ПольшаПольша. Экстракласа. 21 тур. Чемпион громит вице-чемпиона, «Погонь» уступает домаДетский футзалШкільна футзальна ліга України: визначився представник від ЧернігівщиниЭкстра-лигаИндивидуальная статистика игроков «ХИТа» после завершения первого этапа Экстра-лигиСборная УкраиныВіталій Одегов: «Команда мала мотивацію та моральний дух, і було дуже приємно вибороти путівку на Євро» КазахстанМалик Имамурзин: "Прервали гегемонию «Кайрата»"Лига чемпионов УЕФАКак «Кайрат» проявит себя в Лиге чемпионов?Чемпионат ЕвропыВіталій Одєгов: «Хлопці і тренерський штаб мали відчуття добре виконаної роботи»ИталияИталия. Серия А. 20 тур. ВидеообзорыИспанияИспания-2018/19. Лучшие голы, комбинации и сейвы 27-го тураПортугалия«Спортинг» – обладатель Кубка Португалии-2019!БеларусьБеларусь. 23 тур. Спасительный гол Андрея ЧерниенкоПервая лига Сергій Степаненко – найкращий гравець березня у Першій лізіЭкстра-лигаВолодимир Кардаш – найкращий гравець березня в Екстра-лізіАматоры«Ника» – обладатель Кубка городов-2019!БеларусьТарас Королишин: «Вірю, що ще випаде шанс поборотися за вихід у фінал чотирьох Ліги чемпіонів»РоссияРоссия. Суперлига. 16 тур. LIVE!Кубок УкраиныКубок Украины-2018/19. Финал четырех. Лучшие голы, комбинации и сейвыЧемпионат ЕвропыЕВРО-19 (U-19). Итоги Основного раунда квалификацииКубок УкраиныИгорь Колыхаев: «Доведем поставленные цели и задачи, которые я ставил в начале сезона, до логического завершения»Кубок Украины«Ураган» - володар Кубка України

Віталій Одєгов: «Хлопці і тренерський штаб мали відчуття добре виконаної роботи»

Головний тренер юнацької збірної України (U-19) Віталій Одєгов підбив підсумки виступу команди в Основному раунді Євро-2019 та розповів про плани її підготовки до фінальної частини турніру.

– Віталію Олексійовичу, скажіть, які емоції були у команди після виходу до фінальної частини юнацького Євро-2019?
– Про це ми дізналися фактично після фінального свистка нашого протистояння зі збірною Румунії, адже не вірилося, що македонці зможуть нав’язати боротьбу бельгійцям. Зрештою, так воно і сталося. Хлопці і тренерський штаб мали відчуття добре виконаної роботи. Безперечно, всі щасливі, що у вересні збірна України зіграє у Латвії.

– Які головні складники такого успішного результату?
– На перше місце я б поставив організацію підготовки нашої команди. Маю на увазі ту увагу, яка відводилася нашій команді від Асоціації футзалу України та безпосередньо Сергія Владика як президента. Для нашої збірної було зроблено все на найвищому рівні. Протягом двох років ми провели чималу кількість товариських матчів. Цей аспект є надзвичайно важливим, адже саме такі зустрічі сформували у хлопцях досвід та психологічну впевненість. Також би відзначив відповідальне ставлення гравців до кожного з матчів. Всі ці аспекти й принесли такий підсумковий результат.

– Наскільки важко далися команді таких два важких поєдинки, які вони провели протягом нетривалого часового відтинку?
– З фізичної точки зору всі впоралися. Якщо б підсумок третьої зустрічі щось вирішував – впевнений, що у хлопців вистачило б як сил, так і емоцій. Не можу сказати, що команда здобула ці звитяги з останніх сил.

– Два матчі, які забезпечили команді вихід до наступної стадії завершилися з мінімальною перевагою нашої збірної. Як вважаєте, який з них був складнішим: з бельгійцями – коли було потрібно наздоганяти суперника або ж з румунами – коли хлопці мали втримати перевагу?
– Однозначно, перший матч був найскладнішим. Такий висновок можна зробити зважаючи на суперника та певну психологічну напругу з якою довелося зіштовхнутися нашій команді. У цій зустрічі нам довелося два рази наздоганяти суперника і наприкінці хлопці зуміли забити переможний м’яч. Зі збірною Румунії зустріч розвивалася зовсім іншим чином. Ми домінували протягом майже усього поєдинку, заслужено були попереду і моментів суперник майже не створював. За 10 хвилин до завершення вони пішли з п’ятим польовим і реалізували майже всі свої нагоди. Натомість, наша команда кілька разів могла забити вшосте і перевести гру у більш спокійне русло. Останні хвилини були дуже важкими з психологічної точки зору, але перемога лишилася за ними. Загалом, можу відзначити, що збірна Бельгії є сильнішою, ніж Румунія.

– У поєдинку з Північною Македонією, який нічого не вирішував з турнірної точки зору, Ви вдалися до експериментів зі складом. Як оціните його підсумок?
– Загалом, перемогли з переконливою перевагою. Суперник в останній день турніру, напевно, був більш мотивованим, ніж до того. Все ж, проводячи матчі вдома команда прагнула зачепитися за останню нагоду, аби здобути залікові очки у турнірній таблиці. Нашій збірній було складніше у цьому плані, адже ми вже перебували у статусі команди, яка вийшла до фінальної частини Євро-2019. Зібратися хлопцям було важкувато. Тренерський штаб намагався донести до них, що вони мають налаштуватися на цей поєдинок як на попередні та віддаватися на максимум. Однак, все одно, в їхньому віці ще складно бути мобілізованим на 100%. Перший тайм цієї зустрічі вийшов дуже складним. Це видно і за результатом, і за якістю гри.

Фактично від початку матчу ми поступалися у рахунку і на перерву пішли за переваги всього в один м’яч. Однак, після відпочинку команда зуміла заспокоїтися і створила для себе більш вагомий гандикап. Також ми спробували відпрацювати гру з п’ятим польовим. Команда за допомогою штучної більшості намагалася забрати м’яч під свій контроль, щоб суперник прагнув його відібрати завдяки пресингу. Натомість, вони просто оборонялися, хоча їм було потрібно цей м’яч відбирати. Нам довелося грати вп’ятьох у позиційних атаках, тобто орієнтуватися на взяття воріт. Тож, відпрацювати всі заплановані компоненти не вийшло.

– Вже визначилися усі учасники фінальної частини Євро-2019. Чи були для вас якісь несподіванки? З ким серед них хотілося б зіграти?
– Так, я не очікував, що до фінальної стадії кваліфікуються поляки, які здолали французів у боротьбі за першу сходинку. Також, не надто вірилося, що пройде далі збірна Нідерландів. Щодо інших – то такий результат є цілком прогнозованим. У фінальній частині змагань хотілося б зіграти зі збірними Іспанії та Португалії на більш пізніх стадіях. З цими командами ми б залюбки провели товариські матчі, щоб набратися досвіду за результатами протистоянь з такими з суперниками дуже високого рівня.

 Як юнацька збірна готуватиметься до фінальної частини Євро-2019?
– До початку відпустки ми плануємо провести декілька спарингів та навчально-тренувальних зборів. Після відпочинку у серпні візьмемо участь в одному з турнірів під час якого зіграємо чотири матчі. У вересні маємо на меті провести збір безпосередньо перед вильотом до Риги.


Прес-служба Асоціації футзалу України

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.