Первая лига Известная одесская футзальная команда может прекратить свое существованиеБеларусьБеларусь. 1/4 финала плей-офф. «Лидсельмаш», «Столица» и ВРЗ – в полуфиналеЭкстра-лига«Екстра-футзал»: випуск № 26ЛьвовПетро Закалюжний: «АФЛ працює у правильному напрямку»Ассоциация футзала УкраиныСергій Владико взяв участь у зустрічі представників команд-учасниць чемпіонату Миколаївської області з футзалуПольшаРоман Вахула: «У Польщі задоволені українськими гравцями»Кубок УЕФАДиванная аналитика ч.1. Европейский поход пиренейцевБеларусьБеларусь. Статистические итоги регулярного чемпионатаЭкстра-лигаЭкстра-лига-2017/18. Финалы. Первые матчи: несбывшиеся прогнозы или почему в Херсоне шансов нетБеларусьБеларусь. Плей-офф. 1/4 финала. Ответные матчи. LIVE!Экстра-лигаРуслан Остапчук: «Моя задача – не портить четверку и стараться забивать мячи»Испания«Кайрат» и «Барселона» согласовали трансфер ДугласаРоссияРоссия. Суперлига. 22-й тур. LIVE!ВетераныВетераны "40 плюс". Мнения. Дмитрий Толмачев – лучший игрок финального этапаЭкстра-лигаЭкстра-лига-2017/18. Финалы. Первые матчи. LIVE!Ассоциация футзала УкраиныПІСЛЯМОВА-27. Огляд окремих ігрових епізодів + ВІДЕОВетераныВетераны "40+". Лауреаты Третьего регулярного чемпионата Украины (+ ФОТО)Футзал в миреКакау подписал контракт со сборной КувейтаБеларусьБеларусь. 1/4 финала плей-офф. Первые матчи: овертайм в Лиде и драма в ОршеРоссияМини-футбол в России – жив или мёртв?

Олександр Соловей: «Щоб пройти далі, нам не вистачило досвіду»

Інтерв'ю з президентом черкаського «Дніпра» Олександром Солов'єм

Черкаський футзальний клуб «Дніпро» став одним з чотирьох учасників чемпіонату України серед команд Першої ліги, які припинили змагання за підсумками першого етапу. Від групи «Схід», де грали «дніпряни», до наступного етапу потрапили запорізький «АРПІ» та одеський «МКВ».
«Дніпро», разом з «СумДУ» та двома учасниками групи «Захід» («Енергією-2-ЛЮ-Альтернатива» та «Епіцентром К10»), припинив свою боротьбу за звання чемпіона Першої ліги. Це означає, що настав час підбивати проміжні підсумки. І першим на підбиття підсумків погодився президент черкаської команди Олександр Соловей.  
                                                          
- Олександре Олеговичу, завершився чемпіонат у Першій лізі для Вашої команди, які перші враження від участі в цих змаганнях?  
- Перед початком чемпіонату переживав щоб ми не програвали суперникам з великими рахунками. Багато людей відмовляло мене, казали: мовляв, куди ти йдеш? Ти знаєш, який там рівень? Зганьбишся! Але ми зіграли! Шкода, що не вдалося пройти далі, не вистачило не те, щоб достатньої кількості  очок, а досвіду ... В цілому, я задоволений сезоном і командою.
 
- Часто так трапляється, що після провального сезону керівництву команди набридає вкладати гроші в команду, і вона припиняє існування, яка доля очікує на «Дніпро». Ваша команда і надалі буде брати участь у змаганнях під егідою АФУ? 
Я докладу всіх зусиль щоб команда не тільки продовжувала існувати, але й щоб стала сильнішою, досвідченішою, яскравішою і грала з ще більшим бажанням саме під егідою АФУ. Для цього дуже важливим є матеріальний фактор. У мене є час, і постараюся його використати правильно.
 
Чого не вистачило вашій команді щоб потрапити у фінальну четвірку команд, які продовжать боротьбу за медалі змагань? 
Моя думка, що досвіду.
 
- Який, на Вашу думку, був найкращий та найгірший матч «Дніпра» у Першій лізі?
Вважаю, і, думаю, зі мною погодиться команда, що найкращий матч з «АРПІ» в Запоріжжі, де ми розгромили суперника 5:1. Прикрий і гіркий поєдинок був домашній з «МКВ», де ми програли 0:4, не по грі, а це ще образливіше...
 
- Кого можна виділити у складі Вашої команди за підсумками сезону?  
- Можна виділити всіх, але окреме «спасибі» Олександру Лобову і Петру Степанову, які, не дивлячись на поставлений ультиматум від футбольної команди «ЛНЗ», залишилися вірні «Дніпру»! Поважаю таких принципових людей!
 
- Кілька років тому Черкаси приймали фінальний етап чемпіонату України та Кубку України. Проте, тоді у Черкасах не було футзального буму. Що вдалося зробити Вам та керівництву обласної Асоціації футзалу, щоб у Вашому місті почали більше звертати увагу на футзал? 
- Асоціацією футзалу Черкаської області керують правильні люди на чолі з президентом Гончаровим Юрієм Андрійовичем. Завдяки їх зусиллям у Черкасах є футзал, і він розвивається семимильними кроками. Зі свого боку я розпрощався з особистими амбіціями і змінив назву своєї першої команди «Солтекс» на «Дніпро» для того, щоб об'єднати зусилля людей, люблячих футзал в нашому місті. Сам займався підбором гравців і тренерів. Я дуже добре знаю, що хочу від команди і якою вона повинна бути, і іншою її не сприйму. «Дніпро» з 1955 року завжди був гордістю нашого міста, і таким він буде надалі.
 
- Поки що за популярністю «Дніпро» поступається своєму футбольному «тезці» та баскетбольним «Черкаським Мавпам». Що треба зробити для того, щоб Ваша команда стала більш популярною? 
- По-перше - для цього потрібна матеріальна підтримка з боку бізнесу і керівництва нашого міста. По-друге - підтримка і любов наших уболівальників. І ми не підведемо ні тих, ні інших.
 
- Є інформація, що протягом сезону гравцями Вашої команди почали цікавитись клуби Екстра-ліги. Наскільки ця інформація відповідає дійсності? 
- Так, на нас виходили клуби Екстра-ліги з приводу декількох гравців. Це дуже приємно для нас. Багато гравців, які бігають у футбол 11х11, не стрибнуть вище чемпіонату області, а, добре зігравши в футзал у Першій лізі чемпіонату України, вони стануть цікавими і для Екстра-ліги! Ви розумієте про що я? Так, так - це черкаські хлопці можуть опинитися в Екстра-лізі!!
 
- Після того, як «Дніпро» завершив виступи у Першій лізі, які подальші плани у команди?  
- Є плани на підготовку до зимового сезону вже з літа. Можлива участь в пляжному чемпіонаті цим же складом.
 
- Що Ви можете сказати про той формат, який був цього сезону у Першій лізі? Чи дійсно він був оптимальним для команд, враховуючи роз'їзди?  
- Мені цей формат незрозумілий і не прийнятний. Вважаю, що всі команди Першої ліги повинні грати між собою, в якому б місті вони не знаходилися.
 
- Серед футзальних експертів та вболівальників останнім часом стала популярною така думка, що Черкаси мають найближчим часом поповнити склад Екстра-ліги. Чи готовий «Дніпро» підвищитись у класі? Чи ці плани будуть відкладені на майбутній сезон?  
- Якщо буде фінансування команди, то так і буде! Не скажу, що одразу, але ще рік-два потрібні для підвищення в класі.
 
- Чи планується створення на базі «Дніпра» молодіжних, юнацьких та дитячих команд?  
- Вони вже існують.
 
- У цьому сезоні «Дніпро» був не єдиним представником Черкащини у всеукраїнських змаганнях під егідою АФУ. Слідкували за виступами земляків?  
- Так, звичайно. Стежив за виступом «Шевченківського Краю», а як же не стежити, адже там грає півскладу наших колишніх гравців. Хлопці та команда прогресуть, бажаю їм всього найкращого і яскравих перемог.
 
- У дитячо-юнацьких всеукраїнських змаганнях Черкащину зазвичай вдало представляє «Фортуна» з Христинівки. Чи плануєте Ви співпрацювати з цією командою?
Ми готові співпрацювати з усіма порядними людьми і організаціями.
 
- Давайте поговоримо про справи Вашої команди у чемпіонаті Черкаської області. Зараз Ваша команда посідає перше місце. Тепер пріоритет для «Дніпра» - перше місце в області та участь у Всеукраїнському фіналі АФЛУ?
Звичайно, зараз для нас найважливіша гра з «Шармом» у чемпіонаті області. До речі, рівень наших топ-команд у чемпіонаті області зовсім не набагато нижчий, ніж у Першій лізі України, але вищий, ніж у Другій лізі України.
 
Тому, у нас проходять дуже цікаві ігри. У чемпіонаті ми їм програли - 0:2, та й зараз у нас повний лазарет гравців основного складу. Слава Богу, що наш гравець Назар Яцишин спочатку сезону порадив заявити на всяк випадок хлопців зі Львова. Ось уже другу гру будемо просити їхньої допомоги. Зробимо одну четвірку львівських (Назар Яцишин, Сергій Тригубець, Сергій Шафранський і Назар Цимбаляк), а другу – черкаських гравців. Буде цікаво..
Щодо львів’ян, то вони дуже хороші гравці, я їх поважаю за те, що вони завжди готові допомогти у грі і поділитися досвідом у цій чудовій грі під назвою футзал! У фіналі АФЛУ чемпіон Черкаської області грати не буде, так як цей чемпіонат проходить не під егідою АФЛУ. Причина? Не назбирали необхідну кількість команд для участі у цих змаганнях.

- Зараз матчі «Дніпра» висвітлюються на сайті «Черкаський спорт». Чи є у планах «Дніпра» створення власної прес-служби та клубного сайту?
Якщо буде належне фінансування, то повернемося й до цього питання.
Насамкінець,  хочеться сказати величезне дякую нашим фанам! Вони великі молодці. Я завжди говорив, що наша українська молодь найкраща! Вони не тільки вірні на словах своїй команді і країні, але й вірні на ділі! Подивіться хто захищає Україну на Сході? Наша молодь! Хто встав в перші ряди на Революції гідності? Знову молодь! Дякую, хлопці, ми граємо для вас!


За матеріалами сайту Vorobus.com 

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2017 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.