Чемпионат ЕвропыЄвро-2022 (U-19): Україна дізналася своїх суперників по Основному раундуРоссияАлекс: «Надо потерпеть и поработать с самоотдачей»ПортугалияПульпис: «Португальский чемпионат становится все более профессиональным»Экстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. 1 тур. «ХІТ» втрачає з початкуБеларусьБеларусь – Иран. Товарищеские матчи. LIVE! КазахстанКака: «Наша задача – выиграть чемпионат мира»БразилияРодриго: «У меня самые большие цифры в истории клуба, но я не могу быть выше Фалкао»Экстра-лигаPARIMATCH Екстра-ліга. Представляємо учасників. «Viva Cup»ГерманияДобро пожаловать, футзальная Бундеслига!ПольшаЭкстракласа будет играть плей-оффЛига чемпионов УЕФАХатаи Багиров: «Наша цель – вернуть прежний «Араз»РоссияСергей Абрамов: «В нашей команде собраны лучшие из лучших»ИспанияТино Перес: «Цель состоит в том, чтобы сыграть в Лиге чемпионов... как чемпионы Лиги»ЭстонияАлександр Сорокин продолжит свою работу в «Виимси СМСРаха»БразилияКубок Бразилии-2021 (жен). Taça Brasil de Futsal Feminino. LIVE!Экстра-лигаПредставляємо учасників PARIMATCH Екстра-ліги: АФФК «Суми»Экстра-лигаПредставляємо учасників PARIMATCH Екстра-ліги: «Енергія»Лига чемпионов УЕФАУЄФА оприлюднила новий рейтинг коефіцієнтів клубів ЄвропиЭкстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. 1 тур. АнонсФутзал в мире​Тран Ван Ву: «Вьетнам может повторить успех 2016 года»

Перша ліга 2020/21. Фінал. Любарт (Луцьк) – АРПИ (Донецьк). Анонс

Довжелезний сезон «Любарта» нарешті наближається до свого завершення. Щоб зрозуміти наскільки непростим на насиченим був шлях князівської команди до фіналу Першої ліги, зануримося на кілька абзаців у сучасну історію. 


«Любарт» розпочав змагальний рік в рамках обласної першості, яка паралельно була регіональним етапом загальноукраїнської Другої ліги. Пролетівши регулярку та плей-оф на одному диханні, лучани на пару з МФК «Хорів» влаштували справжню двоматчеву футзальну драму, яка завершилася серією пенальті та звитягою князів. 

Вдруге поспіль ставши чемпіонами області, хлопці пробилися до Фіналу восьми другої ліги, де могли брати золото, проте обмежилися бронзою. Яка, щоправда, теж стала історичною. 

Коли здавалося, що нарешті настав час відпочинку, князі підписалися на участь в модернізованій під пандемічні реалії першій лізі. У цьому турнірі луцька команда планувала дебютувати ще на старті сезону, але коронавірус вирішив інакше та переніс початок змагань аж на травень, паралельно вплинувши й на запровадження експериментального формату. 

Правила такі: чотири групи по три команди, у наступний раунд виходить дві й плей-оф розпочинається на стадії 1/4 фіналу. Двічі програвши «Кардиналу-Рівнестандарту» та двічі здолавши «Енергію-2», лицарі з другого місця вийшли на «Авангард» з Одеси. От тільки зіграти проти них не вдалося, оскільки вони спершу повідомили про переїзд клубу до Руської Поляни та перейменування у «Буг Трейд», а потім зовсім знялися зі змагань через фінансові труднощі. 

Отже, «Любарт» автоматом потрапив у півфінал, де зустрівся з амбітним донецьким «Інтером», командою, щедро підсиленою гравцями, які ще вчора ганяли на паркеті Екстра-ліги. 

Прогнози були не на користь князів. Ще більше вони погіршилися після образливого програшу в першій грі (3:4). Проте підопічні Назара Бугайчука не знітилися та просто розірвали суперника у матчі-відповіді (8:2), виборовши таку бажану путівку до фіналу. 

Хто наш суперник?

«АРПІ» - донецький клуб з багатою історією та щільно забитою трофейною кімнатою. Команда шість разів ставала чемпіоном Донецька з футзалу, двічі здобувала Кубок міста та тричі Суперкубок. З початком війни на Донбасі, «АРПІ» був змушений переїхати до Запоріжжя. По одному разу взявши усі місцеві титули, клуб знайшов підтримку Запорізької ОДА та почав представляти це місто в рамках першої ліги сезону 2017/2018. 

Мало того, «АРПІ» тріумфував у тодішньому розіграші та пробився до Екстра-ліги, де провів один сезон та зайняв сьому сходинку у турнірній таблиці. На жаль, надалі на команду чекали фінансові труднощі і як наслідок – перехід до змагань меншого масштабу. 

У сезоні 2020/2021 представники сходу України зі своєї групи вийшли теж із другої сходинки. В 1/4 фіналу вони потрапили на «Кардинал-Рівнестандарт» та з різницею лише в один гол здолали підопічних Олександра Бондаря. У півфіналі на них чекала «Славута». Нічия на виїзді (5:5) та впевнена перемога вдома (7:2) вивела запоріжан на «Любарт».

Тепер пройдемося трішки по персоналіях. Очолює команду тренер-гравець Євген Рогачов. Він – досвідчений футзаліст, який свого часу захищав кольори львівської «Енергії», харківського «Локомотива» та виступав в добротному чемпіонаті Білорусі. Також має за своїми плечима 43 голи за національну збірну України з футзалу. Не можна не відзначити марокканця Яссіна Ессаргіні, Андрія Огнистого, Михайла Трубарова та Олексія Мельника, які теж мають в активі досвід виступів на найвищому рівні. 

У будь-якому разі пропускати історичний для Луцька фінал першої ліги в жодному разі не можна. 

Тож запрошуємо вс на першу фінальну гру, яка відбудеться вже цієї неділі (11 липня) о 15:00. Місце зустрічі – «Адреналін сіті». Приходьте та підтримайте князів!

Якщо ж ви не зможете потрапити на трибуни, дивіться матч онлайн у прямій трансляції на ютуб-каналі «Любарта».
 

Джерело - ФК Любарт

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.