БеларусьПремьер-лига-2021/22. Тур 5. LIVE!Первая лига Володимир Гриник: «На безлюдний острів взяв би Ярослава Писька – ловив би мені рибу і співав»Чемпионат мираЗапасной вратарь сборной Казахстана на ЧМ в Литве получил полмиллиона призовыхЭкстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. 7 тур. LIVE!Первая лига Негель, Бакум, Чеберяк, Семенченко, Салтанов і Морено – гравці «SkyUp»Первая лига Перша ліга 2021/2022. Представлення учасників зони «Схід»КазахстанСтал известен календарь чемпионата Казахстана сезона-2021/22Первая лига Перша ліга 2021/22. «Любарт» (Луцьк) – «КІВС Енергія-2» (Львів). АнонсПервая лига Андрій Федюк: «Ми не стоїмо на місці, нам вдалось домовитись про співпрацю з Віталієм Багряком»ИталияИталия-2021/22. Тур 1-2. С места в карьерСборная УкраиныОлег Шайтанов: «Матчі з Португалією були дуже інформативними»Экстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. Тур 7: анонсФутзал в миреУзбекистан-2021/22. Тур 1. «Локомотив» идет без потерьКазахстанИгита: «Я еще не наигрался!»Сборная УкраиныЖіноча збірна України зазнала поразки від Португалії у повторній контрольній зустрічіСборная УкраиныАнна Шульга: «Потрібно продемонструвати характер й не боятися суперника»Экстра-лигаРоман Гураль та Максим Цар – гравці КІВС «Енергії-2»КазахстанКубок Казахстана-2021: определились полуфиналистыРоссияФелипе Парадински: «Чемпионаты Бразилии, Испании и России находятся практически на одном уровне»Первая лига Андрій Задорожний: «Після участі у Lviv Open Cup 2021 прийняв рішення, що якщо рухатись, то тільки в першу лігу України»

Роман Кіндратів: «Цього разу бороди в плей-офф не буде»

Капітан "Урагану" – про свої очікування від цьогорічної серії плей-офф Екстра-ліги

В нинішньому "Урагані" лише двом гравцям відомий "смак" золотих медалей чемпіонату України – старожилам Андрію Сімці та Роману Кіндратіву. А зараз Роман готується стартувати вже в четвертому плей-офф в своїй кар'єрі. Тому хто, як не 36-річний Кіндратів, може найкраще поділитись очікуваннями від фінальної серії і знайти головні чинники успіху для "драконів"? Саме про це та багато іншого ми і поспілкувалися з багаторічним капітаном "ураганівців".
 
Романе, які підсумки можеш зробити по завершенні регулярного чемпіонату Екстра-ліги?
– Для "Урагану" було завдання потрапити у плей-офф, і ми це зробили, посівши шосте місце у турнірній таблиці. Щодо самого чемпіонату, то скажу, що рівень значно послабився, багато хороших виконавців виїхали за кордон і наразі грають в інших клубах. Натомість багато молодих гравців отримали шанс показати себе, і виступи у вищому дивізіоні значно прискорили їхній професійний ріст. Зараз вони грають в Екстра-лізі, повірили у свої сили і виправдовують аванс довіри, наданий їм на початку сезону.

Що в цьому сезоні для тебе стало певною несподіванкою чи відкриттям? Можливо, якійсь команди або гравці?
– Щодо команд, то важко сказати… Як на мене, все було закономірно. А щодо гравців, то приємно мене здивував Роман Бакум із криворізького "Привата", капітан "ЛТК" Віталій Дзюба, граючий тренер "Лукаса" Валентин Цвєлих продемонстрував, що його бомбардирські якості не пропали. Зрештою, і в "Урагані" теж є хороші молоді виконавці, які ще про себе заявлять.
 
За чотири останні сезони "Ураган" не залишався без комплектів медалей: "дракони" вже ставали чемпіонами, здобували "срібло" і двічі брали "бронзу". Які очікування на цей раз?
– Скажу одне, не хочеться переривати цю виграшну серію. І звичайно, ми будемо прагнути зачепитися за медалі. А шанси в кожної команди є, і вони рівні. Як кажуть, м'яч круглий, а футзал – це такий непередбачуваний вид спорту, в якому можливе все.

Перший суперник у плей-офф "ЛТК" така ж молода команда, як і "Ураган". У чемпіонаті "телефоністи" двічі були сильнішими. За рахунок чого "Ураган" може пройти цього суперника?
– У плей-офф буде значно більша відповідальність. І якщо впродовж регулярного чемпіонату можна було поразку на щось "списати", то в плей-офф треба буде докласти максимум зусиль. А для перемоги необхідно буде чимало компонентів: дисципліна, бажання, самовіддача, везіння, майстерність…
 
На скільки відсотків, на твою думку, молодь "Урагану" готова психологічно до стадії плей-офф, адже фактично для більшості це буде перше таке випробування?
– Для них це буде перше випробування, але рано чи пізно кожен футболіст повинен його пройти. Для "ураганівської" молоді цей плей-офф буде своєрідним іспитом, а на стільки відсотків команда готова – покажуть наступні матчі, і те, чи пройдемо ми далі.

У чемпіонському сезоні 2010/11 рр. гравці "Урагану" вирішили не голитися до завершення серії плей-офф. Чи будете цього разу продовжувати таку "традицію", принаймні ти з Сімкою?
– Це була разова акція, і якось дублювати її не хотілося б. Можливо, колись придумаємо щось інше.
Що хочеться виграти найбільше? Ще раз чемпіонат, чи все-таки Кубок України?
– Однозначно – чемпіонство, яке дозволяє грати в Кубку УЄФА, а це, так би мовити, вершина "футзального айсберга".
 
Твої враження від нещодавнього "Фіналу чотирьох" і сенсаційної перемоги в Кубку аматорської "Манзани"?
– "Манзана" мене приємно вразила, чи навіть здивувала. Люди показали, що з усіма можна грати, незалежно від рівня, статусу чи навіть ліги. І це ще раз доводить, що будь-яка команда може обіграти іншу та здобути титул – чи то кубок, чи то медалі. Вважаю, що це хороший наочний приклад для всіх. До речі, я подумав про те, що, можливо, в Екстра-Лізі з'явиться одна або навіть дві команди з Києва. Було б приємно знову зіграти у столиці.

Що означає капітанська пов'язка для тебе?
– Найперше, це відповідальність, адже потрібно бути прикладом для інших, і не тільки на спортивному майданчику, а й за його межами. Особливо це актуально зараз для омолодженого складу "Урагану".
 
Твоя футзальна мрія і побажання вболівальникам?
– Хотілося б в складі "Урагану" здобути Кубок, виграти чемпіонство, та й взагалі якомога довше грати і тішити наших вболівальників. А фан-клубу хочу найперше подякувати за багаторічну підтримку, побільше задоволення від наших ігор, і, звісно, побажати усім миру в Україні.
 
Джерело –
Христина ЧУЛОВСЬКА, Олег ЛАНЯК, прес-служба НФК "Ураган"

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.