Кубок УкраиныFavbet Кубок України: жеребкування попередніх етапів – 24 вересняРоссияНиколай Иванов: «Я всегда ставлю перед собой максимальные цели»Всеукраинский финал АФЛУАндрей Заводян: «Победа в АФЛУ далась нам не очень легко, но и не так тяжело, как это могло бы казаться»ФранцияСборные Молдовы и Франции обменялись победамиБеларусьБеларусь-2020/21. Тур 3. Бенефис Михаила ГрицыныИталияАлекс Мерлим возвращается в сборную Италии?ИспанияСтал известен календарь чемпионата ИспанииКазахстанВиктор Тарчило – главный тренер МФК «Актобе»ЛатвияДмитро Шамлі став гравцем латвійського «Петрова»ИталияАлекс – в «Реал Сан Джузеппе», Ассад – в «Томбези»Казахстан«Кайрат» представил новичков и озвучил цели на сезонРоссияКамиль Герейханов: «Первое время я один на поезде в 10 лет ездил за 1000 км играть за Тюмень»Всеукраинский финал АФЛУВінницький «ЯСКО» – переможець Всеукраїнського фіналу АФЛУ сезону 2019/2020Экстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. 5 тур. «Енергія» продовжує переслідувати «Продексім»РоссияРоссия-2020/21. Суперлига. Тур 2. LIVE!Экстра-лига«ДЕ Трейдинг»: Павло Чабанов замість Володимира УдовиченкаЭкстра-лига15-річний гравець «Енергії» Юрій Яремчук дебютував у FAVBET Екстра-лізіАматорыВсеукраїнський фінал АФЛУ-2020. Підсумки другого ігрового дняИспанияФеліпе Парадінскі: «З українських команд знаю тільки "Продексім", бо там грають бразильці»Экстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. Анонс 5 туру

Іван Скіцко: «Я розумію, як нам складно доведеться у новому сезоні»

Головний тренер “Food Centre-Sumy” Іван Скіцко – про готовність команди до нового сезону, чергових новачків та воротарське питання 


– Іване Васильовичу, тиждень залишається до нового сезону. Як зараз почувається команда?
– Так, до старту сезону якраз тиждень, попередньо ми уже домовилися, що матч із “Енергією” проведемо в п’ятницю, залишається лише до кінця узгодити час, ймовірно, це буде 13.00. Що хочу сказати: я бачу прогрес, це найголовніше. Якщо порівнювати першу гру з “Рятувальником”, коли ми тільки-но зайшли в зал і зараз, то це абсолютно різний рівень. Це приємно визнавати, хоча я розумію, як нам складно доведеться у новому сезоні.

– Цього тижня команда знову двічі зіграла з “Рятувальником”. Дайте коротке резюме цим зустрічам. 
– Якщо брати сугубо ігрові якості і ті моменти, які ми хотіли награти, то мені дії гравців сподобалися. Але “шкутильгає” психологія. Наприклад, візьмемо матч у середу. Так, ми почали нарешті забивати, відзначился відразу шість разів. Але інстинкт переможця ще до нас не прийшов повністю. Не можна відпускати матчі, коли ведеш 4:1, 5:2, а закінчувати 6:6. У п’ятницю уже зіграли конкретніше на результат, мали навіть змогу вдосконалити гру з п’ятим польовим. Але я знову побачив, що потрібно працювати і працювати, щоб довести усі дії до автоматизму. 

– Як ідуть справи з награванням “четвірок”? 
– Продовжуємо експерименти. Зараз, поки ще є така змога, це можна робити. Намагалися уже грати і двома повноцінними “четвірками”, потім давали більше шансу лідерам, грали вшістьох, усімох. У нас ще є тиждень, його потрібно використати максимально ефективно. 

– Після матчів із “ХІТом” Ви згадували, що є пошкодження у Петренка, Цілика та Зеленкевича. У якому стані вони перебувають зараз?
– Цілик та Петренко уже готові грати. Можливо, з певними обмеженнями, особливо ми не навантажували їх протягом матчів із “Рятувальником”, але вони повернулися у стрій, і це найголовніше. Щодо Зеленкевича, то лікарі роблять усе можливе, щоб Денис у понеділок-вівторок повернувся у основну групу і зіграв у Львові. 

– Харківська команда “Viva Cup” на своїй сторінці в “Фейсбуці” повідомляла, що вони хотіли зіграти матч із “Food Centre-Sumy” , але сумська команда відмовилася. Можете пояснити, що трапилося?
– Так, я мав розмову із представниками команди “Viva Cup”, вони нам запропонували зіграли у суботу. Але до цього ми уже домовилися з “Рятувальником” провести гру у п’ятницю. Побачивши, як гравці під навантаженням уже сьогодні грали з “Рятувальником”, я зрозумів, що правильно і зробив. Праця – працею, але потрібен і відпочинок, тим паче, після таких важких зборів. Заодно хотілося б подякувати роменському клубу за хороші спаринги, у них дуже хороша команда, яка змусила нас попотіти. 

– Після матчів із “ХІТом” склад клубу покинув перший воротах Олександр Сіріцький. Розкажіть, як зараз ведеться робота по пошуку голкіпера?
– Так, для нас це сумна новина, що Сіріцький залишив клуб, ми на нього розраховували. Але я дуже радий, що він пішов на підвищення і зможе пограти у “ХІТі”. Ми з президентом тримаємо ситуацію на контролі, маю надію, у понеділок-вівторок ми закриємо це питання. У хорошій команді потрібно, щоб було три воротарі, як для конкуренції, так і для ефективності тренувального процесу. 

– Пам’ятаю, у одному з перших інтерв’ю Ви зазначали, що з командою працює Дмитро Ігумнов і рішення щодо його подальшої долі буде прийнято уже перед стартом сезону. Скажіть, чи наступив цей час? 
– Так, на початку зборів я говорив, що Ігумнов хоче працювати і розвиватися. Він зараз у клубі буде “ветераном”, зважаючи на середній вік, але його майстерність і навики нам точно не завадять. Я бачу вогонь у нього в очах і бажання працювати, це найголовніше. Також до команди приєднається Василь Кефа. Щодо нього – то це мій вихованець, я його дуже добре знаю. Нам важливо підвищити конкуренцію за рахунок сильних гравців. 

– Давайте перейдемо конкретніше до “Енергії”. Із того, що можна було побачити у вільному доступі, це виступи команди на Кубку Львівщини. Що цікавого для себе Ви відзначили у цих матчах у діях майбутнього суперника?
– “Енергія” продовжує рости. Це стосується молоді, яка була ще десь необстріляна у минулому сезоні, а зараз, здобувши досвід, продовжує додавати. Плюс прийшов Когут, це дуже серйозне підсилення для львів’ян. Напевно, не потрібно розповідати, як “Енергія” грає вдома, тому скажу, що нас чекає дуже важкий матч. Але я буду налаштовувати гравців лише на позитивний результат.

– І наостанок розкажіть, чи немає у Вас інформації, коли уже уболівальникам дозволять бути присутніми на матчах?
– Офіційних листів на адресу клубу не надходило, питання поки що залишається відкритим. Напевно, не тільки нам, але і усім командам хочеться грати з глядами, тут ніхто не буде сперечатися. Тим паче, наскільки я знаю, у нас уже є домовленність, що домашні матчі будемо приймати в манежі, де дуже комфортно спостерігати за грою. Усі чекаємо “відмашки”, щоб запустити уболівальників у зал.

Джерело  foodcentresumy.com.ua

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.