Экстра-лигаЭкстра-лига. Тур 2. Пента-трик Педяша и сенсация в Одессе (обновляется)Международный футзал19.30 Примера. "Хаэн" - "Катгаз Энергия". LIVE!Международный футзал19.30 Серия А. "Пескара С5" - "Футзал Чистернино". LIVE!Экстра-лигаЭкстра-лига. Тур 2. LIVE!ЕврокубкиКубок УЕФА: 27-летний арбитр из Бельгии дебютирует на играх «Продэксима»Первая лига «Ураган-2 КФВ» завершив чорноморські збори. ПідсумкиЭкстра-лигаПеред першою домашньою грою в Екстра-лізі президент ФК «ІнБев» подарував меру Житомира іменну футболкуПервая лига «Епіцентр К3» вирішив не заявлятися у Першу лігуБеларусь22.09. 18.00 ВИТЭН (Орша) - ЛИДСЕЛЬМАШ (Лида). LIVE!Экстра-лигаСергій Піддубний: "Готуємо сюрпризи для "Титана""Экстра-лига«Сокіл» - «Ураган». Передмова до матчуЮношеский футзалВідбулось жеребкування Юнацької футзальної Екстра-ліги (U-16) ВетераныГлавный принцип Александра Моргунова. Часть 1ЛьвовАндрій Задорожний: «Фуджікура» могла поборотися за золоті медаліЕврокубкиУкраїнський арбітр Ярослав Вовчок працюватиме на матчах Основного раунду Кубку УЄФА у СловаччиніОдессаОбладателем Первого Кубка Юрия Попова стал FC «PIZZA&GRILL;»!Экстра-лига«Післямова»: трактування Правил гри від Комітету арбітражу АФУ + ВІДЕОЮношеский футзал22 вересня відбудеться жеребкування Юнацької футзальної Екстра-лігиЭкстра-лигаЭкстра-лига-2017/18. Анонс 2-го тура: вспоминая "ИнтерКраз"ОдессаОдесса, Лига Содружества: итоги летнего сезона

Преміум-ліга серед ветеранів: фаворити синхронно перемагають


Огляд матчів 2-ого та 3-ого турів Преміум-ліги відкритого чемпіонату Хмельницького з футзалу серед ветеранів
Набирає обертів розіграш Преміум-ліги відкритого чемпіонату Хмельницького з футзалу серед ветеранів, організований Асоціацією міні-футболу (футзалу) Хмельницької області. Минулого вік-енду, 1-го та 2-го квітня, у обох вікових групах були зіграні матчі 2-ого та 3-ого турів, за результатами яких чітко вималювалася картина потенційних переможців та невдах змагань. Про все це далі у нашому огляді.

«Лада» - «Хлібник» - 1:6 (1:2)
Голи: Скотинянський (7) – Сендель (17, 28, 40), Сохорук (20, 31), Глас (30)

Ігровий вік-енд відкривав стартовий матч другого туру у віковій категорії «35+», в якій зустрічалися «Лада» та «Хлібник».
Початок матчу «хлібники» розпочали неймовірно потужно, і вже на перших хвилинах цілком могли доводити рахунок на табло до непристойного, однак реалізувати свої стовідсоткові нагоди не зуміли. Тричі (!) «Ладу» рятував каркас воріт, який по черзі перевірили на міцність Глас (двічі) та Сохорук, а ще двічі «бордових» відверто вибачав Сендель, який із забійних позицій в обох випадках не зумів влучити у вже фактично порожню ціль. «Лада» ж не була такою марнотратною в атаці, і фактично свій перший осмислений атакувальний випад у зустрічі завершила взяттям воріт суперника. Його автором став Скотинянський, який дальнім ударом застав зненацька Мокроцького – 1:0. Відчувши впевненість у власних силах «Лада» протягом кількох наступних хвилин могла збільшити власну перевагу у рахунку, однак той ж Скотинянський з вигідної позиції після чудового пасу від Мазура поцілив у стійку, а розкішний удар Юрка в праву «дев’ятку» у красивому стрибку перевів на кутовий Мокроцький. Відповідь «Хлібника» видалася гольовою. Сендель, «поклавши» на замасі відразу двох захисників з гострого кута пробив без шансів для Панасенкова – 1:1. Схоже, цей гол дещо надломив морально «Ладу», чим і скористався її суперник, який спіймавши кураж, вже доволі швидко переломив хід подій на свою користь. Глас чудовим пасом врозріз вивів на побачення із голкіпером Сохорука, і той зусиль партнера не змарнував – 1:2.

Невідомо, якби склалися подальші події, реалізуй «Лада» свій забійний момент в дебюті другої 20-ти хвилинки. Мазур чудовою навісною передачею вивів на ударну позицію Юрка, але той свою можливість повернути інтригу в матчі змарнував, у завершальній стадії безхитрісно пробив з кількох метрів у Мокроцького. Цей епізод значно додав концентрації «Хлібнику», який вдало пробивши відрізок з 28-ої по 31-ту хвилину зняв усі питання щодо переможця. Спочатку Сендель та Глас, по черзі змусили капітулювати Панасенкова після націлених передач від Сохорука, а невдовзі активний Сохорук оформив дубль, виявившись найспритнішим на дальній стійці після прострілу Власова – 1:5. «Хлібник» не прагнув зупинятися на досягнутому, і на останніх хвилинах масну крапку в зустрічі поставив Сендель, холоднокровно реалізувавши вихід віч-на-віч із Панасенковим – впевнена перемога «Хлібника» з рахунком 6:1, яка стає для нього вже другою на турнірі.

«Олімпік» - «Ротор» - 2:3 (0:1)
Голи: Левчук (24), Дем’янюк (39) – Подлюк (6), Крутяков (28, 37)

Продовжував програму ігрової суботи двобій між «Олімпіком» та «Ротором».
Розпочали активніше зустріч «роторці», які з перших хвилин активно намагалися загострювати ситуацію біля воріт суперника. Дива воротарської реакції продемонстрував Ковальчук, врятувавши свою команду після потужного удару Крутякова під поперечину з середньої дистанції, але і він виявився безсилим на 6-ій хвилині, коли Подлюк після скидки від Стасюка холоднокровно пробив з розвороту у ліву «шістку» - 0:1. Надалі гра поступово перейшла у русло в’язкої позиційної боротьби, в якій обидва суперники виглядали із перемінним успіхом. «Олімпік» запам’ятався підступним ударом з досить гострого кута у виконанні Олександра Залевського, який не без проблем перевів на кутовий Олексійчук, у «Ротора» ж був найближчим до успіху Стасюк, потужний постріл якого в нижній кут на останніх секундах першої половини зустрічі у красивому стилі парирував Ковальчук.
Другий тайм видався дещо цікавішим та динамічнішим. Вже в його дебюті Глушко міг подвоювати перевагу «Ротора», однак своїм ударом після вивіреної передачі від Стасюка поцілив у штангу. Відповідь «Олімпіка» видалася гольовою. Левчук поціливши ударом з дальньої дистанції акурат у ліву «шістку», відродив інтригу в зустрічі, однак радість команди з Старокостянтинова була недовгою. Вже у наступній атаці Крутяков, обігравши на замасі Олексія Залевського та влучно пробивши з розвороту впритирку із стійкою метрів з 8-ми, знову вивів вперед у рахунку номінальних гостей – 1:2. Той ж таки Крутяков в ті хвилини однозначно був найактивнішим на майданчику в складі обох команд, і на 37-ій хвилині розкішним ударом знявши павутину з лівої «дев’ятки», довів перевагу «Ротора» до двох м’ячів – 1:3. «Олімпік» ж бився до останнього, і зусиллями Дем’янюка, який виявився найспритнішим на дальній стійці після прострілу Левчука, зумів відродити тінь інтриги в матчу, однак на більше у команди із Старокостянтинова вже не було ні часу, ні можливості – мінімальна перемога «Ротора» з рахунком 3:2.

«ХНУ» - «Менс» - 6:2 (1:1)
Голи: Намба (5), Воловик (22, 37), Глушок (33, пен.), Березовський (35), Чайковський (38) – Гілюк (17), Дуда (21)
Вилучення: Левчук (33, позбавлення суперника явної можливості забити м’яч)

Програму другого туру у віковій групі «35+» завершував його центральний поєдинок, у якому зустрічалися «ХНУ» та «Менс».
Розпочався матч з атак «Менса», який вже на перших хвилин мав декілька перспективних нагод для того, аби відкрити рахунок у зустрічі, однак дива воротарської майстерності демонстрував Петричук, двічі рятувавши свою команду від вірних голів після потужних пострілів від Левчука та Дуди. «ХНУ» ж подібною марнотратністю не страждали, і на 5-ій хвилині Намба, витримавши гросмейстерську паузу після блискучого пасу врозріз від Березовського, та влучно пробивши у правий нижній кут, змінив нулі на табло спорткомплексу ГУНП – 1:0. Окрилені успіхом номінальні господарі вже доволі швидко могли подвоювати власну перевагу, однак Глушок своїм шансом не скористався, не зумівши у ближньому бою переграти Попова. «Менс» ж не опускав руки, і поступово зумів перехопити ігрову ініціативу, розпочавши регулярно створювати небезпеку володінням Петричука. Найбільш активним був Козубович, який спочатку поцілив у стійку, а через декілька миттєвостей не зумів реалізувати вихід віч-на-віч із голкіпером «ХНУ». Перевага «червоних» з кожною секундою ставала все відчутнішою, і по такій грі гол у ворота номінальних господарів був лише питанням часу, і стався на 17-ій хвилині, коли Гілюк влучним ударом завершив націлену передачу Левчука з-за бокової лінії – 1:1.
Початок другого тайму пройшов у відкритій манері, а суперники вже доволі швидко обмінялися забитими м’ячами. Дуда, блискуче вдотик пробивши у праву «дев’ятку» після націленого пасу врозріз від Гілюка, вивів спочатку вперед у рахунку «Менс», однак «ХНУ» не забарилося із відповіддю, і Воловик поціливши у «будиночок» голкіперу після довгого вводу від Петричука, повернув інтригу в зустрічі – 2:2. «Гойдалки» продовжувалися і надалі, а вирішальним став епізод на 33-ій хвилині, коли Левчук у падінні рукою зупинив м’яч, який після удару Березовського летів вже у порожні ворота. Арбітри відразу призначили пенальті у бік воріт номінальних гостей, який холоднокровно реалізував Глушок, знову вивівши вперед у рахунку «ХНУ» - 3:2. Схоже, цей епізод остаточно деморалізував номінальних гостей, чим сповна скористалися їх суперники, в підсумку довівши справу до розгрому. Березовський та Воловик, з інтервалом у дві хвилини залишивши свої результативні «автографи» у воротах Попова, довели перевагу «ХНУ» до трьох м’ячів, а масну крапку в поєдинку поставив Чайковський, втіливши у гол силовий простріл Блажка з флангу – впевнена перемога «ХНУ» з рахунком 6:2.

«Ротор-1» - «Хлібник» - 6:1 (3:0)
Голи: Осацький (7, 21), Семенюк (9), Добровольський (10), Буловенець (28), Железнов (29) – Кембровський (30)

Продовжує не словом, а ділом доводити свої найвищі амбіції у віковій категорії «50+» «Ротор-1», який в 2-ому турі не залишив жодних шансів «Хлібнику».
Розпочався матч за переваги номінальних господарів, які свій стартовий натиск завершили взяттям воріт суперника на 7-ій хвилині, коли Осацький виявився в потрібному місці та в потрібний час після швидкого розіграшу ауту – 1:0. Повівши у рахунку, «Ротор-1» став діяти значно впевненіше у власних силах, і вже доволі швидко довів рахунок на табло до розгромного. Спочатку Семенюк, вдало «спіймавши» відскок від захисника та потужним ударом вколотивши шкіряний снаряд під поперечину метрів з 10-ти змусив вдруге капітулювати Мокроцького, а через декілька секунд Добровольський, головою переправивши м’яч у ціль після навісу з флангу, довів рахунок на табло до розгромного – 3:0. «Хлібник» ж зумів прийти в себе ближче до завершення першого тайму, і цілком міг відродити інтригу в зустрічі зусиллями Гончара, але його потужний удар з середньої дистанції прийшовся у стійку воріт «Ротора-1».
Рахунок на табло примушував «Хлібник» до кардинальних тактичних рішень, і другу половину матчу підопічні Сергія Ремеза в надії врятувати матч розпочали із п’ятим польовим польовим. Ризик себе не виправдав, оскільки «хлібники» частенько «обрізалися» при розіграші штучної більшості, а Осацький, Буловенець та Железнов, по черзі вразивши вже порожню ціль, зняли усі питання щодо переможця ще задовго до фінального свистка – 6:0. «Хлібник» на все це спромігся лише голом престижу, автором якого став Кембровський, влучно пробивши у верхній кут після націленої передачі з кутової позначки від Бурлаки. В підсумку – 6:1 на користь «Ротора-1», який завдяки цьому успіху виходить у лідери змагань у віковій категорії 50 років і старше.

«Червона Зірка-Ауді» - «ХНУ» - 1:5 (0:3)
Голи: Савчук (32) – Глушок (13, 32), Рефель (19), Мороз (19), Березовський (40)

Ігрову неділю відкривав поєдинок між «Червоною Зіркою-Ауді» та «ХНУ».
Розпочали гру впевненіше більш свіжіші номінальні господарі, які напередодні волею календаря через непарну кількість команд вимушено «відпочивали». На перших хвилинах «Червона Зірка-Ауді» мала низку хороших нагод для того, аби вийти вперед у рахунку, проте реалізація вперто підводила Савчука та компанію: Самолига та Войтович по черзі із забійних позицій не зуміли влучити у фактично порожню ціль, а на 5-ій хвилині за «ХНУ» зіграв каркас воріт, який прийняв на себе підступний постріл у виконанні Савчука. Номінальні гості поступово зуміли перемістити епіцентр ігрових подій подалі від власних воріт, а 13-ій хвилині зуміли відкрити рахунок у зустрічі. Чудова триходівка Рефель-Мороз-Глушок завершилася потужним ударом останнього в ліву «шістку», і Студенець хоч і зреагував, але врятувати свою команду був не в силах – 0:1. «Червона Зірка-Ауді» відразу могла повернути рівновагу у рахунку, однак Сироватко своїм супершансом не скористався, не зумівши у ближньому бою переграти Петричука. Цей епізод явно додав впевненості моментами досі інертним гравцям «ХНУ», які вдало провівши завершення першого тайму та двічі змусивши капітулювати Студенця, зробили більш ніж вагому заявку на підсумковий успіх. Мороз після націленого пасу від Блажка своїм ударом поцілив у поперечину, але далі ніхто не завадив «десятці» «ХНУ» встигнути першим на добивання та вразити з кількох метрів вже порожню ціль, а через декілька секунд Рефель влучним ударом низом з кута воротарського втретє у зустрічі змусив капітулювати Студенця – 0:3.

Другий тайм розпочався з атак «ХНУ», яке на куражі могло довести рахунок на табло до непристойного, однак до певного часу «Червоній Зірці-Ауді» відверто щастило: удар Вислободського прийняла на себе стійка, а через декілька миттєвостей номінальних господарів від голу врятував Огороднічук, вибивши сферу з «стрічечки» вже порожніх воріт після пострілу Блажко. «ХНУ» активно продовжував свій атакувальний натиск, який завершив успіхом на на 32-ій хвилині, коли Глушку вдався точний удар низом з лінії воротарського – 0:4. «Червона-Зірка-Ауді» вже майже відразу один м’яч відквитала зусиллями Савчука, однак останнє слово в цій зустрічі залишилося за номінальними гостями. Березовський, влучно пробивши під поперечину з кількох метрів після провалу захисту суперника та націленого прострілу від Рефеля, встановив остаточний рахунок на табло – 5:1 на користь «ХНУ», який здобуваючи другу перемогу поспіль, виходить у лідери змагань у віковій категорії «35+».

«Ротор-2» - «Хлібник» - 2:1 (0:0)
Голи: Мамонтов (20), Брильов (25) – Мокроцький (32)

Доволі цікавим видався поєдинок третього туру у віковій групі 50 років та старше між «Ротором-2» та «Хлібником».
Перший тайм пройшов у відкритій манері, однак попри низку створених нагод суперники так і не зуміли вразити ворота одне одного, залишивши усе найцікавіше на другий тайм. Вирішальним став відрізок з 20-ої по 25-ту хвилину, впродовж якого «Ротор-2» двічі змусив свого опонента розпочинати гру від центральної лінії та зробив вагому заявку на підсумковий успіх. Спочатку відкрив рахунок у матчі Мамонтов, який обігравши на швидкості захисника далі влучно пробив у праву «шістку», а окрасою поєдинку став гол Брильова, який накрутивши на замасі Гончара по красивій траєкторії спрямував шкіряний снаряд акурат у праву «дев’ятку» - 2:0. «Хлібник» відразу розпочав підключати Мокроцького до атак своєї команди в якості п’ятого польового, однак «роторці» оборонялися більш ніж самовіддано, нівелюючи майже усі атакувальні випади свого візаві, однак одного разу оборона «Ротора-2» таки дала тріщину. Мокроцький, влучно пробивши під поперечину після передачі Тимощука з кутового подарував надію «Хлібнику», однак на більше зусиль підопічних Сергія Ремеза у цьому матчі не вистачило – непроста перемога «Ротора-2» з рахунком 2:1.

«Менс» - «Олімпік» - 4:6 (3:3)
Голи: Дуда (6, 17), Кліщенко (9, аг.), Козубович (27) – Козубович (13, аг.), Олександр Залевський (14, 16, 39), Олексій Залевський (23), Скорик (24)

Продовжував програму ігрової неділі неймовірно результативний та емоційний поєдинок між «Менсом» та «Олімпіком».
Розпочали гру суперники неймовірно жваво, вже в її дебюті обмінявшись досить гострими випадами: потужний постріл Дуди прийшовся у хрестовину, а непростий удар Кліщенка в нижній кут в красивому стрибку перевів на кутовий. Події на паркеті розвивалися у відкритому руслі, і перший забитий м’яч в протистоянні не змусив на себе довго очікувати. На 6-ій хвилині Дуда виявився першим на м’ячі після передачі Юзвака з ауту, і підробивши шкіряну сферу під «робочу» ногу більярдним ударом в нижній кут з лінії воротарського змінив нулі на табло спорткомплексу ГУНП – 1:0. «Гойдалки» продовжувалися і надалі, а обмін «самострілами», якими по черзі відзначилися Кліщенко та Козубович лише додав видовищності – 2:1. Відзначаємо характер команди з Старокостянтинова, яка і навіть не думала опускати руки, і продемонструвавши характер завдяки вдалим діям Олександра Залевського, який оформив дубль протягом двох, зуміла переломити хід подій на власну користь. Спочатку лідер атак номінальних гостей дальнім ударом застав зненацька Попова, а через декілька хвилин виявився першим на добиванні після потужного пострілу іншого Залевського, Олексія – 2:3, але піти на перерву у ранзі переможця «Олімпіку» не судилося. Дуда, на швидкості викотившись віч-на-віч із голкіпером майже від центральної лінії та холоднокровно перегравши у ближньому бою Ковальчука, знову відновив рівновагу у рахунку – 3:3.

Другий тайм розпочався з атак «Олімпіка», в складі якого по черзі на міцність каркас воріт «червоних» перевірили Олександр Залевський та Кліщенко. Перевага номінальних гостей ставала все більш відчутнішою і втілилася у забитий гол на 23-ій хвилині, коли Олексій Залевський наважився на удар з досить гострого кута, що стало повною несподіванкою для Попова – 3:4. На куражі «Олімпік» продовжував діяти першим номером, а Скорик, виявившись найспритнішим на дальній стійці після прострілу від активного Олександра Залевського, довів перевагу номінальних гостей до двох забитих м’ячів – 3:5. «Менс» зумів відродити інтригу зусиллями Козубовича, який вдотик переправив сферу у ціль після передачі Дуди зі штрафного, однак «останнє слово» у цій битві було за командою із Старокостянтинова, а саме за Олександром Залевським, який оформивши хет-трик на останніх секундах, зняв усі питання щодо переможця – результативна перемога «Олімпіка» з рахунком 6:4, який завдяки цьому успіху піднімається у середину турнірної таблиці змагань у віковій категорії «35+». 

«Ротор» - «Лада» - 4:2 (2:0)
Голи: Сергеєв (13), Стасюк (20, 37), Подлюк (40) – Гаврищишин (25,39)
Вилучення: Мазур (30, навмисний удар суперника під час гри)

Завершував ігровий вік-енд поєдинок за участі «Ротора» та «Лади».
Розпочали впевненіше матч номінальні господарі, в складі яких перспективні нагоди для того, аби відкрити рахунок мали Подлюк та Стасюк, однак в обох випадках блискуче на останньому рубежі «Лади» діяв Панасенков, рятуючи свою команду від вірних голів. Але і він виявився безсилим на 13-ій хвилині, коли Сергеєвв після м’якої навісної передачі з глибини від Кострицького зльоту поцілив точнісінько у праву «шістку» - 1:0. Пропущений м’яч негативно позначився на діях «бордових», які стали помітно нервувати і порушувати правила в не дуже обов’язкових для того ситуаціях. Як наслідок, на останній хвилині першого тайму «Лада» перевищила допустимий ліміт фолів та отримала дабл-пенальті у власні ворота, який холоднокровно реалізував Стасюк, довівши перевагу номінальних господарів до двох забитих м’ячів – 2:0.

Початок другого тайму видався неймовірно насиченим на цікаві події. Вже в його дебюті дива воротарської майстерності продемонстрував Рудий, парирувавши «мертвий» м’яч після потужного удару Скотинянського у праву «дев’ятку», а далі впродовж кількох хвилин по черзі на міцність каркас воріт перевірили своїми ударами Мазур та Сергеєв. «Лада» і не думала здаватися, і на 25-ій хвилині Гаврищишин, блискуче вдотик пробивши під поперечину після довгого вводу від Панасенкова, скоротив розрив у рахунку до мінімуму, відродивши інтригу в матчі – 2:1. Цей епізод явно додав впевненості «бордовим», які могли невдовзі зробити рахунок на табло рівним, однак Скотинянський, виявившись першим на підборі після удару Мазура, з кількох метрів не зумів влучити у порожній кут. Емоції тим часом на майданчику били через край, і невдовзі не витримали нерви у Мазура, який грубо зірвавши проти Подлюка, був винагороджений прямою червоною карткою та залишив «Ладу» в чисельній меншості. «Ротор» відразу скористався цим «подарунком» і Стасюк точним ударом низом впритирку із стійкою, довів перевагу номінальних господарів до двох забитих м’ячів, однак невдовзі Гаврищишин, заставши дальнім ударом зненацька Рудого, подарував промінець надії «Ладі», яка в надії врятуватися від поразки перейшла на гру з п’ятим польовим. Однак цей тактичний хід не приніс жодних дивідендів «бордовим», а скоріше, навпаки – Подлюк, вразивши на останніх секундах після позиційної помилки «Лади» при розіграші «зайвого», встановив остаточний рахунок на табло – 4:2 на користь «Ротора», наздоганяє за набраними очками «ХНУ», і поступається лідеру лише за різницею забитих та пропущених м’ячів.

Олександр Таран, прес-служба Асоціації міні-футболу (футзалу) Хмельницької області
 

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2017 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.