Испания«Бурела»: Ривера уходит, Рикер приходитСборная УкраиныЗбірна України (U-19) завоювала бронзові нагороди турніру «Futsal Week», Ткачук і Дичук у символічній збірнійКазахстанБиржан Оразов: «Хотелось бы попробовать себя в топ-чемпионатах, деньги тут не влияют»МолдоваВ’ячеслав Кожем’яка перейшов в «Балкан Фармасьютікалс»БеларусьБеларусь-2020/21. Высшая лига. Плей-офф. Финалы. LIVE!Сборная УкраиныЮнацька збірна України (U-19) боротиметься за бронзові нагороди на турнірі «Futsal Week»ИспанияМигель Андрес: «Самое важное, чему я научился – это честность, порядочность, трудолюбие и страсть к делу, которым я занимаюсь»Футзал в миреМФК «Байтерек» пополнился Салимбаевым и БайзаковымРоссияРоссия-2020/21. Суперлига. Плей-офф. Финалы. LIVE!Женский футзалНаталия Митрофанская: «Хочу оставаться в футзале, добиться в нем многого и вернуться в сборную»РоссияГабриэл: «В предстоящих матчах главное – дисциплина»ИталияМарсио Браншер: «Мне очень нравится играть, но я также люблю тренироваться»ГерманияПётр Шаталин: «Сомневаюсь, что в первый сезон Бундеслиги немецкие команды будут повально скупать легионеров»Сборная УкраиныЮнацька збірна України (U-19) зіграє з Францією у півфіналі турніру «Futsal Week»Экстра-лигаВони кували перше «золото» «Урагану»: гравці (частина 2)Италия Италия-2020/21. Серия А. Финал четырех. LIVE!ИспанияПола: «Десять выдающихся лет в «Интере» не испортит неудачная концовка»ФранцияБруну Коэлью расстается с ACCS FutsalСборная УкраиныЮнацька збірна України (U-19) ділить очки з Хорватією у рамках турніру «Futsal Week»Первая лига Перша ліга 2020/21. Визначився квартет півфіналістів

Олександр Косенко: "Довели, що "Енергія" – це флагман українського футзалу"

Головний тренер львівської «Енергія» Олександр КОСЕНКО про підсумки сезону, що минув

У сезоні 2013/14 львівська «Енергія» вчетверте поспіль у своїй історії здобула Кубок України та вчетверте у своїй історії приміряла срібний комплект медалей у національному чемпіонаті. Підсумки сезону для «зелено-білих» підбив головний тренер команди Олександр Косенко.

 Найголовніше те, що хлопці усім довели свої вміння та бажання грати,  починає розмову Олександр Косенко. – Було чимало людей, які не вірили у нас та нашу команду. Маю на увазі те, що цього сезону ми здатні цим складом здобути хороший результат. Я дуже радий за хлопців, оскільки у непростому сезоні вони багато чого виграли і довели скептикам, що все далеко не так як вони думають. Ми усі довели, що «Енергія»  флагман українського міні-футболу, з яким потрібно рахуватися.

 Олександре Петровичу, у Кубку України команді усе вдалося на «ура», натомість значно менше пощастило у фіналі плей-офф у матчах з харківським «Локомотивом».
 Вважаю, у першій грі коли з рахунку 1:4 зробили нічию 4:4, потрібно було грати уже без п’ятого польового. Хтозна, як би склався матч, якщо б ми продовжили грати у рівних складах. Можливо, у ці хвилини потрібно було відчути цей момент і зупинитися. Щодо другого матчу, то потрібно було грати двома четвірками. Ми прийняли рішення змінювати гравців по одному, чим затрачали дуже багато сил. Коли наша ударна п’ятірка виходила розігрувати зайвого, будучи «свіжою» у нас все непогано вдавалося. Оскільки ми не були «свіжими», «Локо» встигав перекривати зони. Десь у цьому і бачу свою помилку, що у другому матчі не зіграли двома повноцінними четвірками. Попри це, претензій ні до кого немає. Хлопці зробили усе, що могли. Якби ми були «свіжішими», усе могло б бути по-іншому. Загалом, матчі були рівними. Не можна сказати, що хтось володів перевагою. 
Щодо Кубка України, то ми з «Локомотивом» здебільшого грали без п’ятого польового гравця. Якщо він і виходив, то це здебільшого перепочити та потримати м’яч. В плей-офф цю тактику ми використовували значно більше, аніж на Кубок. І це не дивно, адже вона давала результат. Кожна команда вибирає саме ту тактику, яка приносить їй користь.  
Щодо фінальних матчів з «Локо», то лавка запасних у харків’ян також далася взнаки. Утім, якщо ця команда нас перемогла, значить зробила усе правильно. Нам відверто не вистачило людей. У другому матчі фіналу плей-офф через дискваліфікацію не грав Степан Струк, відчулася відсутність ключового нашого гравця Дмитра Бондаря.
Загалом, «Локомотив» підготувався до нашої гри з п’ятим польовим і вони молодці. Утім, ще раз повторюся: якщо б наша команда була б «свіжішою», ми б так не помилялися.


 Склалося враження, що в «Енергії» у цьому сезоні була атмосфера довіри в команді.
 Однозначно. Хлопці довіряли мені, а я їм вірив. Дякую їм за проведений сезон. Не можу сказати, що я їх чогось навчив. Кожен із досвідчених гравців «Енергії»  особистість. Навчити їх чогось у футзалі уже дуже складно. Щодо молодих гравців, то вони допомогли як змогли. Вважаю, вони росли протягом усього сезону. Бувало таке, що хтось вистрілював в одній грі, хтось в іншій, але свій вклад в такий результат «Енергії» у цьому сезоні вони однозначно внесли. Хоч і основне навантаження лягло на досвідчених гравців команди, однак вони провели хороший сезон. Хлопці у цьому сезоні проявили характер і мужність тоді, коли уже було відомо про скорочення фінансування, про деякі проблеми з основним складом команди.

– В одному зі своїх інтерв’ю Ви сказали, що робота в «Енергії» - певне випробовування для Вас.
– Це був перший досвід роботи з командою, що грає в Екстра-лізі. До цього на такому рівні я не працював. Для мене це був колосальний досвід. Дякую керівникам СК «Енергії», які запросили мене на роботу. Радий, що доля мені дала такий карт-бланш. Незважаючи на більш-менш непоганий здобутий результат у цьому сезоні, мені ще потрібно багато вчитися та працювати.

 Дайте характеристику кожному гравцю команди, з яким працювали у цьому сезоні.

 Володимир Кардаш. На мою думку, провів один з найкращих сезонів у кар’єрі. Надійно та впевнено зіграв фактично в усіх іграх чемпіонату і своїми діями вселяв впевненість у команду. Винятком буде лише фінал плей-офф. У футзалі дуже важливо, коли гравець розуміє, що за його спиною є надійний воротар. Саме так грав Володя Кардаш.

 Андрій Пітуля. Не мав шансу себе проявити. Причина проста – у Кардаша протягом усього сезону йшла гра. Я боявся, аби він не загубив свою впевненість. Попри це, у фіналі Кубка України він довів, що є хорошим воротарем і допоміг нам виграти трофей. Думаю, це яскравий епізод у його кар’єрі. Практики у сезоні було мало, однак, думаю, вона у нього ще буде. 

 Денис Овсянніков. До його переходу в «Єнакієвець» був одним з лідером «Енергії» та збірної України.
 

 Валерій Легчанов. Провів чудовий сезон. Був справжнім вожаком і на полі, і в роздягальні. Завжди старався об’єднати команду і віддати увесь свій досвід. Багато підказував молодим і був справжнім капітаном. Хоч і фінал плей-офф ми програли, однак, вважаю, завершив кар’єру на мажорній ноті. На мою думку, за мисленням та розумінням гри Валерій є найкращим гравцем у нашому чемпіонаті.

 Дмитро Бондар. Задоволений його грою. Дмитро – боєць, на якого можна покластися. Дмитро може обіграти один в один і віддати результативну передачу. Окрім того, надійно грає в захисті. Нам такого гравця дуже не вистачало у плей-офф. Був би Бондар, можливо, усе б склалося трішки по-іншому.

 Максим Павленко. Це легенда українського футзалу і мозок команди. Максим прожив футзальне життя і багато чого розуміє на полі. Для нього у грі немає жодних секретів, адже він – справжній футбольний довгожитель. Довів усім, що заглядати футболісту в паспорт немає жодного сенсу. Став кращим гравцем  чемпіонату за системою гол + пас. Не знаю що скаже Максим, але я вважаю, що для нього це один з кращих сезонів.

 Євген Рогачов. Жартома кажучи, після попередніх сезонів у цьому відкрив другу молодість (сміється). Став кращим бомбардиром чемпіонату і був одним з лідерів команди. Безкомпромісний гравець і боєць за натурою. Неодноразово своїми діями на майданчику команду робив командою.

 Сергій Коваль. У Сергія великий потенціал. Хоч і він провів непоганий сезон, однак вважаю, що може грати краще. Він може додати і стати одним з кращих гравців в Україні. Йому потрібно це доводити. Також Сергієві бракує спортивної злості, про що йому неодноразово говорив. Техніка і розуміння гри у нього є.

 Степан Струк. Справився зі своїм завданням зіграти в обороні. Ще на початку сезону йому сказав, що розраховую на нього як на гравця захисного плану. Хоч і помилки були, однак в цілому зіграв нормально. Через надмірні емоції пропустив другий фінал плей-офф. Не сумніваюся в тому, що він хотів грати, однак вийшло так, що наказав себе і команду. Уявляю, як йому важко було дивитися за грою з трибуни.

 Олександр Бондар. Один з кращих лівоногих гравців у нашому міні-футболі. Сашко може віддати передачу в будь-яку точку майданчика. Став кращим асистентом чемпіонату, а це вже про щось говорить. Вважаю, він по максимумі використовував те, що вміє робити. Ним я залишився задоволений. Фактично усі матчі відіграв без замін. Цей сезон однозначно може занести собі в актив.

 Михайло Грицина. Має дуже хороші футзальні дані, а саме швидкість та різкість. Усе, що треба гравцеві у міні-футболі, у нього є. Маю на увазі те, у нього є все, що неможливо натренувати. Потрібно йому уважніше грати в обороні. Загалом, усе залежить від нього самого. Якщо працюватиме над собою, то стане хорошим гравцем.

 Микола Грицина. На початку сезону не мав достатньо ігрової практики. Вважаю, йому потрібно було довіряти більше. Це зрозумів уже наприкінці сезону. Загалом, якщо б поєднати якості Миколи та його брата Михайла, то вийшов би дуже хороший футболіст (сміється). Микола добре грає у відборі, може пробити по воротах та віддати передачу. Йому, як і Михайлові, потрібно набиратися досвіду. Значно легше себе проявити в команді, яка ні за що не бореться. Думаю, брати Грицини стануть непоганими гравцями.

 Тарас Кузь. Вважаю, може грати краще, потенціал у нього є і він ще повністю не розкритий. Своє недопрацювання бачу в тому, що він мало грав на початку сезону. За результатом команди для нього непоганий сезон, однак у грі потрібно додавати. 

 Владислав Мазур. Майже не грав у цьому сезоні, а відтак занести собі його в актив не може. Вважаю, йому потрібно пограти ще у першій лізі. Хоч і на тренуваннях з досвідченішими колегами набирався досвіду, однак ігрова практика для футболіста найголовніше. Дані у нього є – може обіграти і пробити по воротах. За амплуа – центрфорвард. Великий мінус – культура пасу. Якщо її немає у міні-футболі, це дуже погано. На цим йому потрібно працювати вдень і вночі. Якщо буде тренуватися, думаю, чогось досягне.

Джерело  galsports.com

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.