ПольшаАндрей Бурдюг – игрок "Red Devils"!ПольшаВадим Иванов: «Будем бороться за чемпионство»БеларусьВиктор Тарчило: «Хочется выигрывать всегда, но жертвовать собой пока очень рано»Экстра-лигаМаксим Почебут получил серьезную травмуБеларусьМихайло Грицина: "«Столиця» ставить перед собою найвищі завдання"Футзал в мире«Мес Сунгун Варзаган» – победитель клубного чемпионата Азии-2018Экстра-лига«Эпицентр К Авангард» в Румынии: поражение и победаЭкстра-лига«Енергія» зіграє два контрольні матчі у ПольщіБеларусьПоддубный и Кручок забивают за «Гранит», Михайленко адаптируется в «УВД-Динамо»БеларусьКовельчанин Бобилєв змінив команду у БілорусіИспанияИспания. Лучшие голы сезона-2017/18. Элисандро и ХуанпиБеларусьАлександр Даниленко возглавит «Форте»Экстра-лига«Эпицентр К Авангард» начнет с «Галац Юнайтед», «Сокил» – с самарским «Динамо» ИспанияИспания. Лучшие голы сезона-2017/18. Дани Монтес и Хуанхо КателаФутзал в миреКлубный чемпионат Азии-2018: в финале сыграют чемпионы Ирана и ВьетнамаЖенский футзалЖіноча студентська збірна України розпочала підготовку до чемпіонату світуЭкстра-лигаЕкстра-ліга: 15 серпня відбудеться жеребкування календаряЛига чемпионов УЕФАКирилл Красий: «Кишиневскому «Динамо» будет тяжело в матчах Лиги чемпионов»Футзал в миреЧетверо енергетиків викликали у збірну України на чемпіонат світу серед студентівКазахстанДжон Леннон: «Я силовой игрок»

Думки вітчизняних тренерів про жереб Євро-2018 для збірної України

Сьогодні відбулося жеребкування фінальної стадії чемпіонату Європи 2018 року. Збірна України потрапила в одну групу зі збірними Португалії і Румунії. Ми попросили найавторитетніших українських тренерів поділитися своїми думками з приводу того, що очікує на "жовто-блакитних" з таким жеребом.
 

Станіслав Гончаренко, шестиразовий чемпіон і шестиразовий володар Кубка України, володар Суперкубка України
- З усього, що могло на нас очікувати, це дуже непоганий жереб. З португальцями грати можна і це не просто слова, а румунів ми завжди обігрували, хоч і з труднощами. Втім, я знаю, що останнім часом румуни натуралізували бразильців і потрапили на чемпіонат Європи не випадково. Групу то ми маємо проходити, але з другого місця ми мабуть потрапимо на іспанців, які напевно будуть першими. Тому нам не залишається нічого іншого, як перемагати у своїй групі, а для цього треба виграти дві гри. 

Кажу, що нам це по силам тому що Португалія з Рікардіньо хоч і сильна, але якщо правильно підійти до гри, виважити усі тактичні побудови і технічні аспекти, підняти настрій і віру в те, що піренейців можна перемагати, то українцям цілком до снаги виграти. Навіть той же календар непоганий. Думаю, що і ми, і португальці обіграємо румун, і усе буде вирішуватися в очній зустрічі. А знаючи як португальці зіграли з румунами в першому матчі нашої групи, ми можемо грати на той результат, який буде потрібен для того, щоб в останній зустрічі нас влаштовувала нічия. Проте це мої стратегічні міркування, і бажано грати на перемогу у цій зустрічі. На мій погляд , як би ми не зіграли з румунами, все буде вирішуватися у матчі з Португалією. 

Я дивився останні дві товариські гри португальців проти росіян, тому і кажу, що їх можна «розкусити». У першому матчі піренейці виглядали дуже пристойно (3:3 – прим. авт.), а другий - провалили (3:7 – прим. авт.). Якщо правильно підійти і все розрахувати, то можна Португалію «взяти». Це буде не так легко, але можна, на що я і сподіваюся.

Все залежить від того як ми підійдемо до цих зустрічей. Контингент гравців у нас не дуже широкий. На мою думку, сьогодні у нашому чемпіонаті особливо нема з кого вибирати, як це було раніше. Наприклад, не поїхав Кондратюк і його міг замінити Якунін, чи не поїхав Овсянніков і його міг замінити Бондар. Вибір був більшим. Зараз немає великої групи майстерних виконавців. Тому дуже важливо фактором стане те, яким буде стан нашої команди на той час, на якому загальному рівні перебуватимуть кандидати до збірної, а особливо те, чи буде хтось травмований. Вважаю, що якщо через травми випаде один-два ключових гравці, чи то «стовпи», чи то ті, хто починає гру знизу, чи то ті, хто утримує стиль гри і почерк команди – це стане серйозним негативним фактором. Хоча той же Рікардіньо начебто весь час грає і ніколи не травмується. Якщо брати Португалію з ним і без нього, то це зовсім різні команди. Отже, треба дивитися в якому стані одна і друга команда підійдуть до протистояння і хто з гравців буде в «обоймах». Хоч би у нас ніхто вилучення не заробив, але думаю, що у матчі з румунами такого не трапиться.

Ще одним вагомим фактором є наш чемпіонат, оскільки його регулярна частина не того рівня, який потрібен, і якби ми грали більше матчів плей-оф, то було б краще. Ну і важливо з якими командами ми проведемо спаринги. Чув, що плануємо грати з Казахстаном та Італією. Якщо ці матчі зможуть провести, то буде дуже корисно, а якщо ні, то це негативно відіб’ється на підготовці збірної. 
 

Юрій Кобзар, чемпіон України
- Часи змінюються і майже всі найсильніші українські гравці грають закордоном, тому в роботі зі збірною наступив новий етап. Ми так ніколи не працювали і склад збірної переважно формувався на основі вітчизняних клубів. Коли ми стали віце-чемпіонами Європи у 2001 році, то базовими клубами були «Інтеркас» і «Шахтар», а за часів віце-чемпіонства 2003 року базовим клубом був один «Шахтар». В останні роки команда формувала на базі «Локомотива», але він розпався і насильніші гравці роз’їхалися. Мінус полягає у тому, що гравці не звикли працювати в такому режимі. Раніше вони працювали в одних клубах, а тепер будуть збиратися тільки на зборах. А плюс у тому, що, на мою думку, гравці зараз виступають у більш сильних чемпіонатах, ніж український.

Я вважаю, що перед нами завжди стоїть завдання потрапити у четвірку і воно реальне, хоч ми й завжди спотикалися на чвертьфіналах. Думаю, що у чвертьфінал ми у будь-якому випадку потрапимо, але все-таки треба постаратися потрапити у півфінал. У наш є шанси зайняти перше місце у групі, адже збірні Португалії і Румунії не є тими колективами, які ми точно не зможемо обіграти. Тому ваважаю, що треба виходити з першого місця у групі, а далі проходити у півфінал, адже для цього є всі передумови.
 

Євген Ривкін, триразовий чемпіон України, дворазовий володар Кубка України, чотириразовий володар Суперкубка України
- Група у нас непроста і всі команди, які беруть участь у чемпіонаті Європи гідні одна одної. Є фаворити, але не можу сказати, що хтось із команд є явним аутсайдером. Жереб такий яким він є. Вірю у нашу збірну. Вірю у те, що їй по силам боротися за перше місце у групі. Будемо уболівати і переживати. Сподіваюся, що у хлопців у Словенії все вийде.

Андрій Гулій, futsalua.org

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.