Вторая лигаДруга ліга. Фінал. LIVEФутзал в миреИндонезия. Лучшие голы и сейвы чемпионата-2018/19КазахстанАскар Абильдаев: «Задача – выход в элитный раунд ЧМ-2020 с первого места»АматорыЧеркаський інститут пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля – чемпіон України серед підрозділів ДСНСФутзал в миреНаши за границей. Хет-трик Юлиана Горбатого и два дубля Александра БондаряБеларусьБеларусь. 25 тур. Без шансов для аутсайдеровКазахстанКака: «Каждый поход в супермаркет был для меня приключением»Первая лига Первая лига. Плей-офф. 1/4 финала. Ответные матчи. LIVE!ЛьвовскаяСтепан Середа: "Пройшовши медогляд, спортсмен полегшує життя і собі, і лікарю"Сборная УкраиныОлександр Косенко: «У вересні плануємо провести спаринги зі збірними Румунії та Грузії» Вторая лигаДруга ліга. Фінал чотирьох. 1/2 фіналу. LIVEСборная УкраиныТовариський матч. Україна​ – Хорватія – 3:0. Післямова + ВІДЕОФутзал в миреОбзоры матчей товарищеских матчей национальный сборных 9-10 апреляБеларусьБеларусь-2018/19. 24 тур. Голы украинских бомбардировСборная УкраиныУ другому матчі Україна впевнено обіграла ХорватіюЭкстра-лига«Екстра-футзал»-18/19: випуск № 25Сборная Украины19.00. Украина – Хорватия. 2 матч. LIVE!Сборная УкраиныНиколай Белоцерковец: «Во втором тайме переиграли хорватов, просто не повезло забить»Детский футзалКубок Конференцій: огляд матчів другого ігрового дняСборная УкраиныУкраїна – Хорватія. Товариський матч № 2. Анонс

У першому матчі Україна і Хорватія розписали мирову

Ми вже неодноразово казали про те, що Запоріжжя скучило за якісним футзалом, і що воно має славетні футзальні традиції.


Але у першому товариському поєдинку між збірними України аншлагу не було, хоча центральні трибуни Палацу спорту «Юність» були більш-менш заповнені.

Українці першими дали про себе знати, оскільки вони заробили небезпечний штрафний, який, щоправда, не реалізували. Трохи пізніше на ударну позицію намагався вийти Шотурма – теж безрезультатно. А от перша хорватської збірної призвела до голу. Балканці змогли відшукати біля штрафного майданчику «синьо-жовтих» Дураша. Той прийняв м’яч на «стовпа», розвернувся і пробив – 0:1 на користь «картатих».

Після цього підопічні Олександра Косенка спробували одразу відігратись, однак їх суперники грамотно грали в обороні, грамотно перекриваючи всі можливі варіанти продовження атак нашої команди. У той же час варто відзначити, що у хорватів були дуже небезпечні контратаки, внаслідок чого Литвиненко був змушений іноді вступати у гру, а подекуди і рятувати ворота «синьо-жовтих» від голу. У такому ключі гра докотилась до екватору першого тайму. Саме тоді Україна могла зрівняти рахунок, але удар від Радевича міг досягти мети. Після цього ще одну нагоду мав Разуванов. Але водночас українці, бажаючи зрівняти рахунок, іноді забували про атаку. За це їх в одному з епізодів ледь не покарав Шутон. Однак, незважаючи на те, українці все-таки більше володіли ініціативою. І це володіння ледь не призвело до голу, але Радевич не зміг замкнути належним чином простріл Шотурми. Однак, на 16-й хвилині українці все-таки досягли свого – Башкович не зміг впоратися з ударом Білоцерківця, і рахунок став рівним. Хорвати тут же пішли вперед, і двічі вони ледь не поновили своє лідерство в рахунку. Підопічні Олександра Косенка відповіли двома дальніми ударами, які, на жаль, були заблоковані. Ще в одному епізоді Королишин виводив на ударну позицію Білоцерківця, однак той не зміг прийняти м’яч належним чином.

Українці ближче до кінця першого тайму почали застосовувати високий пресинг. І це принесло свої плоди – хорвати почали помилятись. А коли «синьо-жовті» були на м’ячі, то вони намагались розтягнути хорватську оборону. Однак, до перерви підопічним Олександра Косенка так і не вдалося вийти вперед.

Після перерви Олександр Косенко зробив дві зміни у стартовій четвірці. Замість Радевича та Фаренюка з’явились Корсун та Салтанов (як показала подальша гра, це були не єдині експерименти у цій четвірці. – А. Т.). І ці двоє створили класний момент на 23-й хвилині, коли Корсун вивів Салтанова на побачення з Башковичем, але наш футзаліст не зміг переграти хорватського голкіпера. А трохи згодом Шотурма класно пробив п’яткою – м’яч прокотився поруч зі стійкою. Такі два моменти змусили хорватів трохи похвилюватись. Далі було ще цікавіше – у другій четвірці з’явились Педяш та Сорокін. Останній з цього дуету теж мав непоганий момент для взяття воріт Башковича. Хорвати відповіли виходом Шутона, однак Литвиненко ліквідував цю загрозу.

Українці намагались більше грати першим номером, але постійно нашій команді чогось не вистачало для того, щоб втілити свою перевагу в забитий м’яч. Хоча варто відзначити, що дуже хороші моменти мали Королишин, Білоцерківець, Педяш. Однак, відчувалось, що рано чи пізно цей тиск може дати свої плоди. Однак, пройшла середина другого тайму, а рахунок, як і раніше, був 1:1. Бувало і таке, що хорвати несподівано переходили до атаки, але, на щастя, їм не вдавалося змусити Литвиненка капітулювати. Проте, це все-таки було не так часто, як хотілося б хорватам. А от українці все-таки намагались завершити кожну свою атаку акцентованим ударом по воротах Башковича. Зокрема, на 37-й хвилині могли відзначитися спочатку Шотурма, а потім Салтанов, однак їх удари не принесли бажаного результату, оскільки хорвати в цих епізодах змогли відзахищатись.

Коли пішла остання хвилина, Олександр Косенко взяв тайм-аут. Після нього українці спробували піти на останній штурм. Однак, вирвати перемогу «синьо-жовтим» так і не вдалося. Що ж, це перший з двох товариських поєдинків проти збірної Хорватії. Сподіваємось, що у другій грі наша збірна все-таки порадує запорізьких вболівальників перемогою.

Товариський матч № 1
Україна – Хорватія – 1:1
Голи:
Білоцерківець (16) – Дураш (2)
Україна: Литвиненко – Микитюк, Шотурма, Радевич, Фаренюк – Журба, Білоцерківець, Королишин, Разуванов – Корсун, Салтанов, Д. Сорокін, Педяш
Хорватія: Башкович – Мартінац, Перішич, Дураш, Хорват – Каньюх, Шутон, Гудашич, Чекол – Юрліна, Матай

Джерело - Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: Сергій ЛЕВИЦЬКИЙ 
 

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.