ПольшаНиколай Иванов: «Мы заслуженно попали в Финал четырех»ИталияИталия-2021/22. Тур 11. Два разгрома и ничейный синдромЭкстра-лигаМихайло Волянюк – найкращий гравець листопада у Parimatch Екстра-лізі 2021/2022Кубок УкраиныParimatch Кубок України 2021/22. Третій попередній етап. Стартові матчі. Результати, огляди, відеоЛига чемпионов УЕФАБруно Таффи: «Будем выигрывать Лигу чемпионов!»Лига чемпионов УЕФАЛига чемпионов-2021/22. Элитный раунд. День 5. В Финале четырех – «Тюмень» и «Спортинг»Экстра-лигаПочалося голосування за стартові четвірки Матчу зірок Parimatch-2021Экстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. 14 тур. «ХІТ» здобуває свою найбільшу перемогу у вищому дивізіоніИспанияИспания-2021/22. Лучшие голы, комбинации и сейвы 9-го тураИспанияИспания-2021/22. Тур 9. Первая победа «Мансанареса»Лига чемпионов УЕФАНиколай Иванов: «В матче с «Кайратом» многое решит психология»БразилияЖоао Карлос Барбоза – кандидат на звание лучшего тренера Бразилии-2021Премьер-лига-2021/22. Тур 11. LIVE!Лига чемпионов УЕФАЛига чемпионов-2021/22. Элитный раунд. День 4. «Барса» и «Бенфика» – в Финале четырехЛига чемпионов УЕФАЛіга чемпіонів 2021/22. «Ураган» закінчує турнір поразкою від угорського «Халадашу»Лига чемпионов УЕФАКарека: «Жалко, что не удалось победить «Кайрат»Лига чемпионов УЕФАЛіга чемпіонів 2021/22. Представлення суперника: «Халадаш» (Угорщина)Лига чемпионов УЕФАЛіга чемпіонів 2021/22. «Ураган» (Україна) – «Халадаш» (Угорщина). АнонсЛига чемпионов УЕФАЛига чемпионов-2021/22. Элитный раунд. День 3. Нервотрепка «Кайрата»Лига чемпионов УЕФАЮрий Рабыко: «Я просто выбивал мяч…»

Parimatch Екстра-ліга 2021/22. 8 тур. «Продексім» обіграв «Ураган» і наблизився до лідерів

У центральному матчі туру "Продексім" здолав "Ураган", що дозволило "ХІТу" зрівнятися за очками з "драконами"


Фото: МФК "Продексім"

20 жовтня

«Продексім» (Херсон) – «Ураган» (Івано-Франківськ)   2:1 
17:00. м. Херсон, ХФСК
Арбітри: Денис Куций (Харків), Євген Диннік (Одеса), Олександр Максименко (Миколаїв)
Хронометрист: Леонід Ягупов (Херсон)​
Спостерігач арбітражу: Сергій Кравцов (Київ)
Делегат: Віктор Таран (Житомир)

Голи: Зварич (20), Білоцерківець (30) – Шеремета (20)
Попередження: Зварич (36), Королишин (37) – Радевич (20), Абакшин (35)
На 35-й хвилині Фаренюк («Ураган») не реалізував 6-метровий.
«Продексім»: Ципун – Микитюк, Клаудіньо, С. Моспан, Бессалов – Корсун, Д. Сорокін, Зварич, Білоцерківець – Королишин, Шотурма, Малишко
«Ураган»: Колток – Масевич, Радевич, Коваль, Фаренюк – Швед, Шеремета, Абакшин, Ткачук – Завертаний, Онуфрак, Коробка

Поєдинок між «Продексімом» та «Ураганом» був справжнім тестом саме для «ураганівців». Ми вже згадували, що наразі івано-франківська команда, на нашу думку, не показує ідеальну гру. А гра у Херсоні була для підопічних Максима Павленка останнім іспитом перед стартом у Лізі чемпіонів. Тому, було цікаво подивитись на гру «драконів» з прямим конкурентом по боротьбі за чемпіонство перед поєдинками на євроарені.

І якщо іспитом можна назвати той факт, що «Продексім» з перших хвилин почав шукати ключі до ворота Колтка, то можна сказати, що цей іспит «дракони» пройшли, оскільки вони не дали підопічним Дмитра Бербенцева забити швидкий гол. Тим не менш, це якось не засмутило «мельників», які володіли ініціативою та подекуди турбували Колтка, змушуючи його вступати у гру. І завдяки діям воротаря «Урагану» на табло спорткомплексу херсонського училища фізкультури залишались нулі. Інша справа, що «Ураган» далеко не завжди створював небезпечні моменти у відповідь. Зокрема, по-справжньому небезпечний момент «дракони» створили тільки на екваторі першого тайму, коли Абакшин пробивав по воротах Ципуна, однак, його удару забракло влучності. У подальшому ж більше ініціативою все-таки володіли «мельники», проте ані Корсуну, ані Білоцерківцю, ані Клаудіньо не вдавалося забити у ворота Колтка, який у першому таймі однозначно був одним з кращих.

Тим не менш, незадовго до перерви Зваричу таки вдалося «розпечатати» ворота своєї колишньої команди. Але раділи херсонці недовго. Практично у наступній атаці «Ураган» зрівняв рахунок завдяки розіграшу кутового та удару від Шеремети. Зазначимо, що у цьому епізоді м’яч змінив траєкторію після дотику від Абакшина, проте арбітри записали це взяття воріт саме на Шеремету.

Зазначимо, що у цьому поєдинку Максим Павленко давав дуже багато часу третій, так званій «молодіжній» четвірці, яка намагалась добре виконувати свою роботу. У той же час варто додати, що основні дві «ланки» «Урагану» були неповними, оскільки на майданчику не з’являвся Микола Грицина, хоча у заявці на гру він був. Тому, Максим Павленко грав неповним боєкомплектом.  

Після перерви картина гри практично не змінилась. «Продексім», як і раніше, атакував трохи більше та виглядав більш гостріше в атаці, ніж «Ураган». Тим не менш, «ураганівці», на відміну від першої 20-хвилинки, вже починали трохи частіше підбиратися до воріт Ципуна, але цього було замало. Однак, на екваторі другого тайму гості пропустили вдруге. Це сталося після дальнього удару Білоцерківця, і рахунок став 2:1 на користь херсонських «мельників». Після цього «Урагану» вже потрібно було йти в атаку більш акцентовано, щоб ще встигнути як мінімум зрівняти рахунок. Але «пробити» Ципуна «драконам» не вдавалося. Тим не менш, реальний шанс на відновлення нічийного рахунку «Ураган» таки отримав, коли на 35-й хвилині був призначений пенальті у ворота херсонців. Але тут вже знову сказав своє вагоме слово Ципун, який відбив удар Фаренюка з 6-метрової позначки.

За три хвилини до кінця поєдинку Максим Павленко пішов на гру з п’ятим польовим гравцем, і «Ураган», відповідно, став більш активно гостювати на половині майданчику «Продексіму», майже не виходячи з неї. Непоганий удар був у Радевича, проте він пробив повз ворота. Ще у кількох епізодах свою команду врятував Ципун. І все це у сукупності знівелювало шанси «Урагану» на те, щоб вивезти з Херсона бодай би нічию. Відповідно, «Продексім» зміг відстояти свою мінімальну перемогу, а «Ураган» буде готуватись до домашніх матчів Ліги чемпіонів не у найкращому настрої.

Джерело - Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»







22 жовтня

АФФК «Суми» (Суми) – «Сокіл» (Хмельницький)   3:0
17:00. м. Суми, палац студентського спорту СумДУ
Арбітри: Дмитро Дудка (Обухів), Роман Гейло (Біла Церква), Марія Мисловська (Суми)
Хронометрист: Андрій Савельєв (Суми)​
Спостерігач арбітражу: В'ячеслав Дараган (Київ) 
Делегат: Євген Петраков (Суми)

АФФК «Суми»: Костянтин Пєтухов – Едуард Волков, Арсеній Гурєєв, Олександр Сметаненко, Едуард Нагорний – Роман Зеленський, Ясін Ессаргіні, Денис Зеленкевич, Дмитро Ігумнов, Василь Кефа, Юрій Пимоненко, Руслан Острога, Антон Власенко – Євген Балухта
Головний тренер: Ярослав Песоцький
«Сокіл»: Богдан Бабенко (Олег Чайка, 22-24) – Владислав Первєєв, Олег Гуцуляк, Микола Сохорук, Богдан Токар – Олексій Боднар, Кирило-Ілля Бабак, Вадим Данилюк, Костянтин Абзалов – Максим Стрельцов, Олександр Орган
Головний тренер: Роман Ковальчик
Голи: Едуард Нагорний, 11, 29, Денис Зеленкевич, 36
Попередження: Богдан Токар, 22, Костянтин Абзалов, 29

На матч проти хмельницького «Сокола» наставник АФФК «Суми» Ярослав Пєсоцький вирішив зробити деякі зміни у складі. По-перше – місце у воротах зі стартових хвилин вперше у цьому сезоні зайняв Петухов. По-друге – тренер сумчан вирішив випустити зі старту фактично ту четвірку, яка у минулих поєдинках була номінально другою. Тому, у «старті» вийшли Гурєєв, Нагорний та Волков, а компанію їм склав Сметаненеко, який у цьому сезоні є стартовим «стовпом» «Сум». Таким чином, на майданчику у сумської команди була чеивірка, складена з гравців приблизно одного віку, чого раніше не було. І по-третє – на цей поєдинок північних слобожанців у якості капітана вивів Гурєєв, що, якщо чесно, стало певною несподіванкою. Що стосується «Сокола», то цій команді знову не могли допомогти її лідери – Подлюк та Хамдамов. І це, безумовно, важкі втрати для «соколят». Скільки значать для подолян ці два гравці, показав матч з «ДЕ Трейдингом».

Сам же поєдинок розпочався доволі жваво – перш за все, завдяки активності сумчан, які, вочевидь, робили ставку на швидкий гол. Однак, незважаючи на зусилля Нагорного та Сметаненка, господарям майданчику не вдалося змусити Бабенка капітулювати вже на початку гри. Однак, при цьому підопічні Ярослава Пєсоцького продовжили контролювати хід матчу, граючи першим номером. У «Сокола» ж багато атак будувалося через Первєєва, який був одним з найбільш активних у складі своєї команди. Щоправда, його активності по факту було замало, і, відповідно, моментів біля воріт Петухова було не так багато. Чого не сказати про сумчан, які продовжували активно шукати слабкі місця у захисті «Сокола». Хороший момент мав Кефа, проте він схибив з перспективної позиції. А ось на 11-й хвилині м’яч таки влетів у ворота Бабенка. Це сталося після сольного рейду Нагорного, який і завершився голом. До цього, в принципі, все йшло, і взяття воріт «Сокола» було питанням часу. Після цього сумчани намагались подвоїти свою перевагу в рахунку, проте завершальна стадія атак господарям майданчика не вдавалася, хоча самі атаки були непоганими. Натомість, під кінець першого тайму вже «соколята» могли забити. Однак, з ударом Первєєва впорався Петухов, а інший удар від підопічних Романа Ковальчика прийшовся у поперечину.

На старті другого тайму гравці «Сокола» цілком реально могли забити «гол з роздягальні», проте Петухов зіграв надійно. У відповідь міг забити Сметаненко, але в останній момент йому не вдалося вдало підставити м’яч собі під удар після власного перехоплення. Взагалі складалося враження, що сумчани на початку другого тайму вирішили трохи пограти на контратаках, і такий хід насправді виглядав доволі цікаво та логічно, з огляду на те, що відіграватися потрібно було не «Сумам», а «Соколу». При цьому, ще до екватору другої 20-хвилинки «Суми» встигли заробити три фоли, що теж могло додати зайвих проблем. Але скористатися цими проблемами гостям з Хмельницького не вдавалося. Натомість, ставка сумчан на контратаки зіграла на 30-й хвилині, коли Сметаненко організував контратаку 2 в 1 та віддав пас на Нагорного, який пробив у дальній кут воріт Бабенка – 2:0 на користь північних слобожанців.

І тут же «Сокіл» міг забивати у відповідь, проте удар первєєва прийняв на себе каркас воріт Петухова. Далі хмельниччани намагались більше діяти попереду за рахунок контролю м’яча, але гравці «Сум» були до цього готові. Більше того – вони були знову націлені на перехоплення. Але поступово у діях гравців «Сокола» було видно, що вони вже не вірили у те, що за той проміжок часу, який залишився, можна буде створити інтригу. Натомість, сумчани виглядали дуже впевнено, і це зайвий раз підтвердив гол Зеленкевича на 36-й хвилині, коли він, отримавши передачу від Зеленського, миттєво позбавився опіки, вийшов на побачення з Бабенком та забив. Роман Ковальчик одразу взяв тайм-аут, і після цього Бабенко вже пішов допомагати своїй команді в якості п’ятого польового. Гравці «Сокола» під час розіграшу штучної більшості намагалися знайти Первєєва, проте по факту розіграш зайвого гравця у хмельниччан не клеївся. До того ж, коли м’яч був у подолян на їх половині майданчику, то сумчани йшли у високий пресинг, і це ускладнювало «соколятам» можливість перейти на чужу половину, щоб розташуватися для гри вп’ятьох. До того ж, на останній хвилині «Суми» могли забити вчетверте, проте Зеленському не вдалося переправити м’яч у ворота «Сокола». Втім, навіть цей епізод не вплинув на підсумок рахунку. А він був на користь «Сум», які здобули свою першу домашню перемогу у новому сезоні.   

Джерело - Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»




23 жовтня
 

«ДЕ ТРЕЙДИНГ» (Миколаївка) – «ХІТ» (Київ)  1:7
14:00. м. Сєвєродонецьк, Льодовий ПС
Арбітри: Олексій Фесенко (Харків), Олександр Єлшанський (Суми), Артем Духан (Луганська обл.)​
Хронометрист: Юлія Змієвська (Сєвєродонецьк)​
Спостерігач арбітражу: Юрій Воложенко (Харків) 
Делегат: Юрій Кравченко (Сєвєродонецьк)

Голи: Скубченко, 37 – Ліфер, 3, 30, Сірий, 10, Чернявський, 10, Школьний, 12, 34, Жук, 27
«ДЕ Трейдинг»: Кравець (Гурко, 12) – Шпигар, Катеринін, Іванов, В. Воронцов – Дзюба, Сагайдачний, Скубченко, Виставний – Щербак
«ХІТ»: Сухов – Лебідь, Сірий, Жук, Боргун – Чернявський, Педяш, Журба, Ліфер – Школьний, Кібиш, Літвінов, Поночовний
Попередження: Сухов, 14

У матчі 8-го туру Parimatch Екстра-ліги 21/22 «ХІТ» розгромив на виїзді «ДЕ Трейдинг» 7:1 і очолив турнірну таблицю чемпіонату.

Все розпочалося вже на третій хвилині, коли після прострілу Ігоря Чернявського ворота господарів в один дотик вразив Олександр Ліфер — 1:0. У середині першої половини Євген Сірий подвоїв перевагу після виходу «два в одного» і пасу від Ярослава Лебідя. Після зміни четвірок вперше у цьому сезоні забив Ігор Чернявський, який на радощах виконав сальто. Сподіваємося, тепер Ігоря прорве, адже до цього поєдинку йому ніяк не вдавалося відзначитися результативними діями у матчах.
А за три хвилини наші розіграли кутовий — Володимир Поночовний покотив м’яч на Максима Літвінова, далі була діагональ на Олександра Школьного, і наш форвард встановив рахунок 4:0!

По перерві у гольовій атаці взяв участь навіть наш голкіпер Олександр Сухов, який нарешті повністю відновився після операції і вперше у сезоні вийшов у старті. Саша протягнув м’яч за центральну лінію — далі Лебідь прострілив, а Євген Жук завершив — 5:0.

У середині другого тайму Ліфер після геніального дальнього закидання від Сергія Журби оформив дубль; а за чотири хвилини свій дубль записав в актив і Школьний, а все для голу зробив Микола Кібиш.

Наприкінці гри господарі повели гол престижу — Павло Скубченко розібрався із Сірим та Суховим, та «розмочив» рахунок.

7:1 — «ХІТ» набирає сімнадцять очок в турнірній таблиці і виходить на перше місце регулярного чемпіонату. Стільки ж очок у івано-франківського «Урагана», але «ХІТ» вищий через кращу різницю м’ячів (до того ж у столичних ще матч в запасі). Шістнадцять очок у «Продексіма», який наразі третій. Наступна гра у наших — за тиждень в Києві проти АФФК «Суми».

Джерело - Прес-служба ФК «ХІТ»






Найкращі бомбардири

1.) Михайло Волянюк (Кардинал-Рівнестандарт) – 8
2-6.) Роман Горпинич (Кардинал-Рівнестандарт) –  5
2-6.) Юрій Когут (Енергія) – 5
2-6.) Артем Фаренюк (Ураган) – 5
2-6.) Ярослав Лебідь (ХІТ) –  5
2-6.) Максим Бессалов (Продексім) - 5
7-13.) Віталій Радевич (Ураган) – 4
7-13.) Дмитро Бондар - 4 (Viva Cup) 
7-13.) Олександр Педяш (ХІТ) - 4
7-13.) Олександр Школьний (ХІТ) - 4
7-13.) Євген Сірий (ХІТ) - 4
7-13.) Євгеній Жук (ХІТ) - 4
7-13.) Микола Білоцерківець (Продексім) - 4

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.