Кубок УЕФАУчастники Лиги чемпионов УЕФА по футзалуПольшаМіхал Сідлер - найкращий легіонер Екстракляси 2017/18БеларусьВладимир Жигалко признан лучшим футзалистом БеларусиКиев«Танчікі» – переможець турніру пам’яті Євгена КіндяковаБеларусь«Форте» объявил о неучастии в чемпионате БеларусиКазахстанРейнджел Тайан – новый игрок «Кайрата»Сборная УкраиныСтуденческие сборные Украины узнали соперников по чемпионату мираФутзал в миреНовости от FutsalMania: звездное пополнение в "Магнус Сорокаба" и замена Пако СеданоЭкстра-лигаОфіційно: Даниїл Абакшин - новачок «Урагану»Экстра-лига«Montesilvano Futsal Cup»: результати матчів другого ігрового дня за участю українських командЖенский футзалОлег Шайтанов: «Кожна гра з Італією мала свою цінність»ИспанияТОП-5 лучших голов чемпионата Испании сезона-2017/18Юношеский футзал«Montesilvano Futsal Cup»: результати перших поєдинків за участю українських команд Экстра-лигаМихаил Волянюк вернулся в «Продэксим» Экстра-лигаТренерські перестановки в клубах Екстра-лігиЭкстра-лигаПетро Шотурма: «Атакувальний стиль і тактично підготовлений пресинг Барбози мені імпонує»Юношеский футзалВіталій Одєгов: «Цьогорічний «Montesilvano Futsal Cup» – це новий досвід»ПортугалияПортугалия. Финал. 3 матч. «Спортинг» – «Бенфика» 6:9. Фантастический матч в ЛиссабонеФутзал в миреОпределился состав участников Межконтинентального кубкаЛатвияДмитрий Михайленко: «В Резекне на футзале всегда аншлаг»

Павел Будняк: «Прийшов в «Ураган» рости професійно»

Польський легіонер «Урагану» Павел Будняк – про свої враження від українського футзалу і нового клубу

 

У новому сезоні палкі вболівальники "Урагану", які не лише віддано підтримують свою команду, але й активно обговорюють клубні новини в одній з популярних соцмереж, вирішили безпосередньо поспілкуватися зі своїми кумирами. 

Зокрема, відтепер кожен охочий може задати будь-яке запитання комусь з "ураганівців" і отримати на нього відповідь. У першому інтерв'ю активісти "Ура-Фану" познайомилися ближче з новачком команди – польським легіонером Павелом Будняком.

– Павел, якими були твої перші враження від Івано-Франківська?
– Коли я ще у складі збірної приїжджав до Львова на товариські матчі і турнір, то мені казали, що живуть тут дуже бідно - набагато гірше, ніж у Польщі. Тепер приїхавши в Івано-Франківськ, я побачив, що це не так. У вас дуже гарне місто, мені тут дуже подобається, хоча я ще не встиг повністю його побачити, але перші враженні дуже позитивні. В подальшому хочу відвідати столицю України - місто Київ.

– Що ти можеш сказати про нову команду?
– Прийшовши в "Ураган", я побачив, що тут досить професійно підходять до футзалу і ставлять перед командою максимальні завдання. Трішки поспілкувавшись із одноклубниками і побачивши, як вони викладаються на тренуваннях, зрозумів, що на першому місці в гравців стоїть результат, а не гроші. В команді всі прагнуть досягати максимальних результатів.

– З ким ти вже встиг подружитися з одноклубників?
– В першу чергу, знайшов спільну мову із Романом Кордобою, Романом Колтком, оскільки вони знають польську мову, а зараз спілкуюся з усіма без проблем. Якщо виникають труднощі у розмові, мені завжди допомагає Михайло Федорович (прим. - лікар команди).

– Чи знав ти когось із гравців "Урагану" особисто, а з ким зустрічався на паркеті?
– Знав Петра Шотурму по молодіжній збірній, запам'ятав Романа Кіндратіва, Романа Кордобу, Кирила Ципуна, коли вони приїжджали у складі "Урагану" на турнір до Польщі у Бєльсько-Бялу.

– У якому віці вирішив, що станеш футзалістом, якими були твої перші кроки у футзалі?
– Починав я грати у футбол за команду "Лодзь" (перша ліга Польщі), до цього ще півроку жив і грав у Іспанії. Одного разу мене запросили зіграти за молодіжну збірну Польщі з футзалу на одному турнірі, за підсумками якого мене визнали кращим гравцем. По закінченні контракту з "Лодзем" у мене було багато пропозицій від футбольних клубів, але президент міні-футбольного клубу "Рекорд" запросив мене до себе, і саме з того часу я почав грати у футзал.

– Чи можеш порівняти свої попередні клуби з "Ураганом", які відмінності?
– Звичайно, по організації і професійному ставленню "Ураган" на досить високому рівні. В Польщі футзал також розвинений, є футзальні школи, але все одно рівень чемпіонату в Україні вищий, і цілі перед тут ставлять вищі, ніж перед командами у Польщі. В "Урагані" я повністю присвячую себе футзалу, тут все створено для того, щоб можна було рости у професійному плані, бо у Польщі гравці, крім футзалу, ще працюють на інших роботах.

– Які ставиш перед собою завдання в лавах "Урагану"?
– Мої завдання співпадають з командними. Для мене на першому місці стоїть колектив, а потім вже власні завдання. Я готовий не забити багато голів, але робити все для того, щоб команда перемагала. Скажімо, я можу забити 4 голи, втім команда програє 4:5, і від цього в мене не буде жодних позитивних емоцій. Краще я не заб'ю жодного, а команда переможе. В такому випадку я буду радіти більше, ніж коли сам заб'ю.

Якщо ми програємо, не треба робити з цього трагедію, тому що у нас нова команда, яка тільки будується. Прийшли нові гравці, яким потрібен час для того, щоб зігратися і почати показувати ті результати, які від нас чекають. Я бачу, що команда прогресує і через 2-3 місяці ми уже будемо показувати свою найкращу гру.

– Якими види спорту, окрім футзалу ще цікавишся?
– Люблю футбол, баскетбол, волейбол. Найбільше з них, звісна річ, захоплююсь футболом, оскільки сам починав з нього. Улюбленими командами є іспанські "Реал" і "Барселона". Мені подобається їхня комбінаційна і технічна гра, оскільки це мені дуже близьке, як футзалісту.

– Чи встиг ти вже познайомитися з українською кухнею і які враження?
– З вашою кухнею я познайомився ще на зборах в Одеській області. Мені зараз дуже подобається борщ, але я хочу спробувати всі страви і можливо тоді, мені сподобається щось інше.

– Де красивіші дівчата – в Україні чи Польщі?
– І в Польщі, і в Україні дуже красиві дівчата, але не є зараз важливим, бо у мене є наречена.

– Чим займаєшся у вільний час, який твій улюблений фільм?
– У вільний час ознайомлююсь із містом, гуляю, ходжу по магазинах, переглядаю польське телебачення. У фільмах віддаю перевагу історичним перед фантастикою, бачив фільм "Вогнем і мечем". Історію треба знати, а майбутнє ми будуємо самі!

– Як тобі підтримка вболівальників на домашніх матчах?
– У вас, вболівальники є частиною клубу, мені дуже сподобалось, як ви підтримуєте команду, яскравим прикладом була гра у Харкові, коли ми програвали, а вболівальники продовжували нас підтримувати до кінця. Я завжди готовий і відкритий до спілкування із вболівальниками, краще підійдіть до мене і викажіть свої претензії, ніж потім пишіть різний негатив у інтернеті.

– І на завершення розмови – традиційні побажання нашим вболівальникам...
– Я хочу, щоб ви вірили в команду до кінця і підтримували нас завжди: і в моменти тріумфу і в моменти невдач. Ми повинні бути одним цілим і разом переживати перемоги і поразки.
 
Джерело –
uragan.if.ua

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2017 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.