БеларусьПремьер-лига-2021/22. Тур 5. LIVE!Первая лига Володимир Гриник: «На безлюдний острів взяв би Ярослава Писька – ловив би мені рибу і співав»Чемпионат мираЗапасной вратарь сборной Казахстана на ЧМ в Литве получил полмиллиона призовыхЭкстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. 7 тур. LIVE!Первая лига Негель, Бакум, Чеберяк, Семенченко, Салтанов і Морено – гравці «SkyUp»Первая лига Перша ліга 2021/2022. Представлення учасників зони «Схід»КазахстанСтал известен календарь чемпионата Казахстана сезона-2021/22Первая лига Перша ліга 2021/22. «Любарт» (Луцьк) – «КІВС Енергія-2» (Львів). АнонсПервая лига Андрій Федюк: «Ми не стоїмо на місці, нам вдалось домовитись про співпрацю з Віталієм Багряком»ИталияИталия-2021/22. Тур 1-2. С места в карьерСборная УкраиныОлег Шайтанов: «Матчі з Португалією були дуже інформативними»Экстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. Тур 7: анонсФутзал в миреУзбекистан-2021/22. Тур 1. «Локомотив» идет без потерьКазахстанИгита: «Я еще не наигрался!»Сборная УкраиныЖіноча збірна України зазнала поразки від Португалії у повторній контрольній зустрічіСборная УкраиныАнна Шульга: «Потрібно продемонструвати характер й не боятися суперника»Экстра-лигаРоман Гураль та Максим Цар – гравці КІВС «Енергії-2»КазахстанКубок Казахстана-2021: определились полуфиналистыРоссияФелипе Парадински: «Чемпионаты Бразилии, Испании и России находятся практически на одном уровне»Первая лига Андрій Задорожний: «Після участі у Lviv Open Cup 2021 прийняв рішення, що якщо рухатись, то тільки в першу лігу України»

«Продексім» здобуває перший у своїй історії Суперкубок

Сьогодні визначився володар Суперкубка України з футзалу серед чоловічих команд 

Старт матчу-відкриття нового сезону в PARIMATCH Екстра-лізі позначився тим, що гравці «Урагану» вийшли на матч у футболках з 22-м номером Володимира Кардаша. Річ у тім, що голкіпер «Урагану» переніс операцію, і наразі він не може допомогти своїй команді. Безумовно, такий момент командної підтримки мав би бути ще одним стимулом для «Урагану» в цьому поєдинку. Окрім того, було цікаво подивитись на поєднання гравців у четвірках, якщо врахувати, що склади як «Урагану», так і «Продексіму» трохи змінились. Наставник «Урагану» Максим Павленко вирішив не ставити в одну четвірку братів Грицин, хоча якщо згадувати «Енергію» 5-річної давнини, коли Михайло та Микола грали під керівництвом Максима Павленка у Львові, то там вони зазвичай діяли в одному квартеті. Окрім того, не знайшлося місця у другій четвірці Шереметі, хоча багато хто вже звик бачити Руслана саме там. Що стосується «Продексіму», то Андре Броканелло поставив у стартову четвірку Бессалова, хоча теоретично вихід у «старті» Дмитра Сорокіна був би більш логічним. Однак, як показав поєдинок, Сорокін-молодший непогано зігрався з партнерами по іншій четвірці. Що стосується другої четвірки «мельників», то до трьох бразильців приєднався Микитюк, який, вочевидь, замінить у цьому квартеті Скорого.

Якщо говорити про старт цієї гри, то «Продексім» намагався одразу взяти ініціативу в свої руки. «Мельники» намагались одразу чинити тиск на ворота Колтка, граючи в такій же манері, у якій і сам «Ураган» грав кілька сезонів тому. Однак, івано-франківці не тільки вистояли у захисті, а і змогли першими забити у цій грі. Фактично перша атака «Урагану» призвела до голу у виконанні Михайла Грицини, який не тільки став автором першого офіційного голу нового сезону, а і відзначив своє повернення в Україну. Звичайно, такий перебіг подій навряд чи влаштовував «Продексім», і не було сумнівів у тому, що херсонці одразу робитимуть усе для того, щоб зробити рахунок рівним. А «Ураган» ніби прочитав наміри своїх візаві – івано-франківська команда на деякий час віддала ініціативу з розрахунком мати більше простору в контратаках. І цей задум вдався 2драконам» на 8-й хвилині, коли Грицина-молодший оформив дубль та зробив шанси «Урагану» на перемогу більш вагомими. І наставник «Продексіму» Андре Броканелло був змушений взяти тайм-аут.

Після взятого тайм-ауту «Продексім» деякий час приходив у себе, і вже на 9-й хвилині міг забити Корсун, проте Колток зміг впоратися з його ударом, перевівши м’яч у поперечину. У відповідь на це Фаренюк міг забивати третій м’яч у ворота Ципуна, проте після класної передачі Кордоби з кутового не зміг влучити з перспективної позиції. Більше того – «Ураган» і після цього продовжував турбувати Ципуна. По факту підопічні Максима Павленка у першому таймі виглядали значно цікавіше та гостріше. Зрештою, так могло би тривати і надалі, якби «Ураган» на 13-й хвилині не пропустив. Вочевидь, «дракони» були ще подумки у тайм-ауті, який був перед цим, тому не змогли належним чином накрити Клаудіньо, котрий скористався відсутністю опіки та «прошив» Колтка – 2:1, і цей м’яч подарував херсонцям певну надію на те, що далеко не все у цій грі втрачено для «мельників». Після цього підопічні Андре Броканелло дійсно пішли вперед, і мали два непоганих моменти, які створила третя четвірка. Однак, у першому епізоді з дальнім ударом впорався Колток, а у другому моменті Королишин не зміг забити своєму рідному клубу. І саме третьому квартету «мельників» вдалося-таки зрівняти рахунок – це Малишко розрядив свою «гармату» та змусив Колтка пропустити другий м’яч у цій грі. Після такої вдалої зміни третя четвірка херсонців поступилася місцем на майданчику одноклубникам з першої четвірки, яка намагалась розвинути успіх за рахунок дальніх ударів. Однак, у цих епізодах вже Колток грав надійно. Щодо «Урагану», то після другого пропущеного голу гра «драконів» у атаці трохи розладналася, однак тайм-ауту для внесення змін у гру Максим Павленко у першому таймі вже не мав.

Проблеми «Урагану» продовжились і надалі. За 47 секунд до кінця першого тайму третя четвірка «Продексіму» знову проявила себе. А якщо бути конкретним, то проявив себе Дмитро Сорокін, який забив третій м’яч «мельників» у цьому поєдинку. Відповідно, після цього «Продексім» повів у рахунку та пішов на перерву у гарному настрої.

Другий тайм обидві команди почали дещо сумбурно, але при цьому на 23-й хвилині «Ураган» міг зрівняти рахунок, проте Абакшин з гольової позиції влучив у власного партнера – Шведа, який опинився у неправильному місці та у неправильний час. Одразу виник момент і у «Продексіму», проте тут вже Швед встиг відпрацювати на оборону. Однак, при цьому було відчуття, що обидві команди не збираються йти в атаку стрімголов, зберігаючи сили на весь тайм. Щоправда, якби Королишин забив на 25-й хвилині у ворота Колтка, то ще невідомо, як би гра пішла надалі. А так – «ураганівські» ворота врятувала стійка.

По ходу другого тайму «Продексім» віддавав ініціативу суперникам, проте у гравців «Урагану» мало що виходило попереду. І це, звісно, було на руку «мельникам». Але в одному з епізодів, який був ближче до середини другого тайму, підопічні Андре Броканелло втратили концентрацію, за що і поплатились: Фаренюк організував контратаку, після якої відзначився Кордоба. І це вже – 3:3. Проте, цей рахунок недовго світився на табло Палацу спорту «Локомотив» ім. Г. Кірпи. Вже за кілька миттєвостей Роніньо скористався передачею Клаудіньо, який перехопив м’яч у Завертаного, і переправив м’яч у ворота Колтка. І після цього «драконам» знову довелося шукати ключі до воріт Ципуна. До честі прикарпатців, вони не знітились та змогли одразу створити кілька моментів біля воріт «Продексіму», але зробити швидку гольову відповідь підопічні Максима Павленка не змогли. Більше того – варто сказати, що «Продексім» у ці хвилини намагався дисципліновано відіграти в обороні, і це херсонській команді вдавалося. А на 25-й хвилині «Продексім» відірвався від «Урагану» вже на два м’ячі. Це сталося після масованої атаки «мельників» та двох «сейвів» Колтка. Але втретє поспіль врятувати свою команду воротар «Урагану» не зміг, дозволивши відзначитись Бессалову.

Після цього було би логічно побачити гру «драконів» з п’ятим польовим гравцем, але Максим Павленко не поспішав переходити до гри у штучній більшості. Зрештою, за три з половиною хвилини до кінця основного часу гри максим Павленко таки взяв тайм-аут та випустив Кордобу в якості п’ятого польового. І саме Кордоба міг забити у ворота Ципуна, проте удар «дев’ятки» «Урагану» не був складним для капітана та голкіпера «мельників». І сам же Ципун відповів на цей момент влучним ударом по порожніх воротах – 3:6 на користь херсонців, і це вже була вагома заявка на перемогу. Щоправда, після цього «Ураган» продовжив діяти вп’ятьох, але розіграш зайвого не давав потрібних дивідендів підопічним Максима Павленка. Зрештою, «дракоонам» так і не вдалося бодай би скоротити своє відставання в рахунку, а «Продексім» перервав свою серію невдач у Суперкубку України та вперше у своїй історії завоював цей трофей.

«Ураган» (Івано-Франківськ) – «Продексім» (Херсон) – 3:6
Голи:
Мих. Грицина (3, 8), Кордоба (29) – Клаудіньо (13), Малишко (15), Д. Сорокін (20), Роніньо (29), Бессалов (35), Ципун (38)
«Ураган»: Колток (Левандівський, 38) – Мик. Грицина, Радевич, Кордоба, Фаренюк – Коваль, Мих. Грицина, Швед, Абакшин – Завертаний, Терентьєв, Масевич, Шеремета
«Продексім»: Ципун – Зварич, Корсун, Бессалов, Білоцерківець – Микитюк, Роніньо, Даніель Роза, Клаудіньо – Д. Сорокін, С. Моспан, Малишко, Королишин
Попередження: Коваль (5), Фаренюк (38)

Джерело - Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

 18:30 на паркет «Локомотива» вийшли чоловічі команди: чинний володар Кубка України – «Продексім» і чемпіон Екстра-ліги – «Ураган».

«Дракони» перед стартом поєдинку провели акцію на підтримку нещодавно прооперованого Володимира Кардаша.

Перша десятихвилинка лишилася за підопічними Максима Павленка. У першому офіційному матчі за нову команду всього вісім хвилин вистачило Михайлу Грицині, щоб оформити дубль. Особливо, відзначимо його виконавську майстерність під час другого взяття воріт.

Втім, «мельники» витримали удар. Розпочав камбек херсонців Клаудіньо, продовжив ще один екс-«столичник» Малишко, а довершив Сорокін. До слова, у цьому поєдинку Андре Броканело застосовував три четвірки і останні двоє грали саме у квартеті під номером три.

До середини тайму обидві команди могли змінювати перебіг зустрічі. Втім, вдалося це зробити чинним чемпіонам. Результативним ударом відзначився Кордоба, але паритет на табло протримався менше хвилини.

Роніньо забули на дальній стійці і грузинський бразилець легко переправив м’яч у ворота. На 35-ій хвилині Бессалов вперше у зустрічі збільшив перевагу «Продексіма» до двох голів, а крапку у зустрічі поставив Ципун, який вразив порожні ворота суперника. Тож, вкотре у матчі за суперкубок перемогу здобув володар національного кубка. Херсонській команді цей трофей підкорився з четвертої спроби.

«Ураган» (Івано-Франківськ): Роман Колток (к) (Тарас Левандівський, 38) – Микола Грицина, Віталій Радевич, Роман Кордоба, Артем Фаренюк – Сергій Коваль, Михайло Грицина, Даниіл Абакшин, Назар Швед – Ілля Терентьєв, Руслан Шеремета, Владислав Завертаний, Мар’ян Масевич
«Продексім» (Херсон): Кирило Ципун (к) – Михайло Зварич, Микола Білоцерківець, Максим Бессалов, Ігор Корсун – Даніель Роза, Клаудіньо, Микола Микитюк, Роніньо – Дмитро Сорокін, Сергій Малишко, Станіслав Моспан, Тарас Королишин – Юрій Савенко
«Ураган» – «Продексім» – 3:6 (2:3)
Голи:
Михайло Грицина (3, 8), Роман Кордоба (29) – Клаудіньо (13), Сергій Малишко (15), Дмитро Сорокін (20), Роніньо (30), Максим Бессалов (35), Кирило Ципун (38)
Попередження: Сергій Коваль (5), Артем Фаренюк (38)

Джерело - Пресслужба Асоціації футзалу України


Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.