Кубок УЕФАУчастники Лиги чемпионов УЕФА по футзалуПольшаМіхал Сідлер - найкращий легіонер Екстракляси 2017/18БеларусьВладимир Жигалко признан лучшим футзалистом БеларусиКиев«Танчікі» – переможець турніру пам’яті Євгена КіндяковаБеларусь«Форте» объявил о неучастии в чемпионате БеларусиКазахстанРейнджел Тайан – новый игрок «Кайрата»Сборная УкраиныСтуденческие сборные Украины узнали соперников по чемпионату мираФутзал в миреНовости от FutsalMania: звездное пополнение в "Магнус Сорокаба" и замена Пако СеданоЭкстра-лигаОфіційно: Даниїл Абакшин - новачок «Урагану»Экстра-лига«Montesilvano Futsal Cup»: результати матчів другого ігрового дня за участю українських командЖенский футзалОлег Шайтанов: «Кожна гра з Італією мала свою цінність»ИспанияТОП-5 лучших голов чемпионата Испании сезона-2017/18Юношеский футзал«Montesilvano Futsal Cup»: результати перших поєдинків за участю українських команд Экстра-лигаМихаил Волянюк вернулся в «Продэксим» Экстра-лигаТренерські перестановки в клубах Екстра-лігиЭкстра-лигаПетро Шотурма: «Атакувальний стиль і тактично підготовлений пресинг Барбози мені імпонує»Юношеский футзалВіталій Одєгов: «Цьогорічний «Montesilvano Futsal Cup» – це новий досвід»ПортугалияПортугалия. Финал. 3 матч. «Спортинг» – «Бенфика» 6:9. Фантастический матч в ЛиссабонеФутзал в миреОпределился состав участников Межконтинентального кубкаЛатвияДмитрий Михайленко: «В Резекне на футзале всегда аншлаг»

Олександр Мирний: «Цікаво буде подивитись, на що здатна наша молодь»

Почесний президент СК «Сокіл» в інтерв'ю клубній прес-службі коротко підвів підсумки минулого сезону і поділився планами на майбутнє

Олександре Борисовичу, як оціните минулий сезон для клубу і Екстра-лігу в цілому?
– Почну з Екстра-ліги. Вважаю, що, в порівнянні з попереднім сезоном, знизився рівень організації, суддівства і суттєво впав спортивний рівень. Сталося це з багатьох причин. Розшифровувати не бачу сенсу – з одного боку, перерахування всіх недоліків займе багато часу, з іншого – всім учасникам процесу це очевидно.
Що стосується команди, то тут у мене позитивна оцінка – минулий сезон вважаю успішним з точки зору стратегічного розвитку. Ми зробили ще один крок вперед в процесі побудови команди, здатної вирішувати найвищі завдання.
 
Кілька днів тому Палата з вирішення спорів ФФУ прийняла рішення відмовити СК «Сокіл» в позові щодо трьох колишніх гравців клубу. Ваша оцінка цього рішення?
– Навряд чи можна було очікувати чогось іншого. Беручи до уваги те, що взимку Комітет ФФУ з питань статусу та трансферів футболістів прийняв рішення дозволити їх заявку в інші клуби, не чекаючи рішення Палати, складно було уявити, що два підрозділи однієї структури не домовляться між собою. Ми чекали на рішення п’ять місяців. Увесь цей час нібито розбирали справу й постійно переносили дату оголошення вердикту.
 
На зустрічі президентів клубів Екстра-ліги, яка відбулася в лютому, було озвучено ідею підписання Меморандуму, який в майбутньому унеможливив би подібні випадки. Ваша позиція?
– На мій погляд, це безглуздий документ. По-перше, для того, щоб підписувати подібні меморандуми, між президентами клубів повинні бути взаємна довіра і повага. Історія з нашими колишніми гравцями показує, що ні першого, ні другого немає. Як мінімум президенти трьох клубів Екстра-ліги своїми діями наочно це показали.
 
По-друге, якщо Палата з вирішення спорів прийняла рішення на користь гравців, значить, подібний документ юридично суперечить нормам ФІФА, УЄФА та ФФУ, обмежуючи права гравців. Тому в будь-який момент будь-який клуб, пославшись на вимоги вищезазначених організацій, може порушити умови Меморандуму. Я не думаю, що Меморандум буде підписано, а якщо і буде, цікаво буде відстежити за тим, як він буде виконуватися.
 
У травні «Сокіл» виїжджав до Угорщини, де зустрічався з одним з провідних клубів цієї країни «Береттьоуфалу». Як оціните підсумки цих матчів?
– Позитивно. Ці ігри показали, що ми рухаємося в правильному напрямку. 17-18-річні хлопці на рівних змагалися з майстрами з Іспанії, Португалії та Угорщини, які грають за «Береттьоуйфалу», і показали відмінні бійцівські якості. Плюс, такі виїзди дозволяють нам істотно прискорити зростання індивідуальної майстерності і командної взаємодії гравців нашого клубу.
 
Як команда буде готуватися до наступного сезону?
– У перших числах липня ми виходимо з відпустки. Місяць будемо працювати в Хмельницькому, а потім нас чекає дуже насичений серпень. Спочатку – виїзд до Польщі, де плануємо спаринги з чемпіоном країни «Рекордом» і ще одним польським клубом. Яким точно - зараз визначається. Потім плануємо участь в міжнародному турнірі. І в кінці серпня-початку вересня – Futsal Masters, турнір в Польщі. Суперники в групі вже визначені, і дуже цікаво буде подивитися, на що здатні наші молоді хлопці в протистоянні з молодими талантами «Барселони».
 
У наступному сезоні змагання в Екстра-лізі пройдуть в новому форматі. Як оціните нову систему розіграшу?
– Як проміжну. Є плюси і мінуси. Однозначний плюс – збільшиться кількість матчів. Але цього все одно недостатньо, щоб рівень нашого чемпіонату зростав і дозволяв на рівних змагатися з найсильнішими клубами Європи. Будемо сподіватися, що рано чи пізно ми прийдемо до системи спарених турів, і на це знадобиться не п'ять років, а дещо менше часу (посміхається).
 

Прес-служба СК «Сокіл»

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2017 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.