УкраинаВсеукраинский финал АФЛУ: PROMOВетераныЧемпіонат України з футзалу серед ветеранів (40+). 2 етап. Висновки і підсумкиКиевКиев. Высшая лига. 12 тур. Вырисовываются призерыИвано-ФранковскаяОдесса: МФК «Sea Gate» - первый призер Зимнего первенства!ОдесскаяОдесса. Премьер-лига. 16 тур. Ответственность возрастает - результативность падаетХмельницкаяПреміум-ліга: визначились пари півфіналістів плей-офф у дивізіоні 1ЛьвовскаяВідкритий кубок Львівщини. Підсумки другого туруИвано-ФранковскаяНа шкільному турнірі завершився четвертий тур основного етапуВолынскаяВолинь. Анонс плей-оф. Буденний графік небуденних матчівИвано-ФранковскАМФІФО: перша перемога “ДФС”ЗакарпатскаяУжгород. 7 тур. Минай2 переміг Епіцентр і не пустив його у Суперлігу, Проспект зазнав першої поразкиВетераныЧемпионат Украины по футзалу среди ветеранов 40+. 2-й день. ОбзорыВетераныЧемпионат Украины по футзалу среди ветеранов 40+. 1-й день. ОбзорыОдесскаяОдесса: без замен, но не в обиде или неделя героических побед в четвертой лигеХарьковКубок СК «ВИРТА» (Харьков): «Монолит», «Слобода», «PVM» и «Brightgrove» - в полуфинале (обновляется)ВетераныЧемпіонат України з футзалу (40+). Інтерв`ю з учасниками (День 2)ЧерновицкаяЧернівці: фантастична розв’язка у Відкритому чемпіонаті з футзалу 2016/17ХмельницкийПреміум-ліга: заключні ігри 1/4 фіналу плей-офф в дивізіоні 1 у режимі LIVE!!!КиевКиев. Высшая лига. 12-й тур. Он-лайнИвано-ФранковскАМІФО: всі по місцях

В битві лідерів сильнішими виявилися кияни

Одесити, яким для завоювання першого місця у «регулярці» конче необхідна була перемога, дуже різко і агресивно стартували. Схоже, що кияни виявилися не готовими до такого пориву гостей і перші хвилини перебували в певній прострації. Олег Шайтанов передбачаючи, що ця ситуація може закінчитися взяттям воріт доволі швидко випустив на майданчик другу четвірку, якій вдалося взяти гру під контроль і вже столичні гравці почали диктувати свої умови.

Романовський і Шуст загрожували воротам Малиновського, але забив Жук після розіграшу кутового. «Авангардівець» Дрозд одразу відповів потужним ударом в поперечину, але на бажання одеситів відігратися вплинуло вилучення воротаря. Коротенко розіграв із Заворотним оригінальну варіацію «стіночки», адже Ярослав запустив м’яч Павлу на хід метрів на 20-ть і той встиг до нього, от тільки Малиновський покинув ворота і завалив киянина ще в центрі майданчика. Справедливе вилучення воротаря одеситів призвело ще й до пропущеного голу у меншості від Жука - 2:0. Подвійне покарання у дії.
 

«Куй одеське залізо, поки воно гаряче» - саме з такою думкою кияни провели залишок першого тайму. Пресинг біля чужого штрафного майданчику привів до помилки гостей і Нестеруку залишалося пробити з 7-ми метрів повз воротаря, що він успішно і зробив – 3:0. Схоже, що кошмар другого тайму домашнього матчу проти К3-го продовжився для підопічних Павла Ардаковсього і у першій половині виїзної гри.

Згодом Романовський як танк протаранив оборону суперника і віддав на Жука, але воротар впорався з його ударом, однак першим на відскоку опинився саме Романовський – 4:0. Жук, Нестерук і Макаєв могли доводити перевагу «Епіцентра К3» до крупної ще в першому таймі, а ще ж Коротенко влучив у стійку при чистому виході сам на сам, але 100%-ї реалізації немає у жодної команди світу. Гості виглядали приречено, хоча Тимошенку і довелося витягувати з кута підступний низовий дар Леонова, але це не більше ніж епізод.

Перерва у грі затягнулася ще на добрих хвилин 5, бо одесити ніяк не виходили з роздягальні. Попри це другий тайм розпочався так ніби й не було розмови у роздягальні. Постійний тиск киян на ворота Якуба завершився п’ятим голом, автором якого став Коротенко. Здавалося, що гру зроблено, адже рахунок 5:0 та й гості «зависли» на п’яти командних порушеннях, але далі хід гри суттєво змінився.

На майданчику у господарів вперше з’явилися Валерій Калініченко і Петро Ільків, якому за 10 хвилин відведеного часу довелося попрацювати рази в три більше, ніж Сергію Тимошенку за попередні 30 хвилин.

На 33-й хвилині Нестерук не використав черговий вигідний момент, а в атаці-відповіді Коваленко елегантно перекинув воротаря – 5:1. «Авангардівці» зуміли перехопити ініціативу і взяли ворота Ільківа в облогу. Ще якихось пару хвилин і рахунок вже 5:3, а відвести гру від своїх воріт господарям ніяк не вдавалося. У повітрі запахло можливістю неймовірного камбеку. Єдиною перепоною для цього сценарію могло стати те, що  часу залишалося обмаль і за дві хвилини до кінця капітан гостей Коваленко вийшов у воротарській футболці. Цей хід врятувати гру гостям не допоміг. Ільдар Макаєв з другої спроби переграв новоспеченого воротаря за хвилину до закінчення гри і цим голом заспокоїв партнерів. На останній хвилині відбулася гольова перестрілка, але особливого значення це вже не мало.

Трохи нервова перемога над переслідувачем дозволяє столичній дружині спокійно завершувати регулярний чемпіонат. Достатньо здобути одну перемогу у двох матчах, що залишилися, щоб залишитися на вершині, і це за умови, що «Епіцентр К Авангард» переможе «Делівері». «Епіцентр К3» обіграв обох представників Одеси у Першій лізі, як вдома, так і на виїзді. Залишається продовжити цю серію і у плей-оф.

Епіцентр К3 (Київ) – Епіцентр К Авангард (Одеса) 7:4 (4:0)
Голи:
Жук, 7, 10, Нестерук, 12, Романовський, 15, Коротенко, 28, Макаєв, 39, 40 – Коваленко, 33, Дрозд, 35, Жеріков, 36, Болтнєв, 40
Епіцентр К3: Тимошенко (Ільків, 30) – Макаєв, Нестерук, Заворотний, Коротенко - Шуст (К), Романовський, Жук, Сандецький – Демиденко, Калініченко.
Запас: Івонко, Бабич.
Епіцентр К Авангард: Малиновський, Якуб –Свірідов, Гавенко, Коваленко (К), Дрозд - Можеренков, Болтнєв, Леонов, Корецький - Жеріков, Федосюк.
Попередження: Заворотний, 36 – Федосюк, 23, Болтнєв, 30
Вилучення: Малиновський, 9 (Епіцентр К Авангард)

Олег Шайтанов, головний тренер «Епіцентра К3»

- Приємні за фактом три очка, але хвилин 6-7 ми в цій грі втратили. Не вперше у нас відбуваються такі провали, але молодці в тому плані, що довели гру до логічного завершення, відповідно до того як вона проходила від початку.

- Перші хвилини теж складалися невдало для вашої команди.
- Так, перші хвилини першого тайму ми теж провалили, але потім вийшла друга четвірка і все налагодилося.

- Не очікували, що суперник почне так тиснути з перших хвилин?
- Не те щоб не очікували, просто пару невдалих індивідуальних дій призвели до того, що біля наших воріт стали з’являтися моменти. Ми швиденько замінили хлопців і друга четвірка налагодила гру. Після цього обидві четвірки у першому таймі працювали як годинник. У другому таймі пішов відрізок, коли я почав тасувати гравців і певно з’явилося самозаспокоєння, але по факту підсіли і пропустили непотрібні голи.

- Судячи з усіх ігор сезон, то у вас «залізних» четвірок немає і присутня певна взаємозамінність.
- Все ж таки хочеться, щоб індивідуально та разом усі відігравали стабільно у ключових епізодах гри. Такі провали не прикрашають команду. Але я радий тому, що ми дограли до кінця і за хвилину «заспокоїли» цю ситуацію.

Павло Ардаковський, головний тренер «Епіцентра К Авангард»

- Ми провалили перший тайм. Пропустили з кутового, потім вилучення і вже 0:2 та й взагалі була купа помилок. У другому таймі ми намагалися зібратися і вирівняти гру і, певною мірою, це трохи вийшло, але кінцівку ми програли.

- Перші хвилини ваша команда грала агресивно в атаці. Була установка забити швидкий гол?
- Ні, ми практично завжди однаково граємо. Це ж не футбол, щоб забити швидкий гол і окопатися. Просто були моменти і ми їх не забили, а потім моментів уже не було. Нагоди для взяття воріт виникають з огляду на те, що відбувається на майданчику. Так вийшло, що потім суперник не помилявся і не давав нам створювати таку кількість моментів, яка у нас була з перших хвилин.

- Ви дуже довго не виходили з роздягальні у перерві матчу. Що ви обговорювали зі своїми підопічними?
- Готувалися на другий тайм.

- По ходу другого тайму команда програвала 0:5, але вам вдалося «повернутися у гру». Що стало передумовою цього?
- У футболі буває, що після першого тайму команди програють 0:4, але закінчують 4:4, навіть зі збірною Німеччини таке було. У футзалі 0:5 – це не рахунок.

- До останнього сподівалися на позитивний результат?
- Якби ми пропустили шість, то не знімали б воротаря, але за дві хвилини до кінця рахунок був 3:5 і ми вирішили спробувати, але не вийшло.

- Перше місце втрачено чи вірите, що кияни втратять очки до кінця «регулярки»?
- Ні, вже втрачено.

Джерело - http://futsalkiev.com

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2017 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.