Чемпионат ЕвропыСергій Усаковський: «Хочу побажати Кака здоров’я та успіхів, а збірній Казахстану увійти в топчетвірку команд світу»Футзал в миреАргентина – переможець Копа АмерикаСборная УкраиныВасилий Симонов: «Желаю «Продэксиму» в ближайшем будущем гордиться воспитанниками херсонского футзала»Чемпионат ЕвропыПортугалия защитила титул и стала двукратным чемпионом ЕвропыЧемпионат ЕвропыІгор Чернявський: «Не кожна команда створює таку кількість гольових нагод біля воріт збірної Іспанії як ми»Кубок УкраиныParimatch Кубок України-2021/22: 1/8 фіналу. Матчі-відповіді. Результати, огляди, відеоЧемпионат ЕвропыІгор Корсун: «Ми працюємо саме заради таких емоцій, які були під час чемпіонату Європи»Чемпионат ЕвропыДмитрий Бербенцев: «Некрасивы высказывания диванных экспертов и лживых тренеров о нашей сборной и «Продэксиме»Чемпионат ЕвропыПетро Шотурма: «Ми зробили все, що могли, проте, думаю, у майбутньому ще скажемо своє слово»Футзал в миреКопа Америка-2021. День 6: Аргентина у фіналі зійдеться з ПарагваємЧемпионат ЕвропыОлександр Косенко: «Я хочу, щоб гравці самі повірили, що можна перемагати найкращі збірні»Чемпионат ЕвропыЄвро-2022. Україна поступилася Іспанії та посіла четверте місцеЧемпионат ЕвропыСергей Скорович: «Для победы в финале нужно выложиться без остатка»Чемпионат ЕвропыЗики Те: «Мы ожидаем сложный матч, но уверены, что победа останется за нами»Чемпионат ЕвропыУкраїна – Іспанія: передматчева пресконференція. Косенко, Радевич: «Спробуємо знайти слабкі місця іспанців»Чемпионат ЕвропыЕВРО-2022. Финал. Португалия – Россия. АнонсЧемпионат ЕвропыЄвро-2022. Матч за 3 місце. Іспанія – Україна. АнонсЧемпионат ЕвропыЄвро-2022. Суперечливі епізоди матчу Україна – РосіяЧемпионат ЕвропыКарлос Ортис: «Мы не можем вновь уехать домой без медалей»Чемпионат ЕвропыСтанислав Гончаренко: «Результат на Евро – стечение обстоятельств, идеальный вариант тренера сборной – Максим Павленко»

Євро-2022. 1/2 фіналу. Україна – Росія. Анонс

Принциповий суперник у битві за фінал футзального Євро

Фото УЄФА/Photo by UEFA

«Це дуже емоційний момент. Все як уві сні. Ми дуже багато працювали для цього» - такі слова гравця збірної України Ігоря Корсуна після перемоги над Казахстаном в 1/4 фіналу. Ще б пак! Адже з 2010 року наша національна команда не могла подолати чвертьфінальну стадію континентальних першостей, хоч і стабільно виходила до неї. Більше того, саме на Євро-2010 з'явилася 1/4 фіналу після розширення кількості учасників чемпіонату Європи. Отже, «синьо-жовті» досягли історичного результату, вперше подолавши цю неприступну для нас стадію.

А згадаємо, як розпочинався для нас поточний чемпіонат Європи. Тоді хтось міг припустити, що команда Олександра Косенка боротиметься за медалі? Звичайно, без везіння у матчі проти Казахстану не обійшлося (згадаймо хоча б штангу, яка врятувала ворота нашої збірної за рахунку 3:2). Але українці це везіння заслужили, адже на турнірі, за винятком стартового поєдинку, ми побачили згуртовану команду, яка демонструє якісний футзал. Отак би й надалі, в такому принциповому протистоянні, яке чекає на «синьо-жовтих» у півфіналі.

Росіяни тільки один раз ставали чемпіонами Європи (в 1999-му), але є незмінними учасниками битви за медалі континентальних першостей. Тільки на Євро-2003 та Євро-2010 збірна Росії опускалася нижче третього місця. Переконливо виглядає команда Сергія Скоровича і на поточному турнірі: у груповому етапі росіяни набили своїм суперникам 16 м'ячів. Більше того, збірна Росії встановила рекорд, вигравши вже десять матчів поспіль із урахуванням відбірного турніру чемпіонату Європи. В 1/4 фіналу росіяни впоралися з Грузією, хоч дебютанти Євро і попсували нерви більш іменитим суперникам.

Нинішнє покоління збірної Росії з футзалу багато хто називає найсильнішим в останні часи. Таку тезу вже підтвердили Іван Чішкала та Артем Антошкін, які забили по п'ять м'ячів. Є місце у складі збірної Росії й натуралізованим бразильцям, але якщо раніше вони виконували провідну роль, то зараз такого не можна сказати. До речі, після старту турніру травму отримав Едер Ліма, якого замінив Андрій Афанасьєв.

Зазначимо, що протягом усього турніру збірна України зазнавала проблем із кадровим складом. Ось і напередодні відповідального протистояння з'явилася інформація щодо проблем зі здоров'ям у Євгена Сірого. До того ж невідомо, чи зможе взяти участь у матчі Артем Фаренюк, який не грав у поєдинку проти Казахстану. Але, без сумніву, кожен гравець збірної України, який у п'ятницю вийде на майданчик амстердамської арени, має виявити свої найкращі якості для досягнення необхідного результату.

Олександр Косенко, головний тренер збірної України:

«Цей матч викликає великий інтерес серед великої кількості людей. Те, що його транслюватимуть для вболівальників на великому екрані у центрі столиці, є зайвим підтвердженням цьому. Безперечно, підтримка відчувається. Через ковідні норми ми живемо у певному «вакуумі». Дякуємо всім за підтримку! Докладемо максимум зусиль, щоб віддячити всім вам перемогою!»

Прогноз

Збірна Росії є очевидним лідером протистояння. Але матч росіян проти Грузії показав слабкі місця нашого найближчого суперника. Віримо у надзвичайну самовіддачу українських футболістів та прогнозуємо сенсацію, завдяки якій «синьо-жовті» вийдуть у фінал Євро-2022.

4 лютого, п'ятниця
Україна – Росія
Амстердам (Нідерланди). Арена «Ziggo Dome», 18:00
ТБ-трансляція на телеканалі UA:Перший
Арбітри: Нікола Манцьоне (Італія), Седрік Пеліссьє (Франція)
Прогноз Sport.ua — 2:1

Джерело - Олександр Снітко, Sport.ua 

Україна - Росія
Чемпіонат Європи з футзалу 2022. Півфінал
4 лютого. Нідерланди. Амстердам. "Ziggo Dome". Початок о 18:00
Трансляція на ТБ - UA:Перший
Інтернет-трансляція - Суспільне | Спорт

Збірна України з футзалу

Зараз, напевно, багато хто готовий цькувати автора цього прогнозу, який після першого матчу розніс нашу збірну, яка програла Нідерландам. Проте і головний тренер Олександр Косенко, і його підопічні самі говорили, що з "ораньє" футбол був далеко не той, який планували показати. "Насправді, ми стали сильнішими. Команда пережила настільки непрості моменти, що вона вже нічого не боїться", - зазначав наш коуч.

Потрібно було додавати в грі, що і сталося в матчах, що залишилися. Сербію просто розмазали, показавши, що на даному етапі вони не конкуренти, а з Португалією в заключному турі групового етапу билися на рівних. Так, програли через чи не єдину помилку біля своїх воріт. До того ж, ми так і не побачили весь потенціал наших хлопців при грі з п'ятим польовим, тому що установка була більше тримати м'яч. Але за підсумками третього туру головним нашим завданням було просто видихнути: вийшли до плей-оф, і це головне. Решта вже формальність.

 
Напевно, багато хто поставил на нас хрест до чвертьфіналу. Казахстанці за футзальними мірками справді дуже і дуже пристойна збірна. Але щось у них цього разу не пішло. Складалося враження, що команда думками не на майданчику. Чи то думали вже про повернення до свого чемпіонату, чи їх зламав перший гол. Пенальті від Шотурми у першому таймі справді визначив подальший розвиток подій. Але давайте будемо відвертими: наші показали дуже якісну командну гру і ту перемогу заслужили. Суперник створював тиск лише в останні хвилин десять, кинувши вперед усіх. У тому числі й воротаря.

Тепер півфінал. Нинішнє покоління гравців та молоде покоління вболівальників, напевно, думає: куди вже вище. І так завдання перевиконано. Але є вище, куди. І це не одна сходинка, а цілих дві. Цей склад української збірної має можливість не просто переписати історію, не просто додати до нього один дуже яскравий розділ - ви можете все це зробити жирним шрифтом на золотих сторінках. Перемога у півфіналі буде не просто "одна з". Вона буде у безумовно важливий момент для всієї країни в цілому. І для вас, зокрема.

Збірна Росії з футзалу

"Триколор" ще перед початком чемпіонату вважався одним із фаворитів турніру. І тут не так питання в силі цієї збірної, як у загальних проблемах конкурентів: Португалія після перемоги на ЧС втратила низку ключових гравців; Казахстан регулярно кружляє навколо великих перемог, але переступити заповітну межу поки що не виходить; Італія сьогодні взагалі у такій глибокій кризі, що за один цикл із нього вийти навряд чи вдасться. Тому частково від безвиході аналітики відправили до претендентів на перемогу Іспанію, а за нею вже й цю команду.

Під час поточного Євро представники цієї команди виступали практично безпомилково: першими пропустили від словаків, але у відповідь забили сім. Розгромили Хорватію, з якою Україна здорово намучилася у відборі на цей же Євро, не залишили жодного шансу Польщі, обігравши їх, по суті, за перший тайм. Інше питання, що всі ці збірні не топ. Їх важко порівнювати, наприклад, із Португалією та Казахстаном, яким протистояла Україна. А ось з ким були реальні складнощі, то це з Грузією. Ще однією збірною, що швидко розвивається, поки що без великих перемог, але з натуралізованими бразильцями. Більше тайму Сакартвело утримували нічию, а коли пропустили перший гол, то відразу ж відігралися. Проблема грузинів, що у них, схоже, не було плану "Б": щойно справи почали йти невдало, одразу почалися проблеми у грі. Але вони не завадили створити ідеальний момент на останній хвилині, проте Путілову пощастило зробити подвійний сейв.

До речі, ця країна є ще одним учасником Євро, у якого хорошим тоном вважається натуралізація. Схоже, у представників РФС фетиш на вікових бразильців, інакше пояснити, потрапляння до заявки Робіньо, Нандо та Пауліньо важко. А був у першому турі ще й Ліма, але отримав травму і після гри зі Словаччиною його відзаявили.

Історія протистоянь

Офіційних зустрічей у фінальних турнірах між збірними набігло не так і багато – лише чотири. Вперше суперники перетнулися 1996-го: у січні на груповому етапі чемпіонату Європи, а у грудні - вже був поєдинок за третє місце на чемпіонаті світу. Обидві зустрічі завершилися з однаковим результатом і, на жаль, не на нашу користь – 2:3.

Нову сторінку написали через дев'ять років. Це був Євро та поєдинок групового етапу, який ми виграли 2:1. Досі та перемога залишається для нас єдиною, бо заключну очну зустріч – на Євро-2007 – ми також програли. Той турнір взагалі згадувати не хочеться, тому що ми завершили групу останніми з гнітючою різницею м'ячів -8 і взагалі без очок.

Шлях до півфіналу

Україна

31.01.2022 / Чвертьфінал
Казахстан - Україна 3:5

28.01.2022 / 3 тур
Україна - Португалія 0:1

23.01.2022 / 2 тур
Сербія - Україна 1:6

19.01.2022 / 1 тур
Нідерланди - Україна 3:2 

Росія

01.02.2022 / Чвертьфінал
Росія - Грузія 3:1

29.01.2022 / 3 тур
Росія - Польща 5:1

25.01.2022 / 2 тур
Хорватія - Росія 0:4

21.01.2022 / 1 тур
Росія - Словаччина 7:1 

Ставки та коефіцієнти на матч

1xbet

6.45  6.60  1.308

Favbet

6.00  3.50  1.72

VBET

5.21  6.80  1.36

Прогноз на матч Україна – Росія

Немає сенсу заперечувати, що в деяких видах спорту Росія безперечно сильніша за Україну: від поїдання на швидкість млинців з лопати до футболу у валянках. Почасти сюди можна віднести і футзал, хоча хто його знає, як би грала команда однієї шостої частини суші, якби не бразильський десант. Експерти відзначають силу нинішньої півазіатської збірної, але проти Грузії - проти Грузії! - вона взагалі мало чим вразила. Так, груповий етап був яскравим, але без опору. Другий момент – вік. Лише чотирьом із усієї заявки до 30 років. І це при тому, що "аквафреш" грає у більш щільному графіку: якщо українська збірна провела чотири матчі за 19 днів, то наш суперник – за 17. Плюс на день більше ми отримали після чвертьфіналу. Не забуваймо, що деякі гравці з нашої заявки однозначно будуть свіжішими, бо не грали у всіх матчах турніру: Педяш, Разуванов, Фаренюк, Радевич, Журба пропускали один-два матчі через позитивні тести на коронавірус.

 
Тому шанси у наших хлопців точно будуть. Головне – дисципліна і без мандражу, що був у дебюті з Казахстаном. Українська збірна вже показала найкращий результат на Євро за 17 років. Тепер можна не боятися провалу, а просто отримувати задоволення від гри та карати суперника. До речі, про покарання. Враховуючи важливість – не лише турнірну, як ви розумієте – поєдинку, не здивуюсь, якщо ми побачимо вилучення. А висока фора фолів практично неминуча.

Ставка: Україна не програє (1Х) за 3.8
Альтернативна ставка: буде вилучення за 3.4

Джерело - Олександр Риженко, UA-Футбол

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2022 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.