ДевушкиЧУ серед дівчат 2002-2003 р.н.: 21 команда готується на стартЛьвовскаяП’ять причин провалу "Енергії" у Кубку УЄФА Остальной мирКубок УЄФА: визначилися усі учасники Елітного раундуХарьковОсобенности национального футзала. ХарьковХерсонХерсон, чемпионат ХОФФ, 3-й тур: хет-трик Лебедя и голы вратарейДнепрФутзальный уик-энд в Днепре. Обзоры матчей.ЛьвовЩо очікує на команду “Нові імена” в об’єднаній лізі?ЛуцкCтартував ІІІ кубок АМФВ з міні-футболу серед аматорських команд «Ярмарок футзалу»ЛьвовскаяЯк виглядатиме об'єднана ліга футзалу Львівської області сезону 2016-2017ДнепровскаяСтарт в Желтых Водах: героический «камбек» «Спарты»Остальной мирМини-футбол. Кубок УЕФА. Взлетели-упалиДнепр«Екатеринославхлеб» - обладатель Суперкубка Днепра-2016!КиевМикола Сергієнко: «Футзал у Києві чекає поштовху для подальшого розвитку»ОдессаСуперкубок Одессы. МКВ - ПСВ 5:6. Голевая феерия с россыпью мячей-шедевров! (+видео)Ивано-ФранковскІвано-Франківська область, чемпіонат області: по десять команд у кожній лізіНиколаевНиколаев: итоги летнего сезона. Награждение команд.ХарьковИтоги 4-го тура Осеннего Кубка СК «ВИРТА» (видеообзоры)Остальной мирБеларусь, 7-й тур (обновляется)ДнепровскаяКривий Ріг, Суперліга, 3-й тур: результати і коментаріДнепровскаяОгляд Фаворит Кривий Ріг 4 2 Делівері Одеса 14 10 2016г Кубок України Перший попередній етап

Кубок Украины. Первый предварительный этап. Результаты 14-15 октября

14  октября, пятница.

12.30 "Фаворит" (Кривой Рог) - "Деливери " (Одесса)   4:2.

Одесситы выигрывали по ходу матча со счетом 2:0, но "Фаворит" показал характер и довольно неожиданно добыл домашнюю победу на командой Первой лиги - 4:2.

Героический камбэк «Фаворита»! 
14.10.16. 12:30. СК «ГВУЗ КНУ» Первый матч предварительного этапа кубка Украины по футзалу. 
«Фаворит» (Кривой Рог) - «Деливери» (Одесса) «4:2» (0:2). 
Де-юре первый исторический матч «Фаворита» в рамках всеукраинских соревнований, де-факто вышел на славу. Здесь было все: зрелищность, бескомпромиссная борьба, красивейшие голы и, конечно же, супер развязка. На предварительном этапе в соперники дебютанту «Кубка Украины» достался матерый боец «Первой Лиги» - одесский «Деливери». Но подопечных Артема Хмары это не смущало. Конечно, висевший груз ответственности тоже давал о себе знать. Все-таки первый матч на таком уровне! В стартовые минуты атаки «красно-черных» редко доводились до логического завершения, чего не скажешь про соперника, который ушел на большой перерыв с преимуществом в два мяча. Сначала Максим Кулька точно пробил в верхний угол. После чего в ворота «Фаворита» бы назначен весьма сомнительный 6-тиметровый удар. Либединский уверено исполнил приговор «0:2». 
Мало кто догадывался, какой сюжет ожидает очевидцев во второй половине встречи. Сказать, что совершенно другой «Фаворит» вышел во втором тайме – это ничего не сказать. Уверенные в себе, заряженные на борьбу криворожане попросту смели одесситов в последующие 20 минут. Быстрый гол Артема Гордиенко воодушевил команду Хмары и напротив психологически надломил «Деливери». Теперь чаще шли на чужую половину паркета хозяева. В одной из очередных вылазок свой шанс использовал Юрий Лопин, мощно пробив в дальний от вратаря угол. «2:2» и зал «КНУ» ликует от восторга! После неожиданных перипетий «Деливери» немного смогли абстрагироваться от происходящего. Пара опасных выпадов, но Роман Юдин на чеку. «Фаворит» уловив момент и поняв, что можно рассчитывать на большее, понесся вырывать победу. Снова связка Гордиенко/Лопин принесла дивиденды. Шла заключительная минута игры, когда в одной из контратак Юрий Лопин аккурат скинул игровой снаряд на набегавшего Артема Гордиенко, тот оказавшись в гордом одиночестве от души зарядил под перекладину «3-2». Олег Безуглый тут же вызвал своих футзалистов на последний минутный разговор. Выпустив пятого полевого «Деливери» совершил ошибку, за которую тут же был наказан. Виктор Бакум элегантным ударом в пустые ворота поставил эффектную точку в матче«4:2! 
Вот так, уступая в непростом поединке со счетом «0:2», «Фаворит» совершил потрясающий камбэк и все же вырвал такую необходимую победу. Теперь у хозяев задача не менее сложная, удержать добытый гандикап в ответной встрече. 
АВТОР: Александр Хрищенко, специально для АФУ.


12.30 "Four Rooms" (Харьков) - "Екатеринославхлеб" (Днепр)   2:4.

И здесь состоялась волевая победа, которую на этот раз добыли гости. Проигрывая после первого тайма 0:1, днепровцы сумели во втором переломить ход поединка и победить со счетом 4:2.

14.30 "Невгамовні" (Львов) - "Эпицентр К10" (Ивано-Франковск)   1:2.

Голи: Коваль, 27 - Барановський, 27, Питльований, 37

«Невгамовні»: Русенький, Іванишин, Писько, Якимов, Чурко, Романів, Коваль, Палиг, Христенко, Вацяк, Савін, Горін, Янч, Ярошик

«Епіцентр К10»: Тимчук, Данів, Томин, Питльований, Ярий, Красій, Конкольняк, Прокоп, Барановський, Іванців, Прокопів, Рябчун.

В ці вихідні відбуваються поєдинки попереднього раунду кубка України з футзалу.

Зокрема у місті Львові місцевий аматорський клуб «Невгамовні» приймав клуб з Івано-Франківська, що вже встиг «понюхати пороху» першої ліги – «Епіцентр К10».

З чого розпочнемо, так це з висвітлення майбутньої гри. Окрім афіші на вході (див. фото нижче. – авт.) в спортивний комплекс львівського національного університету імені Івана Франка де саме й відбувався матч, більше інформації про кубкову зустріч цих суперників я ніде не знайшов.

І то, початок матчу на афіші був вказаний 14 година, а розпочалося все з півгодинним запізненням.

Перед тим як перейти до огляду гри, ще скажу кілька слів про організацію поєдинку.

Диктор був, музика також, а от із інформаційним таблом виникли проблеми. Ігровий час засікав хронометрист й це час від часу викликало незручності, особливо у вболівальників, який зібралося на трибунах не так багато.

Розпочався матч з атак господарів паркету.



Вже на перших хвилинах двічі міг відзначитися гравець «Невгамовних» - Орест Якимов, але спершу стійка, а потім кіпер «Епіцентру» врятували гостей від голу.

А потім поступово ігрова ініціатива перейшла до гравців вищої за класом команди з Франківська. До завершення першого тайму «Епіцентр» міг забивати як мінімум тричі.

Таким собі «героєм» цих моментів був Конкольняк. Спершу він поцілив у штангу, згодом не забив 10-ти метровий.

А під завісу першої половини зустрічі вже граючий тренер гостей – Роман Ярий мав вбивчий момент, але воротар команди «Невгамовні» - досвідчений Русенький врятував команду.

Назара варто виділити. Протягом усієї гри він неодноразово рятував свій колектив і саме йому я би віддав звання кращого гравця матчу.

0-0 після першого тайму і уся боротьба переходить на другий тайм.

А він, до слова, був набагато цікавішим чим перший.

«Невгамовні» очевидно не хотіли миритися з таким перебігом на полі й замість Ярослава Писька на майданчик почав виходити ще один граючий тренер – Вацяк.

Саме Сергій матиме згодом чудовий шанс відкрити рахунок, але проб’є вище.

А на 27-й хвилині відбувся гол. Чудовий розіграш кутового й гравець команди зі Львова – Андрій Коваль замикає передачу свого партнера.

Гості одразу ж кинулися відігруватися й на тій же хвилині рахунок зрівняли. Це Олег Барановський з третього разу, але таки зумів зштовхати «шкіряного» в сітку.

1-1 і все розпочинається спочатку.

А далі знову ігрову ініціативу перехопили футзалісти з Франківська, які багато атакували, створювали моменти. Гол, як то кажуть, назрівав.

І відбувся він на 37-й хвилині. Після виходу 2 в 1 відзначився ще один Олег Питльований.

«Невгамовні» взяли тайм-аут, пробували відігратися, але забити більше не змогли. Десь можливо напрошувався вихід 5-ого польового, але тренер вирішив не ризикувати.

Попереду матч-відповідь, який за тиждень відбудеться вже в Івано-Франківську.

Джерело - Ігор Воробій, futsal-amator.com.ua
 

15  октября, субота.

13.30 "Эпицентр К3" (Киев) - "Рятувальнык" (Ромны)   4:2.
Голи: Романовський, 1, Коротенко, 19, 35, Сандецький, 23 - Лойко, 9, Покопчук, 24
Епіцентр К3: Тимошенко – Шуст (К), Сандецький, Романовський, Жук – Коротенко, Калініченко, Нестерук, Заворотний – Демиденко, Івонко.
Запас: Ільків.
Рятувальник: Козаченко – Салівон, Лойко, Анцибор (К), Ткаченко – Прокопчук, Колесник, Віт. Радченко, Влад. Радченко – Кондратенко.
Запас: Ковальчук, Божко.
Порушення: 8 (3) – 6 (2)

У другому кубковому матчі, який приймала столиця, протистояння мало вийти ще більш цікавим ніж у першому. Два першолігові колективи з набором висококласних виконавців, а деяких можна сміливо включати в зал слави українського футзалу (Віталій Нестерук, Сергій Ткаченко Олег Шуст і т.д.), відкривали сезон великого футзалу у СК КПІ.

Початок матчу вийшов гольовим. Євген Жук прокинув м’яч по флангу на Сергія Романовського, який без особливих церемоній зарядив у дальній кут – 1:0. На годинник йшла лише 26-та секунда гри…

За таким багатообіцяючим початком продовження глядачі не дочекалися. Надалі матч проходив розмірено, наче на рахунку досі «світилися» нулі. Нерегулярно відбувалися певні спалахи активності, як, наприклад, на 4-й хвилині, коли Сергій Ткаченко вивалився віч-на-віч, але пробив повз, а в наступній атаці Віталій Радченко влучив у стійку.

Кияни у першій половині тайму порадували чудовим контролем м’яча, але із загостренням гри у них виникали проблеми. А далі відбувся справжній футзальний міні-карнавал – гол, який має увійти в список найкращих не те що в поточному розіграші Кубку, а мабуть і в усьому сезоні. Сергій Ткаченко обіграв пару опонентів і «рулеткою» віддав пас на партнера, а той в дотик продовжив на Дмитра Лойка, який п’ятою довершив цю комбінацію – 1:1. Як же хочеться бачити побільше таких комбінацій і голів у всеукраїнських змаганнях!

Поки «будівельники» приходили до тями гості могли вийти вперед. Романовський влучив у суперника, а м’яч відлетів до Олексія Прокопчука, але Сергій Тимошенко «прочитав» цю ситуацію.
Після цього господарі знову взяли гру під свій контроль і час від часу загрожували воротам суперників, особливо активним був Павло Коротенко, але «рятувальники» діяли доволі злагоджено і до особливих «пожеж» справа не доходила.

На 15-й хвилині тайму столичні уболівальники таки дочекалися дебюту у складі господарів Максима Івонка, щоправда і його вихід якоїсь гостроти діям киян не додав.
На 19-й хвилині ефектну комбінацію розіграли «будівельники», але Коротенко замість удару почав зупиняти м’яч в штрафному майданчику і втратив його. Проте через якусь мить після цього Павло реабілітувався чудово пробивши у «дев’ятку» – 2:1. Часу до сирени на перерву залишалося не так вже й багато, але «білі» цілком могли закинути ще один «гол у роздягальню».

Перші п’ять хвилин другого тайму для роменчан видалися наче холодний душ. «Будівельники» активно і високо зустрічали своїх опонентів, що дозволяло постійно перехоплювати м’яч і буквально «закрили» гостей на їхній половині поля. Блискуче цей стартовий відрізок провів Євген Жук. Спочатку він вивів Івонка на ворота, але Юрій Козаченко потягнув його. Потім Жук обіграв двох суперників і чудово бив у «дев’ятку», але Козаченко неймовірним чином потягнув і цей удар. А ще ж і Олег Шуст «смачно» прикладався декілька разів!

Далі все ця карусель біля воріт гостей дійшла до свого логічного завершення. Жук вивів Дениса Сандецького віч-на-віч і той чітко поклав м’яч у дальній кут – 3:1.

На цьому кияни не зупинилися і моменти виникали один за одним, щоправда козаченко тягнув усе, а після удару Віталія Нестерука чужі ворота врятував навіть Романовський, який невчасно опинився на шляху траєкторії польоту м’яча. І, важко зрозуміти, як в цей період тотального домінування столичних гравців зумів вклинитися гол гостей. Гості перший раз у другому таймі пішли в атаку і Олексій Прокопчук з лівого флангу пробив у дальню стійку, від якої м’яч і відскочив у ворота.

Ближче до середини тайму активність «будівельників» суттєво знизилася, що можливо пов’язано з ще не 100%-вою фізичною готовністю команди. «Рятувальнику» вдалося вирівняти гру і інколи відповідати моментом на момент. Спочатку гості намагалися атакувати за рахунок індивідуальних дій Ткаченка з яким один в один кияни впоратися практично не могли, але чудово діяла взаємопідстраховка. Далі «рятувальники» діяли більш різноманітно і Тимошенку довелося декілька разів вступити у гру.

Коли активність спала і ніщо не віщувало голу, він якраз і прийшов. Коротенко обігрався з Демиденком і з дуги таки пробив Козаченка – 4:2. Цей гол явно окрилив «Епіцентр К3» і кияни знайшли в собі сили для ще одного масованого штурму. Козаченко до кінця гри встиг виграти дві дуелі віч-на-віч зі своїми опонентами, а також витягнути ще більшу кількість небезпечних ударів.

Та всі ці ігрові моменти відійшли на другий план на 37-й хвилині, коли після підкату суперника Сандецький отримав неприємне ушкодження травмованої ноги. Була підозра на перелом, але, на щастя, все обійшлося, але певний час Денису знову доведеться пропустити.

За хвилину до кінця Козаченко перетворився на Людину-павука, відбивши три поспіль удари з 2-х метрів (!!!) у виконанні Нестерука і двічі Демиденка. До честі гостей слід сказати, що у вирішальні хвилини, попри беззаперечну перевагу господарів, вони знову могли їм «підкласти синю», але Олександр Колесник програв свою дуель стражу воріт господарів.

Отже, «Епіцентр К3» здобуває перемогу і починає сезон у хорошому гуморі, втім лише 2 голи переваги залишають інтригу на матч-відповідь. А нам залишається побажати одужання і переривання невдалої серії з травм Денису Сандецькомуу.

Олег Шайтанов, головний тренер «Епіцентр К3»

- Відчувалося, що це перша офіційна гра у сезоні. Зараз усі думки лише про те, що на самому початку сезону ми вже втратили одного гравця. Тому хоч і виграли, але емоції негативні. Ми розуміємо, що зал у Ромнах специфічний і що перевага у м’ячах нівелюється. Їхній зал дуже маленький і матчі, що там проводяться, завжди закінчуються з великим рахунком. Ми хотіли сьогодні перемогти, але прекрасно розуміли, що все буде вирішуватися на виїзді. Хочу привітати свою команду з перемогою і побажати найшвидшого одужання Денису Сандецькому.

- Перевага у два м’ячі виглядає не дуже великою, особливо враховуючи кількість моментів. Воротар суперника зіграв дуже вдало.

- Так, могли забити більше, але ж це перша гра. Цей рахунок змушує нас бути більш зібраними в Ромнах.

- Чи задоволені грою, роблячи знижку на те, що це перший офіційний матч?

- Задоволений, але ми зробили декілька дурних помилок, яких ми не повинні були припускатися у будь-якому випадку. Мене більше засмутили ці помилки, ніж те, що ми не забили більше.

- Як оціните дебют Івонка?

- Максим – досвідчений гравець і нормально зіграв. Він у команді зовсім нещодавно, а тому ще втягується і притирається. Йому важкувато, бо він багато пропустив. Проте сподіваюся, що його досвід і вміння допоможуть йому влитися в колектив. Тим паче, що ситуація з травмою Сандецького змушує його робити це значно швидше.

Ігор Салівон, головний тренер «Рятувальника»

- Як на мене, то вийшла хороша гра і видовищна для уболівальників. Що стосується результату, то ми пропустили необов’язковий четвертий гол. Поразка 2:3 була би для нас більш прийнятна. Можливо по ментами ми й могли якось витиснути нічию, але зараз важко сказати, бо треба дивитися відеозапис і його розбирати. В принципі змістом гри своєї команди я задоволений, але результат бажає бути кращим. За тиждень будемо грати вдома і намагатимемося довести, що ми гідні пройти далі.

- Що сталося після перерви? Вас буквально заперли у власному штрафному майданчику.

- Початок другого тайму? Є у нас така проблема, з року в рік зіштовхуємося з нею. Начебто й піднімаємо це питання у перерві, що треба одразу активно «вмикатися». Перші 4-5 хвилин провалили, притислися і могли пропускати ще раніше. Будемо працювати. Вважаю, що далі вдалося вирівняти гру. Ми намагалися витискати суперника і не притискатися до власних воріт – місцями виходило. У нас команда молода, бо вливаються хлопці 1997 року народження.

- Виділите сьогодні когось з підопічних? Мені здається, що Козаченко сьогодні заслужив на маленький подарунок.

- У другому таймі, коли на перших хвилинах нас притисли, то він нас безсумнівно виручив. Однак я вважаю, що при першому голі він мав брати той удар з гострого кута. Якщо чесно, то складно когось виділити. Виділив би усю команду в цілому. Я задоволений тим, що вийшли і билися, особливо молоді гравці, які вперше вийшли грати на такому рівні. У плані самовіддачі претензій немає.

Джерело - Андрій Гулій, futsalkiev.com


14.00 "Эпицентр К" (Черновцы) - "Виза Вторма" (Ивано-Франковск)   5:2
Голи: Давидний (16, 20), Бакалярик (22, 29), Беженар (40) – Даліщук (13), Перепічка (19)
Попередження: Куляк (31) – Веприк (20)
 

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.