Экстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. 13 тур. LIVE!РоссияСуперлига-2021/22. Тур 6. LIVE!БеларусьПремьер-лига-2021/22. Тур 10. LIVE!Женский футзалДмитро Голоскоков: «Готується серйозний проєкт щодо проведення жіночих змагань серед університетських команд»Черкаси приймуть Матч зірок-2021Первая лига Морено: «Приємно знову повернутися до України»ИталияКайо Жуниор перебирается в ИталиюЭкстра-лига«ХІТ» – «VIVA CUP»: історія особистих протистояньЭкстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. Тур 13: анонсПервая лига Перша ліга 2021/22. Захід. 5 тур. Славута – Любарт. АнонсБеларусьДмитрий Лось: «Нам не хватает этих вещей: характера, реализации, уверенности»Бразилия54-річний Баже хоче, щоб його визнали найстарішим футзалістом у світіПортугалияИберийское «классико» состоится в декабреЭкстра-лигаМатч «ДЕ ТРЕЙДИНГ» – «Ураган» перенесено на наступний рікЖенский футзалВища ліга (жінки) 2021/22. 1 тур. Від 10 і скромний «Будстар-НПУ»БразилияГабриэль Лима: «Футзальный ЕВРО на 100 процентов лучше, чем чемпионат мира по футзалу»РоссияСуперлига-2021/22. Тур 5. Соколиная охота удалась в УхтеЯпонияКеничиро Когуре – новый главный тренер сборной ЯпонииРоссияЛучшие клубы в мировом футзалеБеларусьПремьер-лига-2021/22. Тур 9. Лидеры уходят в отрыв

Кирило Ципун: «Молодість – це сила, бажання й швидкість. У цих компонентах наша збірна додала»

Голкіпер збірної України та херсонського «Продексіма» Кирило Ципун розповів про здобуття дебютного Кубка України для себе й команди та про підготовку національної збірної до відповідальних матчів групового етапу Євро-2022.


– Кириле, з яким настроєм прибув до розташування збірної після здобуття «Продексімом» Кубка України?
– Як завжди, настрій позитивний. Отримане пошкодження його трохи зіпсувало. Однак, це також частина футзалу.

– Додавало мотивації у фіналі те, що ця перемога у фіналі розіграшу національного кубка стала для команди дебютною?
– Коли ведеш боротьбу за трофей, який жодного разу не здобував ні ти, ні клуб, додаткової мотивації шукати не треба. Це бажання й допомагає не звертати уваги на інші труднощі. У тому числі й травми.

– Наскільки ти готовий до участі у другому матчі проти Данії та поєдинку з Албанією?
– Участь у матчі з Данією під великим питанням. Поки що не тренуюся.

– Матчі проти Хорватії склалися для нашої збірної напрочуд невдало. Команда встигла відійти від цих невдач?
– Поєдинки проти Хорватії залишилися у минулому. Всі прибули до розташування збірної у чудовому настрої. Якщо жити минулим, то не буде майбутнього. Я впевнений, що ці зустрічі зробили нас сильнішими й допоможуть збірній Україні перемогти у тих трьох матчах, які календар нам підготував під завершення.

– Як налаштовуєтеся на матчі з Данією та наскільки важким є календар: два поєдинки впродовж двох найближчих днів плюс недільний матч з Албанією?
– Всі розуміють відповідальність цих матчів. Налаштування може бути лише одним – це перемога. Можливо, це й добре, що склався такий календар. Якщо переможемо у першій зустрічі – матимемо психологічну перевагу перед другою й у гарному настрої будемо вести підготовку до третього матчу. Грати два дні поспіль не є проблемою. До цього нас привчив формат плей-оф.

– Ти пропускаєш перший матч проти Данії через вилучення. Пам’ятаєш свою попередню червону картку, отриману у складі збірної?
– Правду кажучи, ні. Напевно, це моє перше вилучення у складі збірної України.

– До складу збірної України останнім часом викликається все більше молодих виконавців. Відчувається омолодження у колективі?
– Повірте, ті, хто старші за віком також, як і раніше, відчувають себе молодими. Однак, таке відчуття є. Навіть музика у роздягальні стала трохи інакшою. До того ж, є кому носити м’ячі (посміхається). Насправді, молодість – це сила, бажання й швидкість. У цих компонентах ми додали.

Джерело  Богдан Ісаєв, пресслужба Асоціації футзалу України

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.