ИспанияИспания. Лучшие голы, комбинации и сейвы 19-го тураИспанияДождь футзалу помеха: в Примере один матч играли два дня в двух городахПервая лига Первая лига. Группа «Восток». 6 тур: три передачи Алексея МоторногоРоссияРоссия. Суперлига. 14-й тур. LIVE!Кубок УкраиныКубок Украины. 1/8 финала. Матчи 13-14 января: «блицкриг» Мануйленко и сюрприз от «Viva Cup»Кубок УкраиныКубок Украины. 1/8 финала. LIVE!Экстра-лигаАндрій Федюк: «На моїй кар’єрі багато хто ставив хрест»Экстра-лигаВалерій Легчанов: "Запрошую вболівальників на другий кубковий матч з «Соколом»"ЖитомирФК “Атлет-Житомир” громить “Медик” й повертає собі лідерство у вищій лізіМихайло Соколовський: "Все вирішить лише останній тур чемпіонату Житомира"Кубок УкраиныКубок Украины. 1/8 финала. Матчи 12 января: четвертая молодость Сергея ЧепорнюкаЭкстра-лигаРоман Ковальчик: «Свого часу міг очолити збірну Польщі»Кубок УкраиныКубок Украины-2017/18. 1/8 финала. Анонс-3: будут ли сюрпризы там, где их не ждут?Сборная УкраиныГеннадий Лисенчук. Часть 2. «Могли участвовать и в олимпийских играх»РовноДенис Пашкевич: «На Рівненщині гостро стоїть проблема нестачі залів»ОдессаВиктор Дрозд: «Больше спорта – меньше политики!»Кубок УкраиныКубок Украины-2017/18. 1/8 финала. Анонс-2: киевский экзамен Карлоса БарбозыКубок УкраиныКубок України. 1/8 фіналу. SKIDKA (Київ) – RED (Київ). АнонсСборная УкраиныГеннадий Лисенчук: «Этот старый автобус в итоге сделал нас счастливыми»Экстра-лига«Екстра-футзал»: випуск № 16

Кубок Украины. 1/8 финала. Матчи 12 января: четвертая молодость Сергея Чепорнюка

Три матча 1/8 финала Кубка, состоявшиеся 12 января, прошли по совершенно разным сценариям.

ХИТ и «Продэксим» выдали зрелищный матч, итог которому подвел гол Чепорнюка, «Ураган» добыл первую победу в сезоне, забив лишь один гол ворота прекрасно сыгравшего Мельника, но сохранив свои ворота в неприкосновенности, а «SKIDKA» и «RED» выдали аттракцион невиданной щедрости, растранжирив уйму голевых моментов на двоих, а закончилось все «дублем» Шуста и победой «красных».
 

12 января
 
 «ХИТ» (Киев) – «Продэксим» (Херсон)   4:3 (1:0)
Арбитры: Н. Подранный (Житомир), С. Подворный (Хмельницкий)
Голы: Школьный (16), Тменов (23), Журба (29), Чепорнюк (40) – Свиридов (26), Фумаса (35), Рониньо (40)
 
Самый рейтинговый матч 1/8 финала начался без раскачки – уже на 2-й минуте Рониньо мог открывать счет, но замыкая передачу Фетько с нескольких метров, попал в Киселева (недавний «мельник» дебютировал в этом матче), занявшего место на линии ворот.
Киевляне вызов приняли и ответили двумя ударами А.Борсука, один из которых пришелся в штангу.
Обе команды старались играть быстро и каждую свою атаку завершать ударом по воротам, которые в большинстве своем были неточны. Самый реальный момент упустил Чепорнюк, который после прострела Журбы с нескольких метров не попал в пустой угол ворот.
Этот момент как будто послужил сигналом для ударной трехминутки, которую выдали киевляне – сначала А.Борсук пробивал в касание после диагональной передачи с фланга на фланг – Ципун выручил, затем бдительность голкипера «Продэксима» проверил Тменов, а закончилось все голом Школьного, который, получив передачу от Тменова, ушел от Скорого и метров с семи пробил в дальнюю «девятку» – 1:0.
 
Херсонцы, в составе которых выделялся Рониньо, ответили двумя острыми выпадами, но здесь уже во всем блеске показал себя Лысенко – дважды бразилец атаковал ворота ХИТа из выгодных позиций, но голкипер ХИТа сыграл блестяще, сохранив свои ворота в неприкосновенности. Перерыв.
 
Второй тайм начался не менее живо, только ведущую партию на этот раз в нем исполняли хозяева – сначала Журба, а затем Тменов (дважды) атаковали ворота «Продэксима», и второй удар третьего номера киевлян, который получился корявым, оказался удачным – мяч ударился перед Ципуном и скользнул в сетку – 2:0.
Спустя минуту в своем дебютном матче за новую команду мог отличиться Киселев, но Фетько успел броситься под мяч и не позволил бывшему партнеру отправить «круглого» в пустые ворота.

Пропущенный гол только раззадорил гостей, которые довольно быстро ответили своим результативным выпадом – Бербенцев передачей от центральной линии нашел в чужой штрафной Свиридова, а тот в касание переправил мяч в ворота – 2:1.
На 27-й минуте Ципун уступил место в воротах Савенко, которому уже спустя две минуты пришлось вынимать мяч из ворот – киевляне запрессинговали соперника в обороне, мяч оказался у И.Борсука, который распорядился им мастерски – убрав на замахе защитника, капитан «кабельщиков» отдал на Журбу, которому оставалось не промахнуться с нескольких метров – 3:1.
Концовка матча получилась бразильской – все заметные события в игре случились с участием «легионеров».

Сначала Фумаса реализовал прострел Свиридова с левого фланга – 3:2. Херсонцы начали подключать к атакам Савенко, пытаясь разыграть «пятого», и Фумаса, дважды получая мяч от голкипера, очень опасно атаковал с близкой дистанции, но каждый раз бразильца подводила точность.
Киевляне попытались отодвинуть игру от своих ворот, однако, увлекшись атакой, прозевали рывок Рониньо, и на 39-й минуте Киселеву пришлось сбивать убегавшего один на один игрока «Продэксима» – арбитры предъявили новобранцу киевлян красную карточку, и ХИТ остался в меньшинстве.
Гости в течение минуты реализовали большинство – Фумаса, выполняя угловой удар, нашел в штрафной свободного Рониньо – 3:3.
До конца матча оставалось несколько десятков секунд, но этого времени хватило Чепорнюку, чтобы принести своей команде победу – ветеран протащил мяч по левому флангу, и, уйдя от Рониньо, точно пробил в дальний угол – 4:3!

Минимальная победа киевлян, и в этой паре тоже вся борьба впереди.
 
Прогноз: победа ХИТа
Прогноз верный

 

«Ураган» (Ивано-Франковск) – «Титан» (Покровское)   1:0 (0:0)
Арбитры: Л. Жиронкин (Луганск), Д. Каркаев (Киев)
Гол: Шотурма (29)

Хозяева сразу обозначили свое преимущество, но Мельник, которому предстояло стать главным действующим лицом в этом матче, парировал удары Шотурмы и Корсуна, а еще один удар последнего пришелся в штангу.

Глядя на игру, сложно было понять, какая из команд лидирует в чемпионате, а какая идет последней – «драконы» постоянно владели инициативой и намного острее действовали в атаке: Симка, пробивая с дальней дистанции, угодил в перекладину, а Корсун, убежав по левому флангу на свидание с Мельником, пробил мимо дальнего угла.
 
«Титан», в составе которого отсутствовал дисквалифицированный Грицовец, моментов имел меньше. Дважды опасно бил Боргун (один удар пришелся выше ворот, а со вторым справился Иваняк), и еще дважды атаковал ворота хозяев Еремин, первый удар-прострел которого нейтрализовала оборона «Урагана», и а после второго мяч пролетел рядом с «девяткой».
Под занавес тайма уже Корсун потревожил каркас ворот покровчан, пробив в штангу, а Цилык, оказавшись на ударной позиции метрах в восьми от ворот, свою дуэль Мельнику проиграл, и подумалось, что нефарт, преследующий «Ураган» на протяжении всего сезона, продолжится и в этом матче.
Начало второго тайма эти подозрения только укрепило – во-первых, «Титан» заиграл острее в атаке, создав два неплохих момента (удар Еремина парировал Иваняк, Ященко пробил рядом со штангой), во-вторых, Мельник не только справлялся с атаками «драконов», но и позвал в союзники каркас еще одних ворот в зале КФВ – плотный удар Зварича отразила штанга.
 
И все же «Урагану» удалось забить гол, который в результате стал единственным в матче – Симка отдал на Шотурму, а тот, как в лучшие годы, проскочил между двумя защитниками и пробил мимо Мельника – 1:0.
До конца матча оставалось еще более десяти минут, в течение которых обе команды создали предостаточно моментов для взятия ворот. Но вратари играли безошибочно – Мельник справился с двумя опасными ударами Зеленкевича, а Иваняк выиграл дуэль у Моспана и не позволил забить Еремину.
 
В итоге – первая победа «Урагана» в официальном матче сезона (не считая аннулированного выигрыша у «Юни-Ламана»), которая получилась несколько неожиданной, но абсолютно заслуженной.
 
И как мантру, повторим то, что пишем практически после каждого кубкового матча на этой стадии – вся борьба еще впереди.

Прогноз: победа «Титана»
Прогноз неверный

Максим Павленко, головний тренер «Урагана»:
 Скажу, що незважаючи на низьку реалізацію гольових моментів, емоції від матчу позитивні. Все ж таки сьогодні «Ураган» виглядав тією командою, котра готова боротися за кожен м’яч, за кожен ігровий момент. Створили чимало нагод. Шкода, що така низька реалізація, але та самовіддача, яка була у діях в захисті показує, що за такої гри ми можемо розраховувати на щось більше, ніж місце, яке ми посідаємо у чемпіонаті. Хочеться, щоб другий матч у Запоріжжі відіграли з такою самою самовіддачею і відповідальністю. 
 Забитий гол «переламав» гру на користь «Урагана»?
 Будь-який забитий м’яч багато що змінює на майданчику. Звісно, гол додав впевненості, ми не притискалися до власних воріт і, незважаючи на п’ять фолів, намагалися забити другий м’яч. Сьогодні добре відіграв воротар, як і в принципі всі гравці, претензій немає до жодного  - «Ураган» був справді єдиним цілісним колективом, який виборов цю перемогу. Будемо готуватися до матчу-відповіді.
 Знову були варіації в «четвірках», у Запоріжжі повторите експеримент з «квартетами»?
 Протягом тижневого циклу кожен має шанс проявити себе на тренуваннях. На цю гру довірили місце в складі Денису Зеленкевичу. Він провів непогану гру, шкода, що не забив, але був активним і допоміг команді.
 

Дмитро Камеко, головний тренер «Титана»:

 Я вважаю, що в цьому матчі «Ураган» заслужено переміг. Суперник виглядав краще, був швидшим. Не сказав би, що «Титан» поступився у налаштуванні на матч… Ми зіткнулися з невеликими кадровими проблемами і вимушеними змінами. Через це у нас не виходила командна гра, особливо це стосується першого тайму. Загалом ми і планували варіювати гру - і від оборони, і від атаки, а те, що не виходила командна гра в нападі, то це швидше за все наслідок того, що у нас відбулися кадрові зміни. Загалом, вдячний хлопцям за самовіддачу, і вітаю «Ураган» з перемогою у першому матчі. 

 Який з таймів був потужнішим у виконанні «Титана»?

Тайми були різними. Ми більше створили моментів у другій половині, але в той самий час «Ураган» створив не менше, тому, думаю, в кожному з таймів ми були гіршими за деякими компонентами, ніж клуб-суперник. Це треба визнати, а також привітати господарів майданчика з вдалою грою і готуватися до матчу-відповіді. 

 

«SKIDKA» (Киев) – «RED» (Киев)   0:2 (0:0)
Арбитры: А. Елшанский, А. Савельев (оба – Сумы)
Голы: Шуст (35,38)

В этом матче обе команды с первых минут принялись создавать и транжирить голевые моменты, а главными действующими лицами долгое время были вратари – Денюжкин у «Скидки» и Тимошенко у «Рэда».
 
И гораздо красочнее и подробнее, чем это смогли бы сделать мы, ход матча описал Андрей Гулий в своем отчете для сайта ФФзК, который мы беззастенчиво скопируем, указав все приличествующие такому случаю ссылки.

Слово очевидцу:
 
Сьогоднішнім матчем у Кубку команди почали свою серію з трьох матчів. Нагадаємо, що завтра їм ще доведеться зіграти між собою у рамках Вищої ліги чемпіонату Києва. Кожен до цього матчу готувався як міг, от, наприклад, «червоні» заявили чергового гравця «Епіцентра К3» Олега Шуста. Ну хоч так «будівельники» будуть представлені у Кубку країни.
 
Перший тайм проходив хвилями. Команди по черзі володіли ініціативою, тож у першому таймі нікому не можна віддати перевагу. Забігаючи наперед відзначимо просто таки ідеальну гру у виконанні воротарів обох команд. І також знову відзначимо гучний фан-сектор команди «RED».
 
Початок був за «інтернетниками», а особливо виділявся в ці хвилини їхній найкращий бомбардир Юрій Щериця, який у дебюті гри програв ближню дуель Тимошенку.
 
Потім настав час «RED`у»: Шуст з правого краю штрафного майданчика розрядив гармату, але Дєнюжкін проявив дива реакції і перевів цей удар в поперечину. Пізніше Корнійчук з 2-х метрів примудрився пробити повз, а з ударом Конопчука з лівого флангу впорався голкіпер.
 
В середині першого тайму знову змінилися ролі і «SKIDKA» перейняла ініціативу: Галицький зі своєї половини красиво пробив по високій дузі, але воротар не спав. Взагалі якщо брати кількість ударів у виконанні Олександра, можна сміливо сказати, що дуеллю матчу стало протистояння Галицький-Тимошенко. Романовський, Щериця і Пунько з різних позицій перевіряли реакцію кіпера «RED’у», а іноді і сітки за його воротами.
 
У другій половині тайму прийшла черга гостей «показати зуби»: Химяк у дотик пробив повз, класний дальній удар Заворотного відбив воротар, а Глуцький після кутового перевірив на міцність стійку.
 
Остання четвіркохвилинка пройшла в атаках господарів. Цой сам не переграв Тимошенка, а потім після його передачі ще  Миронов склав зброю перед воротарем. За 21 секунду до перерви Романовський пробив у штангу.
 
Так що команди пішли на перерву за паритету у рахунку, а от за влучаннями у каркас рахунок був 2:1 на користь гостей.
 
По перерві «білі» вийшли наче після серйозного емоційного заряду і одразу взялися до штурму неприступних воріт Сергія Тимошенка. Сергій продовжував ловити чи відбувати усе, що летіло в його рамку і удар з льоту Пунька і удари Романовського та Цоя (Віктор ще й у стійку влучив) і н-нний неприємний удар Галицького з лівого флангу.
 
Після цієї лавини атак «червоні» випустили свіжі сили в особі Федоренка, щоб якось витіснити суперника, який міцно окопався на їхній половині майданчику, і додати надійності позаду. Йому довелося вступати в гру без розкачки і одразу ж знімати м’яч з ноги Мар’євича.
Потім кеп господарів Мар’євич після передачі з кутового таки пробив, але воротар відбив його удар у стійку.
 
На 28-й хвилині гостям нарешті вдалося хоч чимось відповісти на цей шквал атак: Корнічук перехитрив усіх захисників, але пробив трохи повз дальній кут.
 
Галицький продовжував обстрілювати ворота «RED`у» і рівно в середині другої половини гри йому вдалося зробити те, що не зміг зробити ніхто з його партнерів: Олександр обіграв воротаря гостей і пробивав у ворота, але на лінії виріс Крошан і виніс м’яч подалі.
Десь на 33-й хвилині гості витягнули останній козир з рукава і випустили Ільдара Макаєва. Це дозволило перемістити акценти гри ближче до воріт Дєнюжкіна. Віталій, до речі, е й класний дриблінг показав, коли довелося вибігати з воріт і обігрувати двох суперників.
На 35-й хвилині Глуцький вивів Шуста віч-на-віч, але Щериця встиг завалити ветерана київського футзалу і побачив перед собою червоне світло. Гостям вистачило якихось 20 секунд, щоб розіграти більшість: Шуст несподівано пробив у ближній кут – 0:1.
 
Згодом Цой обіграв Глуцького і з 7-ми метрів не влучив у ворота. Віктор так схопився за голову, наче розумів, що це був ледь не ключовий момент матчу.
 
За три хвилини до кінця Дєнюжкіну довелося сконцентруватися не тільки на захисті своїх воріт, а й на допомозі партнерам в атаці у ролі додаткового польового гравця, але до успіху це не привело.
 
За хвилину до кінця Олег Шуст, оформивши дубль, затвердив себе у ролі одного з двох героїв матчу (ще одним беззаперечно став Тимошенко). А впродовж 5-ти останніх секунд Тимошенко двічі витягнув «важкі» м’яч, а особливо другий, коли перевів у поперечину удар Пунька. Ну тут вже як не щастить, то не щастить.
 
Вітаємо «RED» з першою перемогою в історії протистоянь зі «SKIDK’ою» та ще й у такому важливому матчі.

SKIDKA (Київ) – RED (Київ) 0:2 (0:0)
SKIDKA: Дєнюжкін – Миронов, Мар’євич (к), Щериця, Пунько – Шундрик, Цой, Романовський, Галицький.
Запас: Дядюнець, Дердель.
RED: Тимошенко – Конопчук, Коробка, Корнійчук (к), Химяк – Заворотний, Крошан, Шуст, Глуцький – Федоренко, Макаєв.
Запас: Нещерет.
Голи: Шуст, 35, 39
Попередження: Корнійчук, 6, Тимошенко, 15 (обидва - RED)
Вилучення: Щериця, 35 (SKIDKA)
Порушення: 9 (5) – 5 (4)

Віктор Пантелейчук, головний тренер команди «SKIDKA»
 
- По гарячих слідах завжди важко робити аналіз, бо ще не відійшли емоції після поразки. Найприкріше те, що не по грі. Ми мали купу моментів: виходи два в одного, а то й три в одного. Сьогодні нас підвела реалізація. Я завжди це порівнюю з боксом, коли ти атакуєш, а в незручний момент можеш отримати контратаку. Ще й це вилучення… Не знаю, треба буде подивитися. Як на мене, то там жовта картка, але не червона. В середині другого тайму грати в меншості було важко, бо ми витратили багато сил в першому таймі. Ну нічого, будемо готуватися на наступну гру. Думаю, що футзальний бог буде вже на нашому боці, навіть останній момент перед сиреною показав, що фарт сьогодні явно був на їхньому боці. Ми билися і бажання було, але реалізація все-таки підвела. Все-таки трошки не вистачає хлопцям майстерності. Певно на це впливає те, що ми виступаємо на аматорському рівні, а Кубок Україна – вища сходинка, де треба демонструвати свої вміння і реалізовувати те, що створюєш. В Кубку такого не пробачають.
- Наскільки важко буде у матчі-відповіді без Щериці?
- У нас команда складається з 15 гравців. Зрозуміло, що Юрій ключовий гравець першої четвірки. Будемо робити певні перестановки. Вже буде грати Олег Зборовський, тож зіграємо у два нападники. Шукатимемо якісь рішення, щоб замінити нашого Юру. 

Павло Корнійчук, капітан команди «RED»
 
- Важко щось казати, бо вийшла дуже емоційна гра. Були такі собі гойдалки з обох сторін. Хотіли заспокоїти гру, але не виходило – емоції брали гору. Все-таки грало два київських клуби і хотілося показати себе. Збиралися зіграти трохи по-іншому – спокійніше і комбінаційно, але емоції сьогодні перемагали.
 
- Як знаходите порозуміння з новими партнерами?
- Непогано. Тим паче, що наш новий гравець Олег Шуст забив сьогодні два м’ячі. А це означає, що все добре і ми розуміємо одне одного (посміхається).
 
- На завтра сили залишились чи то буде емоційно зовсім інший матч?
- Складно сказати. Не те щоб зовсім інший, але важко в такому режимі грати два матчі зі «SKIDK’ою». Це хороша команда, яка показує швидкісну динамічну гру. Завтра побачимо. Будемо пробувати щось змінювати.
 
- Як оцінити шанси на проходження в наступний раунд Кубка з огляду на цей рахунок?
- Я вважаю, що шанси однакові в обох команд. Попереду ще ціла гра. У Кубку можливо все. Перевага у два м’ячі, звісно, хороша, але вона ще нічого не вирішує.
 
- Макаєв встигне відновитися до наступного матчу в повній мірі?
- Будемо сподіватися. Він нам дуже допомагає навіть коли не грає, бо постійно підказує. Всі його слухають, бо він має необхідний авторитет. Навіть якщо Ільдар не встигнете відновитися, він все одно принесе нам багато користі з лави запасних. Він сьогодні в кінці вийшов на майданчик і дуже нам допоміг. У нас хороша команда і всі одне одному допомагають, а сьогоднішня гра це зайвий раз підкреслила. В «RED» немає ані запасних, ані основних – всі борються за команду. 

Андрій Гулій,
прес-служба ФФзК
 
Прогноз: ничья
Прогноз неверный

 

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2017 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.