Экстра-лига«Продэксим» в первом матче межсезонья обыграл венгерский «Nyírgyulaj KSE»ТурнирыМеждународный турнир в Гомеле. День 2. LIVE!ТурнирыМеждународный турнир в Гомеле. День 1. Такие разные похожие матчиЭкстра-лигаЕдуард Босенко: «Максим Павлюк хотів зустрітись у першому турі або з «ХІТом», або з «Продексімом»Экстра-лигаОлександр Бубен: «Зараз навряд чи можна ділити суперників на зручних та незручних»ТурнирыВ Одессе стартовал Кубок на призы В.И. ВодянаЭкстра-лигаЕкстра-ліга: відбулось жеребкування календаря нового сезонуТурнирыМеждународный турнир в Гомеле. День 1. LIVE!Экстра-лигаЖеребкування календаря нового сезону Екстра-ліги. LIVE!Экстра-лигаП'ять спарингів та НТЗ: «Ураган» взяв курс на Литву і ПольщуКазахстанИгита: «Луизиньо фартовый человек, он приносит мне удачу»БеларусьБеларусь. Хроника межсезонья: и всё же без «Форте»ТурнирыТурнир в Гомеле. Представление соперников «Сокола»РоссияАлен Лович: «Очень рад вновь надеть спартаковскую форму»Сборная УкраиныОприлюднено список кандидатів до збірної на ЧС серед студентівЭкстра-лигаОфіційно: Юрій Когут – новачок «Урагану»ТурнирыМіжнародний турнір “LVIV OPEN CUP 2018”: календар змаганьСборная УкраиныИстория выступлений сборной Украины на чемпионатах мира среди студентовБразилия«Пато Футзал» – обладатель Кубка Бразилии-2018!Экстра-лигаИгорь Калинин: «Турнир в Румынии прошел на высшем уровне»

Станіслав Гончаренко: «Кардинал-Рівне» - це виклик самому собі»

Три тижні тому футзальний клуб «Кардинал-Рівне» очолив Станіслав Гончаренко

Тренер, який шість разів вигравав чемпіонат України та стільки ж перемагав у Кубку України із трьома різними клубами: столичним «Інтеркасом», львівськими «Таймом» і «Енергією». У 2001-му спеціаліст у складі тренерського штабу збірної України завоював срібну медаль чемпіонату Європи. Сьогодні Станіслав Олександрович дав перше інтерв’ю на посаді головного тренера «зелено-жовтих». Розповів про своє рішення переїхати до Рівного, підготовку до сезону та будівництво нового «Кардинала».

 Станіславе Олександровичу, після стількох титулів з «Інтеркасом», «Таймом» та «Енергією» - що спонукало Вас погодитися на пропозицію очолити «Кардинал-Рівне»?
 «Кардинал-Рівне» - це клуб, який поки що не може похвалитися якимись серйозними титулами. Але причиною мого вибору стало інше. Розумієте, тренеру завжди хочеться працювати. У мене був період роботи у Києві. Не скажу, що він не пішов мені на користь. Але настав той час, коли треба щось змінити. 

Зізнаюся, коли до мене вперше звернувся президент МФК «Кардинал-Рівне» Володимир Валявка – я відмовив. А потім – обставини змінилися. Я міг опинитися у «ХІТі», «Урагані», були інші пропозиції, але у підсумку обрав «Кардинал-Рівне». Вважаю, що це виклик самому собі. Після п’яти років роботи у Києві із аматорськими та університетськими колективами – я хочу з простої симпатичної команди зробити конкурентноздатну та сильну. 

 Яким було Ваше перше враження після переїзду до Рівного?
 Розчарування не було. Сюди я їхав, вже знаючи, що на мене чекає. Дуже важливо точно знати, що ти будеш робити і для чого. Тоді працювати комфортніше.

 Ви вже провели з командою ознайомчий збір, на який запросили також десять потенційних новачків. Які кадрові зміни чекають на «Кардинал-Рівне»?
 З-поміж гравців, яких ми запрошували на оглядини на перший ознайомчий збір – вже прийняли рішення підписати контракти із чотирма. Це Володимир Поночовний, Андрій Ардашніков, Ігор Салтанов та Ярослав Морикишка. Усіх їх я добре знаю особисто. Щодо гравців, які виступали за команду у минулому сезоні – то ми попрощалися із Михайлом Волянюком та Артемом Фаренюком. Пропустили збір також Богдан Новак (заліковує травму), Олександр Басич і Павло Концеба. Про їхню відсутність мене попередили заздалегідь і я розраховую на цих виконавців у майбутньому. Всі інші хлопці, з якими я вже познайомився особисто, мені сподобалися. Усі стараються. Працюють з максимальною самовіддачею. 

Звісно, більш чітку картину ми зможемо побачити вже на наступному зборі, під час контрольних матчів. Зараз наше завдання будувати команду і докласти максимум зусиль, аби уникнути помилок у цьому процесі.

 Чи слідкували Ви за матчами «Кардинала-Рівне» у минулих сезонах? І як зміниться філософія гри команди із приходом Станіслава Гончаренка?
 Так, я бачив багато матчів «Кардинала-Рівне». Команда демонструвала змістовну гру. Хоча, чомусь не досягала результату. Розумний, хитрий, симпатичний футзал, але не продуктивний. Як на мене, не вистачало ігрової потужності, вміння терпіти і відстоювати результат. Хочу додати у нашу гру саме ці компоненти. Робитимемо акцент на рух, працелюбність. Намагатимемося контролювати гру і м’яч. Ну і звісно, багато залежить від виконання гравцями тактичних схем і задач на гру. 

 Коли розпочнеться другий збір і в якому форматі він пройде?
 Після першого ознайомчого збору ми розпустили гравців по домівках. Всі отримали домашні завдання. Це кросова та аеробна підготовка. Я хочу довіряти хлопцям. Вони повинні відчувати певну свободу і відповідально ставитися до своїх обов’язків. Крім того, чим довше вони зараз будуть вдома, тим більшим буде їхнє бажання грати потім, упродовж сезону. 

Вдома гравці готуватимуться до 1-го серпня. Потім зберемося всі разом на другий збір. Він включатиме посилену бігову і силову підготовку, перехід на роботу з м’ячем і контрольні матчі. 

 Коли і з ким плануєте зіграти?
 Ряд контрольних матчів плануємо провести у проміжку з 16-го до 20-го серпня. Хотілося б поїхати до Польщі і зіграти з клубами Екстракляси. Якщо не вдасться домовитися – вирушимо на турнір, який пройде 15-17 серпня пройде в Одесі. Третій варіант, запасний, підготовка вдома. Тоді ми ініціюватимемо виїзди на контрольні матчі до Києва, Хмельницького, Львова. Пізніше, як і щороку – плануємо взяти участь у турнірі «Кубок Львівщини».  

 Чи плануєте запрошувати на другий збір інших потенційних новачків?
 Так. Ми вже ведемо перемовини. Запросимо двох-трьох гравців на оглядини. 

Джерело - Прес-служба МФК «Кардинал-Рівне»

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.