ИспанияСанти Басиле – новый игрок «Футбол Эмоушен Сарагоса»Экстра-лигаСтартувало голосування за Найкращого футзаліста України 2020 рокуВторая лигаНазар Станкевич: «В дорослому футзалі твою роботу оцінюють результатом і зараз нам потрібно робити ставку саме на нього»ПортугалияПортугалия-2020/21. Лучшие голы 19-го тураЧемпионат ЕвропыЕВРО-2022. Отборочные матчи. LIVE!Футзал в миреАлександр Прядко: «Особых иллюзий на матчи с Украиной датчане не питают»КазахстанИгита: «Разумеется, я настроен стать лучшим и в шестой раз, однако предпочел бы выиграть Лигу чемпионов»Футзал в миреМьянма ищет тренера сборнойЧемпионат ЕвропыУкраїнська бригада арбітрів працюватиме на матчі основного раунду відбору Євро-2022Экстра-лигаВалентин Бондарь: «Как-то «швырнули» мужика на цистерну солярки, но мы за эти деньги поступили как робингуды»Чемпионат ЕвропыЗбірна України зіграє обидва відбіркові матчі до Євро-2022 із Данією у ЗапоріжжіПервая лига Юрій Іванишин: «Я маю можливість працювати пліч-о-пліч з українським Пепом Гвардіолою»Чемпионат ЕвропыСергей Скорович: «Задача – выйти на Евро с первого места»Сборная УкраиныОлександр Косенко: «Ми летимо на один матч, тож, у складі збірної до Албанії вирушить двоє голкіперів»Вторая лигаРостислав Грицків: «Коли старші гравці в квадраті «вмикають бразильців», мені потрібно брати тайм-аут»КиевОлександр Репеха: «Заявитися в Першу лігу України на сьогоднішній день не проблема, але її нема»БеларусьБеларусь-2020/21. Тур 12. Бенефис Тараса Королишина в юбилейном матчеФутзал в миреFutsalplanet Awards-2020: Феррао, Ігіта, Амандінья, Леозіньо знову найкращіБеларусьОглашен список кандидатов в сборную Беларуси на поездку в ВенгриюВторая лигаВолодимир Іляш: «У нас зараз підібрався такий колектив, що є всі шанси стати переможцями Другої ліги України»

Ільдар Макаєв: «У нас надалі є хороші шанси потрапити на Євро-2014»

У національної збірної України з футзалу несподівано виникли проблеми у відборі на Євро-2014.
У першій грі відбору, що пройшов у Туреччині, «синьо-жовті» декласували англійців – 7:0. В наступній грі наші футзалісти сенсаційно програли словенцям – 8:3. А у заключному протистоянні вони перемогли турків – 4:2. Отож, наша команда посіла друге місце і за путівку на Євро-2014 побореться у матчах плей-офф.  

Серед наших потенційних суперників команди Угорщини, Боснії і Герцеговини, Словаччини, Румунії, Хорватії, Сербії та Нідерландів.
У фінальну стадію уже вийшли збірні Бельгії (господарі), Італії, Азербайджану, Росії, Іспанії (чемпіон), Португалії, Чехії та Словенії.
Про ігри відбору на Євро клубній прес-службі розповів гравець нашої національної збірної та львівської «Енергії» Ільдар Макаєв.

- В чому причина невдачі у матчі із словенцями?
- Зважаючи на результат, програли ми словенцям по грі. Можливо, десь не налаштувалися на цей матч. Винити суддів чи паркет не має сенсу. Рахунок на табло.

- Чим здивував суперник?
- За збірну Словенії грають міцні високі хлопці. На тамтешньому покритті захищатися було важче, чим атакувати. Дуже швидко ми набрали шість командних фолів. Ми почали грати у їхню гру, словенці здорово цим скористалися.

- П’ять командних фолів українці набрали уже на 9-й хвилині матчу. Чому так багато було порушень зі сторони «синьо-жовтих»?
- Не хотілося б в усьому звинувачувати суддів. Але кожне зіткнення, будь-яка форма боротьби призводила до фолу. В Європі дають грати, це знаю по матчам Кубка УЄФА. Там рідко свистять. А тут будь-яке зіткнення призводило до фолу.

- Матч із англійцями не був проблематичний для збірної України?
- Англійці дебютували на такого роду турнірі. Втім, їхня збірна не є такою слабкою, як дехто думав. Ми три голи забили на останній 40-й хвилині, тому рахунок є таким розгромним. А так, англійці є міцними хлопцями, вони лише починають розуміти міні-футбол, розбиратися в ньому.

- Останній матч був вирішальним у боротьбі за друге місце в групі. Що скажете про протистояння із турками?
- Грали більше стратегічно. Старалися не лізти уперед, щоби не набрати фолів, як це було у протистоянні із словенцями. Більш грамотно зіграли в захисті і добилися результати. Якщо словенці є високими і крупними хлопцями, то турки – крупні, але не високі. Було важко з ними грати корпусом.        

- Матчі проходили у горах, на висоті 1800 метрів над рівнем моря. Не було з цим проблем?
- Хіба в перші дні відчували дискомфорт. Але потім більш-менш звикли і усе було гаразд.

- Збірній України до снаги таки здобути путівку на Євро-2014?
- Зважаючи на ймовірних суперників, я думаю, що у нас є хороші шанси потрапити на чемпіонат Європи.

- Кого б не хотіли у суперники?
- Безперечно, найкращим би варіантом були би команди Боснії і Герцеговини та Нідерланди. Інші збірні десь на одному рівні.

Джерело - 
energia.lviv.ua

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.