ИспанияИспания. Лучшие голы сезона-2017/18. Давид Руис и Диего КинтелаПортугалия«Спортинг» – обладатель Суперкубка ПортугалииЭкстра-лигаЕкстра-ліга стартує поєдинком у Львові 13 вересняПольша«Рекорд» – обладатель Суперкубка Польши!Экстра-лигаТарас Кузь: «У перемогу повірив за три секунди до кінця гри»Экстра-лигаМар’ян Пелех: «Цей трофей для мене – перший у кар’єрі»Экстра-лига«Энергия» – обладатель Суперкубка Украины!ВетераныВетерани. Календар змаганьРоссияРоссия. Суперлига. 2 тур. LIVE!БеларусьМини-чемпионат Украины на просторах Беларуси на старте. Версия-2018/19ЧехияЧехия. 1 тур. «ЭРА-ПАК» побеждает, Емельянов забиваетЭкстра-лигаОфіційно: Нікіта Єлфімов – гравець СК "Сокіл"ПортугалияНуну Диаш: «Секрет моего успеха – люди, которые работают со мной»Суперкубок Украины. Продэксим – Энергия. Анонс матчаФутзал в миреТОП-5. Голы Феррао на Межконтинентальном кубке-2018Экстра-лига«Суперкубок України»: передматчеві прогнози експертівЭкстра-лигаВалерій Легчанов: «Хочеться порадувати львів’ян і змістовною грою, і результатом»ВетераныВетераны. Итоги жеребьевкиЭкстра-лигаИстория Суперкубка Украины. От «Шахтера» до ХИТаБразилияЛучшие голы 16-го тура чемпионата Бразилии-2018

Юрій Гончаров: велика людина на маленькому полі



Очоливши Асоціацію міні-футболу, він підняв цей вид спорту на новий  рівень. Людина, яка  усього за рік змогла вдихнути життя та «заразити»  міні-футболом всю черкаську область. Голова Асоціації міні-футболу  Черкаської області Юрій Гончаров, розповів «Черкаському спорту» про  міні-футбольний бік його життя та про перспективи цього виду спорту  на Черкащині.  
 
- Юрію, розкажіть як міні-футбол знайшов Вас?
- Міні-футбол мене справді знайшов. По великому рахунку, раніше ніякого відношення до міні-футболу не мав. Займався футболом лише у дитинстві. Взагалі завжди любив великий футбол. А до міні-футболу потрапив випадково. Знаєте, в Черкасах є така вулиця Конєва, яку я називаю футбольною. Адже на ній грали у футбол такі відомі спортсмени, як: Сергій Борисенко, Віктор Рябуха, Богдан Шарапа, Олександр Асташол. Можливо, ось саме цей вуличний футбол  і надихнув мене на створення ветеранської команди з міні-футболу для зимової першості міста. Сподобалось. Уже згодом вирішили зробити не ветеранську, а звичайну команду з міні-футболу. Познайомився з адміністрацією міні-футболу в Черкасах і вирішили з друзями чимось їм допомогти. Потім запропонували очолити цю федерацію і ось так, потихеньку, міні-футбол увійшов до мого життя.
 
 
- На Вашу думку, які перспективи в міні-футболу області?
- Перспективи досить хороші. Взагалі, в моєму розумінні, міні-футбол і футбол це абсолютно різні речі. Першочергова наша задача зробити міні-футбол окремим видом спорту, щоб його не прив’язували до великого футболу. Також, хоча у цьому році і не вийшло з командою першої ліги, але у нас зараз грає жіноча міні-футбольна команда у вищій лізі. А у наступному році, скажу по-секрету , одне велике черкаське підприємство хоче виставити власну команду, серйозно до цього підійти, щоб була справжня команда першої ліги. Взагалі, бюджет у міні-футболу набагато менший ніж у великого футболу, але видовище тут набагато більше, про що свідчать останні матчі, які інколи просто зривали трибуни. Тому міні-футбол не поступається нічим. Наразі ми створили власну дитячу спортивну школу, де змалечку готують професійних гравців у міні-футбол. Також створюємо школу суддівства з міні-футболу, тому перспективи хороші, адже ми стоїмо на шляху активного розвитку.
 
- У черкаському міні-футболі більшість команд у своєму складі мають гравців великого футболу, тоді як є кілька клубів, які демонструють міні-футбольну гру, той же "Цетус", наприклад. Які, на Вашу думку,перспективи цих команд?
- Як ви бачили, більшість наших ігор це був великий футбол на маленькому полі. Але в нас є міні-футбольний клуб «Шарм», який можна назвати повноцінним саме міні-футбольним клубом. Так, там грає багато гравців, які виступають на першості області у великому футболі, але тактика гри у них вже міні-футбольна. Той же «Цетус», який демонструє справжній міні-футбол, а не великий футбол. І перспективи у них хороші. Я думаю, що на рівень цих команд будуть рівнятися й інші. Адже нині багато команд беруть саме тих тренерів, які розуміються на міні-футболі. І, я думаю, що з часом таких футбольних зустрічей буде набагато більше. Нещодавно до нас приїжджала міні-футбольна команда з Кременчуга на дружній матч з нашим «Рятівником». Під час гри було помітно різницю між звичайним футболом і міні-футболом. Адже гравець, який грає у великий футбол, не завжди покаже те, що зможе міні-футболіст. Взагалі в Європі існує така тенденція, що дітей спочатку вчать не великому футболу, а саме міні-футболу. Адже можна з міні-футболу прийти у звичайний футбол, але навпаки – для спортсмена це вже буде дуже важко.
 
- Юрію, до яких регіонів нам треба тягнутися?
- Центральна Україна – тут взагалі провал з міні-футболом. У Києві є багато ліг, турнірів, але професійні команди в центральній Україні дефіцит. Тому, мабуть, і не потягнули фінансово першу лігу, бо було дуже багато роз’їздів, адже міні-футбол розвинутий у західній частині країни – це Донецьк та Луганськ, де створені навіть спортивні академії міні-футболу. Також східна Україна. Центральна Україна – у нас у першій лізі грає один Житомир. Тому, звісно, треба рівнятися і тягнутися до західних та східних регіонів.
 
- Поділіться, що наразі у Ваших планах?
- Розвивати спортивну тематику в місті. Створити якісний сайт, який буде це пропагувати. Щоб відірвати молодь від вулиць, залучити до спорту.
 
- На Вашу думку, чому не склалося з «Рятівником»?
- Все через фінансову складову.
 
- Юрію, чи не плануєте через рік-два подавати заявку на Чемпіонат України зі своєю командою?
- Наразі ми більше будемо приділяти уваги саме дитячому міні-футболу, про чемпіонат ще й не думав.
 
- Як Ви думаєте, які шанси у Черкас створити власний міні-футбольний осередок, як у Луганську чи Донецьку?
- Я думаю, що все залежить від фінансового становища в країні. Якщо воно стабілізується, а так і буде через рік-два, то з’являться більш соціально активні люди, які готові будуть інвестувати кошти саме в цей вид спорту. Адже наразі це дуже проблематично, бо бюджети команд дуже великі, дорогі. Але навіть у теперішньому положенні ми рухаємось вперед. Хоча потрібні спортивні майданчики. Наприклад, у районі вокзалу уже створено спеціальний майданчик для міні-футболу. Також ми маємо майданчик європейського рівня в районі тролейбусного парку. За міні-футболом майбутнє. І є гарні перспективи, що міні-футбол стане олімпійським видом спорту.
 
- Коли, на Вашу думку, в міні-футбол почнуть грати професійні міні-футболісти?
- Для цього потрібно створювати професійні команди. Ну, ми на шляху до реалізації цієї мети. Якщо буде професійний клуб, то туди потягнуться спортсмени.
 
- Юрію, що можете сказати про гру молодих команд?
- Із впевненістю можу сказати, що такі команди, як «Цетус», «Шарм», «Надія» демонструють саме міні-футбольну гру, яка подобається і захоплює. Не кожен матч чемпіонату області з великого футболу збирає скільки вболівальників, як матчі з міні-футболу. На останній грі було близько 300 осіб, це із врахуванням того, що зал просто не міг вмістити всіх бажаючих. Наступні змагання будуть проходити уже в ПС «Будівельник», де умови і для вболівальників, і для гравців будуть значно кращими. Але ось така підтримка людей свідчить про якісну і цікаву гру.
 
- Поділіться секретом, як Ви поєднуєте політику і спорт?
- Активно політикою не займаюсь уже близько двох років. А так, то кожна нормальна людина не може жити лише роботою, у кожного є якесь захоплення:  рибалка, машини, колекціонування. Я люблю футбол з дитинства. Тому весь вільний час віддаю саме цій грі, наразі цій роботі. І я від цього отримую повне моральне задоволення. Я роблю, те що люблю і хочу робити.
 
- А родина Вас підтримує?
- Так, родина завжди зі мною.
 
- Ви є ініціатором створення сайту «Черкаський спорт», що саме Вас надихнуло?
-  Я люблю всі види спорту, не лише футбол. Спочатку хотіли створити сайт для федерації міні-футболу, але зрозуміли, що ним цікавитимуться і його бачитимуть лише своє коло. Спорт у місті взагалі погано висвітлюють. Тому вирішили пропагувати спорт у цілому, адже у нас вмісті є скільки цікавих видів спорту і чемпіонів світу, про яких люди навіть не чули, хоча мають пишатись і рівнятись на них. Ось так і виникла ідея створення першого черкаського спортивного порталу.
 
- Як тільки Ви очолили асоціацію, одразу провели два кубки області, а в грудні стартує обласний чемпіонат. Чого чекати далі?
- Можу сказати точно, що постійно будуть якісь змагання. А влітку стартує дуже цікавий спортивний проект пов'язаний з абсолютно новим видом спорту, тому чекати є що!

Джерело - cherkassy-sport.com

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.