ЧеркасскаяЧеркащина. 2-й тур фінальної частини чемпіонату області. Вища ліга. Залишилося два претенденти на "золото"ЧеркасскаяЧеркащина. 2-й тур фінальної частини чемпіонату області. Екстра-ліга. "Валюк" і "Солтекс" позмагаються за "золото"ЛуцкВолинь. Н – НАДІЙність: чемпіони відоміЛьвовскаяВідкритий Кубок Львівщини. Підсумки групового етапуДонецкаяДонецкая область. Дети. Чемпионы области живут в Родинском и СлавянскеУкраинаДЮСШ «Спортлідер+» вдало стартувала на Кубку України серед юнаків 2000-2001 р.н. у ЖитомиріОдесская"Днестр" - чемпион Одесской области по футзалу!ВинницкаяВінниця: прем'єра! Оновлена програма "Футбольний тиждень"СумыСуми: найкращі голи 15-го туру Вищої лігиУкраинаС 8 Марта!Запорожская Запорожье, Премьер-лига. 17-й тур. Обзоры (обновляется)ПолтавскаяПризери Вищої ліги РЧМФ в м.Гребінка 2016/17рр.ХмельницкаяПреміум-ліга: фіналістів плей-офф у дивізіоні 1 визначать треті матчі півфінальних серійУжгородУжгород: #ЧасФутзалу VII випускЗакарпатскаяУжгород: #ФУЦИК LIVE VЧеркасскаяЧеркащина. Фінал Чемпіонату області: прев'ю другого туруЛьвовскаяВетерани вшанували Романа Шухевича КиевКиев. Вторая лига. «Укрмагнезит» разносит «ФК АБ», «МХП» не оставляет шансов «GT» и другие результаты тураЛьвовскаяВідкритий Кубок Львівщини. «Статус» зіграє з «Княжим Ринком», а «Меркурій» з «Кордоном» ЗакарпатскаяУжгород. Визначалися півфіналісти в кожній лізі

Преміум-ліга: фіналістів плей-офф у дивізіоні 1 визначать треті матчі півфінальних серій

Огляд матчів ігрового вік-енду у дивізіоні 1
Поступово виходить на фінішну пряму розіграш Преміум-ліги відкритого чемпіонату Хмельницького з футзалу, організованого Асоціацією міні-футболу (футзалу) Хмельницької області. Найбільша увага минулого вік-енду у найсильнішому дивізіоні Преміум-ліги, дивізіоні 1, була прикута першим іграм півфінальних серій, де в обох парах суперники обмінялися перемогами, і долю путівок до фіналу тут тепер вирішать вирішальні, треті матчі, однак й стартові поєдинки Кубку Поділля та чергові матчі Кубку Виклику видалися не менш цікавими. Про все це далі у нашому огляді.

 

«Феміда-Старлайф» - «Динамо-ГУНП» - 1:2 (0:0)
Рахунок у серії: 0:1                      
Голи: Чорномаз (50) – Колесников (32, 47)
Програму ігрового вік-енду відкривав перший матч півфінальної серії між «Фемідою-Старлайф» та «Динамо-ГУНП».
Розпочали гру суперники доволі жваво, вже в її дебюті обмінявшись небезпечними моментами після «стандартів». І якщо удару Бабія дещо не вистачило влучності, то після пострілу Гончарука після швидкого розіграшу ауту Попроцькому не без проблем вдалося парирувати загрозу. Гра поступово перейшла в обопільно гостре русло, і деякий час дещо впевненіше на паркеті виглядали «фемідівці», які мали ряд хороших нагод, аби відкрити рахунок у зустрічі, однак кіпер «Динамо-ГУНП» продовжував діяти на останньому рубежі більш ніж надійно, парирувавши спочатку доволі непростий удар під поперечину з середньої дистанції від Муляра, а через декілька хвилин вийшовши переможцем у ближньому бою із Чорномазом. В свою чергу «динамівці» теж не прагнули відсиджуватися у обороні, постійно намагаючись загострювати обстановку біля воріт суперника. Найближчим до успіху в складі номінальних гостей був Бабій, який з вигідної позиції безхитрісно пробив точнісінько у голкіпера, а коли вже і він був би безсилим врятувати свою команду, «Феміду-Старлайф» від неприємностей врятував Муляр, який у останню мить виніс шкіряний снаряд із «стрічки» порожніх воріт після удару Наскального.
Градус напруги на майданчику з кожною секундою лише зростав, і єдине чого не вистачало для ще більш цікавого продовження видовища – забитого м’яча. Він не змусив на себе довго очікувати, і на 32-ій хвилині Колесников, холоднокровно пробивши у ліву «шістку» зі штрафного наблизив «Динамо-ГУНП» до перемоги в першій грі півфінальної серії. Віддамо належне номінальним господарям, які не опустили руки, і відчайдушно намагалися переламати хід подій на паркеті, однак як і раніше Попроцький у рамці воріт «Динамо-ГУНП» діяв більш ніж впевнено, парирувавши два «мертві» м’ячі після ударів Бродзянського та Бойка, а одного разу «динамівцям» на допомогу прийшов навіть каркас воріт, який перевірив на міцність своїм гарматним ударом капітан «Феміди-Старлайф», Денис Бойко. Відоме футбольне правило спрацювало на 47-ій хвилині, коли номінальним гостям вдалася чудова триходівка, яку холоднокровним ударом з лінії воротарського завершив Колесников, не залишивши Паславському жодних шансів та довівши перевагу «Динамо-ГУНП» до двох забитих м’ячів – 0:2. Едуард Щепанський відразу взяв тайм, після якого його підопічні перейшли на гру в п’ять польових, і вже доволі швидко Чорномаз, прицільно пробивши у нижній кут зі штрафного, відродив інтригу в зустрічі, однак на більше в ній зусиль переможця «регулярки» не вистачило. Навпаки, номінальні гості на останніх секундах могли розвинути власну перевагу, однак Соботюк після позиційної помилки «Феміди-Старлайф» при розіграші «зайвого», не зумів поцілити у порожню ціль. В підсумку – 2:1 на користь «Динамо-ГУНП», яке перемагає у першій грі півфінальної серії.

 
 
«Арсенал-Ротор» - «Газовик» - 5:8 (2:5)
Рахунок у серії: 0:1
Голи: Красножон (14), Самсонов (25), Слободян (35), Шлапак (37), Грищук (50) – Макс. Паюк (2, 4), Мих. Паюк (10), Глаз (12), Ситнік (22, 54), Нємий (39, 47)
Доволі цікавим та видовищним видався перший матч півфінальної серії плей-офф між «Арсеналом-Ротор» та «Газовиком».
Хоча початок матчу явно не обіцяв такого розвитку подій. «Газовик» розпочав гру неймовірно переконливо, і завдяки дублю Максима Паюка, який двічі вже до 6-ої хвилини змусив капітулювати Рудого, зробив більш ніж переконливу заявку на підсумковий успіх – 0:2. Такий «холодний душ» на старті матчу дещо вибив з колії «канонірів», чим з успіхом і скористався їх суперник, який вже доволі швидко довів рахунок до непристойного. Спочатку вдалий почин Максима Паюка підтримав його брат, Михайло, який ефектно у падінні пробив у верхній кут після передачі з флангу від Нємого, а невдовзі в обіймах партнерів поринув і Глаз, який виявився найспритнішим на дальній стійці після прострілу від Антонюка – 0:4. Між цими двома епізодами забивати міг і Сологуб, але його удар прийняла на себе стійка воріт «канонірів». Номінальні господарі на все це відповіли голом Красножона, який холоднокровно пробив у нижній кут після поперечної передачі від Туза, однак вже у наступній атаці Ситник відновив перевагу «Газовика» у чотири забиті м’ячі – 1:5. Завершення першого тайму проходило за переваги «Арсенала-Ротор», який і навіть не думав здаватися, активно шукаючи свого щастя в атаці. Двічі близьким до успіху був Грищук, який в обох випадках змушував демонструвати Петричука чудеса воротарської реакції, однак і на 25-ій хвилині кіпер «Газовика» виявився не в силах врятувати свою команду після розкішного удару зльоту у ліву «шістку» від Самсонова, який завершував другим темпом одну з численних атак «канонірів» - 2:5.
Другий тайм розпочався за переваги «Арсенал-Ротора», який відчайдушно намагався у матчі відродити інтригу, і відзначимо, що це підопічним Валерія Олексійчука вдалося зробити досить швидко. Спочатку один м’яч відквитав Слободян, влучно пробивши впритирку із стійкою, а через дві хвилини цей дует обмінявся «люб’язностями», і Віталій невідпорним ударом з розвороту під поперечину після націленої передачі з флангу від Андрія, скоротив розрив у рахунку до цілком відігруваних «-1» - 4:5. Такий хід подій на паркеті змусив «повернутися» у гру «Газовик», і з своєю результативною відповіддю «чорні» не забарилися. Найбільш активним в ті хвилини в складі номінальних гостей був Глаз, який спочатку не зумів переграти у ближньому бою Рудого, а через декілька миттєвостей створив усі передумови для голу Нємому, «знайшовши» пасом того на дальній стійці, і кращий бомбардир чемпіонату зусиль партнера не змарнував – 4:6. Після цього емоцій на паркеті значно побільшало, а ось гра перейшла у досить жорстке русло з досить великою кількістю фолів. Як наслідок, вже досить швидко «каноніри» перевищили допустимий ліміт порушень і отримали дабл-пенальті у власні ворота, однак удар Нємого з «точки» прийшовся у штангу. За свій промах лідер атак «Газовика» реабілітувався через 1 хвилину, і виявившись першим на добиванні після удару Ситніка, довів перевагу «чорних» до трьох забитих голів – 4:7. «Арсенал-Ротор» відразу відповів ефектним голом Грищука, який елегантно підсік сферу над стінкою за штрафного, відродивши інтригу, і як наслідок, останні хвилини поєдинку видалися вкрай напруженими. Спочатку впродовж кількох секунд ударами у каркас обмінялися Грищук та Нємий, а далі «каноніри» в надії врятувати матч перейшли на гру в п’ять польових. Цей тактичний хід не приніс бажаних дивідендів номінальних господарів, а скоріше навпаки – Ситнік на останніх секундах вразивши порожні ворота після позиційної помилки суперника при розіграші «зайвого», зняв усі питання щодо переможця – непроста перемога «Газовика» з рахунком 8:5 у першій грі півфінальної серії плей-офф у дивізіоні 1.

 
 
«Динамо-ГУНП» - «Феміда-Старлайф» - 1:8 (0:6)
Рахунок у серії: 1:1
Голи: Колесников (34) – Рибак (8, 23), Дележа (10), Чорномаз (12), Ткачук (24), Пислар (27), Бродзянський (45), Бойко (54)
Вилучення: Березовський (26, друге попередження)
Програму ігрової неділі відкривав другий матч півфінальної серії між «Динамо-ГУНП» та «Фемідою-Старлайф».
«Фемідівці», які після поразки в першій грі серії вже не мали права на помилку, з перших хвилин рішуче кинулися шукати свого щастя у атаці, активно розпочавши створювати моменти біля воріт Попроцького. Удар Маковійчука прийшовся у сітку із зовнішнього боку, а вже на 8-ій хвилині стартовий натиск переможця «регулярки» завершив Рибак, який влучно пробивши з розвороту у ліву «шістку» після передачі Пислара, вперше у матчі змусив капітулювати Попроцького – 0:1. Цей гол дещо психологічно надламав «динамівців» і в свою чергу значно додав впевненості «Феміді-Старлайф», яке вже до середини першого тайму довело рахунок на табло до розгромного. Спочатку поринув у обіймах партнерів Дележа, який більярдним ударом в нижній кут завершив скидку Ткачука, а через декілька хвилин «Дел» записав на свій рахунок і «асист» на Чорномаза, який ефектно у падінні підправив сферу у праву «шістку» - 0:3. Рахунок на табло був явно не таким, яким цього очікували «динамівці», і в надії переламати хід подій на паркеті, при першій ліпшій нагоді намагалися загострювати обстановку біля воріт Паславського, однак кіпер «Феміди-Старлайф» із своїми прямими обов’язками справлявся більш ніж впевнено, спочатку в стрибку потужний удар у нижній кут від Грицика, а потім двічі впродовж кількох секунд демонстрував неймовірні чудеса реакції в епізоді коли Березовський після провалу захисту «фемідівців» двічі поспіль розстрілював їх голкіпера. Якщо в атаці у «Динамо-ГУНП» ще щось епізодами вдавалося, то у захисті за відсутності дискваліфікованого Бабія, який пропускав гру через перебір «гірчичників», панував повний хаос та неузгодженість, і така технічна команда як «Феміда-Старлайф» не мала права цим скористатися, і потужно провівши завершення першого тайму, довела рахунок на табло до непристойного. По одному результативному «автографу» у воротах Попроцького залишили Рибак та Пислар, які по черзі виявлялися у потрібному місці та в потрібний час після розіграшів «стандартів», а «вишенькою на торті» стала чудова швидка триходівка Рибак-Дележа-Ткачук, яку влучно завершив останній – 0:6.
По суті, все було вирішено ще за підсумками першої половини матчу, і другий тайм «Динамо-ГУНП» розпочало в надії відігратися, активно застосовуючи «п’ятого». Цей тактичний хід допоміг номінальним господарям відквитати один м’яч на 34-ій хвилині, коли Колесников красивим ударом у падінні в ліву «шістку» матеріалізував у гол ідеальну передачу Грицика, але як пізніше виявилося, це було все, на що спромоглися гравці «Динамо-ГУНП». Надалі «фемідівці» більш ніж впевнено діяли у захисті проти «п’ятого», і результативно використавши помилки суперника при розіграші «зайвого», які точними ударами по вже порожніх воротах завершили по черзі Бродзянський та Бойко, довели справу до переможного завершення – 8:1 на користь «Феміди-Старлайф», яка впевнено реваншується за мінімальну поразку в першій зустрічі та зрівнює рахунок у півфінальній серії плей-офф дивізіону 1.

 
 
«Газовик» - «Арсенал-Ротор» - 2:4 (0:1)
Рахунок у серії: 1:1
Голи: Сологуб (34), Ситнік (44) – Шлапак (10), Кострицький (45, 52), Стасюк (54)
Ігровий вік-енд у дивізіоні 1 завершував другий матч півфінальної серії плей-офф між «Газовиком» та «Арсеналом-Ротор».
Схоже, «каноніри» зробили правильні висновки із програного матчу напередодні, з перших хвилин кинулися атакувати ворота свого опонента. Двічі вже на перших хвилинах у гру по-справжньому вступав Петричук, який спочатку парирував доволі підступний постріл від Шлапака, а через декілька миттєвостей перевів у поперечину сферу після разючого удару від Слободяна. «Арсенал-Ротор» продовжував володіти ініціативою, яку зумів матеріалізувати у забитий м’яч на 10-ій хвилині, коли Шлапак ефектним ударом зльоту у праву «шістку» втілив гол націлену передачу Стасюка від кутової позначки – 0:1. Пропущений м’яч став каталізатором атакувальних дій «Газовика», однак відразу відновити статус-кво «чорним» не вдалося. Найближчим до цього був Михайло Паюк, проте свій шанс змарнував не зумівши переграти у ближньому бою Рудого. «Каноніри» ж діяли у звичній собі манері, шукаючи свого щастя у контратаках, і одна з них ледве не завершилася успіхом для номінальних гостей під завісу першого тайму, проте удар активного Слободяна, який виявився на ударній позиції після чудового пасу врозріз від Шлапак, прийшовся у стійку воріт «Газовика».
Схоже, у перерві в роздягальні «чорних» відбулася серйозна чоловіча розмова, оскільки в дебюті другого тайму ми побачили зовсім інший «Газовик», запальний та атакувальний. Номінальні господарі відразу взяли нитки гри під свій контроль, і небезпека біля воріт Рудого розпочала з’являтися регулярно. Дива воротарської реакції продемонстрував кіпер «канонірів», парирувавши «мертвий» м’яч після удару Рефеля у верхній кут, але і він виявився безсилим на 34-ій хвилині, коли Сологубу після націленого прострілу на дальню стійку від того ж Рефеля ніхто не завадив завдати разючого удару метрів з 5-ти – 1:1. Після цього шквал атак «Газовика» став лише посилюватися, однак Рудий продовжував творити дива, змушуючи щоразу хапатися за голову від відчаю Антонюка та Максима Паюка, які вочевидь після власних ударів вже бачили м’яч у сітці. Другий гол у ворота «канонірів» явно назрівав і стався він на 44-ій хвилині, коли Ситнік холоднокровно перегравши у ближньому бою Рудого після чудової передачі врозріз від Антонюка, перевернув у матчі все з ніг на голову – 2:1.
Далі стався досить цікавий епізод. Володимир Антонюк з метою дещо «потягнути» ігровий час ну вже довго зав’язував шнурки власного футзального взуття прямо на майданчику, що явно обурило Кострицького, який поспішив на допомогу своєму колезі та провів майстер-клас з «швидкісного шнурування», дозволивши зберегти своїй команді декілька необхідних секунд за програшного рахунку, а цей вчинок одіозної «десятки» «Арсенал-Ротора» трибуни сприйняли «на ура». Ще бак, не кожен день випадає унікальна можливість зашнурувати взуття самому трикратному параолімпійському чемпіону, але як виявилося, зробив це Кострицький «на фарт». Саме Руслан, який у своєму доволі прихильному віці переживає яку вже за ліком футбольну молодість, і став героєм зустрічі, та оформивши дубль протягом 7-ми хвилин дозволив своій команді переламати хід подій на свою користь. Спочатку Руслану вдався сильний та точний удар під поперечину з кута воротарського, а через декілька хвилин Кострицький результативно завершив на дальній стійці стрімку триходівку, у якій активну участь прийняли також Стасюк та Грищук – 2:3. «Газовик» відразу взяв тайм-аут, після якого в надії відігратися перейшов на гру з п’ятим польовим, однак «Арсенал-Ротор» в обороні діяв більш ніж надійно, а на останніх секундах Стасюк, вразивши опустівши «рамку» суперника після помилки при розіграші «зайвого», поставив масну крапку в матчі – 4:2 на користь «Арсенала-Ротор», який святкує вольову вікторію у другій грі серії, і тепер долю путівки до фіналу в протиборстві визначить додатковий, третій, поєдинок.
 
Олександр Таран, прес-служба Асоціації міні-футболу (футзалу) Хмельницької області

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2017 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.