ЛьвовЧемпіонат Львівщини з футзалу: перша перемога «Гранд-Галичини»ОдессаОдесса. Премьер-лига. 10-й тур. Разгромы побили рекорд результативностиПетро Закалюжний: "Співпраця з новим керівником асоціації дасть результат"ХарьковХарьков: «Монолит» вырывает победу у «Слободы» и укрепляет лидерствоАматорыЖитомиряни представлятимуть Україну у фіналі міжнародних змагань у МінськуЖитомирЖитомир: лідери синхронно перемагаютьСборная УкраиныЕвгений Иваняк призывает украинских болельщиков поддержать нашу команду в матчах с испанцамиЗапорожскаяЗапорожье, Премьер-лига. 10-й тур, обзоры (обновляется)Ивано-ФранковскаяУ чвертьфіналах Кубка АМФІФО без сенсаційЧеркасскаяЧеркащина. Перша ліга. 6 тур. Катеринопіль перемагає Маїс і відчіпляє його від лідерівЛьвовЛьвів. Гранд ліга. 9 тур. Огляди 15 січняСумыСумы, Высшая лига. 9-й тур, обзорыЧеркассыЧеркащина. Екстра-ліга. 6 тур. Рувер оживає, а ЛНЗ і Цетус дарують драмуЧеркасскаяЧеркащина. Вища ліга. 6 тур. Росава з Рятівником влаштували феєріюЭкстра-лигаЕкстра-ліга. Підсумки 14 туру (+відео)ЛьвовскаяВолодимир Крупчук: “Хочу, щоб команда росла і колись виступала у вищій лізі чемпіонату України”ЗапорожьеАРПИ громит Лотос + ВИДЕО, интервьюПервая лига Первая лига. 8-й тур. ОбзорыЖитомир“Економ таксі” тріумфує у Чемпіонаті Коростеня з футзалуХмельницкийПреміум-ліга: матчі-відповіді 1/4 фіналу Кубку у режимі LIVE!!!

Екстра-ліга. Підсумки 14 туру (+відео)

«Енергія» приїхала в Покровське з підсиленням у вигляді свіжопідписаного Віталія Танського і поверненням Володимира Кардаша в основу. У господарів же відбулася чергова незрозуміла тренерська перестановка, що мало б зіграти на руку гостям, але сталося не так як гадалося. В першому таймі на майданчику точилася рівна боротьба аж поки Кардаш не помилився при виході в атаку і господарі не відкрили рахунок. Львів’яни намагалися зрівняти рахунок, натомість пропустили вдруге від Дмитра Сільченка. У другому таймі гості сильніше сконцентрувалися на атакувальних діях, а господарі прогнозовано перейшли в захист. На 27-й хвилині у залі зникло світло, але після поновлення гри її малюнок не змінився. «Зелено-білі» насідали, але забити не вдавалося. На 34-й хвилині Валерій Легчанов дістав з рукава останній туз у вигляді Романа Кордоби як п’ятого польового. От тільки зіграла ця карта проти гостей – одразу ж третій гол у порожні ворота. Надалі львів’яни непогано розігрували штучну більшість, але м’яч вперто не йшов у ворота. На останній хвилині команди обмінялися голами і встановився остаточний рахунок – 4:1 на користь «Титан-Зорі».

«Локомотив» навряд чи їхав у Херсоні у ранзі фаворита, оскільки мав серйозні кадрові проблеми перед виїздом: Артема Рося перевели у другу команду, Євген Сірий зазнав чергової травми, а ще й Богдан Свиридов захворів. Євгену Ривікіну довелося розраховувати лише на 8 польових гравців, деякі з яких у цьому сезоні отримували не надто багато ігрового часу. У першому колі «залізничники» у себе вдома практично з повною обоймою виконавців не змогли обіграти «мельників». До того ж, «Продексім» видав триматчеву виграшну серію, тому мав усі передумови, щоб розраховувати на позитивний результат. У першому таймі важко було віддати перевагу якійсь із команд і небезпечні моменти виникали рідко, але навіть за такої ситуації харків’яни  зуміли витиснути три голи. Після перерви господарям треба було серйозно перебудовувати свою гру, але швидке вилучення екс-локомотивівця Дмитра Федорченка дещо збавило їхній атакувальний порив. Особливої небезпеки біля воріт Дмитра Литвиненка не спостерігалося і за 4 хвилини до кінця господарі перейшли на гру в п’ять польових, однак і це їм не допомогло забити хоча б гол престижу. Завдяки цій перемозі віце-чемпіон повернув собі другу сходинку у турнірній таблиці.

Надзвичайно цікавий і бойовий матч видали у Хмельницькому місцевий «Сокіл» і київський «ХІТ». Молоді підопічні Романа Ковальчика практично весь матч з певними проміжками просиділи на воротах Владислава Лисенка, але Влад показав кому треба зніматися у фільмі «Людина-павук». Бойовитість матчу підтвердилася 10-ма жовтими і двома червоними картками, що може потягнути на рекорд. Долю матчу вирішила майстерність Сергія Журби, який чи не найбільше дошкуляв захисту господарів. В кінці гри «соколам» навіть вдалося зрівняти рахунок, але Андрій Хамдамов переправив м’яч у ворота рукою і цей гол справедливо не був зарахований. Новачок Екстра-ліги достроково виграє регулярний чемпіонат за 4 тури до його завершення.

В Івано-Франківську «Ураган» дуже швидко заробив собі фору у два голи і практично одразу загнав рівнян у скрутне становище. Гріх не відзначити красивий гол зі штрафного з центра майданчика у виконанні Мар’яна Пелеха. Ну і не останню роль у цьому взятті воріт відіграв Максим Павленко, який дезорієнтував воротаря своїми переміщеннями. «Кардиналівці» з відповіддю не стали баритися і за 4 хвилини їхній капітан Олександр Басич один гол відквитав – 2:1. До кінця тайму рахунок міг змінитися як в один, так і в інший бік, але цього не сталося. Другий тайм проходив у значно більш спокійному руслі. Ніхто не збирався ризикувати аж поки не наступили останні хвилини, коли «Кардиналу-Рівне» вже кров з носу треба було щось робити, щоб рятувати гру. Рівняни буквально забомбардували ворота Віталія Бірова і якимось дивом не змогли зрівняти рахунок, а практично перед самою сиреною двічі помилилися за що й були покарані голами. Не скажеш, що рахунок по грі, але з «Кардиналом-Рівне» таке трапляється аж занадто часто. Окремо слід відзначити момент чесної гри з боку рівнян, коли вони за рахунку 1:2 вивалювалися вчотирьох на двох франківців, але вибили м'яч за межі майданчика, оскільки Петро Шотурма після зіткнення залишився лежати на паркеті. Цей вчинок гідний подяки.

Матч у Чорноморську починався на годину пізніше за гру в Івано-франківську, тож «телефоністо-пивоваро-педагоги» могли слідкувати за результатом гри своїх прямих конкурентів. Гостям необхідна була перемога, яка б давала їм шанс повернутися на восьму сходинку у турнірній таблиці. Підопічні Валерія Туркіна одразу взялися до справи і забили двічі. Однак у пам’яті ще свіжі спогади про те як чорноморці по ходу гри вдома відіграли три м’ячі у «Сокола», тож розслаблятися об’єднаній команді було рано, що й довів черговим своїм голом Максим Коптєв. У другому таймі Денис Зеленкевич повернув своїй команді перемогу у два голи, а вилучення Романа Горпинича мало посприяти розвитку такого успіху, але цього не сталося. Натомість чорноморці у кінці гри скоротили відставання до мінімуму і полоскотали нерви «ЛТК/ІнБев/НПУ». Лугансько-житомирсько-київська команда зуміла повернутися на останню сходинку, що дає право грати у плей-оф, але до кінця регулярного чемпіонату все ще може змінитися. Тим паче, що в наступному турі «Кардинал-Рівне» поїде гостювати саме у Чорноморськ.

«Титан-Зоря» (Покровське) – «Енергія» (Львів) – 4:1
Голи:
Грицовець (12), Сільченко (17), Леміш (34), Доманський (40) – Кузь (40)
Попередження: Доманський (32), Шпигар (35) – Кордоба (31), Танський (34)
 
Відеоогляд матчу:


Валерій Легчанов, головний тренер "Енергії":

«Команда суперника закрилася, і чекала на контратаки. Ми у першому таймі могли зрівняти рахунок, але, на жаль, свої моменти не реалізували. Треба якісніше підходити до завершальної стадії атаки.

До самовіддачі гравців претензій нема. Але «на виїзді» потрібно реалізовувати моменти: домінувати не тільки у грі, але й у рахунку. Ми у цьому плані не допрацювали. Тому будемо розбирати гру, аналізувати. Адже, якщо ти фаворит – мусиш це доводити і досягати результату. І у вирішальній стадії треба бути більш зосередженим і втілювати голи і ту перевагу, яка є».

«Продексім» (Херсон) – «Локомотив» (Харків) – 0:3
Голи:
Малишко (3), О. Сорокін (13), Д. Сорокін (15)
Попередження: Бессалов (13) – Лебідь (35)
Вилучення: Федорченко (23, Продексім)
 
Відеоогляд матчу:

 

Післямова тренерів:


«Сокіл» (Хмельницький) – «ХІТ» (Київ) – 1:2
Голи:
Хамдамов (11) – Журба (5, 16 (дабл-пен.))
Попередження: Мартинюк (3), Подлюк (7), Тимощук (35), Хамдамов (38) – І. Борсук (5), Корнійчук (10), Лисенко (25), А. Борсук (35)
Вилучення: Мартинюк (24) – І. Борсук (36)
На 17-й хвилині Журба (ХІТ) не реалізував дабл-пен.
 
Відеоогляд матчу:


«Ураган» (Івано-Франківськ) – «Кардинал-Рівне» (Рівне) – 4:1
Голи:
Пелех (1, 6), Горбатий (40), Павленко (40) – Басич (10)
Попередження: Шотурма (39), Кефа (40 обидва - Ураган)
 
Відеоогляд матчу:


Іван Скіцко, головний тренер "Урагану":
- Емоції після матчу двоякі. З однієї сторони, позитивні, бо "Ураган" переміг і здобув три очки. З іншої, ви бачили гру, особливо другий тайм, коли "Кардинал-Рівне" нас переграв. Однозначно, хочу відзначити Віталія Бірова, він - герой матчу, те, що він сьогодні витворяв, його сейви, заслуговує похвали… Є ігри, які виграє воротар, і я визнаю, що саме Віталій приніс для нас ці важливі три залікові бали. Не випадково він є кандидатом в національну збірну.

Є такі моменти, коли команда дуже гарно грає, як, наприклад, сьогодні "Кардинал". Як на мене, це одна з кращих їхніх ігор у цьому сезоні. Натомість, у виконанні "Урагану" - це була найгірша гра, але взяли три очки ми. Це спорт, він нелогічний, несправедливий…

"Кардинал-Рівне" здивував "fair play" наприкінці матчу. Вони могли спокійно забивати "4 в 2", але поступили дуже по-чоловічому. Я знаю, що "fair play" рано чи пізно обернеться і для них у позитивну сторону. Для мене - це дуже високий показник, команда по суті жертвувала собою, в них теж ситуація непроста, йде боротьба за восьме місце, але вони зробили цей жест, який для нас багато значить.

Щодо самої гри, то я десь очікував, що так буде. Хоча, якщо взяти перші 10 хвилин, то "Ураган" міг визначити долю матчу. При рахунку 2:0 мали нагоду для третього гола, але не реалізували. Потім "Кардинал-Рівне" забив, і ми десь "стушувалися", появилася невпевненість, зникла віра. Але знову ж таки, це заслуга суперника та їхнього головного тренера Сергія Піддубного. Якщо взяти зміст гри, то я був би радий навіть нічиї.

- В чому була сьогодні проблема "Урагану"?
Найперше, це проблема зі складом - у нас через травми "вилетіли" чотири футболісти. Хоча молодий Василь Кефа зіграв нормально, на рівні, він практично без ігрової практики, і це радує.

Я не хочу шукати виправдання зараз, але цей тиждень був сумбурний - було моє відрядження до Києва, то вечірні тренування, то проблеми з залом. Мені не подобався мікроцикл, і я побоювався, що це відобразитися на грі… В наступних матчах суперники нам такого не даруватимуть. Треба відновитися психологічно, фізично, і рухатися далі.

Мар’ян Пелех, гравець "Урагану":
- Очікували, що буде дуже важка гра, але раді, що перемогли, тому враження - тільки позитивні. "Ураган" піднявся у турнірній таблиці, тому в хорошому настрої будемо готуватися до кубкової гри з "Енергією".

- Ти забив перший швидкий гол? Як вдалося?
Зіграли, як завжди, на "стовпа", а Василь Кефа віддав хорошу передачу, мені залишалося тільки забити м’яч у порожній кут воріт.

- Другий тайм був важкий для "Урагану", за рахунок чого вдалося вистояти?
Ми перетерпіли, а супернику не вдалося реалізувати один-другий момент. "Урагану" пощастило більше…

Олександр Басич, капітан «Кардиналу-Рівне»:

- Що можу сказати… Дорога до Івано-Франківська була важкою. Але, незважаючи на усі сторонні фактори, ми завжди їдемо в гості за перемогою. Вважаю, сьогодні нам не пощастило. Голкіпер «Урагану» упродовж усієї гри виручав своїх партнерів. А в нас команда поки-що не такого високого рівня, як в Івано-Франківську. Сьогодні ми хотіли перемогти і боролися до кінця. Бо завжди намагаємося грати на перемогу і для вболівальників. Дякую, вболівальникам, які сьогодні приїхали з Рівного підтримати команду!

«Юні-Ламан» (Чорноморськ) – «ЛТК/ІнБев/НПУ» (Луганськ/Житомир/Київ) – 2:3
Голи:
Коптєв (20), Солодов (35) – Карбула (4), Цапов (7), Зеленкевич (26)
Попередження: Циня (15), Горпинич (26)
Вилучення: Горпинич (27, Юні-Ламан)
На 18-й хвилині Дзюба (ЛТК/ІнБев/НПУ) не реалізував дабл-пен.

Андрій Гулій, futsalua.org

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2017 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.