Чемпионат ЕвропыЄвро-2022. Україна – Сербія: ідеальний політБеларусьМатчі між юнацької збірними Білорусі та України скасованоЭкстра-лигаСтатистика «Енергії»: Ковальчук провів вже більше 100 матчів, Струк дихає в спину ФедюкуЧемпионат ЕвропыІгор Чернявський: «Майбутня гра з португальцями така сама, як і з іншими суперниками — все в наших силах»Чемпионат ЕвропыЄвро-2022. Що треба Україні для виходу у чвертьфіналЧемпионат ЕвропыЕвро-2022. Превью матчей вторника: Хорватия - Россия, Польша - СловакияЕВРО-2022. День 6: Волевая победа Казахстана, вторая ничья ИталииПервая лига Перша ліга 2021/22. 8 тур. По 3:5, по 3:6 – господарі у ролі жертвЧемпионат ЕвропыСборная Нидерландов на ЕВРО-2022: блогер, маркетолог, учитель экономики…Чемпионат ЕвропыЕвро-2022. Превью матчей понедельника: Италия - Словения, Финляндия - КазахстанЮношеский футзалВизначено склад юнацької збірної України (U-19) на матчі проти БілорусіЧемпионат ЕвропыЕВРО-2022. День 5: Первая победа Украины, второй успех ПортугалииЖенский футзалВища ліга (жінки) 2021/22. 6 тур. Окта-трик Гірин, хет-трик 15-річної Чернюк і результативний пенальті СагайдачноїБеларусьПремьер-лига-2021/22. Тур 14. LIVE!Чемпионат ЕвропыМихайло Зварич: «З такою самовідданістю і бійцівським характером ми можемо обіграти і португальців»Чемпионат ЕвропыЯрослав Лебідь: «З португальцями буде важко, але ми докладемо всіх зусиль, аби вийти з групи»Чемпионат ЕвропыОлександр Косенко: «У нас була мета — у першу чергу довести щось самим собі, залишитися в перегонах на Євро»ЧеркассыДанііл Чижик та Олексій Мальчик перейшли у «Черкасиобленерго»Чемпионат ЕвропыЄвро-2022. Україна розтрощила СербіюЧемпионат ЕвропыКрістіян Чуєц відновить кар’єру у збірній Словенії, щоб допомогти команді на Євро-2022

Кубок України-2019/20. 1/2 фіналу. «ХІТ» і «Ураган» стали фіналістами

У фінал Кубка України з футзалу пройшли умовні гості півфінальних матчів


 

"ДЕ Трейдинг" Миколаївка - НФК "Ураган" - 0:3 (0:2)
19 серпня. Кубок України, 1/2 фіналу. м. Запоріжжя, Палац Спорту "Юність" - 16:30.
Голи: Лебідь (9), Кордоба (18), Микитюк (33)
"ДЕ Трейдинг": Удовиченко (в) - Шеховцов, Доманський, Юнаков (к), Грицовець - Виставной, Доманський, Дуков, Калуков, Почебут, Сагайдачний, Скубченко, Теряєв - Гурко (в).
НФК "Ураган": Кардаш (в) - Радевич, Кордоба, Фаренюк, Масевич - Лебідь, Шеремета, Коваль, Абакшин - Дичук, Коробка, Микитюк (к), Швед - Колток (в) .
Попередження: Дуков (23) - Микитюк (29).

У сьогоднішньому поєдинку проти "ДЕ Трейдингу" Максим Павленко задіяв три повноцінні "четвірки", які провели на майданчику майже однакову кількість ігрового часу. Зокрема, з перших хвилин вийшли молоді Віталій Радевич та Мар'ян Масевич, компанію яким склали Роман Кордоба та Артем Фаренюк. Друга "четвірка" майже не зазнала змін в порівнянні з минулим сезоном (місце Миколи Микитюка зайняв Сергій Коваль), а от найбільш детально варто зупинитись на номінально третій "четвірці". Тут Микола Микитюк, який вивів "драконів" у ранзі капітана, грав разом з Назаром Шведом, Віталієм Коробкою та дебютантом основного складу "Урагану" Олександром Дичуком. Тож та велика когорта вболівальників, яка спостерігала за грою в фан-зоні в Івано-Франківську могли оцінити своєрідний сплав молодості і досвіду у складі "Урагану".

Першими вдалось відзначитись номінальним гостям, які як по нотах розіграли кутовий - Руслан Шеремета відпасував на Ярослава Лебедя, який в один дотик, відкріпившись від двох опонентів, увігнав м'яча точно під поперечку. Забитий м'яч додав впевненості в діях "драконів" і моменти почали виникати один за одним. Спочатку Сергій Коваль пробив у руки Удовиченку, а за кілька миттєвостей голкіпера "енергетиків" підстрахував Шеховцов, який виніс "круглого" з порожніх воріт після шикарного розіграшу на двох від Микитюка та Дичука. Втім, ще до перерви франківцям вдалось втілити ігрову первагу в перевагу на табло. Це Роман Кордоба замкнув потужний постріл від Артема Фаренюка - 0:2.

Після відпочинку "Ураган" не збирався форсувати події, а от "ДЕ Трейдинг" змарнував чи не єдиний шанс сквитати бодай один гол. Це Євген Юнаков з кількох метрів розстрілював ворота Володимира Кардаша, але голкіпер на пару з поперечкою відвели загрозу. Втім, підопічні Максима Павленка доволі швидко повернули собі ініціативу у грі і відзначились втретє. Це Микола Микитюк після перехоплення поблизу центральної лінії вразив вже порожні ворота - 0:3. Звісно, ситуація для "енергетиків" ставала все більш критичною, тож Олександр Хурсов наважився перейти на гру з п'ятим польовим гравцем. І одразу ледь не був покараний за це - удар Мар'яна Масевича з власної частини майданчика влучив у стійку воріт. Та більше забитих м'ячів шанувальники футзалу не побачили - 0:3, команда Максима Павленка виходить до фіналу, де зустрінеться зі столичним "ХІТом".

Фінальний поєдинок відбудеться завтра, 20-го серпня, о 18:00. Для найпалкіших шанувальників "Урагану" діятиме фан-зона, яка буде облаштована під піщаним куполом СК Академії НФК "Ураган" (вул. Пасічна, 55). Початок роботи фан-зони о 17:30. Прийди підтримати улюблених "драконів" на шляху до захисту звання володарів Кубка України! 

Джерело - Пресслужба НФК "Ураган" 

Старт матчу видався не надто щедрим на моменти. Зрештою на 9-ій хвилині попереду своєю нагодою скористалися «ураганівці». Низка аутів біля воріт підопічних Олександра Хурсова призвели до того, що саме івано-франківці відкрили рахунок. Шеремета подав з кутового, а Лебідь переправив м’яч у ворота суперників.

За дві хвилини вбивчий момент не використав Микитюк. Після удару Миколи м’яч з лінії воріт вибив Шеховцов.

На 15-ій хвилині неймовірну нагоду після помилку підопічних Максима Павленка у захисті змарнував Грицовець. Його вихід віч-на-віч нейтралізував Кардаш.

На 17-ій хвилині Сагайдачний здалеку пробив зі штрафного. Для кіпера івано-франківців це  також проблемою не стало.

За хвилину «дракони» зуміли використати вже свій момент. І знову їм допоміг стандарт. Кордоба подав кутовий, і сам його замкнув, скориставшись скидкою Фаренюка.

Після перерви команда Олександра Хурсова почала діяти гостріше. Грицовець віддав на Юнакова, і той буквально з метра не переграв Кардаша, який у неймовірному стрибку перевів м’яч у поперечину. Міг знову відзначатися й сам Грицовець, однак, Кардаш цього вечора пропускати не збирався.

На 33-ій хвилині після пасу Фаренюка непорозумінням миколаївців у захисті скористався Микитюк, який забив третій гол своєї команди.

Останню 5-хвилинку підопічні Олександра Хурсова проводили з Максимом Почебутом у ролі п’ятого польового. Однак, збільшувати перевагу могли івано-франківці. Спочатку Масевич, а потім – Лебідь влучили у каркас порожніх воріт «ДЕ ТРЕЙДИНГа».

Тим не менш, «дракони» довели поєдинок до впевненої звитяги – 3:0 та стали першим півфіналістом.

Джерело - Прес-служба Асоціації футзалу України



 
 

19:00. «Продексім» (Херсон) – «ХІТ» (Київ) 2:2 (3:4 по пен.)
Голи:
Шотурма, 23, І. Борсук, 29 (а/г) - Сірий, 19 (пен.), Журба, 39
Попередження: Зварич, 10, Шотурма, 15, Корсун, 39 - І. Борсук, 7, Сірий, 15, Журба, 35, Школьний, 39
На 15-й хвилині Педяш («ХІТ») не реалізував дабл-пенальті (воротар)
Арбітри: А. Духан (Луганська обл.), О. Фесенко (Харків), Д. Куций (Харків)
Хронометрист: А. Ноєв (Запоріжжя)
Спостерігач арбітражу: О. Іванов (Дніпро)
Делегат: В. Гримайло (Київ)
Серія пенальті: Даніел Роса (1:0), Колесников (1:0, воротар), Скорий (1:0, воротар), Боргун (1:1), Шотурма (2:1), Салтанов (2:2), Корсун (2:2, воротар), Педяш (2:3), Д. Сорокін (3:3), Журба (3:4).
Прод.: Савенко (в), Скорий (к), Д. Сорокін, Даніел Роса, С. Моспан - Корсун, Зварич, Шотурма, Білоцерківець - Ципун (в), Бакінський (в), Волянюк, Волков, В. Воронцов.
ХІТ: Сухов (в), Жук, Журба, Колесников, Сірий - Педяш, І. Борсук (к), Школьний, Боргун - Салтанов, Чернявський, Сіріцький (в), А. Борсук, Ліфер.

Другий півфінал за своєю драматургією був майже схожий на фінал. І «Продексім», і «ХІТ» буквально з перших хвилин гри почали грати без розвідки боєм, тому моменти виникали біля воріт і Савенка, і Сухова. До того ж, окрім створених моментів, у обох команд ще накопичувалась кількість фолів. І рано чи пізно це могли призвести до ще більших проблем для однієї з команд. Зрештою, на 15-й хвилині «Продексім» таки «привіз» собі шостий фол, але Педяш не зміг переграти Савенка з 10-метрової позначки. Але це стало лише початком проблем для «Продексіма», який по ходу першого тайму нехай і не набагато, але поступався «ХІТу» в деяких ігрових компонентах. А незадовго до кінця першої половини гри у ворота «мельників» був призначений 6-метровий (хоча, на нашу думку, далеко не факт, що порушення було саме у штрафному майданчику). І Сірий реалізував пенальті, відкривши рахунок у зустрічі.

«Продексім» відповів на це голом на початку другого тайму, коли відзначився Шотурма. Після цього потроху ініціатива поступово стала переходити до підопічних Андре Броканелло. Зокрема, кілька разів на заваді «мельникам» ставав каркас воріт Сухова. А ближче до екватору другого тайму чинні чемпіони України вийшли вперед після стрімкої атаки та автоголу Ігоря Борсука. «ХІТ» намагався відповісти на це своїм голом, однак м’яч у ворота Савенка не йшов (багато в чому – завдяки впевненим діям голкіпера херсонців). Але наприкінці другого тайму «ХІТ», який на той момент грав з п’ятим польовим, таки зрівняв рахунок у зустрічі. Журба зміг фінтом позбавитись опікуна і пробив у дальній кут воріт Савенка – 2:2.

До кінця основного часу гри жодній з команд не вдалося вирвати перемогу та путівку до фіналу. Тому, переможець мав бути виявлений у серії пенальті. А там майстерність Сухова допомогла «ХІТу» здобути право зіграти у фіналі Кубку України.

Джерело - Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5» 

Зазначимо, що команди приїхали на турнір з досить довгими заявками, і якщо кияни до останнього обирали, хто ж не зіграє у півфіналі (поза протоколом опинився Поночовний), то у «Продексіма» з різних причин не могли бути присутніми на майданчику двоє легіонерів – Роніньо та Клаудіньо, що стало вагомою втратою для команди Андре Броканело та інші гравці, яким не знайшлося місця у заявці з чотирнадцяти виконавців.

Зрештою, поєдинок команди розпочали досить жваво. У складі «кабельників» пильність Савенка дальніми ударами перевірили Колесников і Журба, а виводити вперед «мельників» могли Сорокін, з ударом якого впорався Сухов, та Білоцерківець. Микола після асисту Шотурми спрямував м’яч повз ворота.

Неймовірний шанс втратив Шотурма після обіграшу з тим-таки Білоцерківцем. Микола зіграв на позиції стовпа, і скинув на Петра, який з вигідної позиції пробив вище.

У складі «ХІТа» зі штрафного потужно пробивав Жук. Однак, Савенко у черговий раз вдало зіграв на останньому рубежі.

Після чудової контратаки херсонців міг відзначатися Моспан, однак, Сухов також не бажав пропускати м’яч у власні ворота, врятувавши «ХІТ» у непростій ситуації.

На 15-ій хвилині «Продексім» заніс до свого пасиву шостий фол. Втім, Педяш з десятиметрової позначки не переграв Савенка, який ногою перевів м’яч на кутовий. Після його розіграшу небезпечно пробивав Сірий, але кіпер херсонців знову відвів загрозу від власних володінь.

Зрештою, сфолив «Продексім» і всьоме ( до слова, під завісу тайму обидві команди мали аж 12 фолів на двох). Арбітр призначив пенальті у ворота «мельників», який без проблем реалізував Євген Сірий.

Саме за мінімальної переваги підопічних Олега Лук’яненка команди й відправилися на перерву.

Вже на другій хвилині після свистка про поновлення гри міг забивати Скорий. Капітан херсонців потужно пробив, однак, за столичну команду зіграв каркас воріт.

Однак, гандикап киян протримався на табло не надто довго. На 23-ій хвилині Шотурма точним ударом зі штрафного відновив статус-кво.

Міг оформлювати дубль Сірий та знову виводити «ХІТ» вперед, але переграти Савенка з близької відстані він не зумів.

Досить непогано після далекого вкидання Сухова головою пробивав Школьний. М’яч пролетів повз.

На 29-ій хвилині «Продексім» вибіг у потужну контратаку, яка завершилася другим взяттям воріт. Білоцерківець прострілив, а м’яч від ніг Сухова влучив в Ігоря Борсука та опинився у воротах «ХІТа».

За чотири хвилини до завершення основного часу кияни пішли вперед з п’ятим польовим. І якщо перші 90 секунд гра не клеїлася, то потім ця тактика почала давати плоди. Перші декілька нагод столичний клуб не реалізував. Зокрема, з потужними пострілами Колесникова і Журби впорався Савенко, а після удару Сірого м’яч влучив у стійку. Втім, вже згаданий Журба на 39-ій хвилині спочатку чудово поклав на паркет Даніеля Розу, а потім технічно відправив м’яч у кут воріт Савенка – 2:2.

Доля зустрічі вирішувалася у серії пенальті. Савенко відбив удар Колесникова, а переграти Сухова не зуміли Скорий і Корсун. Тож, «ХІТ» став другою командою, яка зіграє у фіналі Кубка України.

Джерело - Прес-служба Асоціації футзалу України






 

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2022 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.