Лига чемпионов УЕФАЛига чемпионов-2021/22. Основной раунд. День 2. LIVE!Лига чемпионов УЕФАГригорий Иванов: «Хочется выйти в элитный раунд с первого места»Лига чемпионов УЕФАФедір Пилипів: «Вболівальники «Урагану» – це шостий гравець команди»ПортугалияПортугалия-2021/22. Лучшие голы 4-го тураФутзал в миреКакау может возглавить сборную ИранаПольшаЭкстракласа-2021/22. Тур 7. Победные голы Максима Паутяка и Виталия КолесникаРоссияКирилл Земсков: «Третье место нужно занимать железно, а можно и выше»Чемпионат мираРефери из Кыргызстана Нурдин Букуев установил рекорд чемпионатов мираРоссияАрнольд Кнауб: «О несостоявшемся переезде в Бундеслигу ничуть не жалею»Сборная УкраиныІрина Дубицька: «Збірна Фінляндія на турнірі Lviv Freedom Cup-2020 і зараз приблизно на тому самому рівні»БеларусьПремьер-лига-2021/22. Тур 6. Осечка ВРЗ и победная серия БЧСборная УкраиныОлег Шайтанов: «У січні в нас спаринги з Іспанією, на початку лютого — зі Швецією» ИталияИталия-2021/22. Тур 5. «Падуя» увеличивает отрывСборная УкраиныЮлія Форсюк: «Відразу після фінального свистка до кінця не повірили, що змогли здобути омріяний результат»Лига чемпионов УЕФА«Ураган» у Кубку УЄФА 2011/12: як це булоПервая лига Перша ліга 2021/22. Зона Cхід. 2 тур. «ЗАПОРІЖПРОМГРУП» і «SkyUp» поки без втратПервая лига Перша ліга 2021/22. Зона Захід. 2 тур. «Любарт» зазнав другої поразки поспільЭкстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. 8 тур. «Продексім» обіграв «Ураган» і наблизився до лідерівРоссияАлександр Попов: «Мы уверены в своих силах»ИспанияИспания-2021/22. Лучшие голы, комбинации и сейвы 3-го тура

«Кардинал-Рівне»: є команда, яка має пристойний вигляд

Напередодні старту чергового туру в Екстра-лізі керівництво рівненського міні-футбольного клубу «Кардинал-Рівне» провело прес-конференцію, на якій підвели підсумки міжсезоння і поділилися планами на наступний сезон. На запитання журналістів відповідали президент клубу Володимир Валявка, віце-президент Михайло Кондратюк та головний тренер Сергій Піддубний.
Розпочав спілкування з журналістами віце-президент МФК «Кардинал-Рівне» Михайло Кондратюк:


- Команда взяла участь у потужному міжнародному турнірі у Кувейті. Для нас було великою честю представляти у цих змаганнях Україну. На цьому турнірі вважаю ми зіграли на пристойному рівні. Змагалося на турнірі 16 команд, але серед них було багато потужних команд, які грали в лізі чемпіонів, були чемпіони Чехії, Словаччини. Цей турнір для нас був важливим, щоб подивитися, на що ми здібні, в якому стані ми перебуваємо, і, звичайно, це ще була для нас така потрібна ігрова практика. Виступом задоволені, адже лише у фіналі поступилися команді з Єгипту. Чимало рівнян слідкували за перебігом турніру, і ми відчували там цю підтримку.
Пізніше був турнір у Польщі, де також зібрався досить сильний склад учасників. «Кардинал» став бронзовим призером змагань. І в такому режимі ми тренувалися до сьогоднішнього дня. Зараз проводимо дворазові тренування, які поєднуємо з тренуванням у тренажерному залі та аеробікою. Все це компонується для того щоб привести команду до сезону в якомога кращій формі. Таким чином жили протягом цих трьох із половиною місяців. А вже 29 вересня ми стартуємо в Екстра-лізі виїзною грою з харківським «Локомотивом». Це так коротко про міжсезоння.
Кілька слів до розповіді віце-президента додав президент МФК «Кардинал-Рівне» Володимир Валявка:


- Я також задоволений передсезонною підготовкою. Ми достатньо зіграли матчів з сильними командами, отримали неоціненний досвід. граючи з різними школами футзалу. Думаю, що така передсезонна підготовка піде нам тільки на користь. Що стосується новачків, то ми працюємо в цьому напрямку для підсилення команди, але на жаль ті фінанси, які зараз наявні в нашому розпорядженні, не дозволяють нам взяти достатньо кваліфікованих гравців, які б уже зараз дали нам результат та суттєво підсилили нашу команду. Тому пробуємо брати таких гравців, які в найближчому майбутньому нам би допомогли. Тобто вони хлопці молоді і сподіваюсь, що в недалекому майбутньому дадуть нам результат.
Ще раз повторюся, наголосивши, що тут все залежить від фінансів, в тому числі і щодо уходу з нашої команди Олександра Бондаря. Головна причина уходу Олександра з команди – гроші. Він показав гарну гру у Кувейті і його запрошували в різні країни. Він обрав Україну, але пішов у команду, в якій йому запропонували вдвічі більшу зарплату, ніж у нас. Тут ми нічого зробити не могли.
Щодо підсилення команди я думаю, що головний тренер здатний організувати боєздатний колектив, який буде боротися зі всіма командами, і ми ставимо на цей сезон досить високі завдання, подивившись, що ми реально можемо конкурувати з тими командами, які зараз грають в чемпіонаті України. Це показав і минулий сезон, і передсезонні турніри, в яких ми взяли участь. Можливо, ми трішки і завишаємо планку, але ви розумієте, що ми хочемо також мотивувати гравців для того, щоб привезти в Рівне комплекти медалей чи Кубок України.
На запитання президенту, стосовно того, яким було розставання з Бондарем, Володимир Ярославович повідомив:
- Напевно, це більше питання до нього. А щодо стосунків, то у мене з усіма футболістами нормальні стосунки. А те, що він пішов від нас, то його можна теж зрозуміти, адже йому запропонували набагато більше грошей, і ми це все прекрасно розуміємо. Чому він прийняв таке рішення – це питання скоріше до нього. Тому, коли його нинішня команда гратиме тут, то ви задайте йому це питання. Днями я був на відбірковому матчі збірної України в Угорщині, у Олександра якраз був День народження, з яким я його привітав. Тобто у нас нормальні ділові стосунки, а те, що він прийняв таке рішення, то це його справа. Перед «Кардинал-Рівне» на цей момент, він не мав жодних зобов’язань.
Не могли журналісти не зачепити й ще однієї проблеми, яка турбує клуб та вболівальників уже досить тривалий час – старий паркет в залі, де грає команда.
- Всю роботу, яка залежала від нас, ми зробили, - пояснив президент клубу. - Ми знайшли компанію, яка готова встановити паркет, підготували кошторис й надали його на погодження спеціальній комісії. Наразі є об’єктивні обставини, чому це питання далі не рухається – необхідність демонтажу старого покриття. Я думаю, що це питання відкладене на наступний рік. В усякому разі, я сподіваюся, що міський голова дотримає свого слова і виконає ті свої обіцянки перед спортивною громадою і мешканцями міста, та таки знайде кошти на чи не єдиний пристойний спорткомплекс в місті Рівному. А в цьому сезоні ми будемо грати на старому паркеті. На вкладання нового паркету необхідно 400 тисяч гривень, а якщо врахувати ще й затрати на демонтаж, то сума витрат є приблизно в два рази більшою.
Після цього прозвучало питання головному тренеру Сергію Піддубному, стосовно того, хто з гравців найкраще проявив себе у міжсезоння.


- Якщо говорити про Кувейт, то себе добре проявили Олександр Бондар, Сергій Тригубець та Андрій Чернієнко. А якщо говорити про сьогоднішній день, то зараз непогано виглядають Артем Фаренюк та Дмитро Ситник. Стосовно нових гравців, то ми запросили в команду Віталія Лісніченка, який грав в Сумах. Окрім того, ми ведемо переговори з кількома гравцями, тому, можливо, ми ще підсилимося одним чи двома футболістами. Є в нас кандидати. Було дуже багато кандидатур, ми їх переглядали, але через певні причини, які стосуються фінансової сторони чи того, що доведеться грати в Екстра-лізі, а вони грають чи в першій лізі чи на чемпіонаті області у великому футболі, тому трохи побоюються грати на більш вищому рівні. З цієї причини в нас зірвалися кілька трансферів. Одним з новобранців «Кардинала» може стати молодий гравець зі Львова Ярослав Писько. Він свого часу був і в львівський «Енергії», згодом грав у чернівецькому «Меркурії», львівському «Львівхолоді». Поки що це один з явних кандидатів до команди. Ще один гравець, який може бути кандидатом в нашу команду, також із Сум, але я не буду називати його прізвище, поки ми з ним не домовимося. А так, якщо ще хтось з’явиться сильніше за наших гравців, будемо переглядати.
Думку головного тренера команди продовжив віце-президент команди Михайло Кондратюк:
- Я думаю, що на даний момент та ситуація, що склалася в нас на цей час – головна можливість підсилити нашу гру, якраз заключається в наших внутрішніх резервах. Тому що на сьогоднішній день головним для нас є те, щоб стали в стрій і на повну силу могли грати Чернієнко і Маринюк. Тому що це основні гравці для ведення гри, футболісти через яких будувалася гра. Ви розумієте самі – пішов Бондар, і якщо ще ці два гравці випадають на сьогоднішній день і не тренуються, то думаю, що зрозуміло – нам дуже тяжко, адже будуються нині четвірки, закладаються нові схеми, нові награші. Тому велику надію покладаємо на те, що все буде добре з їхнім здоров’ям. І скоріше Андрій Чернієнко, якщо так і надалі продовжуватиметься процес відновлення, а згодом і Мар’ян Маринюк стануть у стрій. І в цьому бачимо велике підсилення. Тому що ці два гравці, якщо вони зможуть повністю віддаватися і грати на повну, будуть великим підсиленням для нашої команди.
Ще одним із питань, яке зацікавило журналістів, було запитання відносно Михайла Волянюка, який на даний час не задіяний в командах Екстра-ліги. На це питання дав відповідь віце-президент:
- На сьогоднішній день цей варіант відпадає. Я особисто говорив з Михайлом. У нього було бажання знову пограти в нашій команді, але його контракт викупила донецька команда «Сапфір». На сьогоднішній день керівництво цієї команди не дає згоду на його перехід. Їхнє бажання, щоб він грав за донецьку команду в першій лізі. Проте, ми дуже хотіли, щоб Михайло повернувся до нас. І це був один із наших пріоритетів. На жаль, на сьогоднішній день, ситуація склалася не на нашу користь. Можливо, щось поміняється в нас є ще трансферна до заявка зимою, зараз поки що цей процес продовжується. Будемо сподіватися на краще.
На запитання про другу команду відповів Володимир Валявка:
- Що стосується «Кардиналу-2». В регламенті на наступний сезон записано, що друга команда повинна виступати в першій лізі, але я зразу попередив і це рішення було прийнято ще до початку чемпіонату. У нас не буде другої команди, оскільки деякі гравці, яких ми вважаємо перспективними, заявлені за першу. Друга причина – це те що не має гравців, яким би пішла на користь перша ліга. Є група футболістів, яка дуже молода. Їм, наразі, ще рано виступати в першій лізі. Тому було прийнято рішення, що ми залучимо цих гравців до юнацьких змагань чемпіонату України і будемо підтягувати цю групу, щоб в майбутньому вони виступали в першій лізі. Звичайно до цього зрозумінням поставилося керівництво Екстра-ліги і Асоціації міні-футболу. У нас склалася аналогічна ситуація минулого року, коли не було ким грати. Окрім того, участь у першій лізі – це ще й додаткове фінансування. І тому ми вирішили, що краще дамо ці кошти на більш молодих гравців і будемо дотягувати їх до рівня першої ліги, з розрахунком на те, що згодом вони стануть гравцями головної команди. Уже заявлені за головну команду молоді «кардиналівці» Владислав Гарбарук, Володимир Кручок та Юрій Свинарчук. На даний час вони проходять тренувальний процес в головній команді. Ми вже наступили «на граблі» минулого сезону, коли постійно віддавали по 2-3 футболісти першої команди для виступів за другу. До чого це призвело, ви добре знаєте. Павло Дармовіс, на якого ми розраховували в першій команді, зіграв за другу команду і вибув на 6 місяців.
На питання стосовно готовності команди до сезону дав відповідь головний тренер команди Сергій Піддубний:
- На мою думку команда готова до сезону і остання гра зі «Спортлідером», в якій ми перемогли, є цьому підтвердженням. Єдине, що як вже казав віце-президент клубу, нам трохи не вистачає двох досвідчених футболістів Чернієнка і Маринюка, адже молодь не відзначається стабільністю. Я скажу так, першу гру ми проводимо у Харкові і нам там буде тяжко, але в подальшому повинні брати свої очки. Хоча і «Локомотиву» ми крові поп’ємо, це точно. Так просто не здамося. Хто б там не грав, для них ця гра не буде легкою прогулянкою в будь-якому разі. Навіть, не зважаючи на наші кадрові проблеми, потрібно нагадати, що ще й Юрій Когут нещодавно травмувався. Але зазначу, що зараз у нас і Кручок є доволі боєздатною одиницею. І якщо комусь із молодих гравців бракує майстерності, то це повинно компенсуватися великим бажанням грати. Підсумовуючи сказане зазначу, що є команда, яка має пристойний вигляд.
Юрій Рачковський
Джерело - sport.ua

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.