ВинницаДруга ліга України 2020/21. Вінниччина. «ЯСКО» вдруге поспіль святкує перемогуРоссияРоссия-2020/21. Суперлига. Матчи 11-го тура. LIVE!Ассоциация футзала УкраиныРегресс футзала в Украине. Часть 2. Деятельность АФУВторая лигаДруга ліга 2020/2021: напередодні Фіналу восьми (частина 2)ИталияКубок Италии-2020/21. Финал восьми. LIVE!Экстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. 1/2 фіналу. «Енергія» – «Продексім». АнонсВторая лигаДруга ліга України 2020/21. 1/4 фіналу. «Любарт» (Луцьк) – «Нікма» (Запоріжжя)ПортугалияПортугалия-2020/21. Лучшие голы 29-го тураКиевВиктор Цой: «Хотелось бы успеть поиграть под руководством Косенко и Гончаренко — их результаты говорят сами за себя»Экстра-лигаЮрий Савенко: «Продэксим» выиграл Кубок Украины за счёт сплоченности команды и желания взять этот трофей»Чемпионат мираАФК визначилася з претендентами на поїздку на Кубок світу-2021АзербайджанТьяго Болинья: «Все считали, что сборная Греция является слабой командой, но они показали довольно интересную игру»КиевПотрібна допомога Леоніду ЖиронкінуИспанияИспания-2020/21. Лучшие голы, комбинации и сейвы 27-го тураФутзал в миреЮнацький Євро (U-19) відбудеться 2022 року в ІспаніїЧемпионат ЕвропыЖеребкування фінального турніру Євро-2022 відбудеться наприкінці 2021 рокуВторая лигаДруга ліга 2020/2021: напередодні Фіналу Восьми (ч.1)ИспанияИспания-2020/21. Тур 27. Разгром, сенсация и победа «Барсы» над лидеромБеларусьБеларусь-2020/21. Тур 20. LIVE!АзербайджанВассура объяснил свой переход из футзала в футбол

Відбір до Євро-2022. Хорватія – Україна. Анонс

Перша битва за лідерство у відбірковій групі 1 до чемпіонату Європи з футзалу 2022 року


У середу, 3 березня, футзальна збірна України в рамках відбіркового турніру чемпіонату Європи 2022 року зустрінеться з національною командою Хорватії. Матч пройде в Осієку на арені «Градські-врт» і розпочнеться о 20:30 за київським часом.

Ще перед стартом групового етапу кваліфікації Євро-2022 для любителів футзалу було очевидно: саме Україна і Хорватія боротимуться за перше місце групи 1. При всій повазі до двох інших учасників квартету, збірних Данії та Албанії, у них з самого початку було дуже мало шансів поборотися за путівку на європейський форум. Це і підтвердили, матчі, що вже відбулися. «Картаті» впевнено обіграли албанців і датчан з однаковим рахунком 4:1. Правда, «орли» в матчі проти хорватів майже весь перший тайм лідирували в рахунку, проте потім все стало на свої місця. Збірна України в Тирані не залишила шансів господарям майданчика, здобувши перемогу з рахунком 10:3. Поєдинок «синьо-жовтих» проти Данії, як пам'ятаємо, в призначений термін не відбувся, оскільки місцева влада не випустила «вікінгів» з країни через коронавірус.

Отже, вже в кінці цього тижня можна буде з великою часткою впевненості говорити про розподіл двох перших позицій в нашій групі, адже українці з хорватами проведуть відразу дві зустрічі. Після протистояння в Осієку команди вже наступної неділі будуть протистояти одна одній в Запоріжжі. Нагадаємо, на чемпіонат Європи потраплять переможці восьми груп і шість найкращих збірних, що посядуть другі місця. Два володарі других місць, що залишилися, в очному протистоянні зійдуться за останню путівку на Євро.

Група 1
 

Команда

В

Н

П

З - П

0

Хорватія

2

0

0

8 – 2

6

Україна

1

0

0

10 – 3

3

Данія

0

0

1

1 – 4

0

Албанія

0

0

2

4 – 14

0


На матч проти України головний тренер «картатих» Маринко Маврович викликав 15 гравців. У список увійшли Зарко Лукетін, Франко Єловчич, Антоніо Секулич, Дуйе Кустура, Матей Хорват, Йосип Юрліна (всі - Олміссум), Зоран Прімич («Сквер»), Даріо Маринович («Джимбі Картахена», Іспанія), Давор Канюх, Крістіан Чекол (обидва - «Футзал Динамо»), Ведран Матошевич, Лука Перич (обидва - «Добовец», Словенія), Йосип Сутон («Мета Катанія», Італія), Нікола Гудасич, Марко Вукович (обидва - «Вргорац»).

Найбільшою кількістю футзалістів у збірній представлений діючий чемпіон Хорватії «Олміссум». Примітно, що ця команда зуміла взяти «золото» в своєму дебютному сезоні в еліті хорватського футзалу. Дебютувавши в Лізі чемпіонів, «Олміссум» дійшов до 1/16 фіналу, де в запеклій боротьбі програв російському «КПРФ» з рахунком 1:2.

Хорвати мають зіграну збірну, кістяк якої не змінюється протягом багатьох років. З персоналій відзначимо досвідченого Франко Єловчича, який пограв в Італії за «Лолло Каффе Наполі» і «Реал Рієті». Є в збірній і легіонери. Зокрема, Даріо Маринович і Йосип Сутон виступають в одних із найсильніших ліг світового футзалу. Але не обійшлося в стані нашого суперника і без кадрових втрат. У протистояннях проти українців хорватам не допоможуть основні гравці команди - Тихомир Новак, Крістіан Постружин і Степан Перішич. Під питанням участь в матчах і Матея Хорвата, який пошкодив палець на нозі.

Збірна України почала готуватися до відповідальних поєдинків 28 лютого. А напередодні матчу з хорватами «синьо-жовті» прибули в Осієк в такому складі: Кирило Ципун, Михайло Зварич, Ігор Корсун, Петро Шотурма (всі - «Продексім»), Олександр Сухов, Олександр Педяш, Сергій Журба (всі - «ХІТ»), Назарій-Зіновій Войтович, Тарас Кузь (обидва - «Енергія»), Сергій Малишко, Михайло Грицина, Микола Грицина (всі - «Сталіца», Білорусь), Олег Єрьомін («Вітен», Білорусь), Микола Микитюк, Артем Фаренюк (обидва - «Ураган»).
 

Фото: АФУ

Звертає на себе увагу відсутність ще одного представника «Продексіма» - Миколи Білоцерківця. Один із лідерів нашої команди отримав травму в лігочемпіонівському матчі херсонського клубу проти іспанського «Інтера». Залишився в Україні й член тренерського штабу «синьо-жовтих» Валерій Легчанов, який підхопив коронавірусну інфекцію.

Збірні Хорватії та України досить часто перетинаються на паркеті. В основному раунді кваліфікації ЧС-2012 наша команда обіграла хорватів з рахунком 4:1. До речі, в тому матчі брали участь Франко Єловчич, Тихомир Новак, Даріо Маринович і Йосип Сутон, які продовжують виступати у складі Хорватії і протистоятимуть українцям в найближчих поєдинках. З нинішнього складу «синьо-жовтих» тоді грав тільки Сергій Журба.

А ось наступна дуель українців з «картатими» не принесла нам радісних емоцій. У чвертьфіналі Євро-2012, який проходив якраз у Хорватії, збірна України поступилася господарям майданчика. В основний і додатковий час команди не виявили переможця, а в серії післяматчевих пенальті хорвати були більш везучими. Останній раз суперники зустрічалися в грудні 2019 року. Тоді українці зіграли два товариські матчі, спочатку здобувши перемогу з рахунком 3:1, а потім зазнавши поразки - 3:4.

Маринко Маврович, головний тренер збірної Хорватії:

«Ми повинні бути готові до всіх сценаріїв. У будь-якому випадку нам буде набагато легше грати з українцями в Осієку, ніж в Запоріжжі. Домашня арена дуже багато значить для нас. Україна - дуже сильна команда, фізично і тактично на дуже високому рівні. Українці швидкі і вибухові, у них швидкий темп передачі і зберігається темп протягом всієї гри. Протистояти їм буде непросто. Ми розуміємо, що в разі перемоги зробимо велику справу».

Олександр Косенко, головний тренер збірної України:

«Ми переглядали ігри Хорватії з командами Данії та Албанії. Готуємося, налаштовуємося на поєдинки. Якщо порівнювати наші попередні зустрічі з хорватами, то кістяк команди суперників залишився незмінним, в принципі, це та ж збірна. Лідери залишилися, додалося кілька молодих виконавців, які вже викликалися в національну команду. Нових гравців практично немає. Хорватія добре нам відома, ми з нею частенько грали. Ми з цим суперником добре знаємо один одного. Налаштовуємося на серйозну гру».

3 березня, середа
Хорватія – Україна

Осієк. Арена «Градські-врт». 20:30
Пряма трансляція на телеканалі «Футбол 2»
Арбітри: Стефан Врейенс, Хуан Булен (обидва – Бельгія)
Прогноз Sport.ua — 2:2

Джерело - Олександр Снітко, Sport.ua

Відбір на Євро-2022 з футзалу. Кваліфікаційний раунд. 3-й тур
3 березня. Хорватія. Осієк. "Градскі-врт". Початок о 20:30
Хорватія - Україна
 

Коротко про головне. У березні відбудуться дві зустрічі між Хорватією і Україною: перша в Осієку і в кінці поточного тижня в Запоріжжі. Переможець цього протистояння з дуже високою ймовірністю відправиться на Євро з першого місця, а той, хто програє, - швидше за все, з другого (перші місця кожної відбірної групи отримують прямі путівки на Євро-2022, а серед вісімки тих, хто фінішує в своїх квартетах другими, шість зіграють у фінальній частині турніру). Албанія і Данія між собою будуть вирішувати локальне завдання, хто фінішує в групі не останнім.

Актуальна таблиця групи збірної України у відборі до Євро-2022 з футзалу
 

Що потрібно знати про збірну Хорватії з футзалу?

У поточному рейтингу національних футзальних збірних, який був оновлений 2 березня, хорвати займають сьоме місце, в той час як Україна розташувалася на десятому рядку. На останньому ЧС, куди українська збірна не пробилася, проваливши передостанню стадію відбору, "картаті" пройшли на один раунд більше, поступившись у стикових іграх Чехії (4:5 за сумою двох зустрічей).

В останній раз наші команди зустрічалися в грудні 2019-го. Це були дві товариські гри, які приймали Черкаси. У першому матчі Україна виграла 3:1 (Зварич, Білоцерківець, Разуванов), проте несподівано поступилася в матчі-відповіді 3:4 (Єрьомін, Разуванов, Фаренюк).

Коли і де дивитися матч Хорватія - Україна?

Поєдинок в прямому ефірі в Україні покаже "Футбол2". Легально в інтернеті стежити за грою ви можете на ОТТ-сервісах за передплатою, в яких є відповідний канал: oll.tv, sweet.tv, Київстар Футбол, Vodafone TV та інші.

Прогноз на матч Хорватія - Україна

Українців очікує дуже непростий матч. Хорвати не дарма знаходяться вище в рейтингу збірних, перш за все, завдяки своїй стабільності. Підопічні Олександра Косенка відрізняються тим, що зазвичай знаходять собі проблеми самі там, де їх бути не повинно. Є великі сумніви, що "синьо-жовті" виграють обидва поєдинки у Хорватії в цьому спареному турі. Але саме наша команда за кадровим потенціалом і власним досвідом виглядає фаворитом в цій парі.

Ставка: перемога України 



Джерело - Олександр Риженко, UA-Футбол

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.