пенья (23, 39), Моліна (25), Адріан (31), Волков (39 – автогол)
Україна (U-19): Козлов – Нагорний, Белан, Бланк, Волков – Сенюк, Меденець, Негела, Масевич – Квасній  
Іспанія (U-19): Наварро (Ресіо, 32) – Повіль, Серон, Перес, Адріан – Торрес, Гордільйо, Моліна, Майор – Пенья, Повеа, Маррон, Валле
Попередження: Волков (17) – Торрес (35)

Джерело - Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.