ЛьвовІгор Воробій: «Мій девіз простий: або ти виходиш на майданчик і б’єшся за результат, або взагалі не виходиш»ХмельницкийПреміум-ліга: «Динамо-ГУНП» та «Хмельницькі делікатеси» зустрінуться у фіналі Кубку (+ відео)Экстра-лигаКадрові зміни у "ХІТі"Экстра-лигаСуперкубок Украины 2017, скорее всего, не состоитсяФестивальВалентин Бондарь: "Задача максимум – выиграть Odessa Open Cup"ЛьвовскаяГранд-ліга Львова: «Галицька Здоба» - поза конкуренцією (+ відео)Экстра-лига«Продэксим» приступил к учебно-тренировочному сбору в ЧерноморскеЭкстра-лигаМФК «Кардинал-Рівне» розпочав підготовку до нового сезонуЛьвовМикола Лук’янченко: «Асоціація футзалу Львівщини отримала друге диханняСборная УкраиныВіталій Одєгов: «Для молодіжної та юнацької збірних сезон можна вважати вдалим» Экстра-лигаРоман Ковальчик: “Працюємо над силою та витривалістю” (+ відео)Экстра-лигаВалерій Легчанов: «Шукаємо ще одного хорошого гравця»ХарьковскаяЛучшие голы 4-го тура 13-го Кубка ХарьковаЭкстра-лигаІгор Москвичов: «23-25 серпня поїдемо на товариські ігри у Дьйор»Василь Симонов: «Головні змагання у наших дитячо-юнацьких збірних ще попереду»Экстра-лигаЯк тренується львівська "Енергія" розповіли журналісти 24-го телеканалуДетиАФУ вперше проведе чемпіонат Дитячо-юнацької футзальної Екстра-лігиФестивальКалендарь матчей ODESSA OPEN CUP 2017Экстра-лигаИгорь Колыхаев: «Футзал — это постоянный драйв и для игроков, и для зрителей»Экстра-лигаСергій Піддубний: «З нами зараз тренується п’ять воротарів»

Василь Симонов: «Головні змагання у наших дитячо-юнацьких збірних ще попереду»

Це літнє міжсезоння здебільшого присвячене дитячо-юнацькому футзалу. Воно і не дивно. Ще нещодавно чотири дитячо-юнацькі збірні України вдало виступили на турнірі «Montesilvano Futsal Cup», який проходив у Італії. Про підсумки виступів наших команд у Монтесілвано та про підсумки минулого сезону, а також про плани на майбутній сезон в інтерв’ю прес-службі Асоціації футзалу України розповів член Комітету дитячо-юнацького футзалу АФУ Василь Михайлович Симонов.
 

- Василь Михайлович, перш за все, дозвольте Вас привітати з успішним виступом наших дитячо-юнацьких збірних України. Чи очікували такого результату? Що вдалося нашим командам, і що – не дуже?
- Ми вперше поїхали в Італію на цей представницький турнір. До того ми свого часу їздили в Іспанію. Задача в нас була – подивитись рівень наших збірних на фоні іспанських та італійських команд. Вважаю виступ збірних успішним, бо всі команди у призерах. Все сподобалось. Особливо сподобалась наша збірна U-13. Інші збірні також виступили на рівні.

- Чи немає такого відчуття, що від нашої найстаршої команди – збірної U-17, у якої восени буде відбір на Юнацьку Олімпіаду, очікували чогось більшого, ніж підсумкове третє місце?
- Одразу скажу, що складно було чогось очікувати від цієї команди. У нас 2001 рік народження був провальним. По 2000 року народження раніше у нас гегемоном був горлівський «Стірол», який, на жаль, через всім відомі обставини не може виступати у всеукраїнських змаганнях. Також провідною командою там вважалась ДЮСШ з Вугледару. Цих команд зараз немає, тому базувались на основі «Урагану» та «Сокола». На жаль, «Сокіл» не відрядив своїх гравців, тому базовим клубом був «Ураган». Решта – це команди, які брали участь у чемпіонаті та Кубку України у минулому сезоні. Тобто, одразу було зрозуміло, що команда «сира». Тут треба ще багато працювати як в індивідуальному плані, так і у тактичному. Тому, високих очікувань не було. Протягом турніру команда додавала, особливо у командних діях, у тактиці. Третє місце – хороший результат, хоча могли у півфіналі виграти у «Мовістар Інтера». Вигравали 2:0, довели матч до пенальті. Цей турнір був перевіркою для збірної U-17, головні змагання у неї – відбір на Юнацьку Олімпіаду – ще попереду. Так само як і чемпіонат Європи U-19 за два роки.

- Що Ви можете сказати про виступ команди «Майстер м’яча», яка виступала у віковій категорії «U-11», але зіграла не дуже вдало, вигравши лише один матч?
- «Майстер м’яча» - це команда, яка спеціалізується на футболі. Ситуація була така: у нас було чотири збірних та одна – клубна. «Майстер м’яча» виявив бажання зіграти на турнірі. Ми не були проти. Це тоді було простіше по фінансах для збірної U-9. Знаю, що не всі найсильніші гравці поїхали у цієї команди. Трагедії з цього виступу харків’ян ніхто не робить.

- Чому не вдалося зібрати збірну України U-11?
- Спочатку ми планували три збірних: U-17, U-15 та U-13. Збірну U-9 ми спочатку також не планували. А після того, як у Харкові пройшла Першість України (U-9), ми поговорили з тренерами та створили збірну, призначили тренерів. А щодо збірної U-11, то у нас не вистачило часу на її створення.

- Що найцікавіше – перемоги на турнірі в Італії здобули збірні в тих вікових категоріях, у яких проходив «Кубок Конференцій». Чи можна сказати, що цей турнір став підґрунтям для того, щоб створити дві такі сильні збірні?
- Я вважаю, що так. «Кубок Конференцій» зіграв позитивну роль. Це був своєрідний поштовх у цьому напрямку. Зібрались найсильніші гравці, відчули атмосферу серйозних змагань, тренери мали можливість зібрати найдостойніших футзалістів. Цей турнір дуже сильно допоміг, тому невипадково збірні U-15 та U-13 виграли турніри у своїх вікових категоріях.

- Чи є надія на те, що наступного сезону «Кубок Конференцій» відбудеться не тільки у категоріях «U-15» та «U-13», а і в інших категоріях, у яких проходить чемпіонат України?
- У минулому сезоні нам пощастило в тому плані, що у Києві виступала національна збірна України, тому була можливість провести турнір у Палаці спорту. Цьогоріч планується провести «Кубок Конференцій» у категоріях «U-13», «U-15» та «U-17». Але тепер вже не у Києві. Є плани провести ці змагання у травні. Також у нас цього сезону планується дитячо-юнацька Екстра-ліга. Щодо ігрової схеми, то плануються ті ж самі Конференції, що і минулого сезону, з тими ж самими областями. Будемо продовжувати, бо це – потрібна справа в плані розвитку інституту збірних України.

- Як раз хотілося б детальніше поговорити про створення дитячо-юнацької Екстра-ліги. Про це вже йдуть розмови. Що будуть з себе уявляти ці змагання?
- Спочатку планувалось три вікових категорії: «U-17», «U-15» та «U-13», щоб був клубний принцип. Але команди до цього ще не готові. Тому, перший сезон проведемо, так би мовити, за спрощеними правилами. Там теж є свої суперечки. Як раз 21 липня буде засідання Комітету, і там буде це питання обговорюватись. Наразі є такий момент, що клуби, у яких є команди, складені з гравців 2002 р. н., пропонують провести змагання у категорії «U-16». Інша позиція – провести у трьох вікових категоріях, як планувалося на самому початку, але не закріплюючи клубний принцип. Я вважаю, що найбільш перспективна – система з трьома віковими категоріями. Але все вирішиться на засіданні Комітету.

- За яким принципом будуть відбиратись команди для участі в дитячо-юнацькій Екстра-лізі?    
- Суто технологічно в цих змаганнях можуть брати участь від шести до десяти команд. Не більше. Будемо спочатку пропонувати найсильнішим командам, які, згідно з рейтингу Комітету, посіли високі місця. Деякі команди вже підтвердили свою участь. Ті команди, які не потраплять до Екстра-ліги, гратимуть у чемпіонаті України серед команд Вищої ліги. Там змагання відбуватимуться за зональним принципом у чотирьох Конференціях. Можливо, у нас десь буде дві Конференції замість чотирьох. Будемо намагатись робити так, щоб у Конференціях команди грали з роз’їздами. Західна Конференція точно гратиме з роз’їздами. Щодо інших – будемо їх наближати до цього. А Екстра-ліга гратиме за принципом «кожний з кожним». А у «Кубку Конференцій» гратимуть представники як Вищої ліги, так і Екстра-ліги.

- А якщо брати в цілому, то в яких вікових категоріях у наступному сезоні планується проводити чемпіонат, Першість та Кубок України?
- По Екстра-лізі все вирішиться 21 липня. Чемпіонати точно проводитимуться у категоріях «U-15», «U-13» та «U-11». У цих же категоріях, а також у «U-17» пройдуть змагання на Кубок України. Першість України буде проводитись у категоріях «U-8» та «U-9». Намагались ми цього сезону провести Першість України у категорії «U-7». Але подивились, що у цій категорії ще зарано проводити змагання.

- Кубкові змагання проходитимуть по такій же системі, що і раніше?
- Так, вони проходитимуть в одне коло протягом кількох днів. Думаю, що шістнадцять команд – це достатня кількість учасників у Кубку України.

- Чи планується у наступному сезоні участь наших команд у якихось міжнародних турнірах?
- Ми над цим не задумувались. Якщо приходять запрошення -  ми передаємо їх клубам. Знаю, що запрошували «Іллічівець», але у нього виникла накладка, оскільки в ці терміни проходили наші фінальні змагання. Спеціально турніри не розшукуємо. Якщо клуби мають можливість поїхати на міжнародний турнір, то вони їдуть. Так, наприклад, «Ураган» робить. І від цього є користь: чим більше хлопці гратимуть у таких турнірах, тим більше міжнародного досвіду в них буде.

- У цьому сезоні, на відміну від сезону 2015/2016 р. р., не проводився чемпіонат України U-19. Чи планується його проведення у новому сезоні?
- Ви пам’ятаєте, як проводився чемпіонат торік? Було чотири команди. Цьогоріч намагались провести, і Суми вже готові були приймати чемпіонат. Але знову набиралось три-чотири команди. Тому, цьогоріч вирішили не проводити. На жаль, це проблемна категорія. Клуби не приділяють їй особливої уваги. Подивимось, що буде у наступному сезоні. Плануємо проводити, а як вийде – будемо дивитись.

Джерело - Прес-служба Асоціації футзалу України 
Фото: Sport.ua

Похожие Новости

Львов
Ігор Воробій: «Мій девіз простий: або ти виходиш на майданчик і б’єшся за результат, або взагалі не виходиш»

Відомий львівський блогер, футзальний журналіст, воротар, навіть трохи тренер і просто таки людина-швейцарський ніж Ігор Воробій розповів нам про віхи своєї аматорської кар’єри, яка наповнена цікав...

Хмельницкий
Преміум-ліга: «Динамо-ГУНП» та «Хмельницькі делікатеси» зустрінуться у фіналі Кубку (+ відео)

Огляд матчів 1/2 фіналу Кубку Те, що на стадії 1/2 фіналу не залишилося слабких команд, а усі суперники гідні один одного сповна підтвердили самі матчі, які стали справжнім подарунком для ...

Экстра-лига
Кадрові зміни у "ХІТі"

За інформацією futsalua.org після минулого сезону, в якому столичний "ХІТ" не зумів здобути чемпіонство, у клубі готуються серйозні кадрові зміни.   Склад "кабельників" уже залишив Євген Юнаков...

Львовская
Гранд-ліга Львова: «Галицька Здоба» - поза конкуренцією (+ відео)

На полях спорткомплексу «Електрон» (вул. Чупринки, 130) продовжується перший чемпіонат Львова з міні-футболу, який проходить під егідою Асоціації футзалу Львівщини й відбувається за футзальними пра...

Экстра-лига
«Продэксим» приступил к учебно-тренировочному сбору в Черноморске

С сегодняшнего дня команда приступила ко второму учебно-тренировочному сбору, который проходит в Черноморске Одесской области.   В этот период спортсмены будут работать над технико-тактич...

Экстра-лига
МФК «Кардинал-Рівне» розпочав підготовку до нового сезону

МФК «Кардинал-Рівне» розпочав підготовку до нового футзального сезону. Команда зібралася у Рівному і найближчий тиждень готуватиметься у режимі дворазових тренувань на майданчику ДЮСШ-4. Крім того,...

Львов
Микола Лук’янченко: «Асоціація футзалу Львівщини отримала друге дихання

Одним з віце-президентів Асоціації футзалу Львівщини став проректор Дрогобицького педагогічного університету Микола Лук’янченко. Про свій шлях у футзалі, а також про плани уже не новій для себе пос...

Сборная Украины
Віталій Одєгов: «Для молодіжної та юнацької збірних сезон можна вважати вдалим»

У сезоні 2016/2017 р. р. відбулось дуже багато подій, пов’язаних з молодіжною та юнацькою збірними України з футзалу, які очолює Віталій Одєгов. Про підсумки сезону для цих збірних, а також про пла...

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2017 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.