Кубок УЕФАУчастники Лиги чемпионов УЕФА по футзалуПольшаМіхал Сідлер - найкращий легіонер Екстракляси 2017/18БеларусьВладимир Жигалко признан лучшим футзалистом БеларусиКиев«Танчікі» – переможець турніру пам’яті Євгена КіндяковаБеларусь«Форте» объявил о неучастии в чемпионате БеларусиКазахстанРейнджел Тайан – новый игрок «Кайрата»Сборная УкраиныСтуденческие сборные Украины узнали соперников по чемпионату мираФутзал в миреНовости от FutsalMania: звездное пополнение в "Магнус Сорокаба" и замена Пако СеданоЭкстра-лигаОфіційно: Даниїл Абакшин - новачок «Урагану»Экстра-лига«Montesilvano Futsal Cup»: результати матчів другого ігрового дня за участю українських командЖенский футзалОлег Шайтанов: «Кожна гра з Італією мала свою цінність»ИспанияТОП-5 лучших голов чемпионата Испании сезона-2017/18Юношеский футзал«Montesilvano Futsal Cup»: результати перших поєдинків за участю українських команд Экстра-лигаМихаил Волянюк вернулся в «Продэксим» Экстра-лигаТренерські перестановки в клубах Екстра-лігиЭкстра-лигаПетро Шотурма: «Атакувальний стиль і тактично підготовлений пресинг Барбози мені імпонує»Юношеский футзалВіталій Одєгов: «Цьогорічний «Montesilvano Futsal Cup» – це новий досвід»ПортугалияПортугалия. Финал. 3 матч. «Спортинг» – «Бенфика» 6:9. Фантастический матч в ЛиссабонеФутзал в миреОпределился состав участников Межконтинентального кубкаЛатвияДмитрий Михайленко: «В Резекне на футзале всегда аншлаг»

Павел Будняк. Польський «чарівник»

Інтерв'ю з гравцем івано-франківського «Урагану» і збірної Польщі Павлом Будняком

24-річний польський легіонер «Урагану» Павел Будняк вже з перших матчів за івано-франківський клуб привернув увагу вболівальників своєю завзятістю та майстерністю. Чого лише вартий його нещодавній красень-гол після «фінта Зідана» у переможному матчі проти «Єнакієвця»! Хто ж він, «чарівник» Будняк?
 
Про рівень футзалу в Україні…
– Я приїхав в Україну перемагати, тож для мене важливо зараз приносити користь своїй команді. Чесно кажучи, я помітив свій професійний ріст в “Урагані”. За ці півроку я багато чому навчився, за що вдячний тренерам своєї команди. Якщо дозволить здоров’я, я б хотів якомога довше бути частиною свого клубу.

Про особисті завдання в «Урагані»…
– Найважливіше – допомогти нашій команді стати чемпіоном. Я ніколи не прагну стати найкращим бомбардиром, не хочу гнатися за визнанням. Для мене важливі виключно перемоги. Не важливо, чи я буду забивати голи, чи захищати ворота.
 
Про свою гру голкіпером…
– У своїй колишній команді «Рекорд» я спеціально тренувався при захисті воріт, коли ми напрацьовували техніку гри вп’ятьох. У драматичному матчі проти луганського “ЛТК” але  мені справді знадобилися ці вміння, коли відбив кілька хороших ударів гостей. Тим не менше мені більше подобається грати польового гравця.

Про бразильських легіонерів…
– Однозначно, після приходу бразильських легіонерів до нашої команди прийшла якість, адже вони хороші футзалісти, які грали у багатьох серйозних клубах і чемпіонатах. Звичайно, можна буде судити після закінчення сезону, але помітно, що вони значно зміцнили “Ураган”.

– Про вирішальні матчі в чемпіонаті…
Попереду — четвете коло першості, тож зараз потрібно здобувати якомога більше очок у завершальних матчах чемпіонату.  Головне, щоб ми посіли високе місце у плей-оф, а на кого вийдемо там — наразі значення не має.

Про суперництво збірних…
– Збірна України для нас – це суперкоманда. У нас нова збірна, у нас новий тренер. Україна є однією з
 найсильніших, найкращих команд світу, тому ми радіємо, що можемо грати з такими сильними спаринг-партнерами, як збірна України. Попри те, що ми двічи програли, вважаю, що зіграли хороші матчі. Хоча українці, безумовно, виглядали краще.

Про життя в Україні…
– В Україні себе відчуваю комфортно. Для мене Україна – це вже як другий дім, адже вже більше півроку живу в Івано-Франківську. За цей час помітив, що український футзал та український чемпіонат є набагато сильнішими, ніж польський. Помітно, що тут люди люблять футзал. Тому ми, поляки, повинні брати приклад з цього, з того, яка фантастична атмосфера панує на трибунах.

Про вболівальників…
– Я дуже вдячний фанатам «Урагану». Своєю підтримкою вони додають впевненості та волі до перемоги. Не хочеться підвести тих людей, які щиро вірять в команду. Особливо мене приємно здивувало, що фан-клуб їздить на виїзні матчі. Добре, що в «Урагану» є такі віддані вболівальники, для них хочеться грати і перемагати!

 

Підготував Тарас ЛЮТИЙ

Довідка

Павел БУДНЯК (Польща)
Народився 10.03.1989 р.
Гравець національної збірної Польщі.

Досягнення
бронзовий призер Екстракласи (2011, 2012);
півфіналіст Кубка Польщі (2010).

Клубна кар’єра:
«Рекорд», Польща (2008-2012: 83 матчі – 42 голи).
«Ураган», Івано-Франківськ (2012-2013: 19 матчів – 5 голів). 

Джерело – gk-press.if.ua

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2017 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.