Сборная УкраиныСергій Журба: «Ми намагатимемося швидше рухати м’яч, контролювати гру й демонструвати швидкісний футзал»Футзал в миреОтбор к Евро-2022. Казахстан – Беларусь 5:2. Послесловие: Кака, Лео, Игита, СавинцевКиевМаксим Войток: ​«Футзал и пляжный футбол дополняют друг друга»ИталияИталия-2020/21. Лучшие голы и сейвы 22-го тураФутзал в миреМарокко дважды сыграет с АргентинойЭкстра-лигаДмитрий Шувалов: ​«Шесть команд чемпионата Киева могли бы играть на нормальном уровне в Экстра-лиге»ИспанияКубок Испании-2021: все участники определеныСборная УкраиныВідбір до Євро-2022. Хорватія – Україна. АнонсЧемпионат мираКубок світу ФІФА: порівняння футзального і футбольногоСборная УкраиныВалерій Легчанов здав позитивний тест на коронавірус перед від'їздом до ХорватіїЭкстра-лигаЮнаков, Доманський і Почебут залишили «ДЕ Трейдинг»Сборная УкраиныОлександр Косенко: ​«Хорватія добре нам відома, ми з нею частенько грали»Аргентина«Сан Лоренсо» – обладатель Суперкубка Аргентины-2021Экстра-лигаЯрослав Пєсоцький: ​«Намагатимемося усіх поставити на ноги перед іграми плей-оф Екстра-ліги проти ​«Продексіму»Бразилия​«Магнус» – обладатель Суперкубка Бразилии-2021ИталияИталия-2020/21. Тур 22. Пробуждение «Эль Дьябло» и две неудачи «Аква&Сапоне»ИспанияИспания-2020/21. Лучшие голы, комбинации и сейвы 22-го тураКазахстанКака: «Было бы классно, если бы все граждане Казахстана были такими патриотами и ответственными, как Игита»Алексей Попов: «Сейчас развитие футзала в Украине идет по любительскому сценарию. Можно выделить только «Продэксим» и «Ураган»ИспанияИспания-2020/21. Тур 22. Ничья в «эль классико» и прерванный подъем «ЭльПосо»

Юнацька збірна України завершила свій виступ на чемпіонаті Європи

Підопічні Віталія Одегова поступилися хорватським одноліткам та завершили свій шлях на Євро-2019.


Фото: УЄФА

У цій зустрічі нашій команді була потрібна лише перемога, оскільки «жовто-сині» мали гіршу різницю забитих та пропущених.

Втім, зустріч розпочалася з гострих моментів від підопічних Марінко Мавровіча. Спочатку Мудронья не зумів реалізувати вихід віч-на-віч з Гуйваном, а потім Рендіч з досить вигідною позиції пробив повз ворота.

У середині першого тайму свої нагоди зуміли створити й українці. Після удару Бєлана лише хорватські захисники зуміли вибити м'яч з лінії воріт. Натомість, за 2 хвилини наша команда вийшла вперед. Підопічним Одегова вдалося розіграти триходівку Завертаний-Нагорний-Бланк, яку Денис завершив точним ударом.

Проте, на 17-й хвилині Сучіч віддав точний пас на Хрстіча, який потужним ударом встановив рівновагу у рахунку. 

До перерви шанс вивести свою команду вперед мав Юрліна, однак, нашу збірну врятувала стійка.

Після перерви шанс оформити дубль мав Бланк, однак Чізміч перехитрив Дениса під час його виходу віч-на-віч.

На 32-ій хвилині хорвати вперше вийшли вперед. Гуйван відбив м'яч перед собою точно на Хрстіча, який не згаяв свій шанс для оформлення дублю.

Українці мали нагоди, аби наздогнати суперників під час гри у п'яти польових після дальніх ударів від того-таки Бланка та Негели, а також добивання від Бєлана. Втім, Чізміч надійно зіграв на останньому рубежі.

Натомість, Сучіч за 30 секунд до завершення зустрічі скористався відсутністю воротаря та встановив остаточний рахунок на табло. 3:1 – юнацька збірна України фінішує третьою у групі В.

Хорватія (U-19) –​ Україна (U-19) – 3:1 (1:1)
Голи:
Хрстіч (17, 32), Сучіч (40) – Бланк (13)
Попередження: Волков (16), Негела (27) – Хрстіч (17) 
Хорватія (U-19): Чізміч (к) – Сучіч, Хрстіч, Юрліна, Мудронья, Драгун, Петрушич, Рендіч, Папац, Цвішич, Радіч, Вукеліч, Мужар, Радай
Україна (U-19): Гуйван  – Завертаний (к), Бланк, Волков, Бєлан, Нагорний, Негела, Масевич, Меденець, Сенюк, Квасній, Тимців, Сорокін, Козлов

Джерело - Прес-служба Асоціації футзалу України

Турнірна таблиця

#

Команда

І

В

Н

П

М

О

1.

Іспанія

2

2

0

0

10—1

6

2.

Хорватія

3

2

0

1

9—4

6

3.

Україна

3

1

0

2

9—10

3

4.

Голландія

2

0

0

2

0—13

0


















Після програшу збірній Іспанії українським футзалістам, та й тренерському штабу, треба було з користю використати день відпочинку, щоб проаналізувати помилки та належним чином підготуватись до вирішальної гри проти хорватів. Логічно було передбачити, що у двобої з «картатими» будуть якісь зміни. І врони були. У ворота повернувся Гуйван, а у стартову четвірку повернувся Завертаний, який залікував своє ушкодження. Що стосується хорватів, то вони виставили свій бойовий квартет, який, в принципі, читався.

Хорвати показали зуби вже на 3-й хвилині, коли Мудроня змусив Гуйвана вступити у гру. Трохи пізніше непоганий момент мав Рендич, але його удар був неточним. Можна сказати, що хорвати першими увійшли у гру. Але, на щастя для українців, їх візаві не вдалося забити швидкий гол. У цей же час українській команді на початку гри чогось не вистачало попереду. До того ж, хорвати вигравали більшість єдиноборств, і це було їм на руку, адже фактично вони змушували «синьо-жовтих» грати саме в ту гру, яка є більш комфортною саме для балканців. Але трохи згодом підопічні Віталія Одегова все-таки почали придивлятись до слабких місць в обороні хорватів. І моменти біля воріт Чизмича не змусили на себе довго чекати. Зокрема хороший удар був у Бєлана. Трохи згодом від голу хорватів врятував Радич, який зміг винести м’яч з порожніх воріт, коли Чизмич не зміг вже допомогти своїй команді. Але на 13-й хвилині українцям таки вдалося відкрити рахунок. Нагорний зміг прострілити на «п’ятачок», а Бланк переправив м’яч у ворота. Цей гол мав додати підопічним Віталія Одегова позитивних емоцій. Але українцям не вдалося швидко розвинути свій успіх. Більше того – скоро хорватам вдалося зрівняти рахунок після того, як Хрстич зміг пробити з дальньої відстані, і Гуйван був безсилий допомогти «синьо-жовтим». Нічийний рахунок, в принципі, влаштовував хорватів, але попереду був ще весь другий тайм, тому ситуація на майданчику могла неодноразово змінитись.

Українці розуміли, що їм треба забивати та виходити вперед, щоб мати шанси на вихід у півфінал з другого місця. І, відповідно, вони намагались більше грати першим номером. Це підопічним Віталія Одегова вдавалось, і вони, завдяки цьому, старались вимотати хорватів. Але при цьому «синьо-жовтим» треба було забивати. І на 25-й хвилині це мав би робити Бланк, який вийшов на побачення з Чизмичем, але хорватський голкіпер залишив це рандеву за собою. Був ще один хороший момент у Негели. Олег класно пробив зі штрафного, у такому ж стилі, як і у грі проти Іспанії, але Чизмич був готовий та впорався з цим ударом. Ближче до середини другого тайму стало видно, що хорвати стали потроху підсідати фізично. І це – при тому, що українці весь матч грали в сім польових (зараз, мабуть, вже можна спитати, чому). Цим підопічним Віталія Одегова треба було скористатись…

Але сталося все інакше. На 32-й хвилині хорвати розіграли комбінацію, яка, зрештою, стала гольовою. Чизміч адресував м’яч на Мудроню, який, вигравши позицію у Завертаного, зміг відпасувати головою на Сучича, який потім хоч і не одразу, але все-таки пробив по воротах Гуйвана, і рахунок став 2:1 на користь «картатих». Такий рахунок змушував українців більш активно йти вперед, але хорвати були готові до того. Вони стали більш уважно грати в обороні, зустрічаючи «синьо-жовтих» вже в центрі майданчику та перекриваючи всі можливі зони для подальших атакувальних дій. А подекуди балканці просто грали на відбій. Однак, незважаючи на це, попереду в українців майже нічого не клеїлось. І це змусило Віталія Одегова наприкінці другого тайму йти на ризик та випускати Бланка у якості п’ятого польового. Однак, навіть розіграш зайвого гравця не давався українцям. До того ж, за 30 секунд до фінальної сирени українці пропустили третій гол після того, як Звертаний помилився при передачі, а Сучич влучив у порожні ворота.

3:1 на користь збірної Хорватії, яка тепер зіграє у півфіналі зі збірною Португалії. А для збірної України цей юніорський чемпіонат Європи, на жаль, завершився.

Хорватія (U-19) – Україна (U-19) – 3:1
Голи:
Хрстич (17, 32), Сучич (40) – Бланк (13)
Хорватія (U-19): Чизмич – Сучич, Хрстич, Юрліна, Мудроня – Рендич, Мужар, Вукелич, Цвишич – Радич
Україна (U-19): Гуйван – Бланк, Завертаний, Бєлан, Волков – Нагорний, Негела, Масевич
Попередження: Хрстич (17) – Волков (16), Негела (27)

Джерело - Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.
2019-09-11 14:43:10 Кто-то нас пытался убедить, что это ближайший резерв национальной сборной, ну-ну..

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.