ТурнирыМеждународный турнир в Гомеле. День 1. Такие разные похожие матчиЭкстра-лигаЕдуард Босенко: «Максим Павлюк хотів зустрітись у першому турі або з «ХІТом», або з «Продексімом»ТурнирыМеждународный турнир в Гомеле. День 2. LIVE!Экстра-лигаОлександр Бубен: «Зараз навряд чи можна ділити суперників на зручних та незручних»ТурнирыВ Одессе стартовал Кубок на призы В.И. ВодянаЭкстра-лигаЕкстра-ліга: відбулось жеребкування календаря нового сезонуТурнирыМеждународный турнир в Гомеле. День 1. LIVE!Экстра-лигаЖеребкування календаря нового сезону Екстра-ліги. LIVE!Экстра-лигаП'ять спарингів та НТЗ: «Ураган» взяв курс на Литву і ПольщуКазахстанИгита: «Луизиньо фартовый человек, он приносит мне удачу»БеларусьБеларусь. Хроника межсезонья: и всё же без «Форте»ТурнирыТурнир в Гомеле. Представление соперников «Сокола»РоссияАлен Лович: «Очень рад вновь надеть спартаковскую форму»Сборная УкраиныОприлюднено список кандидатів до збірної на ЧС серед студентівЭкстра-лигаОфіційно: Юрій Когут – новачок «Урагану»ТурнирыМіжнародний турнір “LVIV OPEN CUP 2018”: календар змаганьСборная УкраиныИстория выступлений сборной Украины на чемпионатах мира среди студентовБразилия«Пато Футзал» – обладатель Кубка Бразилии-2018!Экстра-лигаИгорь Калинин: «Турнир в Румынии прошел на высшем уровне»ПольшаВадим Иванов: «Будем бороться за чемпионство»

Тарас Шпичка: «Нам катастрофічно не вистачає ігор міжнародного рівня»

Головний тренер жіночої збірної України з футзалу про підготовку до товариських матчів в Ірані

 


Як відомо, в 2019 році пройде перший офіційний чемпіонат Європи з футзалу серед жінок, і після відповідного рішення УЄФА щодо його проведення більшість європейських країн суттєво активізували напрямок підготовки жіночих збірних до відбіркових матчів жіночого Євро. 10 квітня головний тренер збірної України Тарас Шпичка розпочав черговий збір зі своїми підопічними, який спрямований до одразу трьох товариських матчів в столиці Ірану – два з Іраном 15 та 17 квітня і один з Таїландом 16 квітня. Всі матчі розпочнуться о 16.00 за київським часом. 

 

Про те, як іде підготовка до цих матчів, та про останні новини з табору жіночої збірної України розповів її головний тренер Тарас Шпичка.

 

- Тарас Олександрович, майже через два місяці після товариських матчів в Португалії жіноча збірна України знову зібралася разом. Після тих матчів Ви обіцяли, що коло кандидатів до збірної розшириться. Які зміни в теперішньому скликанні команди Ви могли б відмітити?

- Так, зміни є, у нас додалися два гравця. Це Альона Кирильчук та Олена Павленко. Нажаль, у нас травмувалися троє дівчат, які викликалися на цей збір. Тому в екстреному порядку я запросив ще двох футзалісток з команди «IMS-НУХТ» Оксану Холод та Аліну Бундюк. Вони всі зараз з нами на цьому зборі. Тобто, у нас є дві вимушені зміни і двоє дівчат, яких ми планово залучили до збірної.  

 

- Як би Ви оцінили фізичний стан дівчат з урахуванням того, що сезон в Україні підійшов до своєї вирішальної фази?

- Фізичний стан у дівчат непоганий. Зараз дійсно прийшов час відповідальних матчів, тому помітно, що дівчата в непоганій фізичній формі. Їхній фізичний стан мене задовольняє, і в ньому зручніше працювати.

 

- У жіночих збірних нема такого поняття, як офіційне вікно для товариських матчів. Тож, чи були якісь труднощі з викликом до збірної нашого єдиного легіонера Юлії Форсюк?

- Іспанський клуб поставився до її виклику з порозумінням, тому складнощів не було. Хотілося б клубу «Бурела» за це подякувати. В Іспанії зараз у самому розпалі чемпіонат, але у «Бурели» за календарем гра з командою з нижньої частини турнірної таблиці. Можливо, і це вплинуло на рішення керівництва клубу.

 

- Базовий клуб збірної, київський «IMS-НУХТ», нещодавно приймав участь в представницькому турнірі в Нідерландах, фактично клубному чемпіонаті Європи, де посів п’яте місце. Чи є якісь ознаки того, що відстань між нашими кращими футзалістками та їхніми європейськими суперницями скорочується?

- З точки зору результату він був незадовільним. Але по грі ми виглядали непогано і прагнули нав’язувати суперницям свою гру. І навіть у грі з іспанським «Атлетіко Навалькарнеро», який вважається однією з найкращих команд світу, у нас було достатньо гольових моментів, але ми свої моменти не реалізували, а клас іспанських футзалісток в реалізації гольових моментів виявився вищим. Тому такий рахунок на табло.

 

Щодо гри з російським клубом, теж вважаю, що по грі ми виглядали непогано, можливо, навіть краще, ніж суперниці. Але, нажаль, нереалізація гольових моментів плюс пропущені м’ячі у порожні ворота призвели до невтішного результату.

 

Ще раз скажу, за грою ми виглядали досить непогано, але наша хвороба, як і в чоловічому футзалі, є і в жіночому – погана реалізація своїх моментів призводить до поразок. Треба більше працювати. Є, на мою думку, і фактор психології. Нам катастрофічно не вистачає ігор такого рівня. Все ж таки чемпіонати Іспанії, Португалії, Італії, тієї ж Росії вищий за напругою, за кількістю таких напружених матчів. Нажаль, у нас не такий сильний чемпіонат, і нам таких ігор не вистачає.

 

- Ближче до поточного збору – в якому режимі працюють дівчата напередодні вильоту до Тегерану?

- В середу та четвер працюємо в режимі дворазових тренувань, у п’ятницю буде одне тренування. Того ж дня ввечері вилітаємо до Тегерану. Дістанемося до столиці Ірану вночі, а на суботу у нас заплановане одне тренування.

 

- Які побутові умови дівчат на цьому зборі – мешкання, харчування?

- Все на хорошому рівні. Ми мешкаємо на тій же базі, де і була чоловіча футзальна збірна, коли вона готувалася до чемпіонату Європи. Якісне харчування, комфортні побутові умови, дякуємо керівництві Асоціації футзалу України. Дівчата зосереджені тільки на підготовці до матчів.   

 

- В попередньому списку були названі 17 футзалісток, які викликані на збір. В якому складі зараз працювала команда і в якому вирушить до Ірану?

- В нашому складі буде 16 футзалісток. Враховуючи, що в Тегерані ми проведемо три матчі, буде можливість всім надати достатньо ігрового часу, і три матчі за три дні не будуть для дівчат надмірним навантаженням. 

 

- Збірна Ірану має регулярний графік міжнародних матчів. Два місяці тому іранки грали 2 товариських матчі з Росією. Чи є у Вас детальна інформація щодо гри майбутніх наших суперниць?

- У нас є інформація про суперниць, є відео їхніх матчів. Збірна Ірану – технічна, швидка команда. Певною мірою чимось схожа на чоловічу іранську збірну, яка є серед найкращих в світі. З ними буде дуже цікаво зіграти. Жіноча збірна Ірану є діючим чемпіоном Азії, цей титул іранки здобули в 2015 році. Є інформація, що на початку травня в Азії пройде черговий чемпіонат цього континенту, тож, матчі з Україною для іранок один із завершальних етапів підготовки до чемпіонату, на якому вони будуть серед фаворитів.

 

- Цей виїзд до Тегерану має дещо незвичний формат – між двома матчами з Іраном буде ще й гра з Таїландом. Як виник такий варіант, і що відомо Вам про цього суперника?

- Такий варіант нам запропонувала іранська сторона. Спочатку планувалося, що у нас буде гра з Іраном, потім день відпочинку, а потім друга гра. Пізніше виник варіант, щоб на другий день зіграти з Таїландом. Не можу точно сказати, яким чином ця збірна опиниться в Ірані, але нам цей матч буде корисним. Ми їдемо за ігровою практикою, вона нам зараз дуже потрібна, треба якомога більше грати, тому природньо, що ми погодилися на цю пропозицію. Чим більше ігор ми зіграємо, тим краще. Вже після цього вдалося знайти інформацію, що збірна Таїланду – бронзовий призер чемпіонату Азії 2015 року, а травневий чемпіонат пройде саме в Таїланді. Напевне, до домашньої континентальної першості ця збірна веде серйозну підготовку, тож, і для них спаринг з нами буде цікавим та корисним.

Джерело - futsal.com.ua

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.