БеларусьБеларусь. 2 тур. За себя и за братаБеларусьМихаил Грицына: «Гастро-тур – да, алко – нет!»ВетераныЮрий Надточий и Сергей Буймов: «Мы всегда болеем друг за друга»РоссияРоссия. Суперлига. 3 тур. LIVE!Экстра-лигаЭкстра-лига-2018/19. Тур 1. «Дети капитана Ковальчика» громят «ИнБев/НПУ»Женский футзалКазахстан – Україна – 0:7. Післямова + ВІДЕО ИспанияИспания. Лучшие голы сезона-2017/18. РикардиньоЭкстра-лигаЭкстра-лига-2018/19. Тур 1. LIVE!Женский футзалЧемпіонат Європи серед жінок. Стали відомі всі учасники «Фіналу чотирьох»ВетераныАлександр Карнаушенко: «От полуфинала «Черное море» – «Шахтер» получил огромное удовольствие»Женский футзалЄвро-2019 з футзалу серед жіночих команд: Україна розгромила Казахстан і здобула путівку на ЄвроВетераныИгорь Ментюков: «Во время таких турниров чувствуешь себя молодым»Женский футзалЄвро-2019 серед жінок. Основний раунд. День 3. LIVE!ВетераныВетераны. День 4. ФиналыЖенский футзалЧемпіонат Європи серед жінок. Основний раунд. Казахстан – Україна. АнонсПольшаПольша. Экстракласа. 1 тур. АнонсЭкстра-лигаЄвгеній Смоловик: "Готуємося до гри з "Соколом" в штатному режимі"РоссияАлександр Астафьев: «Задача – выйти в плей-офф»ЛьвовВолодимир Котович: Мрію зіграти за «Галицьку здобу» в Екстра-ЛізіКиевПрограмма кандидата на должность Председателя Федерации футзала города Киева

Троє українців здобули Кубок Німеччини

Наші співвітчизники тріумфували у Кубку Німеччини


Свого часу ми вам вже розповідали, що у минулому сезоні команда «VfL 05» (Гоенштайн-Ернстталь) підсилена українським десантом програла у фіналі Кубку Німеччини. Як виявилося, історія мала своє продовження, причому зі щасливим кінцем.

Про ритмічний календар у німецькому футзалі ще не знають, а тому сезон 2017/18 у Кубку розпочався ще 13 травня минулого року. Такий ранній його початок дозволив в декількох стартових матчах зіграти і майбутнім героям екстра-лігових баталій – Євгену Смоловику і Микиті Тменову, які згодом опинилися в київському «ХІТі». Загалом регіональний етап для команди з 15-тисячного містечка виявився напрочуд вдалим і легким – 17 перемог і лише 1 поразка, забиті-пропущені 206-31, а різниця м’ячів - фантастичні +175. «VfL 05» набрав 51 очко, а їхні переслідувачі з «Пройсен» набрали 46 очок. Причому саме цьому клубу і вдалося завдати найбільш українській команді Німеччини єдиної поразки з рахунком 4:6, втім, той матч був останнім і нічого не вирішував, а у першому колі «VfL 05» переміг - 7:2.

Що ж до показників наших співвітчизників у регіональному етапі, то вони такі: Микита Тменов (2 матчі/5 голів), Євген Смоловик (2/4), Юрій Щериця (4/12), Юрій Мельник (14/11), Сергій Шаровара (16/6), Дмитро Тосіч (8/8). Перед стартом плей-оф Сергій Шаровара отримав травму і не зміг допомогти команді у вирішальних матчах, Дмитро Тосіч грав у чвертьфіналі і півфіналі, а Юрій Мельник провів усі вирішальні матчі і відігравав там одну з важливих ролей.
 

У 1/4 фіналу наші герої обіграли «Зенештад» 3:0 (один гол на рахунку Мельника), а у 1/2 фіналу - титулованих гамбургзьких «Пантер» (чотириразовий володар Кубка) з рахунком 5:2.

На фінальному матчі були присутні 1027 глядачів і він їх анітрохи не розчарував. «VfL 05» довелося зійтися у двобої з «Футзал пантерс»» із Кельна. По ходу другого тайму «VfL 05» поступався 2:5 і тренер «червоних» Петро Шаталін за 9 хвилин до кінця випустив «літаючого воротаря». Майже одразу після цього забили Мельник і Олівейра, а на 35-й хвилині Юрій оформив дубль і перевів гру в овертайм! А у другому овертаймі за 2,5 хвилини до його завершення Міхал Салак забив переможний м’яч – 6:5. Юрій Мельник, до речі, ще й вилучення для суперника у першому таймі заробив. Фантастичний матч і вражаючий камбек! Огляд матчу можна подивитися тут.   
 

Вітаємо із завоюванням Кубка Німеччини Юрія Мельника, Дмитра Тосіча і Сергія Шаровару! Нагадаємо, що перемога у цьому турніру дає право «VfL 05» у наступному сезоні представляти Німеччину у Лізі чемпіонів.

Що ж до загальнонаціональної футзальної ліги, то наші німецькі колеги пишуть, що вона стартує з сезону 2020/2021. А ми зі свого боку продовжуватимемо спостерігати за розвитком футзалу у Німеччині.

Ну і наостанок невелике інтерв’ю зі свіжоспеченим володарем Кубка Німеччини Юрієм Мельником.
 

 Скільки ви з Дмитром Тосічем провели часу у команді?
 Я пропустив пару матчів на регіональному етапі, та й то через те, що треба дотримуватися міграційного контролю (90 днів на півроку). Моїм основним завданням було навести порядок в захисній лінії, оскільки склад команди змінився на 70%. Дмитро на регіональному етапі грав і забивав, але в одному з матчів отримав струс мозку. Після відновлення на одному з тренувань він вдруге отримав струс мозку… В плей-оф трошки пограв.

 Хто з команд-суперників запам’ятався?
 На регіональному етапі у наші зоні Північний-Схід є 2-3 команди хорошого рівня, одній з яких ми і програли єдину гру у сезоні. Матчі з іншими командами можна вважати прохідними. 

 Чи відбулися у цьому сезоні в німецькому футзалі якісь організаційні зміни? І чи змінився сам рівень футзалу?
 В організації самого Кубку істотних змін не відбулося. Однак сам рівень футзалу трохи зріс, оскільки у турнірі грають турки і балканці, а вони мають хороші технічні навички і не поступаються за грою у захисті. Ще граючи там у футбол, можу сказати, що весь німецький футбол є важким, тому що там йде боротьба від першої до останньої хвилини. Наприклад, вигравали у «Пройсен» в «регіоналі» 3:0, а у підсумку програли. А в фіналі програвали 1:3, 2:5 і все одно перемогли!

 Чи зустрічався на майданчику із якимись відомим гравцями?
 На майданчику грав проти збірників Німеччини, і скажу, що доволі непогані гравці, враховуючи, що цей вид спорту перебуває на початковій стадії розвитку в цій країні.

 Чи вивчив уже німецьку мову?
– Одним з моїх завдань на цей сезон було вивчення німецької мови, хоча б для спілкування на майданчику. І хочу сказати, що я з ним впорався - не на відмінно, але розумію відсотків 70 того, про що йде мова в роздягальні і в побуті. Хочу сказати, що це найголовніше завдання легіонерів.

 Якими побутовими умовами забезпечив клуб?
 У побуті нічого не потребував: проживання і харчування було, тренувальний процес теж, мову вчив, розвивався як особистість – дякую і на цьому (посміхається). Ще раз велике спасибі президенту клубу і всьому персоналу.

 Як тобі німці взагалі?
 Самі німці як народ дуже цікаві в принципі, як і всі народи. Є у них свої плюси і мінуси, але я вважаю, що було б правильним, приїжджаючи в чужу країну, шанувати їхню культуру і традиції. Як і в будь-якій країні там є позитивні і негативні моменти. Проте людина повинна пристосовуватися до умов життя в іншій країні.

 Чи перетиналися ще кимось із українців?
 Українців і росіян в німецькому футзалі мало, але російську мову, особливо нецензурні слова, німці вивчили (посміхається).

 Які твої подальші плани? Залишишся у команді на наступний сезон на ЛЧ?
 У планах на майбутнє в Україні нічого говорити не хочу, але бажання грати професійно є. Проте на першому місці стоїть гра за німецький клуб в Лізі чемпіонів у серпні, а там подивимося. Я ще молодий, а тому мені ще грати і грати (посміхається).
Хочу подякувати всім нашим уболівальникам, які приходили на домашні матчі і були з командою на виїзді, і окреме спасибі президенту нашого клубу за те, що все це організовує.

Андрій Гулій, futsalua.org

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.