Экстра-лигаЭкстра-лига. Тур 2. Пента-трик Педяша и сенсация в Одессе (обновляется)Международный футзал19.30 Примера. "Хаэн" - "Катгаз Энергия". LIVE!Международный футзал19.30 Серия А. "Пескара С5" - "Футзал Чистернино". LIVE!Экстра-лигаЭкстра-лига. Тур 2. LIVE!ЕврокубкиКубок УЕФА: 27-летний арбитр из Бельгии дебютирует на играх «Продэксима»Первая лига «Ураган-2 КФВ» завершив чорноморські збори. ПідсумкиЭкстра-лигаПеред першою домашньою грою в Екстра-лізі президент ФК «ІнБев» подарував меру Житомира іменну футболкуПервая лига «Епіцентр К3» вирішив не заявлятися у Першу лігуБеларусь22.09. 18.00 ВИТЭН (Орша) - ЛИДСЕЛЬМАШ (Лида). LIVE!Экстра-лигаСергій Піддубний: "Готуємо сюрпризи для "Титана""Экстра-лига«Сокіл» - «Ураган». Передмова до матчуЮношеский футзалВідбулось жеребкування Юнацької футзальної Екстра-ліги (U-16) ВетераныГлавный принцип Александра Моргунова. Часть 1ЛьвовАндрій Задорожний: «Фуджікура» могла поборотися за золоті медаліЕврокубкиУкраїнський арбітр Ярослав Вовчок працюватиме на матчах Основного раунду Кубку УЄФА у СловаччиніОдессаОбладателем Первого Кубка Юрия Попова стал FC «PIZZA&GRILL;»!Экстра-лига«Післямова»: трактування Правил гри від Комітету арбітражу АФУ + ВІДЕОЮношеский футзал22 вересня відбудеться жеребкування Юнацької футзальної Екстра-лігиЭкстра-лигаЭкстра-лига-2017/18. Анонс 2-го тура: вспоминая "ИнтерКраз"ОдессаОдесса, Лига Содружества: итоги летнего сезона

Преміум-ліга серед ветеранів: стартові успіхи «Хлібника» та «Менса», бойова нічия у «дербі Ротора»


Огляд стартових матчів Преміум-ліги відкритого чемпіонату Хмельницького з футзалу серед ветеранів
Минулого вік-енду, 25-ого та 26-го березня, стартував другий за ліком розіграш Преміум-ліги відкритого чемпіонату Хмельницького з футзалу серед ветеранів, організованому Асоціацією міні-футболу (футзалу) Хмельницької області. Відзначимо, що у цьогорічному турнірі боротьба за перемогу триватиме відразу у двох вікових категоріях: у категорії «35+» зіграють сім команд, які по коловій системі визначать імена переможця та призерів, а ось у категорії «50+» боротьбу за головний трофей поведуть три колективи, які зіграють між собою у два кола. Матчі першого туру, який розтягнувся відразу на три дні, видалися неймовірно видовищними та багатими на забиті м’ячі. Про все це далі у нашому огляді.

«Хлібник» - «Олімпік» - 6:3 (2:0)
Голи: Глас (3), Сас (7), Алексейчук (28, 35, 37), Голенко (40) – Кліщенко (21, 23), Олександр Залевський (30)
У матчі-відкритті зустрічалися «Хлібник» та «Олімпік» із Старокостянтинова.
Вже перша осмислена атака у матчі увінчалася взяттям воріт. Глас, взявши гру на себе, та виконавши точний удар з розвороту у праву «шістку» метрів з 9-ми, вже на 3-ій хвилині вивів вперед у рахунку «хлібників» - 1:0. Швидкий пропущений м’яч не вибив з колії команду із Старокостянтинова, яка відразу активно намагалася відігратися, однак реалізація вперто підводила «олімпійців». Один лише Олександр Залевський мав протягом кількох хвилин дві стовідсоткові нагоди для того, аби відзначитись, однак в першому випадку, виявившись першим на добиванні після удару Кліщенка, не зумів з кількох метрів поцілити у вже порожні ворота, а через декілька миттєвостей ефектний постріл активної «сімки» номінальних гостей прийшовся у хрестовину воріт «Хлібника». Відоме футбольне правило спрацювало на 7-ій хвилині, коли Сасу після шедеврального пасу від Алексейчука залишалося лише не промахнутися з кількох метрів, і «двійка» номінальних господарів з цим завданням успішно впорався, подвоївши перевагу своєї команди у рахунку – 2:0.
Однак «Олімпік» і не думав здаватися, і вдало провівши початок другого тайму, двічі протягом двох хвилин змусив капітулювати Мокроцького та зумів відродити інтригу в поєдинку. В обох випадках результативний «автограф» у воротах «Хлібника» залишав Кліщенко, який спочатку результативно завершив блискучу передачу з глибини від Олексія Залевського, а невдовзі виявився першим на добиванні після разючого удару іншого Залевського, Олександра, який Мокроцький необачно парирував перед собою – 2:2. Такий розвиток подій значно додав спортивної злості підопічним Сергія Ремеза, які відразу перевели гру на половину «Олімпіка», і біля воріт Ковальчука частенько ставало досить гаряче. До пори до часу кіпер команди з Старокостянтинова рятував свою команду, але і він виявився безсилим на 28-ій хвилині, коли Алексейчуку після націленої передачі Гласа з кутового ніхто не завадив завдати точного удару – 3:2. «Олімпік» на це миттєво відповів голом Олександра Залевського, який дальнім ударом застав зненацька Мокроцького, але як показали подальші події на паркеті, це стало максимумом можливостей команди із Старокостянтинова, оскільки гра розвивалася під диктовку «Хлібника». Героєм зустрічі став Алексейчук, який двічі впродовж кількох змусивши капітулювати Ковальчука, довів власний гольовий доробок до трьох забитих м’ячів, а «вишенькою на торті» стала ефектна швидка триходівка Власов-Мельников-Голенко, яка завершилася точним ударом останнього. В підсумку – 6:3 на користь «Хлібника».

«Ротор» - «ХНУ» - 4:4 (2:2)
Голи: Сергеєв (6), Криськов (7, 22), Крутяков (39) – Чайковський (1, 31), Мороз (20), Рефель (27)
Центральним у 1-ому турі змагань у віковій категорії «35+» був двобій між «Ротором» та «ХНУ». Очний поєдинок постійних грандів ветеранських змагань та головних претендентів на призові місця видався неймовірно видовищним, а інтрига в ньому жила до самісінького фінального свистка.
Вже перша атака у зустрічі увінчалася голом. Його автором став Чайковський, який виявився в потрібний час та в потрібному місці після розіграшу кутового, і невідпорним ударом в ліву «дев’ятку» не залишив Рудому жодних шансів – 0:1. «Ротор» ж недовго приходив у себе після стартового шоку, і невдовзі зумів відповісти дуже своєчасним голом Сергеєва, який прицільним ударом зльоту у праву «шістку» завершив блискучу передачу на хід від Кострицького – 1:1. Кострицький в ті хвилини залишався найбільш активним на майданчику, і вже через декілька хвилин записав на свій рахунок другий «асист» у зустрічі, «знайшовши» передачею з флангу у центрі воротарського «ХНУ» забутого захисниками Криськова, який з кількох метрів розстріляв Петричука – 2:1. На куражі «Ротор» міг відразу доводити рахунок на табло до розгромного, однак чи блискуче діяв кіпер «ХНУ», який парирував декілька «мервих» м’ячів, а часом «роторців» відверто підводила реалізація. Номінальні гості діяли ж переважно другим номером, очікуючи свого шансу у контратаках, і одна з них завершилася успіхом на останніх секундах першого тайму, коли Мороз «спіймавши» на протиході Рудого після чудового пасу врозріз від Блажка та відновив рівновагу у рахунку – 2:2.
Початок другого тайму пройшов в атаках «Ротора», стартовий натиск якого завершився результативно на 22-ій хвилині, коли Криськов виграв очну дуель із голкіпером «ХНУ» після передачі від Сергеєва, однак не пройшло так вже багато часу, як у матчі все перевернулося із ніг на голову. Подарував надію «ХНУ» Рефель, який підправив сферу у сітку після прострілу Глушка, а невдовзі поринув у обіймах партнерів і Чайковський, холоднокровно реалізувавши вихід віч-на-віч із Рудим – 3:4. Рахунок на табло явно не влаштовував «Ротор», який великими силами пішов відіграватися, і проявивши характер, на останніх секундах таки зумів врятуватися від поразки, а вирішальним став влучний удар Крутякова, який виявившись на ударній позиції після чудової передачі від Олексійчука, гарматним ударом в нижній кут з розвороту не залишив Петричуку жодних шансів. В підсумку – бойова нічия з рахунком 4:4, яка стала найбільш справедливим результатом поєдинку, в якому на поразку не заслуговував жоден із суперників.

«Ротор-1» - «Ротор-2» - 1:1 (1:0)
Голи: Ворона (16) – Жук (34)
Змагання у віковій категорії «50+» відкривав поєдинок «Ротора-1» та «Ротора-2».
Початок матчу пройшов, що називається «без розвідки», і вже в дебюті поєдинку суперники обмінялися досить гострими атакувальними випадами. Буловенець після чудового пасу від Добровольського з кількох метрів пробив точнісінько у голкіпера, на що «дублери» відповіли моментом Жук, який з дальньої дистанції поцілив у стійку. Поступово ініціатива перейшла на бік «Ротора-1», який діяв на паркеті з кожною хвилиною все активніше, і результат не змусив на себе довго очікувати. Чудова триходівка Железнов-Буловенець-Ворона завершилася влучним ударом останнього у праву «шістку» метрів з 5-ти – 1:0. На куражі номінальні господарі зусиллями Буловенця могли довести рахунок на табло до розгромного, однак реалізація дещо підводила другого номера «Ротора-1», який спочатку, виявившись наодинці із голкіпером після ідеальної передачі від Добровольського у завершальній стадії із вбивчої позиції пробив поруч із стійкою, а через декілька хвилин своїм потужним ударом метрів з 8-ти потривожив каркас воріт «Ротора-2».
Схоже, «Ротор-1» в другому таймі зробив ставку на утримання нічийного рахунку, і в підсумку за це поплатився. «Дублери» зусиллями активного Шаріфова двічі змусили вступати у гру Олексійчука, однак і він виявився безсилим на 34-ій хвилині, коли Жук точним ударом в ліву «шістку» втілив у гол націлений простріл з флангу – 1:1. У час, який залишався до фінального свистка, обидва суперники з останніх сил прагнули вирвати перемогу, однак усі їх спроби успіхом так і не увінчалися – бойова нічия з рахунком 1:1 у «дербі Ротора», і тепер його учасники готуються до матчів із «Хлібником».

«Менс» - «Червона Зірка-Ауді» - 9:4 (4:3)
Голи: Дуда (1, 8, 19, 23), Козубович (32), Левчук (32, 38, 40), Гілюк (37) – Д. Огороднічук (2), Савчук (4), Сироватко (7), Р. Огороднічук (37)
Найбільш емоційним та результативним у 1-ому турі виявилося протистояння між «Менсом» та «Червоною Зіркою-Ауді». Суперники сповна потішили вболівальників атакувальною та моментами «безшабашною» грою, у якій глядачі побачили відразу 13 забитих м’ячів!
Вже перша атака у матчі завершилася голом. Дуда, відкликнувшись на навісну передачу від Козубовича, ефектно головою відправив м’яч у ліву «дев’ятку», відкривши рахунок у поєдинку, однак радість «Менса» була недовгою. Вже доволі швидко Денис Огороднічук, результативно завершивши фланговий простріл від Сироватка, зробив рахунок на табло рівним, а через декілька хвилин Савчук, заставши підступним ударом з середньої дистанції Попова, перевернув у матчі все з ніг на голову – 1:2. Гол Сироватка, який влучно завершив швидку триходівку «Червоної Зірки-Ауді» натякав, що далі все піде за сценарієм номінальних гостей (ну вже дуже деморалізованими виглядали в ті хвилини «менсівці»! – прим. автора), однак «Менс» у своїй продемонстрував свою головну рису – характер, і вже доволі швидко зумів повернути у матчі інтригу. Спочатку Дуда, оформивши дубль після націленого пасу від Козубовича, один м’яч відквитав, а невдовзі активний Козубович вдотик до «асисту» записав і гол, невідпорно пробивши у праву «шістку» після вдалої гри у відборі – 3:3!!! «Червона Зірка-Ауді» відповіла на це відразу, однак дива воротарської реакції демонстрував Попов, двічі парирувавши впродовж кількох секунд «мертві» м’ячі після ударів Сироватко та Веселовського фактично впритул. «Менс» ж подібною марнотратністю не страждав, і активний Дуда, вдало зігравши на «стовпа» після навісної передачі з глибини та потужно пробивши з розвороту у ліву «шістку», на останніх секундах першого тайму знову вивів вперед у рахунку «червоних» - 4:3.
Дуда ніяк не прагнув зупинятися на досягнутому, і в дебюті другого тайму оформивши покер після націленої передачі Гілюка, довів перевагу «Менса» до двох забитих м’ячів – 5:3. «Червоні» в ті хвилини всіціло володіли ініціативою, і черговий гол у ворота номінальних гостей по такій грі був лише питанням часу. Стався він на 32-ій хвилині, коли швидка триходівка Гілюк-Дуда-Левчук завершилася розкішним ударом останнього у праву «дев’ятку», після «Червона Зірка-Ауді» в надії відігратися змінила голкіпера на п’ятого польового. Майже відразу Руслан Огороднічук один м’яч відквитав та подарував надію номінальним гостям, однак далі грубі позиційні помилки «Червоної Зірки-Ауді» при розіграші «зайвого» звели нанівець усі її і до того мінімальні шанси на порятунок, Гілюк та Левчук, по черзі вразивши порожні ворота суперника, довели справу до розгрому – 9:4 на користь «Менса», який виходить у лідери змагань після першого туру у віковій категорії «35+».
Олександр Таран, прес-служба Асоціації міні-футболу (футзалу) Хмельницької області

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2017 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.