ПольшаНиколай Иванов: «Мы заслуженно попали в Финал четырех»ИталияИталия-2021/22. Тур 11. Два разгрома и ничейный синдромЭкстра-лигаМихайло Волянюк – найкращий гравець листопада у Parimatch Екстра-лізі 2021/2022Кубок УкраиныParimatch Кубок України 2021/22. Третій попередній етап. Стартові матчі. Результати, огляди, відеоЛига чемпионов УЕФАБруно Таффи: «Будем выигрывать Лигу чемпионов!»Лига чемпионов УЕФАЛига чемпионов-2021/22. Элитный раунд. День 5. В Финале четырех – «Тюмень» и «Спортинг»Экстра-лигаПочалося голосування за стартові четвірки Матчу зірок Parimatch-2021Экстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. 14 тур. «ХІТ» здобуває свою найбільшу перемогу у вищому дивізіоніИспанияИспания-2021/22. Лучшие голы, комбинации и сейвы 9-го тураИспанияИспания-2021/22. Тур 9. Первая победа «Мансанареса»Лига чемпионов УЕФАНиколай Иванов: «В матче с «Кайратом» многое решит психология»БразилияЖоао Карлос Барбоза – кандидат на звание лучшего тренера Бразилии-2021Премьер-лига-2021/22. Тур 11. LIVE!Лига чемпионов УЕФАЛига чемпионов-2021/22. Элитный раунд. День 4. «Барса» и «Бенфика» – в Финале четырехЛига чемпионов УЕФАЛіга чемпіонів 2021/22. «Ураган» закінчує турнір поразкою від угорського «Халадашу»Лига чемпионов УЕФАКарека: «Жалко, что не удалось победить «Кайрат»Лига чемпионов УЕФАЛіга чемпіонів 2021/22. Представлення суперника: «Халадаш» (Угорщина)Лига чемпионов УЕФАЛіга чемпіонів 2021/22. «Ураган» (Україна) – «Халадаш» (Угорщина). АнонсЛига чемпионов УЕФАЛига чемпионов-2021/22. Элитный раунд. День 3. Нервотрепка «Кайрата»Лига чемпионов УЕФАЮрий Рабыко: «Я просто выбивал мяч…»

Сергій Журба: «З «Ураганом» романтичного футзалу буде мінімум»

Універсал ФК «ХІТ» Сергій Журба розповів прес-службі київського клубу про нещодавні матчі збірної України, чого не вистачило у фіналі Кубку України 2020/2021, та як команда готується до півфінального протистояння Екстра-ліги проти «Урагану»:

– Сергій, ще раз привітаємо нашу збірну з виходом на ЄВРО-2022, як оцінюєш виступ проти Данії. По ТВ здалося, що грали якось натужно.
– Дякую, за привітання. Взагалі – ми зробили велику справу, яку повинні були зробити ще раніше, а саме – вийти на чемпіонат Європи. Але на жаль, з хорватами цього зробити не вдалося, хоча ми налаштовувалися вирішити це завдання саме з хорватами. І всій нашій команді було важливо зібратися, на рівні зіграти дві гри з данцями, і одну з албанцями. Албанці не прилетіли через свої особисті причини, в принципі вже не важливо. Натужно? Ну, можливо. Але зараз всі європейські команди навчилися більш-менш грати у футзал, і Данія не виключення. Вони на початку матчу якось просто нам забивали м’ячі, хоча ми надалі зуміли переломити хід гри, і доводили справу до розгрому. Тим не менш, данці показали себе міцною командою, а простих суперників на міжнародному рівні, як ми знаємо, не буває.
 
– Можливо, у матчах з Данією не вистачало нашого стовпа Миколи Білоцерківця?
– Ну, так. Більшою мірою це стосується четвірки «Продексіму». У нас є в команді хлопці, які здатні замінити Миколу. Але якщо визнати, що не все виходило у хлопців з Херсону у цих матчах, то можна зробити висновок, що Білоцерківця і їм не вистачало для повної гармонії, та і, напевно, всій збірній.
 
– Як тобі нова система відбору на ЄВРО – «виїзд-вдома»?
– Цікаво. Дуже цікаво! На превеликий жаль матчі проходили без вболівальників, а так було б набагато цікавіше. Їдеш у іншу країну – там фанати створюють атмосферу, граєш вдома – тут вболівальники вже підтримують нас. Плюс мені ця система подобається через те, що турнір проходить певний час, на дистанції. І щоб потрапляти у збірну, тобі потрібно постійно бути у тонусі. Постійно доводити, що ти наразі на такому рівні, щоб викликатися до національної команди. І постійно на дистанції ти повинен тримати форму, щоб приїжджати у збірну і давати результат, потім вирішувати завдання у клубі, а потім знову повертатися у збірну. А раніше був один відбірний турнір – зіграли три матчі за умовні чотири дні, і «до побачення». Тому, у новому форматі вже інше футзальне життя.

– А не буде проблемою, що фінальний турнір майже за рік?
– Не думаю. Зараз команди дограватиме сезон, влітку буде невеличка відпустка, потім будуть збори, підготовка до нового сезону. На початку осені вже розпочнеться новий чемпіонат, і паралельно будуть вікна на збори та контрольні ігри збірних команд, тож до зими ми вийдемо на фінішну пряму у підготовці до чемпіонату Європи. Тут не бачу проблеми.
 
Добре. Тепер від приємного перейдемо до не дуже приємного. Чого «ХІТу» глобально не вистачило у фіналі Кубку України 2020/2021 проти «Продексіма»?
– Глобально – не вийшло виграти трофей. Якщо у деталях, то грали досить непогано. А ось пропускали, можна сказати, необов’язкові голи. Ми створили дуже багато гольових моментів, і це проти чинного чемпіона країни. Проте, у нас у таких матчах часто не виходить реалізовувати свої нагоди. Завжди важко виграти, коли слабка реалізація.
 
– Була якась епідемія – майже всі примудрилися не реалізувати свої моменти…
– Таке буває. Я не скажу, що був якийсь тиск на нас. По-перше, голкіпер «Продексіма» Кирило Ципун здорово зіграв, у багатьох моментах виручав, тягнув. І коли не йде у вирішальній грі, не залітає, воротар тягне - наступає момент нервів, коли просто не йде.
 
–  «ХІТ» вже сфокусувався на півфінальній серії плей-офф проти «Урагану», яка стартує 17 квітня. Як готується наша команда?
– Стандартна підготовка до такого рівня матчів. Ми за тією ж схемою готувалися і до чвертьфінальної серії проти «ІнБев». Але тут інша команда, інші ігрові моменти. І ми вносимо поправку на стиль «Урагану», на їхні нюанси. Тренерський штаб підготував багато відео-матеріалів, де ми ще раз аналізуємо ігрові схеми івано-франківців та їхні комбінації. Готуємося по-бойовому, адже наші матчі з «Ураганом» постійно виходять бойовими – романтичного футзалу у нас мінімум, а на перший план виходить боротьба, де все вирішують дрібниці, все «на тоненького».

– А ви з гравцями «Урагану» спілкувалися у збірній про майбутню півфінальну серію?  
– У нас у збірній гарна атмосфера, ми завжди спілкуємося на різні теми. Але конкретно про півфінал розмов не було, ми були сконцентровані на матчах проти Данії. А коли роз’їжджалися зі збірної, попрощалися і сказали: «До побачення у плей-офф на паркеті Івано-Франківська та Києва».
 
– У цьому сезоні «ХІТ» в чемпіонаті розбив «Ураган» 7:2 вдома, але поступився на виїзді 1:2 через прикрий штрафний. Зараз буде нова історія, адже будь-яка помилка може стати фатальною, а третій-четвертий матч може стати останнім.
– Так! Потрібно виходити на кожен матч з настроєм, що кожна гра остання і здобувати результат. Буде непроста серія, як було непросто виграти фінал Кубку. Але там один матч, хоча і вирішальний, а у плей-офф потрібно здобути три перемоги швидше, аніж суперник. Тут потрібно в кожній грі починати з чистого аркушу паперу, віддаватися повністю грі і здобувати перепустку у фінал Екстра-ліги.
 
– Що буде найважливішим у цій серії?
–  «ХІТ» може переграти «Ураган» за рахунок згуртованості команди, всіх хлопців. За рахунок організації гри, уваги на майданчику. А головне – потрібна висока реалізація створених моментів.
 
Джерело –
Лев Галушко, прес-служба ФК «ХІТ»

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.