ВинницаДруга ліга України 2020/21. Вінниччина. «ЯСКО» вдруге поспіль святкує перемогуРоссияРоссия-2020/21. Суперлига. Матчи 11-го тура. LIVE!Ассоциация футзала УкраиныРегресс футзала в Украине. Часть 2. Деятельность АФУВторая лигаДруга ліга 2020/2021: напередодні Фіналу восьми (частина 2)ИталияКубок Италии-2020/21. Финал восьми. LIVE!Экстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. 1/2 фіналу. «Енергія» – «Продексім». АнонсВторая лигаДруга ліга України 2020/21. 1/4 фіналу. «Любарт» (Луцьк) – «Нікма» (Запоріжжя)ПортугалияПортугалия-2020/21. Лучшие голы 29-го тураКиевВиктор Цой: «Хотелось бы успеть поиграть под руководством Косенко и Гончаренко — их результаты говорят сами за себя»Экстра-лигаЮрий Савенко: «Продэксим» выиграл Кубок Украины за счёт сплоченности команды и желания взять этот трофей»Чемпионат мираАФК визначилася з претендентами на поїздку на Кубок світу-2021АзербайджанТьяго Болинья: «Все считали, что сборная Греция является слабой командой, но они показали довольно интересную игру»КиевПотрібна допомога Леоніду ЖиронкінуИспанияИспания-2020/21. Лучшие голы, комбинации и сейвы 27-го тураФутзал в миреЮнацький Євро (U-19) відбудеться 2022 року в ІспаніїЧемпионат ЕвропыЖеребкування фінального турніру Євро-2022 відбудеться наприкінці 2021 рокуВторая лигаДруга ліга 2020/2021: напередодні Фіналу Восьми (ч.1)ИспанияИспания-2020/21. Тур 27. Разгром, сенсация и победа «Барсы» над лидеромБеларусьБеларусь-2020/21. Тур 20. LIVE!АзербайджанВассура объяснил свой переход из футзала в футбол

Відбір до Євро-2022. Україна на виїзді поступається Хорватії

Збірна України з футзалу провела другий поєдинок групового раунду кваліфікації Євро-2022, в якому на виїзді поступилася команді Хорватії.


Фото: Hrvatski nogometni savez
 
Зустріч почалася з неприємності для збірної України. Атака хорватів завершилася точним ударом Сутона, який з лівого краю в дотик пробив повз Ципуна. Окрилені успіхом господарі продовжили активно атакувати наші ворота, і голкіперу «синьо-жовтих» довелося демонструвати реакцію після ще одного удару Сутона.

Незабаром українці освоїлися на гостьовому майданчику і почали шукати свої моменти. Перший реальний гольовий шанс упустив Зварич, який не реалізував вихід на воротаря Хорватії. Не пощастило і Миколі Грицині, після удару якого м'яч потрапив у штангу. І все ж, «синьо-жовті» зуміли зрівняти результат. Після розіграшу ауту Педяш з дальньої дистанції пробив точно в кут, а закритий гравцями Лукетін не зреагував.

Домігшись локального успіху, гості знизили оберти, що дозволило хорватам загрожувати нашим воротам. Свою майстерність довелося демонструвати Ципуну, який вступав у гру після ударів Мариновича та Еловчича, а в одному з епізодів Шотурма зрізав м'яч у штангу «рамки» збірної України. А під кінець тайму у «синьо-жовтих» пройшла блискуча комбінація, яку класною довгою передачею організував Журба. Лукетін не найкращим чином зіграв на виході, і Малишко уразив порожні ворота.

У другому таймі українці віддали ініціативу суперникам, почавши діяти за рахунком. Моментів біля обох воріт було зовсім небагато. Ледь не зрівняв результат Маринович, який вийшов один на один з Ципуном і пробив повз ціль. Ворота господарів міг вразити Фаренюк, але господарів виручив голкіпер.

«Картаті» не поспішали йти ва-банк з п'ятим польовим, але це їм і не знадобилося. Спочатку наші гравці залишили неприкритим поблизу своїх воріт Еловчича, який пробив точно в кут, а незабаром Перич замкнув простріл все того ж Єловчича. До речі, автором гольової передачі на Еловчича став Перич. Тому, можна вважати, що камбек хорватської збірної організували саме ці два футболісти.

Тренерський штаб збірної України одразу взяв тайм-аут і випустив Петра Шотурму п'ятим польовим. На останній хвилині вирвати нічию міг Журба, але він пробив поруч зі штангою, і хорвати перемогли.

У найближчу неділю суперники проведуть другу зустріч, що пройде у Запоріжжі. Тепер збірній України необхідно взяти реванш, при цьому із результатом, що дозволить розраховувати на перше місце в групі.

Джерело - Олександр Снітко, Sport.ua 



Через відсутність у складі збірної України Миколи Білоцерківця, який отримав травму в матчі Ліги чемпіонів проти «Мовістар Інтера», головному тренеру «синьо-жовтих» Олександрові Косенку довелося ставити на позицію «стовпа» представника білоруської «Столиці» Миколу Грицину. Давненько не доводилось бачити Грицину-старшого на цій позиції саме у складі української збірної, але тут досвід Миколи мав датися взнаки. Що стосується інших моментів, то окрім заміни «стовпа» більше ніяких замін у стартовій четвірці «синьо-жовтих» не було. Так само як було прогнозовано, що місце у воротах з перших хвилин буде у Ципуна.

Що стосується хорватів, то тут, в принципі, теж не було якихось несподіванок. Там вийшли зі старту ті, хто і мав би вийти. Щоправда, був варіант, що у стартовій четвірці може вийти Марінович, проте його тренерський штаб «картатих» вирішив не випускати з перших хвилин. Так само не вийшов з перших хвилин Юрліна, проте можна було не сумніватися, що і він, і згаданий вище Марінович матимуть свій ігровий час та робитимуть усе для того, щоб допомогти своїй команді.

Українці спробували зі старту матчу взяти гру під свій контроль, але вже на 2-й хвилині Шутон відкрив рахунок саме на користь хорватів. По суті, це був перший момент у «картатих», і вони його реалізували. Але, як показали подальші події, це лише по-спортивному розізлило підопічних Олександра Косенка. Зокрема, можна згадати момент, який мав Микола Грицина, коли він влучив у стійку. Також намагалися забити Зварич та Микитюк. Але пощастило забити Педяшу. І зробив це гравець «ХІТа» у звичній для себе манері – дальнім ударом після розіграшу ауту. Цей гол мав допомогти українцям у плані здобуття потрібних позитивних емоцій, і далі було важливо, щоб цей успіх наша команда розвинула.

В принципі, гра українській команді давалася. «Синьо-жовті» здебільшого грали першим номером, і подекуди створювали моменти біля воріт Лукетіна. Проте, з реалізацією у підопічних Олександра Косенка були проблеми, тому довгий час рахунок залишався рівним. Щоправда, треба відзначити, що і у хорватів теж були серйозні моменти. Кілька разів Ципуну доводилося рятувати українців від голу. А найбільш небезпечним моментом, мабуть, потрібно вважати розіграш штрафного, коли Ципун відбив удар Мариновича, а коли вже було добивання від хорватів, то воротаря української команди підстрахував Корсун. Зрештою, підопічні Олександра Косенка змогли схилити шальки терезів на свою користь за підсумками першого тайму. Передача Журби з глибини, невдалий вихід Лукетіна з воріт і «гол у роздягальню» від Малишка – 1:2.

Другий тайм українці почали, можливо, надто спокійно. Хоча теоретично забитий «гол у роздягальню» мав би допомогти українцям контролювати гру, тому що психологічна перевага була на їх боці. Однак, як було видно по перших хвилинах другого тайму, хорвати стали грати хитріше. Вони стали трохи провокувати на фоли, і через це українцям не вдавалося грати у свою гру. Про що говорити, якщо свій перший серйозний момент у другій 20-хвилинці українці створили лише на 25-й хвилині, коли Єрьомін не переграв Лукетіна. Після цього хорвати почали трохи підтискати українських візаві, але «синьо-жовті» непогано захищались, та й Ципун, коли було потрібно, виручав. До того ж, подекуди підопічні Олександра Косенка створювали контратаки, які цілком реально могли завершитись голом у ворота Лукетіна. Принаймні, можна згадати, як двічі міг забивати Михайло Грицина. Також були непогані моменти у гравців першої четвірки нашої збірної, але вони не приносили успіху…

А от Хорватія змогла забити, і, на жаль, не обійшлось без помилки з боку українських футзалістів, які не змогли належним чином перейти з оборони до атаки, чим у підсумку і скористався Єловчич. Так рахунок став рівним, і тепер питання було в тому, хто буде більше ризикувати на останніх хвилинах зустрічі. Хорвати, які грали вдома, намагались одразу спробувати вийти вперед. І на 38-й хвилині «картатим» таки вдалося вийти вперед після того, як українці залишили без нагляду Періча, а той змусив Ципуна капітулювати втретє. Олександр Косенко одразу взяв тайм-аут, після якого Шотурма вийшов п’ятим польовим. Українсці створили кілька непоганих атак у штучній більшості, і навіть доводили їх до удару, однак зрівняти рахунок українцям не судилося. І фінальна сирена зафіксувала не тільки перемогу збірної Хорватії з рахунком 3:2, а й одноосібне лідерство балканців у групі 1. Що стосується збірної України, то у неї ще буде можливість взяти реванш 7 березня, коли у Запоріжжі відбудеться повторна зустріч з Хорватією.

Хорватія – Україна – 3:2
Голи:
Шутон (2), Єловчич (35), Періч (38) – Педяш (9), Малишко (19)
Хорватія: Лукетін – Єловчич, Періч, Матошевич, Шутон – Марінович, Чекот, Юрліна, Канюх – Гудашич, Хорват, Секуліч
Україна: Ципун – Корсун, Шотурма, Зварич, Мик. Грицина – Педяш, Журба, Малишко, Кузь – Микитюк, Мих. Грицина, Фаренюк, Єрьомін
Попередження: Періч (29)

Джерело - Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
 
Фото: Hrvatski nogometni savez

Підопічні Олександра Косенка зазнали першої поразки у рамках групового етапу Євро-2022.

Старт поєдинку видався напрочуд вдалим для нашого суперника. Єловчіч віддав на Сутоня, і той потужним ударом переграв Ципуна вже на другій хвилині.

Ближче до середини тайму «жовто-сині» не лише вирівняли гру, а й перехопили ініціативу. Чудову нагоду, щоб зробити рахунок рівним мав Зварич. Втім, Лукетін врятував свою команду після виходу Михайла віч-на-віч. Натомість, після удару Миколи Грицини кіпер хорватів вже був відіграним. Однак, його підстрахувала стійка.

На 9-ій хвилині збірна України досягла свого. Журба пасом з-за бокової знайшов Педяша, а Олександр потужним ударом у кут змусив капітулювати Лукетіна. Марінко Мавровіч взяв тайм-аут, аби заспокоїти гру.

Відзначимо, що протягом усього матчу Олександр Косенко грав трьома четвірками та використав усіх 12 універсалів, які потрапили до заявки на цей поєдинок.

На 13-ій хвилині господарі знову могли виходити вперед. Збірна Хорватії заробила наднебезпечний штрафний, але Ципун спочатку потягнув удар Маріновіча, а потім і добивання від Єловчіча.

Досить швидко могла відповісти й наша команда. Педяш і Журба обмінялися ролями. Олександр подав з кутового, а Журба пробив в один дотик. Хорватський воротар знову був змушений рятувати свої володіння.

Під завісу тайму підопічні Марінко Мавровіча створили ще одну нагоду, щоб відновити лідерство. Юрліна перехопив м’яч і прострілював на Єловчіча. Забити капітану хорватів не дав Шотурма, який в яскравому підкаті переправив м’яч у стійку.

Натомість, перед перервою відзначилися українці. Чудовий пас Журби розрізав захист господарів. Малишко прокинув м’яч повз Лукетіна й вразив порожні володіння суперника.

У першій половині другого тайму команди обмінялися гострими ударами з близької відстані. Однак, Єрьомін і Маріновіч зі зручних позицій пробили повз ворота.

На 34-ій хвилині збільшувати гандикап збірної України міг Михало Грицина, але Лукетін вкотре вдало відіграв на останньому рубежі.

Кінцівку зустрічі до свого активу занесли хорвати. Корсун помилився захисті, м’яч підхопив Періч і викотив на Єловчіча, який не залишив шансів Ципуну.

Капітан хорватів не зупинився і завершив зустріч з голом та двома асистами в активі. Єловчіч вдало пройшов флангом й прострілив на Періча, який випередив захисників нашої команди і знову вивів підопічних Марінко Мавровіча вперед.

За 90 секунд до завершення поєдинку Олександр Косенко взяв тайм-аут й випустив п’ятого польового. Удари від Фаренюка і Зварича були небезпечними, але господарі втримали мінімальну перевагу. 3:2 – прикра поразка збірної України, яка залишилася з трьома очками в активі після двох проведених зустрічей. Натомість, хорвати здобули дев'ять пунктів.

Хорватія – Україна – 3:2 (1:2)
Голи:
Сутонь (2), Єловчіч (35), Періч (38) – Педяш (9), Малишко (19)
Попередження: Періч (29)
Хорватія: Жарко Лукетін – Ведран Матошевіч, Франко Єловчіч (к), Йосіп Сутонь, Лука Періч – Крістіан Чекол, Йосіп Юрліна, Давор Кан’юх, Даріо Маріновіч – Дує Кустура, Матей Хорват, Нікола Гудашич, Антоніо Секуліч, Зоран Пріміч
Україна: Кирило Ципун – Микола Грицина, Петро Шотурма (к), Ігор Корсун, Михайло Зварич – Сергій Малишко, Сергій Журба, Олександр Педяш, Тарас Кузь – Микола Микитюк, Олег Єрьомін, Михайло Грицина, Артем Фаренюк, Олександр Сухов

Вже найближчої неділі команди проведуть очну зустріч в Україні. Поєдинок відбудеться у запорізькому ПС «Юність» о 19:00. За рішенням УЄФА матч проходитиме без присутності вболівальників.

Додамо, що у паралельному поєдинку групи 1 збірна Данії на виїзді переграла Албанію з рахунком 3:1 та здобула дебютні три очки. Найближчої неділі ці збірні також проведуть повторну зустріч між собою.

Джерело - Пресслужба Асоціації футзалу України
 

 

 

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.