Экстра-лигаСостав «Продэксима» пополнит Клаудиньо?Футзал в миреЧемпіонат Європи серед ВНЗ: команда ЧНУ ім. П. Могила завершила груповий етап перемогоюОдессаОдесса. Лига Содружества. В борьбе за «золото» – вновь интригаЭкстра-лига«Продэксим» вышел из отпускаЭкстра-лига«Ураган» розпочав підготовку до сезонуРоссияАндрей Ягода: «Подключаем к тренировкам нашу молодежь»Футзал в миреМежконтинентальный кубок-2018: жребий брошенФутзал в миреЧемпіонат Європи серед ЗВО: у ЧНУ ім. П. Могили – друга поразка ПольшаМацей Карчинский: «Система должна быть справедливой и сделана с умом» Первая лига Сергій Задорожний – головний тренер команди «Ураган-2 КФВ»Футзал в миреЧемпіонат Європи серед ЗВО: команда ЧНУ ім. П. Могили поступилась у дебютному поєдинку ИспанияИспания. Лучшие голы сезона-2017/18. Бруно Таффи и Лео СантанаЛига чемпионов УЕФАЛига чемпионов теряет еще одну командуИспанияМатч за Суперкубок Іспанії прийматиме С’юдад РеалСербияДиваней переходит в «Экономац»Экстра-лига Кращі команди України, Польщі та Білорусі зберуться на “LVIV OPEN CUP 2018”Экстра-лига«Сокіл» зіграє з чемпіонами трьох країнФутзал в миреНаші люди всюди: Іван Дєдунов – чемпіон ІзраїлюФутзал в миреНовости от FutsalMania: четвертый бразилец в «Спортинге» и пятая потеря Серии АПольшаЯнуш Шимура: «Скоро серебряный юбилей»

Максим Павлюк: «"Ураган" – це домашня команда»

Інтерв'ю з гравцем НФК «Ураган» (Івано-Франківськ) Максимом ПАВЛЮКОМ

Три голи «ураганівця» Максима Павлюка в матчах з усіма призерами чемпіонату України - «Таймом», «Шахтарем» та «Енергією» вийшли досить ефектними. Але найкращий м'яч за підсумками квітня був забитий у ворота новоспечених чемпіонів у виїзному матчі у Львові. Відверто про цей сезон «Урагану» прес-служба клубу дізнавалася у розмові з другим номером івано-франківців.

- Насамперед, дозволь тебе привітати з кращим голом квітня. Твій м'яч, забитий у ворота «Тайму», став найкращим. Загалом ти почав регулярно забивати тільки у другій частині сезону. Чому так сталося?
- Мабуть, через те, що поступово почала зігруватися наша четвірка. От і все. Раніше у нас була велика ротація складу, зараз довший час ми граємо разом вчотирьох (Павлюк, Валенко, Кулик, Пилипів). Тому гра у нас і налагодилася, пішли голи, зокрема у мене. А у міні-футболі зіграність четвірок - це велика справа.

- Якщо в іншому квартеті яскраво вираженим бомбардиром є Валентин Цвєлих, то у твоєму квартеті забити може будь-хто з гравців...
- Не тільки у нашій четвірці, як і загалом в «Урагані», може забивати кожен гравець. Це - ж міні-футбол, і немає значення, чи більше часу ти проводиш в атаці або граєш в захисті. Адже можна забити два-три голи, але команда не виграє. Так, що це не дуже принциповим.

- Як вважаєш, чого «Урагану» не вистачило у цьому сезоні для виконання поставлених завдань?
- Навіть не знаю, як відповісти на це запитання. З тією ж «Енергією» - нашим прямим конкурентом у боротьбі за «бронзу», ми провели чотири матчі і у загальній сумі не програли львів'янам. Та й загалом по грі ми мало кому програвали у нинішньому сезоні. Можливо, нам трохи завадили кадрові проблеми, коли травми «підкосили» декількох гравців. Декілька матчів ми взагалі грали в дві четвірки.

- Можливо, справа у тому, що «Ураган» загубив достатньо важливих очок там, де їх втрачати було не можна?
- Ну, це зрозуміло. У таких матчах, як з луганською «ЛТК» чи хоча б в одній грі з «ТВД» ми просто зобов'язані були перемагати. Для того, аби щось завойовувати, не можна втрачати очки з командами рівними чи нижчими за класом. А ми, на жаль, дозволяли собі таке робити. І так відбувалося не лише в цьому чемпіонаті, «Ураган» має цю проблему вже не один сезон.

- На твою думку, які матчі були найпровальнішими для «Урагану» у цьому сезоні? 
- Найприкріше було після виїзної поразки у Луганську (4:7) та домашньої від «ТВД» (0:3). У цих поєдинках, як не дивно, ми поступилися по грі, відверто не маючи ніяких шансів переламати ситуацію. А якщо б додати ці шість втрачених очок, і ситуація у турнірній таблиці могла би бути кардинально іншою. Але зараз - це вже історія...

- Як вважаєш, чи є в «Урагану» незручні суперники по вищій лізі?
- Звісно ж є! Наприклад, та ж таки «ЛТК». І це протистояння триває вже не один сезон. Змінювалися склади команд і тренери, а непоступливість луганчан залишалися. Окрім того, незручним суперником для «Урагану» також є харківський «Локомотив». Завжди поєдинки проти цих команд нам даються дуже непросто. Напевне, так вже склалося історично.

- До речі, про історію. Нарешті цього сезону «Ураган» вперше переміг «Єнакієвець» та «Шахтар», причому досить переконливо. Як гадаєш, які матчі були найкращими?
- Напевне, як раз ці дві гри проти «Єнакієвця» та «Шахтаря». Їх би точно відзначив, як кращі з кращих. До того ж, підсумкові рахунки 6:2 та 7:3 свідчать про нашу перевагу. З поміж інших... Досить здорово зіграли з «Енергією» в першому колі, перемігши їх вдома 5:2. Як не крути, тут напрошується висновок, що вдома ми і справді граємо краще, ніж на виїзді. Тож «Ураган» можна сміливо назвати домашньою командою.

- Як вважаєш, що потрібно «Урагану» в майбутньому для того, щоби нарешті завоювати один з комплектів нагород, чого від клубу чекають вже не один сезон?
- Мабуть, найперше, треба підсилення хоча б декількома гравцями. По-друге, обов'язково потрібно брати «свої» очки, адже з конкурентами ми вже більш-менш навчилися грати. Плюс стабільності у результатах - у матчах, де очки втрачати не можна і потрібно давати результат. Цього сезону, вважаю, нам трохи не пощастило, що потрапити на п'єдестал.

- Схема нинішнього чемпіонату, точніше, ситуація довкола учасників другого етапу, вийшла, напевне, однією з найскандальніших в історії…
- Погоджуюсь. До речі, якщо б у шістці грав «ТВД», то ми би мали ще три додаткові очки, адже обіграли їх на виїзді. А так, нам доведеться зіграти вже з «Єнакієвцем», якому ми за рівної гри, на жаль, програли в гостях. Якщо чесно, то такого бардаку, як в нинішньому чемпіонаті, і справді у історії українського міні-футболу ще не було.

- Якою ти, як гравець, бачиш оптимальну формулу проведення вищолігового чемпіонату України?
- Гадаю, це 12 команд-учасниць, які би зіграли між собою у чотири кола. Це - оптимальний варіант. Але в жодному разі матчі не повинні бути спареними. Тоді б не було жодних непорозумінь. А загалом переможця та призерів добре було би визначити у серії плей-офф, скажімо до двох чи трьох перемог. Однозначно, це би сподобалось вболівальникам.

- На завершення розмови, традиційно, твої побажання вболівальникам «Урагану»...
- Хочу сказати, що хто б і щось би там не писав в інтернеті, наші справжні вболівальники - це фанати з великої літери. Тому потрібно побажати їм терпіння та розуміння. Цього сезону ми їх, звісна річ, підвели - завдання на сезон не виконали. Тож у завершальних матчах нам треба хоча б якось згладити свою провину і не вдарити лицем у багнюку. Хоча четверте місце - все ж таки, крок вперед, адже для «Урагану» - це найкраще місце в історії клубу. Тим паче, що в багатьох гравців по завершенні сезону закінчуються контракти, тому потрібно перемагати у завершальних матчах, не дивлячись на турнірну таблицю.

Розмовляли Олег ЛАНЯК та Андрій МЕНІВ, НФК «Ураган»

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2017 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.